Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la izdzezveubrazil » 05 jun 2026, 11:23

Pa nismo ni mi wow izgledali kod Barbareza na početku mandata, doduše nismo baš gubili od Zelenortskih. Paunović bi trebao biti njihov Sergej, ali ako je promašaj, onda su u problemu.

Mada, nama apsolutno nebitno, nas treba samo zanimati možemo li uzeti Hadžimujovića. Od Avdića vjerujem da nema ništa.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 05 jun 2026, 11:56

izdzezveubrazil je napisao/la:
05 jun 2026, 11:23
Pa nismo ni mi wow izgledali kod Barbareza na početku mandata, doduše nismo baš gubili od Zelenortskih. Paunović bi trebao biti njihov Sergej, ali ako je promašaj, onda su u problemu.

Mada, nama apsolutno nebitno, nas treba samo zanimati možemo li uzeti Hadžimujovića. Od Avdića vjerujem da nema ništa.
Kako smo igrali na početkui Barbarezovog mandata, nalupali bi nas i oni. Plus, ne treba letiti previsoko. Mi smo pokazali veliki napredak, karakter, ali to tek treba potvrditi da bismo se smatrali ozbiljnom reprezentacijom. Ove tri utakmice su prava prilika i protivnici po mjeri.

denialalner
Kontakt:

Post Postao/la denialalner » 05 jun 2026, 12:18

Spahic98 je napisao/la:
05 jun 2026, 10:03
jasmin10 je napisao/la:
05 jun 2026, 09:05
231983 je napisao/la:
05 jun 2026, 07:54

Valjda se sad malo okrene oko sebe i progleda. Ovo gdje je Srbija sada, mi smo bili haman ono pred Ćiru. Ili pred ovu generaciju.
I onda debili podju sa pričom kao mi smo propali ako izgubimo Catovica, a Srbima je to kao još jedan talenat u nizu. On ih imaju na pretek. :rol:
Na toj poziciji nemaju srbi ni jednog igraca koji je blizu catovica po talentu i potencijalu
vecina igraca su iz BG,
ili su dosli kao mladi tamo

bez dijaspore,to je jedan od problema

Evo u veznom smo izgubili Pavlovica,Ugrinica,Catovica
mozda Bajcetica.....
leve bekove Kerkeza i Obrica itd....

kako nema talenata
Maksimovic,Kostov,Stankovic,Stanic,Ugresic,Dragojevic,Novicic,Anokic,Jankovic
ovo je samo vezni red
(sem Stankovica)
samo iz nase lige

plus dijasporaca imamo koliko hoces,
samo to FSS "ne zanima" za sad.

sto se tice ove ekipe,
ovo je neka 3,4 reprezentacija
na silu guranih igraca iz blizanaca

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 05 jun 2026, 12:34

Zelenortska Ostrva zvuče opskurno kao država ali nisu uopće toliko loša ekipa, ima tu zanimljivih igrača koji igraju po Evropi.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 jun 2026, 13:48

LeCoq je napisao/la:
04 jun 2026, 20:23
h1a2s3o4 je napisao/la:
04 jun 2026, 18:58

Uglavnom se ja slazem u svemu sa tobom i generalno jako dobra diskusija, samo mislim da ovo za Buljubasica nije 100% tacno.

On u nasoj ligi dobio sto je trebao da dobije, njegov sledeci korak je bio pogresan. U sledecm klubu je trebao da razvija sve te elemente koji mu nedostaju, ali nazalost pogresan izbor.

On je sjajan primjer kako te los izbor kluba moze omesti u karijeri. Pa bolje u Hajduk da je otisao koji se tada pominjao i da su ga skauti dolazili gledati. Nije sve u parama. Znam da zvuci mozda ruzno ali tako je. Moras malo i rizikovati, ulagati u sebe pa Boga mi i vjerovati u sebe.
Igrači iz naše lige propadaju gdje god da odu. To je u Turskoj vidljivo, jer tamo odlaze u najvećem broju. Kada bi postojao uzorak uspješnog prilagođavanja naših igrača u nekom podneblju, pa da to uporedimo sa Turskom, priča o izboru lige bi stajala. Najuspješniji produkti naše lige su se uspjeli kratkotrajno nametnuti u npr Dinamu i to je kraj.
Naravno, uvijek će neko reći - a Džeko, a Zukanović? Ta dva izuzetka koji potvrđuju pravilo, biće i narednih 100 godina alibi da se ignoriše suha činjenica da naša liga nije u stanju proizvesti kvalitretnog igrača.
I ne treba biti fudbalski ekspert, da se razumije zašto. Igrač se stvara od desete godine života. Na fizičkom, taktičkom, mentalnom planu, pravilna ishrana, uredan sportski život. Moderna infrastruktura, kvalitetna struka i uslovi rada...
Mi smo u svim tim elementima na amaterskom nivou, zato su nam drugorazredni igrači iz srpske i hrvatske lige nosioci igre u klubovima.
Onda neko kaže da je problem u izboru kluba u koji se igrač proda.
:thumbup:

Ma jasno je meni sta zelis reci i slazem se sa tobom. Ali jel nekada nasi igraci koji odu vani moraju poceti da ne propadaju, je li tako? :D
I nisu bas svi propali ali hajde da ne detaljisemo jer razumijem sta hoces reci.

Buljubasic cim je zaigrao za prvi tim sa 18-19 godina znaci da je i fizicki bio spreman da igra seniorski nogomet. Znaci da se lijepo razvijao u svim segmentima. On je cek po meni tu sezonu bio bas dobar cak i dominantan nad starijim kolegama. Nije mu fizika predstavljala problem da radi ono u cemu je dobar znaci bio je dovoljno spreman.

Da ne bude da sam mu rodjak i toliko ga branim/navijam za njega :mrgreen: ali samo mi je zao momka jer sam stvarno mislio da ce on moci nesto napraviti.

Treba zabraniti igracima da idu kod Zubanovica u agenciju. Jbt turska liga vise. Otvori jarane turisticku agenciju pa vodi ljude u Tursku ako ti je toliko stalo da sve tamo vodis.
Barba halali sto smo sumnjali.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 05 jun 2026, 14:31

Ma i prvi tim Srbije je teski ocaj. Izdvajaju se Pavlovic i Milenkovic, ovo ostalo je tuga teska. Svjestan je svako da igraju s trecim timom, i da bi rezultat bio manji da je prvi tim, ali nemaju kvaliteta ni s prvim timom realno. Previse uzdizu neke igrace Zvezde. Pa sjecam se na onoj stranici Ex Yu fudbal admin pise u februaru nekad da je Kostov veci talent od Alajbegovica i zato ga uvrsio kao u tim kola.

To je tuga i zalost

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 05 jun 2026, 14:51

denialalner je napisao/la:
05 jun 2026, 12:18
Spahic98 je napisao/la:
05 jun 2026, 10:03
jasmin10 je napisao/la:
05 jun 2026, 09:05

I onda debili podju sa pričom kao mi smo propali ako izgubimo Catovica, a Srbima je to kao još jedan talenat u nizu. On ih imaju na pretek. :rol:
Na toj poziciji nemaju srbi ni jednog igraca koji je blizu catovica po talentu i potencijalu
vecina igraca su iz BG,
ili su dosli kao mladi tamo

bez dijaspore,to je jedan od problema

Evo u veznom smo izgubili Pavlovica,Ugrinica,Catovica
mozda Bajcetica.....
leve bekove Kerkeza i Obrica itd....

kako nema talenata
Maksimovic,Kostov,Stankovic,Stanic,Ugresic,Dragojevic,Novicic,Anokic,Jankovic
ovo je samo vezni red
(sem Stankovica)
samo iz nase lige

plus dijasporaca imamo koliko hoces,
samo to FSS "ne zanima" za sad.

sto se tice ove ekipe,
ovo je neka 3,4 reprezentacija
na silu guranih igraca iz blizanaca
Sve si dobro napisao, cak ni hrvati nemaju taj luksuz da mogu ignorisati svoju dijaspori a kamoli srbi
Srpskom savezu treba jedan emir spahic koji ce raditi na dovodenju igraca sirom svijeta
Recimo samo Pavlovic i Kerkez bi podigli nivo te repke na drugi nivo

Emir Spahic 2024:

“Reprezentacija je u slobodnom padu zadnjih godina. Želimo zaustaviti taj pad pa da možemo krenuti ka gore. To je jedini put u ovom trenutku. Mi ne krademo igrače. Mi vraćamo svako dijete kući. To ću nastojati raditi, od U15 reprezentacije do seniorske. Pratimo mnoge igrače.”
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 05 jun 2026, 18:46

Avdici jesu li pokrali sta na tim zelenim otocima, njima je san otici na zeljezna otocja

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 05 jun 2026, 19:04

Čuj Srbija i talenti....kakvi talenti kakva srbijaa obicne prevare od igraca i talenta,smijesno je procitati rijeci talenat i srbija u istom kontekstu

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 05 jun 2026, 19:06

General505 je napisao/la:
05 jun 2026, 19:04
Čuj Srbija i talenti....kakvi talenti kakva srbijaa obicne prevare od igraca i talenta,smijesno je procitati rijeci talenat i srbija u istom kontekstu
Talenti u činjenju ratnih zločina

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 05 jun 2026, 19:07

Srbija fascinantno uspjeva svake godine iz domace lige prodati nekog igraca u Ligu petice, pa sam Partizan je lansirao svake godine bar po jednoga. Ali se nijedan od njih nije dokazao nigdje. Mozda su prodali vise igraca nego hrvatska liga. Interesantno da uprkos tome sto se ti igraci tamo ne snalaze, klubovi i dalje kupuju. Mislim da je tu rijec o menadzerskoj moci i vezama, a ne o kvalitetu. Bazdar je jedan od njih. Iz nase lige bi dobacio to max turske lige.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 jun 2026, 19:11

mercurial je napisao/la:
05 jun 2026, 19:07
Srbija fascinantno uspjeva svake godine iz domace lige prodati nekog igraca u Ligu petice, pa sam Partizan je lansirao svake godine bar po jednoga. Ali se nijedan od njih nije dokazao nigdje. Mozda su prodali vise igraca nego hrvatska liga. Interesantno da uprkos tome sto se ti igraci tamo ne snalaze, klubovi i dalje kupuju. Mislim da je tu rijec o menadzerskoj moci i vezama, a ne o kvalitetu. Bazdar je jedan od njih. Iz nase lige bi dobacio to max turske lige.
Sve je tacno sto si napisao, Srbija i Hrvatska imaju jako dobre konekcije u fudbalu i njima je deset puta lakse prodati igraca
Ja mislim cak da Srbija ima vece talente nego Hrvatska, ali Hrvati puno puno pametnije rade.
Srbi grijese u prodajama i njima su bitna imena klubova i cijena, a ne gledaju hoce li se dijete moci adaptirati na novu sredini i sve ostale stvari koje su jako bitne
Generalno Srbija je veci cirkus od BiH, a imaju samo jednog predjsenika
I ovo sto rade sa zvezdom samo steti njihovom sportu
Nebitni imamo i mi svoje probleme, a to su premijer liga i niza takmicenja koja su neretularna prije svega, a takodjer klubovi su neozbiljni i mora se raditi na svemu od rukovodstva do infrastukture
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 05 jun 2026, 19:28

NoDi80 je napisao/la:
05 jun 2026, 19:11
mercurial je napisao/la:
05 jun 2026, 19:07
Sve je tacno sto si napisao, Srbija i Hrvatska imaju jako dobre konekcije u fudbalu i njima je deset puta lakse prodati igraca
Ja mislim cak da Srbija ima vece talente nego Hrvatska, ali Hrvati puno puno pametnije rade.
Srbi grijese u prodajama i njima su bitna imena klubova i cijena, a ne gledaju hoce li se dijete moci adaptirati na novu sredini i sve ostale stvari koje su jako bitne
Generalno Srbija je veci cirkus od BiH, a imaju samo jednog predjsenika
I ovo sto rade sa zvezdom samo steti njihovom sportu
Nebitni imamo i mi svoje probleme, a to su premijer liga i niza takmicenja koja su neretularna prije svega, a takodjer klubovi su neozbiljni i mora se raditi na svemu od rukovodstva do infrastukture
Ali hrvatska ima bar neke uspjehe u fudbalu pa to mogu i razumijeti, plus imaju Dinamo gdje se stvarno sistemski radilo. Igraci iz Dinama su mogli igrati odmah u bilo koju ligu da odu - instant pojacanja (Modric, Eduardo, Badelj, Baturina, Gvardiol, Corluka, Kramaric, Kova, Brozovic itd itd), a igraci Zvezde ili Partizana to ne mogu ni blizu. Htio sam samo reci kako mi je interesantno to kako uspjevaju svake godine prodavati, a niko od prijasnjih se nije pokazao nigdje. Evo primjer Kostov iz Zvezde ima vecu trzisnu vrijednost po TM od naseg Kerima, iako je Kerim realno dokazaniji igrac i u klubu i reprezentaciji. Vazan je igrac ekipe koja ce igrati SP.

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 05 jun 2026, 21:23

Pavlovic 2019 u Monaco, 2-3 godine Salzburg, zadnji da je uspijo neku karjeru. I to je to.
Srpski mega talenti cesto su cisti „scam“.

Doduse do 2025 oni niti nisu neke pretrjerane cijene vrtili, lani eto prodali nedeljkovica, maksimovica i jos jednog za ozbiljnu lovu u petice.
Ratkov bez veze igrac a Salzburg ga prodaje za 13 milj.
Bazdar 4 , a katastrofa.

Ja sam siguran da taj kostov se nece moci prodati za vise od 15 milj. € neto (bez % ) osim u rusiju / arabiju.

Ima jedan Milosevic iz partizana, Stuttgart ga platio 5 m. A nema minut. Leverkusen placa 5 m za nekog mladog napadac I zvezde .

Vec prije Grujic, Markovic , Jojic, Jovljevici nisu uspjeli.

Pa cak ovi stariji i strani igraci iz zvezde i partizana rijetko da uspiju u inostranstvu

Repka nema uspjeha, klubovi po evropi tako kako, zvezda ok a li puno stranaca u postavi

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 05 jun 2026, 22:14

Helemnejse je napisao/la:
05 jun 2026, 19:06
General505 je napisao/la:
05 jun 2026, 19:04
Talenti u činjenju ratnih zločina
To se mozemo slozitii

Ponekad covjek cita i ibreti se sta sve ljudi pisu i koliko ne poznaju nogomet cak ni osnove nogometa

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 05 jun 2026, 22:37

DzaniMehmet je napisao/la:
05 jun 2026, 21:23
Jel se to kod tebe kaze miljon? :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 jun 2026, 23:17

19vendetta87 je napisao/la:
05 jun 2026, 22:37
Kamenjar nas, **** sve svoje kako mu ne dosadi milion puta praviti profil na **** forumu

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 06 jun 2026, 02:51

Sheyi je napisao/la:
05 jun 2026, 23:17
19vendetta87 je napisao/la:
05 jun 2026, 22:37
Kamenjar nas, **** sve svoje kako mu ne dosadi milion puta praviti profil na **** forumu
Mater je.bo šizofrenu, da hoće krepat večeras
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

resko1
Kontakt:

Post Postao/la resko1 » 06 jun 2026, 04:07

Ma Srbija kao prvo nema kult reprezentacije, kao drugo ovi im sadasnji igraci nisu ni upola kvalitetom sto su imali u Stankovicu, Vidicu, Tadicu, Ivanovicu.
Jos se mladi talenti prerano prodaju da se uzme lova samo, a to sto se igrac nije kako treba razvio ni u domacim okvirima to nista.
Onda im dodju igraci vani i pogube se skroz, i padaju samo.
Na klupskom nivou ja ne mogu ni Zvezde ni Partizana, nit sam ih ikad mogo, posebno Zvezde to su mrtve one cetnicine, jos su oni drzavni projekat Vucicev, a mozete skontat sta mislim o njemu 😂
Iz Srbije samo sandzaklije Novi Pazar mogu.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 jun 2026, 07:38

sta uradiste od teme ccc
sve kontam kad udjem bice neko pocetno slovo novog igraca, a oni o chetnicima pisu svo vrijeme.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 1993Sajo1993, damir_82, Google [Bot], Google Adsense [Bot], meecko, mukydesign, Uknaac i 31 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []