Pitar6785 je napisao/la: ↑31 maj 2026, 08:22
Evo preslusao sam interview podcast od Ede sa Sanelom, i nemogu da vjerujem da covjek koji je jedan od najbolji novinara u BIH, prica kao borac i zrinjski ti pobjegli 100 bodova u 5 sezona, i druga teza kaze savez odredio da se igra super kup na terenu zrinjskom kao pa nekaje kad se FK SARAJEVO NIJE ZALILO, i kao eto niko iz saveza ko bi trebaoo da stiti nas interes nije oglasio APSULUTNO SULUDA KONSUL
Ti kao novinar SANELE EDO MARIJANE, bi trebali pozvat u svoje ordinacije te ljude, cak i telefonski i pismeno ako ti ljudi nece da dodju objavis taj e mail ili taj poziv. To je tvoj posao, dali je to iko uradio ili se mozda nezelite zamjerit sa VICO BEUSOM BILBIJO JAKOVLJEVICEM SULENTOM ITD ITD.
Ako kazes da su BORAC ZRINJSKI pobjegli FK SARAJEVU 100 bodova za 5 sezona onda to znaci da je borac i zrinjski 98% bodova koje su osvoili u tih 5 godina osvoili regularno, a takodje da je FK SARAJEVO osvoilo od prilike 99% bodova onoliko koliko je zasluzilo.
Ponavljam ovo je teza Ede i Sanela, jer su rekli parafraziram da su ovi klubovi (birac zrinjski) pobjegli oko 100 bodova za 5 godina, i cak sanel kaze to dali je sudija ovo ono to nista ne vazi bodovi se sabiraju. Ako je to teza koja se konstantno provlaci onda se podrzava kradja i neregularnost.
Pogledajte utakmicu SARAJEVO PRIJEDOR 2-2, SARAJEVO velez 0-1 (prva utakmica u kupu) pogledajte utakmicu velez SARAJEVO 4-1. Samo tih 3 utakmice, pa onda borac SARAJEVO 5-1, SARAJEVO zrinjski 1-1, pa radnik SARAJEVO 2-2, pa borac velez 1-0 pa borac velez 2-2 zeljeznicar borac 0-1, pa prijdor borac 0-2 pa borac prijedor 2-0 pa sloga borac 0-4 pa sloga borac 0-2
Sigurno ima jos bar 3-4 utakmice kojeih se nemogu sjetit,plus SUPER KUP, igras na stadionu prvaka a pravilo kad se poceo igrat super kup nije bili tako pravilo nije promjenjeno prije prve utakmice u kupu bh u sezoni 24/25, nemozes pravilo mjenjat kad vidis koce pobjedit kup pa kazes e FK SARAJEVO je pobjedili kup bh neodgovara nam da igramo na neutralnom terenu odgovara nam da igramo na nasem terenu gdje nece moci prisustvovat navijaci gostujuceg tima. Sta kaze nek se desilo, ja kazem NEK SE NIJE DESILO, ja kazem da sam direktor kluba meni nikad takvi ljudi nebi mogli dobit interview nijednog uposlenog.
Zrinjski dovede trenera iz druge drzave koji uvodi politiku u sport i to na najtezi nacin 0 utakmica suspenzije, MENSUR PELJTO 6 utakmica suspendovan radi gresaka koje su 50/50 koliko je SUDIJA SUSPENDOVAN KAD JE KVRZIC UDARIO LULICA OTVORENIM DJONOM U KOLJENO I SUDIJA DAJE FAUL BORCU I ZUTI KARTON LULICU A KASNIJE I NEPOSTOJECI PENAL, 0 utakmica.
I NA KRAJU posto vrli novinar NEVIDI PLAN
Plan je zimus bio da se smanji roster sa 32 igraca na 26, kroz prizmu da se rijesimo igraca koji su dobili dovoljno prostora vremena da pokazu sta znaju i koliko mogu, i sve ijedan igrac koji je otisao il je zavrsio karijeru il je posto pjevac ili igra jedva za ekipu koja je 5x skabija od FK SARAJEVA, i u vecini slucajeva druge lige. Julardzija jovic djordjevic rockov turda paskalev jos njih par nemogu ni da se sjetim koje sve otjeran. Naravno imas nepredvidjenih stvari tipa da ti se Renan povrijedi dan prije prve utakmice da ti se MAMAS POVRIJEDI. Znaci banana Rijesili smo se 9 igraca i doveli smo 4 igraca plus KARLOSA.
Takodje prodali smo opravdano nakon 4 godine GULIJA podpuno logicno, MLINARIC JE van planski prodat po meni al nije on bio neki igrac koji je bio neka prevaga predpostavljam da je bila upitanju procjena MAMICA NE MIRVICA da ga treba prodat, stvarno neznam kako igra jel standardan u klubu kojem smo ga prodali sretno momku itd itd
Smanjili smo u ukupnom broju odlasci dolasci roster za 5 igraca.
Doveli smo
Karlosa
Menala
Telalovica
Ujber
Ivanisevic (posudba imamo pravo na odkup)
Onog iz osjeka posudba) nemamo pravo odkupa
Izpostovali krdzalica gojkovica, izlijecili ih dali im sansu ( nismo ih nogirali povrijedjene) nisu se uspjeli izborit razisli se kako treba i kako dolici KLUBU FK SARAJEVO
DALI SMO priliku musi ignjatkovu mujkicu krdzalicu maroodzi mehmedovicu dizdarevicu vrbanu, i imali smo sasvim ok rezultate pobjegli finalisti kupa i 4 tveroplasiranoj ekipi oko 14 bodova.
Kup pokradeni
Super kup pokradeni
Ubjedhen sam 100% da bi oba trofeja uzeli da je bilo sve fer. Takodje dosta je utakmica na kosevu protiv Prijedora sjebala nas tim za revans TAKODJE KATASTROFALNE SUDISKE GRESKE
Crveni spahicu, i igranje na neutralnom protiv zrinjskog
Mi da smo prosli velez mi bi slogu prosli bez po muke a zrinjski ove godine nije mogo nama nista, pobjeda u prvoj utakmici 2-0 je bilo kad smo mi bili u raspadu.
TAKO da ako se proda kupresak igrac koji nije ni polu standardan a vec je tu 3 godine i Mujkic koji nije vise u 21 koji takodje nije standardan igrac ja nevidim tu problem da mi tu vec sad imamo igrace koji mogu igrat tu ulogu plus oni nisu nikad pravili nikakvu prevagu i prema tome smatram da began marodja ujber keremeh menalo ristovski mogu zamjenit bez problema te igrace, takodje smatram da pozicije koje igraju ti igraci nije tesko dodatno pojacat kroz akademiju ili sa igracima koji su free agenti tipa PIDRO koji ce igrat za istu lovu koju ima mujkic ili kupresak. Plus nase djete.
Tako ako bi otisla ta dva igraca ako bi doveli RECIMO PIDRA, imao bi pristojnu zaradu od prodaje plus bi imao 1 igraca manje na platnoj listi a ujedno bi imao iskusnog igraca plus svoju krvi i VECI KVALITET.
Odlazak RENANA (ponovo gosposki izlijecis igraca i das mu sansu neiskoristi rastanemo se na fer nacin)
Turkes ista stvar covjek je dobio 3 godine sansu nije mogo da se snadje sjede se zasto evo ti papiri cisti ti oprosti godinu ugovora sto imas i to je to ako nece klub cemu morat nesto u novcu dat nazalost al za platu koju dajemo RENANU mozemo lagano dovest JURICICA IZ BORCA (ako je free agent) ovo pisem samo koliku platu ima RENAN koji nista ne isporucuje, a da nekazem renan plus turkes…tako da mozemo dovest top spica samo da mu damo Renanovu platu, a da nam ostane citava skoro plata turkesova (koja sigurno nije mala)
Gojkovic ista stvar za lovu koju njemu dajemo sigurno mozemo dovest igraca sa 30 godina koji ima sve sto Ima gojkovic plus brzinu plus da nije imo potrgnuce krizni ligamenata. Takodje realno mi smo igrali bez Gojkovica skoro citavu polu sezonu, tako reci imamo sasvim ok stopere i smatram da dizdarevic moze pokrit tu poziciju pa i da damo djurica za RECIMO TIPA HRKACA il nesto tako opet cemo bit u plusu imacemo isti ili bolji kvalitet za manje para.
Znaci plan je jasan smanjit roster sa 26+2 na 23+2 igraca pritom imat ekipu koja ce bit siguorno jaca, i koja ako bi igrala malo bolje nego ova pod MARIOM( 2,03bodova)KOJA BI MOGLA IMAT PROSJEK OKO 2,2 boda na 36 utakmica sto je dovoljno za prvo mjesto.
Takodje, nadam se da cemo imat sad podporu i od mirvicevog uvaljenog brata koji nece pro (davat) bodeve bojcu i zrinjskom.
Takodje Valjda ce MAGODA uspjet colpa doo sklonit i kantona.
Ovo sam napisao jer me nervira ova legalizacija kradje i nepravilno osvojeni bodova
I OVO SVE BANANAN SA DOSTA MANJE LOVE..
Mamic ima Plan