Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Sindikat12
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la Sindikat12 » 04 jun 2026, 11:43

hurem je napisao/la:
03 jun 2026, 18:23
Edincapitano je napisao/la:
03 jun 2026, 15:48
jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 15:42

Bukvalno asistirao protivniku i ovi nam zabili. Toliko je bio los da je i selektora bilo sramota da ga stavi u prvih 11 protiv Italije.
Ali dobro, ovdje je jedan pisao da će Benjo biti nas najbolji veznjak narednih 10 godina. :rol:
Ja mislim da je isto trenirati u Brondbyju kao u Real Madridu, sta ti kazes, forumski Ferguson? :rol: :rol: :rol:
Klasičan primjer kada mržnja progovara iz nekoga.
Recimo Bašić je napravio dvije kardinalne greške (koje se u pijetlovima ne smiju praviti - poprečni pasovi) i protiv Walesa i protiv Italije - u rangu one Vasilja protiv Italije, ali njegova sreća da nisu kažnjene. Ali to se vješto prešućuje.
Obije greške Bašića su mnogo veće greške nego ta Tahirovica koja se forsira a koja je bila instinktivna prilikom borbe za jednu loptu.
Taj gol je splet nesretnih okolnosti gdje je Vasilj bio loše postavljen i okliznuo se (desi se jednom od milion puta). Protivnički igrač nije bio uopće u poziciji da ugrozi gol nekim trkom, driblinzima i slično jer su tu bila naša dva igrača. Ni onaj šut nikada ne bi ušao da se Vasilj nije okliznuo. Ali i to se vješto prešućuje.

Ništa specijalno nije odigrao Bašić protiv Italije, niti su Bašić i Hadziahmetovic odigrali nešto bolje protiv Walesa, a to najbolje pokazuju produžeci gdje smo u sredini terena stojali mnogo gore nego 1.poluvrijeme, i to njih dvojica koji su kao odmorni igrali na umornu sredinu Walesa.

Tako je, nas najbolji veznjak u narednih 10 godina ako se ne pojavi neki novi talenat ala Kerim u veznom redu. Nemoj izvrtati rijeci i lagati.
Tahirovic jeste bolji veznjak i od Hadziahmetovica, i od Bašića i od Sunjica, Huseinbasica, Šarića, Gigovica, Hajradinovica…bez obzira sto neki nisu njegova pozicija…valjda nisi toliko mutav da ne mozes skontati poentu.

Edit: naravno, ne hejtam ni Bašića ni Amira. Dragi su mi obojica i smatram da nekada protiv nekih protivnika trebaju početi umjesto Benje, i obrnuto. Niti smatram da je ovaj klasa za njih. Ali mučno je citati toliku mržnju i smatrati ga dežurnim krivcem - kao protiv Makedonije recimo. A ono odigrao bolje od obojice, ili može i ovako - bio manje los.
Mrzitelji će svakako uvijek izokrenuti smisao
Haha, kako ti samo njega indirektno hvalis to je nevjerovatno. Cuj: “Ako se ne pojavi neki novi Alajbegovic.” Kerim medju najvecim talentima u Evropi sto znaci da po toj logici cekamo novog Pjanica u veznom redu da bismo mogli zamijeniti Benju….. 😂

Nama ne treba mega igrac u veznom redu nego neki solidan igrac koji nastupa za relativno dobar klub a ne igrac koji se ne zna ni ustaliti u prvih 11 u raspalom Brondbyju… Svi eksperti koji analiziraju nas jasno kazu da smo u veznom redu daleko najslabiji a ti ga ovdje uvijek indirektno hvalis…. Bolje bi bilo da pises da je “daleko najslabija karika u prvih 11”.

A za Basica se ne slazem ni sekunde. Obje utakmice u barazu odigrao je korektno a nikad ranije nije ni dobio sansu da se forsira kao Benjo koji dobija priliku od prvog dana i forsira se brutalno.

Mi igramo ovakav fudbal zato sto nam je kreator igre uzasan pa se zbog toga mucimo i protiv slabijih reprezentacija… tu zavrsava sva filozofija o hvalisanju Benje.

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 04 jun 2026, 12:09

Sindikat12 je napisao/la:
04 jun 2026, 11:43
hurem je napisao/la:

Ja mislim da je isto trenirati u Brondbyju kao u Real Madridu, sta ti kazes, forumski Ferguson? :rol: :rol: :rol:
Recimo Bašić je napravio dvije kardinalne greške (koje se u pijetlovima ne smiju praviti - poprečni pasovi) i protiv Walesa i protiv Italije - u rangu one Vasilja protiv Italije, ali njegova sreća da nisu kažnjene. Ali to se vješto prešućuje.
Obije greške Bašića su mnogo veće greške nego ta Tahirovica koja se forsira a koja je bila instinktivna prilikom borbe za jednu loptu.
Taj gol je splet nesretnih okolnosti gdje je Vasilj bio loše postavljen i okliznuo se (desi se jednom od milion puta). Protivnički igrač nije bio uopće u poziciji da ugrozi gol nekim trkom, driblinzima i slično jer su tu bila naša dva igrača. Ni onaj šut nikada ne bi ušao da se Vasilj nije okliznuo. Ali i to se vješto prešućuje.

Ništa specijalno nije odigrao Bašić protiv Italije, niti su Bašić i Hadziahmetovic odigrali nešto bolje protiv Walesa, a to najbolje pokazuju produžeci gdje smo u sredini terena stojali mnogo gore nego 1.poluvrijeme, i to njih dvojica koji su kao odmorni igrali na umornu sredinu Walesa.

Tako je, nas najbolji veznjak u narednih 10 godina ako se ne pojavi neki novi talenat ala Kerim u veznom redu. Nemoj izvrtati rijeci i lagati.
Tahirovic jeste bolji veznjak i od Hadziahmetovica, i od Bašića i od Sunjica, Huseinbasica, Šarića, Gigovica, Hajradinovica…bez obzira sto neki nisu njegova pozicija…valjda nisi toliko mutav da ne mozes skontati poentu.

Edit: naravno, ne hejtam ni Bašića ni Amira. Dragi su mi obojica i smatram da nekada protiv nekih protivnika trebaju početi umjesto Benje, i obrnuto. Niti smatram da je ovaj klasa za njih. Ali mučno je citati toliku mržnju i smatrati ga dežurnim krivcem - kao protiv Makedonije recimo. A ono odigrao bolje od obojice, ili može i ovako - bio manje los.
Haha, kako ti samo njega indirektno hvalis to je nevjerovatno. Cuj: “Ako se ne pojavi neki novi Alajbegovic.” Kerim medju najvecim talentima u Evropi sto znaci da po toj logici cekamo novog Pjanica u veznom redu da bismo mogli zamijeniti Benju….. 😂

Nama ne treba mega igrac u veznom redu nego neki solidan igrac koji nastupa za relativno dobar klub a ne igrac koji se ne zna ni ustaliti u prvih 11 u raspalom Brondbyju… Svi eksperti koji analiziraju nas jasno kazu da smo u veznom redu daleko najslabiji a ti ga ovdje uvijek indirektno hvalis…. Bolje bi bilo da pises da je “daleko najslabija karika u prvih 11”.

A za Basica se ne slazem ni sekunde. Obje utakmice u barazu odigrao je korektno a nikad ranije nije ni dobio sansu da se forsira kao Benjo koji dobija priliku od prvog dana i forsira se brutalno.

Mi igramo ovakav fudbal zato sto nam je kreator igre uzasan pa se zbog toga mucimo i protiv slabijih reprezentacija… tu zavrsava sva filozofija o hvalisanju Benje.
potpis

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 04 jun 2026, 12:14

Euforija je dostigla tolike nivoe da ljudi brane fudbalske sposobnosti Benija Tahirovica.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jun 2026, 12:15

Sindikat12 je napisao/la:
04 jun 2026, 11:43
hurem je napisao/la:

Ma to mržnja priča iz tebe. :rol:

Bravo za post. Ko god ima mozga shvatiti će napisano. :salut:

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 jun 2026, 12:17

Intresantno kako ljudi hoce da Busuladzic izabere nas jer je veliki talenat, a nema mjesta u klubu koji je slabiji od Brondbyja. Jedino ima godine na svojoj strani, a Benjo je igrao na boljem nivou 50 puta kad je imao 18 godina.

Benjo je neki dan napunio 23 godine. Polako, nije svako Yamal. Sljedeci klub mu je jako vazan. Ako nadje neki solidan klub i bude standardan, sigurno treba biti u prvih 11 u repki. Iako mislim da mu Celtic ne odgovara jer se tamo puno trci, a on je sporiji igrac. Vidjelo se protiv Velsa da je bio skroz izgubljen, a protiv zabara je odigrao solidno drugo poluvrijeme. Jest da smo igrali s igracem vise, ali bio je slabiji tempo i vise je imao loptu u nogama nego da trci, i onda je bio OK.

Po meni bi mu najbolje odgovarala Grcka, Italija, Kipar, Turska ili neka slicna liga.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 04 jun 2026, 12:22

Jest nekima tesko skontat da s Tahiragom u prvih 11 ne mozes igrati ni protiv Kipra i da su nas ljudi pojeli na sredini..Eto subota ide i isto nas čeka protiv Paname.
I opet ce ovdje neko doci i pisat da mrzimo Benju...
Lik je limitiran i to je jedina istina,nema kvalitet koji smo ocekivali i ćao...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 jun 2026, 12:23

A ko to hvališe Benju?! To je samo odgovor na piskaranja o “dežurnom krivcu” kada to nije.

Vidim da si i ti bukvalno shvatio poredjenje s Kerimom!
Benjo je bolji od svih veznjaka koje imamo i zato je starter, pa čak i kada ne igra redovno u klubu. Eto stručni stab je mutav i slučajno ga forsiraju.
Kada sam napisao bolji, napisao sam i “manje lošiji”, da ne bi neko preuveličavao stvari.

Znam ja vrlo dobro u kakvom je problemu Tahirovic. Ali isto tako znam da ima veće kvalitete od ostalih konkurenata u veznom redu. Možda nikada ne uspije, pisao sam i o tome zašto.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 04 jun 2026, 12:32

Nažalost Tahirović u reprezentaciji nije pokazao puno više od konkurencije, ali se ne može reći ni da je neko zapostavljen ili bolja opcija. To više govori koliko su ostali slabi, nego koliko je Tahirović dobar.
Ako vjerujemo da selektor i sš znaju šta rade, nema potrebe da dovodim o u pitanje njihov izbor i Tahirovićev status. Čim dođe neko bolji, nema sumnje da će zauzeti njegovo mjesto.
Najbolje bi bilo da Tahirović proradi, pa da u ekipi bude zato što je bolji, a ne manje loš. Konačno će i Barbarez morati da ga stavi na hlađenje, ako i naredne sezone bude u sličnoj formi. To važi za Baždara i još neke.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 jun 2026, 12:48

Basic nije nista bolji igrac od Tahirovica, jedino sto je pokretniji od njega, Gigovic isto trom ko i Tahirovic, ali Gigovic slab u igri nogom za bilo kakvo razigravanje
Mislim za jedno godinu, dvije da ce oni svi biti na prosirenom spisku, jer Djuric i Mahmic su puno bolji igraci, a u medjuvremenu Catovic, Busuladzic ili neki drugi ce nadoci i uskociti
Nadam se vec u ligi nacija da ce Djuric dobiti poziv
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 jun 2026, 13:02

Ja nerazumijem čemu toliko rasprava oko Tahirovića, on igra samo iz razloga što nema konkurencije u reprezentacije, vidjeli smo sve opcije i ne nude ništa bolje od Tahirovića, ovdje je ovaj krelac i još par njih kreirao narativ da se Tahirović gura na uštrb neke klase koja mu grije klupu, a razlog je jednostavan momak ima talenat i u nedostatku opcije, ide se da se pokušava oživjeti, jer bi reprezentacija imala koristi dugoročno.

Njegov talenat je neupitan, samo momak je neki čudan tip, živi u nekom svom svijetu, to nekad može biti top, a nekad može biti kanal.

On ako ne odigra dobro na SP, siguran sam da će SŠ tražiti druga rješenja, van ovog rostera trenutnog. Jer SP je mjera od čega si, sigurno mu je ovo velika šansa da vrati karijeru na pravi put.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 04 jun 2026, 13:31

Padovan je napisao/la:
04 jun 2026, 13:02
Ja nerazumijem čemu toliko rasprava oko Tahirovića, on igra samo iz razloga što nema konkurencije u reprezentacije, vidjeli smo sve opcije i ne nude ništa bolje od Tahirovića, ovdje je ovaj krelac i još par njih kreirao narativ da se Tahirović gura na uštrb neke klase koja mu grije klupu, a razlog je jednostavan momak ima talenat i u nedostatku opcije, ide se da se pokušava oživjeti, jer bi reprezentacija imala koristi dugoročno.

Njegov talenat je neupitan, samo momak je neki čudan tip, živi u nekom svom svijetu, to nekad može biti top, a nekad može biti kanal.

On ako ne odigra dobro na SP, siguran sam da će SŠ tražiti druga rješenja, van ovog rostera trenutnog. Jer SP je mjera od čega si, sigurno mu je ovo velika šansa da vrati karijeru na pravi put.
Njemu je glava veći problem od tehnike, i tu sva priča i počinje i završava. Da nađe dobrog psihijatra, i da poradi na glavi, bio bi više nego solidan igrač.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 04 jun 2026, 13:42

NoDi80 je napisao/la:
04 jun 2026, 12:48
Basic nije nista bolji igrac od Tahirovica, jedino sto je pokretniji od njega, Gigovic isto trom ko i Tahirovic, ali Gigovic slab u igri nogom za bilo kakvo razigravanje
Mislim za jedno godinu, dvije da ce oni svi biti na prosirenom spisku, jer Djuric i Mahmic su puno bolji igraci, a u medjuvremenu Catovic, Busuladzic ili neki drugi ce nadoci i uskociti
Nadam se vec u ligi nacija da ce Djuric dobiti poziv
Po meni ovo što sam boldirao je najbitnija stvar što Benjo nikad ne bi trebao zaigrati ispred Bašića.
Mi imamo Sunjica,Katica Dedica... Svaki od njih tip igrača koji, ako nema opciju za cist pas, treba stati i razmisliti sta da urade sa loptom a na taj nacin je izgube. Katic je to pokazao protiv Makedonije, Dedic svaki put kad krene u prepoznatljivi dribling i Sunjic sa vecinom svojih passova.

Ono što Benjo nema i po meni lično ga čini mnogo lošijim igračem je to otkrivanje za pas, tacno imam osjećaj da se sakrije od lopte dok je kod Ivana to u potpunosti suprotno.
Sama pas igra pa i šut su na većem nivou kod Benjamina. Defanzivno to je tu negdje.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 04 jun 2026, 14:59

Benjamin Tahirović je kod Barbareza odigrao 1446 minuta u 21 utakmici, Ivan Bašić 648 minuta u 15 utakmica, a Amir Hadžiahmetović 93 minute u 5 utakmica.

Praktično je imao duplo više minuta od njih dvojice zajedno, a kako je neko uspio na osnovu 93 minute Hadžiahmetovića u pet utakmica zaključiti da je toliko lošiji od Tahirovića, ja ne znam.

Pogotovo ne znam kako je zaključeno da je Tahirović toliko bolji od Bašića, jer razlika u nivou izvedbe nije tolika da zaslužuje toliko veću minutažu.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 jun 2026, 15:13

izdzezveubrazil je napisao/la:
04 jun 2026, 14:59
Benjamin Tahirović je kod Barbareza odigrao 1446 minuta u 21 utakmici, Ivan Bašić 648 minuta u 15 utakmica, a Amir Hadžiahmetović 93 minute u 5 utakmica.

Praktično je imao duplo više minuta od njih dvojice zajedno, a kako je neko uspio na osnovu 93 minute Hadžiahmetovića u pet utakmica zaključiti da je toliko lošiji od Tahirovića, ja ne znam.

Pogotovo ne znam kako je zaključeno da je Tahirović toliko bolji od Bašića, jer razlika u nivou izvedbe nije tolika da zaslužuje toliko veću minutažu.
Mi smo na svjetskom, što znači da je Barbarez bio u pravu sa sastavom :thumbup:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 jun 2026, 15:56

Iceplayer je napisao/la:
04 jun 2026, 15:13

Upravo tako, izbacio je Tahirovica i ubacio Basica. Da je Tahir ostao u igri protiv Walesa i startao protiv Italije mi SP nebi vidjeli.
I Basic je ispod prosjecan igrac, ali je bolji od Tahira.
Amir ce izgleda igrati PL tako sigurno da bi bio bolja opcija al eto.
Tahir jedino moze sa klupe, negdje u 75 minuti, al on nije za defanzive. Tu je losiji od npr Medunjanina.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 jun 2026, 16:00

soko je napisao/la:
04 jun 2026, 15:56
Iceplayer je napisao/la:
04 jun 2026, 15:13

Upravo tako, izbacio je Tahirovica i ubacio Basica. Da je Tahir ostao u igri protiv Walesa i startao protiv Italije mi SP nebi vidjeli.
I Basic je ispod prosjecan igrac, ali je bolji od Tahira.

Amir ce izgleda igrati PL tako sigurno da bi bio bolja opcija al eto.
Tahir jedino moze sa klupe, negdje u 75 minuti, al on nije za defanzive. Tu je losiji od npr Medunjanina.
Da nije Kean kanta, sad bi Basic bio najgori fudbaler u repki kao Civic, onaj pas Keanu je fenomenalan. :kafa:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 jun 2026, 16:44

Pa odigrao je Hadziahmetovic milijardu utakmica prije Sergeja i to kada smo igrali s tri veznjaka gdje je kudikamo lakše igrati i doci do izražaja, i to pored jednog Pjanica…i šta se desilo?! Popljuvan je.
Isto bi snašlo i Bašića da je vise igrao. Čudi me da već nije s obzirom na dvije velike, pionirske greške. Njegova sreća je da je Kean bio neprecizan, a ono je bila katastrofalna greška. Imao je istu i protiv Walesa. Tako da su ti @soko zaključci neutemeljeni. To je isto kao da ja sada kažem izbacili smo Italiju jer je Bašić izašao a Tahirovic ušao.
Kako smo stojali protiv Walesa u produžecima kada su ljudi opet napali (76:24 posjed), a kako u 1.poluvremenu (67:33) kada ljudi nisu prilike napravili izuzev onog majstorskog šuta koji je završio na precki?!
Zato kažem - nekima samo nek je pljuvati.
Ja nigdje nisam popljuvao ni Amira ni Ivana. Zapravo su mi gotivni igrači. Ali smatram da je Tahirovic bolji od obojice, pa koliko toliko. To ne znaci da treba početi svaku utakmicu.

@Padovan sto je napisao je suština cijele price uz ono sto je @Rajvosa pisao o činjenici da igramo samo sa dva veznjaka i generalno njegovoj ulozi koju ima kod Barbareza. Pa i ta psiha koju je naglasio @signal… a isto sam i ja pisao i jos neki drugi.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 04 jun 2026, 16:55

04 jun 2026, 12:17
Intresantno kako ljudi hoce da Busuladzic izabere nas jer je veliki talenat, a nema mjesta u klubu koji je slabiji od Brondbyja. Jedino ima godine na svojoj strani, a Benjo je igrao na boljem nivou 50 puta kad je imao 18 godina.

Benjo je neki dan napunio 23 godine. Polako, nije svako Yamal. Sljedeci klub mu je jako vazan. Ako nadje neki solidan klub i bude standardan, sigurno treba biti u prvih 11 u repki. Iako mislim da mu Celtic ne odgovara jer se tamo puno trci, a on je sporiji igrac. Vidjelo se protiv Velsa da je bio skroz izgubljen, a protiv zabara je odigrao solidno drugo poluvrijeme. Jest da smo igrali s igracem vise, ali bio je slabiji tempo i vise je imao loptu u nogama nego da trci, i onda je bio OK.

Po meni bi mu najbolje odgovarala Grcka, Italija, Kipar, Turska ili neka slicna liga.
Lik se preziva Busuladzic
Zagarantovano je da ce odigrati 50+ utakmica za BIH
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 04 jun 2026, 17:57

hurem je napisao/la:
04 jun 2026, 16:44
Pa odigrao je Hadziahmetovic milijardu utakmica prije Sergeja i to kada smo igrali s tri veznjaka gdje je kudikamo lakše igrati i doci do izražaja, i to pored jednog Pjanica…i šta se desilo?! Popljuvan je.
Isto bi snašlo i Bašića da je vise igrao. Čudi me da već nije s obzirom na dvije velike, pionirske greške. Njegova sreća je da je Kean bio neprecizan, a ono je bila katastrofalna greška. Imao je istu i protiv Walesa. Tako da su ti @soko zaključci neutemeljeni. To je isto kao da ja sada kažem izbacili smo Italiju jer je Bašić izašao a Tahirovic ušao.
Kako smo stojali protiv Walesa u produžecima kada su ljudi opet napali (76:24 posjed), a kako u 1.poluvremenu (67:33) kada ljudi nisu prilike napravili izuzev onog majstorskog šuta koji je završio na precki?!
Zato kažem - nekima samo nek je pljuvati.
Ja nigdje nisam popljuvao ni Amira ni Ivana. Zapravo su mi gotivni igrači. Ali smatram da je Tahirovic bolji od obojice, pa koliko toliko. To ne znaci da treba početi svaku utakmicu.

@Padovan sto je napisao je suština cijele price uz ono sto je @Rajvosa pisao o činjenici da igramo samo sa dva veznjaka i generalno njegovoj ulozi koju ima kod Barbareza. Pa i ta psiha koju je naglasio @signal… a isto sam i ja pisao i jos neki drugi.
Jedno je ako ti se desi greška u dodavanju, griješio i Džeko sto puta... a drugo kad ne možeš duel dobiti. Tahirović treba igrati ako imamo posjed, recimo protiv Katara, a kad se branimo, tu Bašić upada. Lijepo se vidjelo protiv Italije i Walesa ko kad treba igrati. Zato je Benjo i ušao u drugom poluvremenu protiv Italijana, a protiv Walesa i Austrije radi njega ispadamo kao da igramo s 10 igraca. Mourinho ga je pohvalio samo zato što ga je htio prodati, pa je Ajax pao na foru..

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 04 jun 2026, 18:05

dena24 je napisao/la:
04 jun 2026, 17:57
Mourinho ga je pohvalio samo zato što ga je htio prodati, pa je Ajax pao na foru..
:rol:
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Micron, Proximic i 55 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []