Madafaka je napisao/la: ↑18 maj 2026, 13:55
Adnan33 je napisao/la: ↑18 maj 2026, 07:54
Kad sve saberem i oduzmem, najviše bi volio da se KK Bosna okrene razvoju omladinskog pogona i da u prvom timu gledamo našu djecu. Takva ekipa može igrati PL + ABA2, da bude vrhunska platforma za razvoj igrača koji će sutra biti nosioci reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Ovaj ABA1 nivo traži ozbiljan budžet a kod nas društvena zajednica slabo pokazuje interesovanje, da ne govorim o sportskoj infrastrukturi koja se raspada. Većina nas bi voljela da Bosna razvaljuje sve redom, ali ako se isključe emocije i situacija posmatra kroz neke realne osnove, ne znam da li je ovo nivo na kojem bi mogli dugoročno opstati.
Tek smo se vratili poslije toliko godina, igramo odličnu sezonu, a ti bi nas opet vratio nazad u drugu ligu. Nevjerovatno razmišljanje.
Razumijem ja zašto mi to govoriš, voliš Bosnu, grad Sarajevo i Domovinu, pa si stava da treba od ove priče praviti još bolju. Međutim, realna slika burazeru moj je da nema dovoljno dobre podrške da bi se KK Bosna održala na ovom nivou, kako javnih struktura tako i društvene zajednice. KK Bosna je ove sezone u Zetri pratilo ukupno 34227 gledaoca, da su svi platili kartu 35KM, to ti je ukupno 1.197.945KM bez ikakvih troškova. Dakle, ne možemo generisati dovoljno novca kroz publiku sve da je Skenderija puna svaku utakmicu sljedeće sezone ako nemaš jaku podršku javnog sektora, privrednika i drugih sponzora. Jednostavno nema interesovanja, neće niko da ulaže ozbiljan novac, sve je to neka sića, da ne kažem mizerija.
Znači burazeru, nije da ne želim jaku Bosnu, nego PREZIREM mogućnost da se Bosna zbog dugova i problema vrati u ponor gdje je bila ne tako davno. Ako već nema dovoljno podrške javnog sektora, privrednika i sl., zar nije bolje domaćinski upravljati sa onim što imaš pa napraviti jak omladinski pogon iz kojeg ćeš puniti prvi tim (uz 2-3 iskusna igrača), pa da Bosna uvijek bude u borbi za prvenstvo i kup, a da dugoročno pravimo novog Musu, Kamenjaša, Gegića, Lazića, Vrabca i slične njima, da praviš igrače za repku i da im Bosna bude odskočna daska za dalji razvoj.