Premijer liga BiH - aktuelno

Arma00
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Arma00 » 22 maj 2026, 11:28

Noke995 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:18
Klub kao klub jeste UG i to je riješeno statutom, statut se zasniva na upravljačkim ulozima koje je mogao kupiti svako, eh sad da li je bilo rupa u zakonu to ne znam i kako je sastavljen od riječi do riječi, ono što znam je da ste govorili kako vaš statut nije ni blizu našeg i da je željo totalno zaštićen, imovina i sve ostalo, a po riječima ministra apsolutno nije.
Sarajevo ima i osnovan doo ali je vezan za fan shop, nema veze sa klubom.
Priča da HDZ-ovac spašava Želju od zlog investitora je cirkus u koji samo klaunovi mogu vjerovat.
Da je tako trebao je prije 2 mjeseca ovo reći, a ne nakon 5 korekcija koje je sam tražio, a njegovo ministarstvo usvojilo nakon pete, a on opet odbio potpisat.
Nema smisla sudski se ganjat, jer bi to trajalo godinama, i opet se ne bi dobilo ništa, jer znamo kakvi su naši sudovi.

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 22 maj 2026, 11:28

Kako ih spasi ministar iz HDZ. Ja sam mislio da ih ne žele pustiti sa lanca kada ovo stvarno briga Zrinjskog prema svojoj filijali. Iduće sezone 12 bodova od Rudara i 12 bodova od plave filijale to je 20% titule. Iskusno moram priznati

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 maj 2026, 11:28

guadalupe je napisao/la:
22 maj 2026, 11:08
KONTRASVIH je napisao/la:
22 maj 2026, 10:59
guadalupe je napisao/la:
22 maj 2026, 10:57

Jaka :rol: haj sad sa drugog se nasmij sam sebi
Haluciniras, nije ti dobro :thumbup:
Nije valjda da ces odustati od repliciranja :cry:
Kad naucis bosanski dodji ponovo :ljepota:

guadalupe je napisao/la:
22 maj 2026, 09:53

Moras sada udji sa drzgog virto profila da se podrzis, nije ti nesta post.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 22 maj 2026, 11:29

Pitarima je Velež jedini klub koji mogu smisliti osim svog pa žele da međusobnunu utakmicu sa njima predstave kao nešto veliko da bi Veležu dali malo na značaju.
Neki su toliko bolesni pa idu do toga da tu utakmicu predstavljaju većom od sarajevskog derbija da bi spustili Željezničar, a uzdigli Velež.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 22 maj 2026, 11:31

zeljodogroba je napisao/la:
DoktorXabaras je napisao/la:
22 maj 2026, 10:51
Lokomotifa je napisao/la:
22 maj 2026, 09:47

Sve je ministar sjajno objasnio, samo nije objasnio što ovo nije rekao u januaru, odbio Statut i svi bi znali na čemu smo. Zbog ovog čekanja od pet mjeseci i zavlačenja ljudi u klubu počinio je ozbiljno krivično djelo zloupotrebe položaja.
Pa kako nije? Vi ste ovde postavljali cjelokupan redosljed događanja i koliko je puta statut vraćan sa jedne na drugu stranu samo što vi to niste objavljivali jer očito nekom u Željezničaru nije odgovaralo da se zna ili sazna ovo što je ovaj ministar objasnio.
Tek kad je sve propalo počelo se pričati o tom.
Evo reci cemo da ste sve upravu, i ministar je upravu, sve pet - jel mi moze neko objasniti kako onda kod vas Ismir moze imat puna upravljacka prava, a i vi ste UG? Ne znam, pitam za normalan odgovor, ako postoji - koja je razlika?
Može to sve isto i ovaj vaš Mirvić, napisao je ovaj ministar da ga niko ne sprećava da daje pozajmice klubu kao što to radi Ismir.
Niko ni vas ne ogranićava da imate statut kao naš i da klubom upravlja onaj ko ima najviše ulaganja, problem su GARANCIJE lako je Ismiru ulagati u igrače i prodavati ih i vraćati uloženo kad je došao na gotovo. Kod nas je Tan zgradio akademiju, izmirio dugovanja plus što nema nikakvih troškova za održavanje (sradion)...i ostalo.

Vaš Mirvić ne da kreće od nule nego iz dubokog minusa, nije on sad miljarder da boli tuki ako baci desetak miliona i čovjek hoće da ima garancije za svoj uloženi novac a jedino što Željezničar ima je imovina. Vidiš kako je ministar napisao, ne može neko ulagati a u isto vrijeme kontrolisati najveći organ kluna. Parafraziram, skupština koju bi kontrolisao Mirvić može da izglasa prodaju zemljišta to čovjek hoće da kaže.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 22 maj 2026, 11:39

E čuj ministar nas spasio jer je zaštitio imovinu kluba. Pa FK Sarajevo je gašenje, stečaj i likvidacija ako Ismir jedno jutro se probudi i kaže "e mogao bih danas ugasiti FK Sarajevo". Mi bar imamo šta založiti, FK Sarajevo nema NIŠTA.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 22 maj 2026, 11:42

Izmisljeni derbi. :ljepota:

slika
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 22 maj 2026, 11:44

Pendulum je napisao/la:
22 maj 2026, 10:35
guadalupe je napisao/la:
22 maj 2026, 09:53
Moras sada udji sa drzgog virto profila da se podrzis, nije ti nesta post.
Lik hladno napiše neku glupost (u 99% slučajeva) i postavi neki smajli (u 99% slučajeva :rol: ) i proglasi sebe "pobjednikom" rasprave.

Dijabola.
Meni je nedavno lupio šamar kroz displej ali obzirom da je dotićni autor ovog teksta:
Volimo fudbal :ljepota:

Zasluzena pobjeda. Imali su inicijativu, pogotov na pocetku, al bez konkretnih sansi. Kad realno sagledas 2:0 je za njih i dobar rezultat. Njihovi povratnici i “mega pojacanja” su tu samo da uzmu lovu, al i maska za sve sto ne funkcionise u i oko kluba. To je i laiku jasno kakav je to cirkus, samo ovcama nije. Ide ubrzo neka objava tipa Rahmanovic se vraca, ili gruzijac ode u Bolonju za 5mil :roll:

Klub vam je odavno postao prolazna stanica placenika koji grb gledaju samo kao bankomat. Pored svega toga igraci vam nemaju ni muda ni srca. Igrac iz Sarajeva vam je naucna fantastika, a i domaci su vam skoro pa manjina.

S druge strane mi imamo sve ono sto vi nemate.
nema potrebe za nekim komentarom, jasno je zašto sebe smatra pobjednikom.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 maj 2026, 11:45

Revijalna utakmica gdje s jedne strane imas filijalu, a s druge njihove gazde koji im svake godine kupe najbolje omladince, najbolje strijelce i sve sto valja. Navijaci sjede jedni do drugih, atmosfera mrtva, tenzije nigdje, al se prica da je to nekakav derbi.

Razumijem komsije, oni svoj interes imaju i sasvim je jasno ko tu koga kontrolise i kome se hinjski slihtaju godinama. Al da ovi podanici na sve to pristaju klimajuci glavom i glumeci da je sve normalno, to je vec novi nivo ponizenja :pray:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 22 maj 2026, 11:45

Vorovus je napisao/la:
22 maj 2026, 11:29
Pitarima je Velež jedini klub koji mogu smisliti osim svog pa žele da međusobnunu utakmicu sa njima predstave kao nešto veliko da bi Veležu dali malo na značaju.
Neki su toliko bolesni pa idu do toga da tu utakmicu predstavljaju većom od sarajevskog derbija da bi spustili Željezničar, a uzdigli Velež.
Ne želimo vjerovati u takve insinuacije.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 22 maj 2026, 11:49

Željo i Borac su tek četvrti i peti klub u državi po broju navijača i s obzirom da su do rata više bili drugoligaši nego prvoligaši možemo taj njihov derbi nazvati najveći drugoligaški derbi kada već insistiraju :kafa:

Rahatlokum
Kontakt:

Post Postao/la Rahatlokum » 22 maj 2026, 11:54

Threeplanetrees je napisao/la:
22 maj 2026, 11:49
Željo i Borac su tek četvrti i peti klub u državi po broju navijača i s obzirom da su do rata više bili drugoligaši nego prvoligaši možemo taj njihov derbi nazvati najveći drugoligaški derbi kada već insistiraju :kafa:
Sta izjavi lik i osta ziv 🤣🤣 ljudi postoje od 1922 i nikad nicega nisu bili sampioni osim drugih liga 🤣

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 maj 2026, 11:57

22 maj 2026, 11:44
Meni je nedavno lupio šamar kroz displej
Ko odgovara za ovog? :rol:

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 22 maj 2026, 11:59

22 maj 2026, 11:45
Revijalna utakmica gdje s jedne strane imas filijalu, a s druge njihove gazde koji im svake godine kupe najbolje omladince, najbolje strijelce i sve sto valja. Navijaci sjede jedni do drugih, atmosfera mrtva, tenzije nigdje, al se prica da je to nekakav derbi.

Razumijem komsije, oni svoj interes imaju i sasvim je jasno ko tu koga kontrolise i kome se hinjski slihtaju godinama. Al da ovi podanici na sve to pristaju klimajuci glavom i glumeci da je sve normalno, to je vec novi nivo ponizenja :pray:
Da si na kraju posta stavio :rol: povjerovao bih ti. Ovako :nene: .
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 22 maj 2026, 12:01

Lokomotifa i 1921boy dva najveća malera i promašaja. Da kazu da će sutra subota, svanuo bi utorak.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 22 maj 2026, 12:04

22 maj 2026, 11:39
E čuj ministar nas spasio jer je zaštitio imovinu kluba. Pa FK Sarajevo je gašenje, stečaj i likvidacija ako Ismir jedno jutro se probudi i kaže "e mogao bih danas ugasiti FK Sarajevo". Mi bar imamo šta založiti, FK Sarajevo nema NIŠTA.
To vi govorite evo od kako imamo investitora, pa što nas to niko ne ugasi?
Po toj logici svaki klub na svijetu bi bio ugašen čim ga investitor napusti ili dođe do promjene.
To vas i J**+ ako nisi skonto, to što imate šta založiti, ne može udruženje građana ništa zalagati.
Prestanite bit glupi.
MNON

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 maj 2026, 12:05

22 maj 2026, 11:39
Prosječan IQ navijača kona:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 22 maj 2026, 12:06

Pendulum je napisao/la:
22 maj 2026, 11:59
22 maj 2026, 11:45

Da si na kraju posta stavio :rol: povjerovao bih ti. Ovako :nene: .
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 22 maj 2026, 12:20

22 maj 2026, 11:31
zeljodogroba je napisao/la:
22 maj 2026, 10:51

Pa kako nije? Vi ste ovde postavljali cjelokupan redosljed događanja i koliko je puta statut vraćan sa jedne na drugu stranu samo što vi to niste objavljivali jer očito nekom u Željezničaru nije odgovaralo da se zna ili sazna ovo što je ovaj ministar objasnio.
Tek kad je sve propalo počelo se pričati o tom.
Evo reci cemo da ste sve upravu, i ministar je upravu, sve pet - jel mi moze neko objasniti kako onda kod vas Ismir moze imat puna upravljacka prava, a i vi ste UG? Ne znam, pitam za normalan odgovor, ako postoji - koja je razlika?
Može to sve isto i ovaj vaš Mirvić, napisao je ovaj ministar da ga niko ne sprećava da daje pozajmice klubu kao što to radi Ismir.
Niko ni vas ne ogranićava da imate statut kao naš i da klubom upravlja onaj ko ima najviše ulaganja, problem su GARANCIJE lako je Ismiru ulagati u igrače i prodavati ih i vraćati uloženo kad je došao na gotovo. Kod nas je Tan zgradio akademiju, izmirio dugovanja plus što nema nikakvih troškova za održavanje (sradion)...i ostalo.

Vaš Mirvić ne da kreće od nule nego iz dubokog minusa, nije on sad miljarder da boli tuki ako baci desetak miliona i čovjek hoće da ima garancije za svoj uloženi novac a jedino što Željezničar ima je imovina. Vidiš kako je ministar napisao, ne može neko ulagati a u isto vrijeme kontrolisati najveći organ kluna. Parafraziram, skupština koju bi kontrolisao Mirvić može da izglasa prodaju zemljišta to čovjek hoće da kaže.
Svasta si ti napisao, samo nisi odgovorio na pitanje. Tacno je da je statut drugaciji, ali je ovaj dio koji ministar govori slican i kod vas i kod nas a tice se upravljackih prava. Ministar govori da se UG ne moze privatizivati tj ne moze jedna osoba ili firma imati upravljacka prava (sto bi Sanin imao sa 4 osobe u skupstini) - a kod vas Tan, Nam, Ismir, svi su imali upravljacka prava, sto u konacnici znaci da ni vas statut nije legalan, to ce reci svaki normalni navijac Sarajeva. To sto je kod vas proslo, kod nas ne moze je drugi par cipela.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 maj 2026, 12:21

Arma00 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:28
Noke995 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:18
Klub kao klub jeste UG i to je riješeno statutom, statut se zasniva na upravljačkim ulozima koje je mogao kupiti svako, eh sad da li je bilo rupa u zakonu to ne znam i kako je sastavljen od riječi do riječi, ono što znam je da ste govorili kako vaš statut nije ni blizu našeg i da je željo totalno zaštićen, imovina i sve ostalo, a po riječima ministra apsolutno nije.
Sarajevo ima i osnovan doo ali je vezan za fan shop, nema veze sa klubom.
Priča da HDZ-ovac spašava Želju od zlog investitora je cirkus u koji samo klaunovi mogu vjerovat.
Da je tako trebao je prije 2 mjeseca ovo reći, a ne nakon 5 korekcija koje je sam tražio, a njegovo ministarstvo usvojilo nakon pete, a on opet odbio potpisat.
Nema smisla sudski se ganjat, jer bi to trajalo godinama, i opet se ne bi dobilo ništa, jer znamo kakvi su naši sudovi.
E cuj trebao Ministar ovo reci... :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Klub im suti, a Ministar ce pisati obavjestenja zasto odbija da registruje statut... :urnebes: :urnebes:

Zeljo pisao obavjestenja na zvanicnoj kad je ona pripremna tekma u Antaliji protiv Zorye zavrsena 3 minuta ranije, a ne oglasava se sto im statut ne prolazi i onda napadni Vedrana zasto se on nije obratio javnosti...

Boze sacuvaj... :rol: :rol: :rol: :tokralju: :kralj:
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 22 maj 2026, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: MikiPirs, Redred i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []