Meni ovo dodje kao da te zaustavi policija na ulici i kažu nemas jaknu, prehladit ces se i napišu ti kaznu...19vendetta87 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:40Meni je to nigdje veze. Koga ja ugrozavam u saobracaju, ako nisam vezao pojas?kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
Dobri zakoni, valjda su europski![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
- kraljttbvb
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kad si zadnji put vidio policiju na magistrali?
I dalje mislim da ce se ona stvar oštriti na sitnoj buraniji, a da ce najgori medju nama i dalje mahnitati po cestama...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Dužnost zakona, policije, države je da brine o tebi u saobraćaju kao učesnikuđ19vendetta87 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 16:00Jesam li ja tebe ili zivot nekog drugog ucesnika saobracaja ugrozio tim postupkom?Marokanci58 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:46Vidis kao što si ti poglup ovdje, tako ima i glupih u saobraćaju. Pojas je tvoja sigurnost jer ako sam ja glup i neoprezan u saobraćaju i zabijem se u tebe možda tebi nedužnom taj pojas spasi glavu, je li imamo potencijalno manje jednu žrtvu? Imamo.19vendetta87 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 15:40
Meni je to nigdje veze. Koga ja ugrozavam u saobracaju, ako nisam vezao pojas?
Ugrozavam svjesno sebe i svoj zivot, kao sto i alkoholicar ugrozava svoje zdravlje prekomjernom konzumacijom alkohola...
Bolje da ti niko kod kuce ne plače jer te alkos raznio a sa pojasom si imao veće šanse za manje povrede ili spašen život.
Svaka žrtva je tragedija.
BRATSTVO GRAČANiCA
- Wilshere10
- Kontakt:
Transferi u NiP za posao u Telecomu. Više i ne kriju šta rade, j3bali sebi sve što imaju. 
Vi ste svoju nafaku posrkali, sad je na nas red.
Slabo u kojoj ces državi vidjati nešto puno policije pored puta. Kod nas su naprimali dosta mladih policajaca i fakat rade svoj posao kako treba.kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 17:08Kad si zadnji put vidio policiju na magistrali?
I dalje mislim da ce se ona stvar oštriti na sitnoj buraniji, a da ce najgori medju nama i dalje mahnitati po cestama...
A i ne znam ko se danas ne veze za volanom, kad skoro svako auto ima ono sto pisti kad se ne zavezes
Jedino pripadnici cvaje i passata truhle.
Jedino pripadnici cvaje i passata truhle.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- BosniaBoston
- Kontakt:
Znaš kolko raje kupuje one pipke bez kaiša da im ne pišti, bolje da ti ne pričam
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- akisarajevo92
- Kontakt:
To ili ukopcaju pojas i gurnu iza ledjaBosniaBoston je napisao/la: ↑02 jun 2026, 18:16Znaš kolko raje kupuje one pipke bez kaiša da im ne pišti, bolje da ti ne pričam![]()
Don't believe the hype.
Ali zašto se ljudi mrze vezat ?
akisarajevo92 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 18:18To ili ukopcaju pojas i gurnu iza ledjaBosniaBoston je napisao/la: ↑02 jun 2026, 18:16Znaš kolko raje kupuje one pipke bez kaiša da im ne pišti, bolje da ti ne pričam![]()
Sta mi se puta desilo udjem u taxi i ima taj vrag na suvozacevom mjestu, povucem pojas i cekam da skloni to i on gleda u mene ma kaze ne moras se vezat
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Pa isključiš dijagnostikom, nije skupo
Za one koji imaju para i konstantno su 'obijesni' sve ovo ne znači apsolutno ništa. Nekada imam osjećaj da se kompletan budžet puni isključivo radarima, i? Nevjerovatno loša saobraćajna infrastruktura, postalo je najvažnije kazniti ako voziš 90 gdje je eto ograničeno na 70.
Još malo populizma od 'socijaldemokratske' stranke (ako se ne varam oni su bili najglasniji za ovo).
Ko god je ikada bio udaren zna koliko je važno vezati se, mada bih i ja ukinuo kazne za to, ako ne voliš sam sebe onda ne vidim problem.
Za one koji imaju para i konstantno su 'obijesni' sve ovo ne znači apsolutno ništa. Nekada imam osjećaj da se kompletan budžet puni isključivo radarima, i? Nevjerovatno loša saobraćajna infrastruktura, postalo je najvažnije kazniti ako voziš 90 gdje je eto ograničeno na 70.
Još malo populizma od 'socijaldemokratske' stranke (ako se ne varam oni su bili najglasniji za ovo).
Guši ih
Ko god je ikada bio udaren zna koliko je važno vezati se, mada bih i ja ukinuo kazne za to, ako ne voliš sam sebe onda ne vidim problem.
Govorim o definiciji države i zakona svakog civiliziranog društva u kontekstu pojasa i njegove primjene.kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 17:03Cuj vlast vodi brigu o nama![]()
Izvini, ali moram se grohotom nasmijati jos jednom![]()
Ovo su progurala osiguranja, da manje odšteta isplaćuju, ovaj zakon veze nema sa našom sigurnošću...
To što su kod nas propisi mrtvo slovo na papiru, neka je druga priča.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- invincible1921
- Kontakt:
Jel samo kod nas postoji taj fenomen da se ljudi iz nekog razloga odbijaju vezati? Meni jbt mahinalna reakcija da se vezem..a da ne pricam da ti prakitcno spasava zivot u slucaju belajaBosniaBoston je napisao/la: ↑02 jun 2026, 18:16Znaš kolko raje kupuje one pipke bez kaiša da im ne pišti, bolje da ti ne pričam![]()
Ove na motoru bez kacige kontam kad kazu "ko ce znat da sam
to ja ako imam kacigu"..ali stvarno ne kontam taj narativ koji otprlike glasi "nisi macho ako se vezes"..najjace kad kaze smeta mu..sta ti smeta jbt ne osjetis pojas uopste
=\_1921_/=
- VivaLaStella
- Kontakt:
Ja nisam bio bog zna odgovoran što se tiče vezanja, ali ova upozorenja u novim autima mi idu pravo na qrac pa se uvijek vežem. Dobra stvar 
fīat iūstitia ruat cælum
vperyod, nikak nazad
vperyod, nikak nazad
Ja se prvo vezem, pa tek onda sve ostalo, čak i kad samo hoću da premjestim auto pet metara dalje.invincible1921 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 18:33Jel samo kod nas postoji taj fenomen da se ljudi iz nekog razloga odbijaju vezati? Meni jbt mahinalna reakcija da se vezem..a da ne pricam da ti prakitcno spasava zivot u slucaju belajaBosniaBoston je napisao/la: ↑02 jun 2026, 18:16Znaš kolko raje kupuje one pipke bez kaiša da im ne pišti, bolje da ti ne pričam![]()
Ove na motoru bez kacige kontam kad kazu "ko ce znat da sam
to ja ako imam kacigu"..ali stvarno ne kontam taj narativ koji otprlike glasi "nisi macho ako se vezes"..najjace kad kaze smeta mu..sta ti smeta jbt ne osjetis pojas uopste
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Evo npr. Zamisli imas djete il djecu sjede iza a tebi se mrsko vezati. Pa ih ubijes jel eto mrsko ti
https://share.google/HGpbln0ShLxH1pZdQ
https://share.google/HGpbln0ShLxH1pZdQ
Vidjao sam to po radnjama, ali ne kontam sta je fazon pa se ne vezu? Kad pogine zbog toga idu price bio fin, svakog u mjestu pozdravljao. Pa druze sam si kriv...BosniaBoston je napisao/la: ↑02 jun 2026, 18:16Znaš kolko raje kupuje one pipke bez kaiša da im ne pišti, bolje da ti ne pričam![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ljudima se mrsko vezati ko da ih oko vrata vezes. Tacno mentalitet za izucavanja. Jos kaze koga ja ugrozavam ako se ne vezem?
Nije samo svoj zivot. Cim ti vozis brze i u slucaju da moras brzo reagovati da izbjegnes nesto, ispadas iz sica i gubis kontrolu nad vozilom. Fino se zapucas u nekog i ubijes ga. A mozes i ubiti ko god je sa tobom u autu.DamirT je napisao/la: ↑02 jun 2026, 19:35Vidjao sam to po radnjama, ali ne kontam sta je fazon pa se ne vezu? Kad pogine zbog toga idu price bio fin, svakog u mjestu pozdravljao. Pa druze sam si kriv...BosniaBoston je napisao/la: ↑02 jun 2026, 18:16Znaš kolko raje kupuje one pipke bez kaiša da im ne pišti, bolje da ti ne pričam![]()
- feniksptica
- Kontakt:
10 ne znamjasmin10 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 16:30Probaj pred policijom preteći 10 auta u krivini pa nam javi kako si prošao.kraljttbvb je napisao/la: ↑02 jun 2026, 14:58U krivini preteknes kolonu od 10 automobila, ugrozis bruku zivota i nikom nista, ali zato ako nisi zavezan, platit ces 400 KMMUP KS objavio nove saobraćajne kazne: Nevezanje pojasa platit ćete i 400 KM![]()
Dobri zakoni, valjda su europski![]()
Al 3 i doduse nije krivina 200 KM i mjesec zabrane.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: Napapijri, tutankamon1905, VensanKasel i 5 gostiju.