Opasan tip, samo repki ne moze prici
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Kamatar najobicniji.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Šta će biti s Dulićem i Husićem? Idu li u poluamatersku ligu ili će napraviti iskorak?
Legendarni Ačimović, trenutno direktor slovenske reprezentacije o Topaloviću.„Iskreno, sa oba momka sam imao razgovor na tu temu, koji je trajao nekoliko minuta. Oba su jučer odradila odličan trening sa selekcijom U-21, gdje su nosioci. Govorimo o dva izuzetna talenta koji će sigurno dočekati svoju priliku u A reprezentaciji. Posebno s obzirom na to kako igraju u svojim klubovima i u mladoj reprezentaciji. Vidimo da selektor Boštjan Cesar rado gleda u mlađe selekcije i daje priliku mladim igračima, tako da je samo pitanje vremena kada će Rimac i Topalović, ili neko drugi, dobiti priliku u A-reprezentaciji. To je velika motivacija za igrače da rade i trude se, jer im A-selektor daje mogućnost da se dokažu“, ističe legendarni slovenski reprezentativac.
„Obožavam ta dva igrača, volim ih gledati. Osobno sam ih upoznao, djeluju zrelo i dobro za ekipu. Vjerujem da su trenutno jako sretni u dresu Slovenije. Kako to gledaju u Bosni i Hrvatskoj… Sam sam kod momaka osjetio da stvarno žele igrati za Sloveniju. Naravno, nešto se može desiti ‘preko noći’, ali trudimo se i mi, a momci s velikim ponosom igraju za našu reprezentaciju“, naglašava direktor reprezentacija NZS.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Topalović mora biti meta br1Kizo886 je napisao/la: ↑03 jun 2026, 20:47Legendarni Ačimović, trenutno direktor slovenske reprezentacije o Topaloviću.„Iskreno, sa oba momka sam imao razgovor na tu temu, koji je trajao nekoliko minuta. Oba su jučer odradila odličan trening sa selekcijom U-21, gdje su nosioci. Govorimo o dva izuzetna talenta koji će sigurno dočekati svoju priliku u A reprezentaciji. Posebno s obzirom na to kako igraju u svojim klubovima i u mladoj reprezentaciji. Vidimo da selektor Boštjan Cesar rado gleda u mlađe selekcije i daje priliku mladim igračima, tako da je samo pitanje vremena kada će Rimac i Topalović, ili neko drugi, dobiti priliku u A-reprezentaciji. To je velika motivacija za igrače da rade i trude se, jer im A-selektor daje mogućnost da se dokažu“, ističe legendarni slovenski reprezentativac.
„Obožavam ta dva igrača, volim ih gledati. Osobno sam ih upoznao, djeluju zrelo i dobro za ekipu. Vjerujem da su trenutno jako sretni u dresu Slovenije. Kako to gledaju u Bosni i Hrvatskoj… Sam sam kod momaka osjetio da stvarno žele igrati za Sloveniju. Naravno, nešto se može desiti ‘preko noći’, ali trudimo se i mi, a momci s velikim ponosom igraju za našu reprezentaciju“, naglašava direktor reprezentacija NZS.
- Goalgetter
- Kontakt:
Uglavnom se ja slazem u svemu sa tobom i generalno jako dobra diskusija, samo mislim da ovo za Buljubasica nije 100% tacno.
On u nasoj ligi dobio sto je trebao da dobije, njegov sledeci korak je bio pogresan. U sledecm klubu je trebao da razvija sve te elemente koji mu nedostaju, ali nazalost pogresan izbor.
On je sjajan primjer kako te los izbor kluba moze omesti u karijeri. Pa bolje u Hajduk da je otisao koji se tada pominjao i da su ga skauti dolazili gledati. Nije sve u parama. Znam da zvuci mozda ruzno ali tako je. Moras malo i rizikovati, ulagati u sebe pa Boga mi i vjerovati u sebe.
Barba halali sto smo sumnjali.
Igrači iz naše lige propadaju gdje god da odu. To je u Turskoj vidljivo, jer tamo odlaze u najvećem broju. Kada bi postojao uzorak uspješnog prilagođavanja naših igrača u nekom podneblju, pa da to uporedimo sa Turskom, priča o izboru lige bi stajala. Najuspješniji produkti naše lige su se uspjeli kratkotrajno nametnuti u npr Dinamu i to je kraj.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 jun 2026, 18:58
Uglavnom se ja slazem u svemu sa tobom i generalno jako dobra diskusija, samo mislim da ovo za Buljubasica nije 100% tacno.
On u nasoj ligi dobio sto je trebao da dobije, njegov sledeci korak je bio pogresan. U sledecm klubu je trebao da razvija sve te elemente koji mu nedostaju, ali nazalost pogresan izbor.
On je sjajan primjer kako te los izbor kluba moze omesti u karijeri. Pa bolje u Hajduk da je otisao koji se tada pominjao i da su ga skauti dolazili gledati. Nije sve u parama. Znam da zvuci mozda ruzno ali tako je. Moras malo i rizikovati, ulagati u sebe pa Boga mi i vjerovati u sebe.
Naravno, uvijek će neko reći - a Džeko, a Zukanović? Ta dva izuzetka koji potvrđuju pravilo, biće i narednih 100 godina alibi da se ignoriše suha činjenica da naša liga nije u stanju proizvesti kvalitretnog igrača.
I ne treba biti fudbalski ekspert, da se razumije zašto. Igrač se stvara od desete godine života. Na fizičkom, taktičkom, mentalnom planu, pravilna ishrana, uredan sportski život. Moderna infrastruktura, kvalitetna struka i uslovi rada...
Mi smo u svim tim elementima na amaterskom nivou, zato su nam drugorazredni igrači iz srpske i hrvatske lige nosioci igre u klubovima.
Onda neko kaže da je problem u izboru kluba u koji se igrač proda.
Bas je pojeo **** ovaj Avdic, izgubili 5-1 od Meksiko jos dao auto gol.
Mlada je to ekipa, trebaće im nešto vremena da nadođu ali talenat je nesporan. Onaj smiješni autogol na kraju prvog poluvremena ih je presjekao.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
I onda debili podju sa pričom kao mi smo propali ako izgubimo Catovica, a Srbima je to kao još jedan talenat u nizu. On ih imaju na pretek.
Pa individualnog kvaliteta i talenta stvarno imaju, ali ne samo sad nego godinama, ali iz nekog razloga nikako da profercera, ne pratim ih dovoljno da znam zašto.
- Goalgetter
- Kontakt:
Srbija ce kad tad opet stati na noge, igracki gledano oni prozivode redovno dosta dobrih igraca, problem je samo sto im je nogometni savez gori cak i od naseg, a to je stvarno tesko. Sputavaju reprezentaciju gdje god stignu, drzali su neznalicu Piksija onoliko dugo, van svake pameti.
Ovo je neka B reprezentacija Srbije koja nikada nije igrala skupa, sa gomilom mladih igrača.
Nevjerovatna količina kriminala i javašluka koju Srbija toleriše. Siguran sam da i mi takvi kakvi smo, ne bi dozvolili taj nivo haosa. Na koncu, mi smo demonstrirali, prekidali utakmice, dok nismo natjerali savez da nas bar malo poštuje. Sad im se skoro cijeli prvi tim nije odazvao.Goalgetter je napisao/la: ↑05 jun 2026, 09:40Srbija ce kad tad opet stati na noge, igracki gledano oni prozivode redovno dosta dobrih igraca, problem je samo sto im je nogometni savez gori cak i od naseg, a to je stvarno tesko. Sputavaju reprezentaciju gdje god stignu, drzali su neznalicu Piksija onoliko dugo, van svake pameti.
Na toj poziciji nemaju srbi ni jednog igraca koji je blizu catovica po talentu i potencijalu
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Njihov najjaci trener ikadGoalgetter je napisao/la: ↑05 jun 2026, 09:40Srbija ce kad tad opet stati na noge, igracki gledano oni prozivode redovno dosta dobrih igraca, problem je samo sto im je nogometni savez gori cak i od naseg, a to je stvarno tesko. Sputavaju reprezentaciju gdje god stignu, drzali su neznalicu Piksija onoliko dugo, van svake pameti.
Odveo ih na 2 velika prvenstva i ona legendarna pobjeda protiv Portugala
U zadnjim kvalifikacijama sve se raspalo ali jbg ne traje nista vjecno
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Trenutno korisnika/ca: BiH26, dena24, DzaniMehmet, katalinski, Kaunas i 41 gost.