Čovjek zabio Welsu, uputio šut na gol Italiji gdje je Tabak natrčao na odbijenu i zabio, pogledajte gol u Zenici protiv Rumunije za 1-1, nismo mogli do gola protiv San Marina dok Džeko nije izuo patike i ušao da igra, niko zaslužniji nije od Džeke što smo mi na svjetskom. I onda se nađe neki bezobraznik koji će ga izbaciti iz sastava i stavlja Mahmića ispred Džeke, dečka koji je dobio poziv kad smo se plairali na svjetsko. Samo jedna riječ fuj, stidi se na komenar...ElAn10 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:54To je sve tako, kad je dzeko na terenu automatski i svi drugi postanu bolji, hrabriji... Sa njim na terenu smo skroz drugacija ekipa, druga dimenzijaIceplayer je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:36Još narod nije svjetan veličine Džeke, eto vidjeli smo mi Lukića na mjestu Džeke isto sa igračem manje da igraš. Sa Džekom i ako ima 41 godinu koji svojim kretnjama i opasnosti vuče 2 igrača na sebe imaš igrača više na terenu. Tak ćemo da oplačemo Džeku kad se penzioniše...ElAn10 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:33‐--------------------Vasilj-------------------
--Dedic----Katic---Muharem----Kolasinac
-----------------Sunjic----------Basic---------------
----------------------Mahmic-------------------------
Memic--------------------------------Alajbegovic---
-------------------Demirovic------------------------
Ne trebamo trositi jedno mjesto za bazdara i lukica, nista nam de daju. Bolje pojacati vezni red, mahmic kao desetka, basic/tahir osmica a sunjic sestica usisivac.
Memic brz za dubinu i dobre centarsuteve, kerim za 1 na 1 i da je blizu protivnickog gola, mahmic u nekoj roli kao sto je misimovic prije bio, zadnji pas, sutevi sa distance, saljenje memica u dubinu.
Esmir prva izmjena za novo krilo, gigovic moze i osmicu i desetku odigrati ako treba izmjena veznom, hadziahmetovic isto tako moze sesticu i osmicu. Demirovic moze 90minuta, nemamo boljeg kad nema harisa i babuke.
12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Mislim da ce Memic skoro sigurno igrat lijevo ako je Kolašinac lijevi bek jer tamo će Kanađanima bit Buchanan, kojeg Seo sam ne može stić. Iako i ja mislim da Memić zaslužuje na desno krilo a Esmir na klupu, Memićeva ubacivanja iz drugog plana i brzina su nešto što niko drugi u ekipi ne može uradit.
Jedino kad bi se neka neočekivana rokada uradila i Seo na klupu, Dedić lijevi bek a Memić desni. Ali takav eksperiment sigurno neće izvest na otvaranju prvenstva.
Jedino kad bi se neka neočekivana rokada uradila i Seo na klupu, Dedić lijevi bek a Memić desni. Ali takav eksperiment sigurno neće izvest na otvaranju prvenstva.
Ti to meni komentar? Znas li ti citati?Iceplayer je napisao/la: ↑07 jun 2026, 12:00Čovjek zabio Welsu, uputio šut na gol Italiji gdje je Tabak natrčao na odbijenu i zabio, pogledajte gol u Zenici protiv Rumunije za 1-1, nismo mogli do gola protiv San Marina dok Džeko nije izuo patike i ušao da igra, niko zaslužniji nije od Džeke što smo mi na svjetskom. I onda se nađe neki bezobraznik koji će ga izbaciti iz sastava i stavlja Mahmića ispred Džeke, dečka koji je dobio poziv kad smo se plairali na svjetsko. Samo jedna riječ fuj, stidi se na komenar...ElAn10 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:54To je sve tako, kad je dzeko na terenu automatski i svi drugi postanu bolji, hrabriji... Sa njim na terenu smo skroz drugacija ekipa, druga dimenzijaIceplayer je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:36
Još narod nije svjetan veličine Džeke, eto vidjeli smo mi Lukića na mjestu Džeke isto sa igračem manje da igraš. Sa Džekom i ako ima 41 godinu koji svojim kretnjama i opasnosti vuče 2 igrača na sebe imaš igrača više na terenu. Tak ćemo da oplačemo Džeku kad se penzioniše...
Moj je sastav ako dzeko i tabakovic NE BUDU SPREMNI, zato pisem umjesto lukica ili bazdara radije da se pojaca vezni red i ubaci mahmica. Ja sam uvijek reko da mi bez dzeke ne mozemo meda, ali ako covjek NIJE spreman i povrijedjen onda moramo imati alternativu
Džeko je spreman, a te postave bez Džeke okači mačku o rep...ElAn10 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 12:41Ti to meni komentar? Znas li ti citati?Iceplayer je napisao/la: ↑07 jun 2026, 12:00Čovjek zabio Welsu, uputio šut na gol Italiji gdje je Tabak natrčao na odbijenu i zabio, pogledajte gol u Zenici protiv Rumunije za 1-1, nismo mogli do gola protiv San Marina dok Džeko nije izuo patike i ušao da igra, niko zaslužniji nije od Džeke što smo mi na svjetskom. I onda se nađe neki bezobraznik koji će ga izbaciti iz sastava i stavlja Mahmića ispred Džeke, dečka koji je dobio poziv kad smo se plairali na svjetsko. Samo jedna riječ fuj, stidi se na komenar...
Moj je sastav ako dzeko i tabakovic NE BUDU SPREMNI, zato pisem umjesto lukica ili bazdara radije da se pojaca vezni red i ubaci mahmica. Ja sam uvijek reko da mi bez dzeke ne mozemo meda, ali ako covjek NIJE spreman i povrijedjen onda moramo imati alternativu
Ode i Bombito u nepovrat 
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Esmir i memic startaju
Sve super ali ni mi ne stojimo najbolje s povredama. Sunjic, Dzeko, Tabakovic jos nisu spremni, a 3 prebitna igraca.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Nemoj se ti radovati, da nam ne bude hladan tus prije tog meca
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma imamo problema, ali od te trojice mislim da su Edin i Ivan sigurni, Tabak je kritičan al opet postoje nade. Za ovu dvojicu Kanadjana nema nade, zvanično su otpali. Al u suštini što se našeg pristupa tekmi tiče ne smije bit nikakve razlike sa i bez Davisa i Bombita.
Možemo se malo obradovati, zvanično je otpao, neće biti hladnog tuša
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
- Beduin
- Kontakt:
Vjerovatno je jedina dilema Tahirovic/Basic ili ako Sunjic ne mogne od pocetka, onda obojica da ce igrati.ElAn10 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:33‐--------------------Vasilj-------------------
--Dedic----Katic---Muharem----Kolasinac
-----------------Sunjic----------Basic---------------
----------------------Mahmic-------------------------
Memic--------------------------------Alajbegovic---
-------------------Demirovic------------------------
Ne trebamo trositi jedno mjesto za bazdara i lukica, nista nam de daju. Bolje pojacati vezni red, mahmic kao desetka, basic/tahir osmica a sunjic sestica usisivac.
Memic brz za dubinu i dobre centarsuteve, kerim za 1 na 1 i da je blizu protivnickog gola, mahmic u nekoj roli kao sto je misimovic prije bio, zadnji pas, sutevi sa distance, saljenje memica u dubinu.
Esmir prva izmjena za novo krilo, gigovic moze i osmicu i desetku odigrati ako treba izmjena veznom, hadziahmetovic isto tako moze sesticu i osmicu. Demirovic moze 90minuta, nemamo boljeg kad nema harisa i babuke.
Ja bih cak i Esmira stavio iza Demirovica zbog presinga i rotacije njega i Memica kod kontri ictranzicijske igre. Ili jos bolje Memic lijevo radi podrske Kolasincu jer je izgoriti sam lijevo, a Kerimiza napadaca.
Ubili bismo ih trkom i presingom, nema kalkulacija ovdje jer imamo samo 3 utakmice i nema popravnog, nema produzetaka i penala. Kasnije imas Mahmica ili jos jednog napadaca, ovisno od kretanja rezultata.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ono sto smo sinoc gledali me ne zanima ni 1% i jedino mi je bilo bitno da se niko ne povrijedi. Sad samo da Dzeko i Sunjic budu spremni za petak, jer su prebitni za ovu reprezentaciju (pogotovo sto nema Tabakovica). Mada, ako i budu spremni da igraju, pitanje je za koliko su spremni, ali i po 45 minuta je sasvim dovoljno. Mene ovaj Basic s izvlacenjem na lijevu nogu podsjeca na Tinu Susica i daj Boze da ikad napravi nesto konkretnije u karijeri. Momku desna ni za sta ne sluzi i ubijedjen sam da je zbog toga pravio one katastrofalne greske s pasovima. S druge strane, ni Hadziahmetovic s onim trckaranjem i skakutanjem takodjer ne uliva nikakvo povjerenje. Sto se mene tice, Tahirovic je za obojicu dva koplja ispred, a molim Boga da se i on sto prije zamijeni boljim igracem. Bas smo kilav vezni red odveli na prvenstvo i bio bi ogroman hendikep da ni Sunjic ne bude mogao pomoci kao inace. Gigovic i Mahmic nisu za ove formacije sa samo dva vezna igraca, a ubijedjen sam da bi u nekoj drugoj formaciji dali ozbiljan doprinos. Dakle, vezni red + Kolasinac na lijevoj strani su moj najveci strah. Sead mi je s onim geganjem bas kritican i bojim se da ce ga Kanadjani prolaziti kako pozele (i direktno 1na1 i iza ledja). Zbog toga bih poceo s Dedicem lijevo i Memicem desno, mada je to tesko sakacenje Dedica, ali ne vidim bolju opciju...
Te formacije s Kerimom ili Esmirom iza napadaca su kao da kazete 'moze i Malic iza napadaca'. Dokazano da ne ide, jedan to nikad nije igrao, drugi malo probao u klubu i uzasno izgledao i vi bi da se u ovakvoj utakmici do te mjere eksperimentise...
Nadam se da ce Barbarez u preostalih pet dana do utakmice maksimalno pojacati ozbiljnost u svakom smislu i da ce se prostudirati Kanada do u detalje. Njihov stil igre nama bas i ne lezi, ali sam istovremeno uvjeren da i mi njima mozemo zabiti koji go. Da Allah da da sve bude kako treba...
Te formacije s Kerimom ili Esmirom iza napadaca su kao da kazete 'moze i Malic iza napadaca'. Dokazano da ne ide, jedan to nikad nije igrao, drugi malo probao u klubu i uzasno izgledao i vi bi da se u ovakvoj utakmici do te mjere eksperimentise...
Nadam se da ce Barbarez u preostalih pet dana do utakmice maksimalno pojacati ozbiljnost u svakom smislu i da ce se prostudirati Kanada do u detalje. Njihov stil igre nama bas i ne lezi, ali sam istovremeno uvjeren da i mi njima mozemo zabiti koji go. Da Allah da da sve bude kako treba...
Bolje bi bilo da Bombito igra u kakvom je ritmu utakmica.
- Beduin
- Kontakt:
Sad odjednom Dedica gurati lijevo i Kolasinca na klupi mi nema smisla, osim u toku utakmice po potrebi kao sto se radilo.
Ako bi to uradio, onda itekako zasluzuje da ga mediji i javnost operu i naklate se na ledja. Jer je itekako znao da skripimo tu, a Karica je ostavio cak i kad je mogao ga pozvati umjesto Tabakovica. A sam je rekao na presici da Memica ima za desnu stranu kao zamjena Dedicu, dakle nisi morao Malica onda zvati naknadno.
Ali hajmo odigrati ovo prvenstvo pa onda sabirati utiske i vidjeti sta se uradilo i gdje grijesilo. Bitno je iz svega izvuci pouku i krenuti dalje.
Ako bi to uradio, onda itekako zasluzuje da ga mediji i javnost operu i naklate se na ledja. Jer je itekako znao da skripimo tu, a Karica je ostavio cak i kad je mogao ga pozvati umjesto Tabakovica. A sam je rekao na presici da Memica ima za desnu stranu kao zamjena Dedicu, dakle nisi morao Malica onda zvati naknadno.
Ali hajmo odigrati ovo prvenstvo pa onda sabirati utiske i vidjeti sta se uradilo i gdje grijesilo. Bitno je iz svega izvuci pouku i krenuti dalje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
zeljovac21
- Kontakt:
Kakav god da je esmir bio sinoc. Od njega uvijek mozes ocekivati proigravanje, dobar centasut, prolazak 1 na 1. Bitan nam je igrac i jedan od najboljih ne znam sto ga klupirate. Zaboravili kakav je uticaj imao protiv rumunije i italije. Memic bolje na umornu odbranu ili umjesto alajbegovica.
Jedan od boljih postova u moru smeća napisanih od strane kojekakve bagre što se izvuče kad ima trunka razloga za sipat uvrede i okretat na negativu sve.Ghuraba je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:59Ono sto smo sinoc gledali me ne zanima ni 1% i jedino mi je bilo bitno da se niko ne povrijedi. Sad samo da Dzeko i Sunjic budu spremni za petak, jer su prebitni za ovu reprezentaciju (pogotovo sto nema Tabakovica). Mada, ako i budu spremni da igraju, pitanje je za koliko su spremni, ali i po 45 minuta je sasvim dovoljno. Mene ovaj Basic s izvlacenjem na lijevu nogu podsjeca na Tinu Susica i daj Boze da ikad napravi nesto konkretnije u karijeri. Momku desna ni za sta ne sluzi i ubijedjen sam da je zbog toga pravio one katastrofalne greske s pasovima. S druge strane, ni Hadziahmetovic s onim trckaranjem i skakutanjem takodjer ne uliva nikakvo povjerenje. Sto se mene tice, Tahirovic je za obojicu dva koplja ispred, a molim Boga da se i on sto prije zamijeni boljim igracem. Bas smo kilav vezni red odveli na prvenstvo i bio bi ogroman hendikep da ni Sunjic ne bude mogao pomoci kao inace. Gigovic i Mahmic nisu za ove formacije sa samo dva vezna igraca, a ubijedjen sam da bi u nekoj drugoj formaciji dali ozbiljan doprinos. Dakle, vezni red + Kolasinac na lijevoj strani su moj najveci strah. Sead mi je s onim geganjem bas kritican i bojim se da ce ga Kanadjani prolaziti kako pozele (i direktno 1na1 i iza ledja). Zbog toga bih poceo s Dedicem lijevo i Memicem desno, mada je to tesko sakacenje Dedica, ali ne vidim bolju opciju...
Slažem se u biti, pisao sam slične stvari u nekoliko tema, pa i to za rokadom Dedića i Memića, ali mislim da je i to prerizično stručnom štabu za isprobavat na tako bitnoj utakmici. Mislim da će Memić ostat lijevo da pomaže Kolašincu u odbrani. Vjerujem da ćemo gledat vjerovatno identičnu postavu kao protiv Velsa.
Sve sem poraza je uspjeh
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nema smisla analizirati ono od sinoć, svi bili na ispod 50% svojih mogućnosti. Naš glavni adut je borba i maksimalna ozbiljnost ali toga nije bilo sinoć zbog jasnih razloga. I što kažeš nema prostora mjesta eksperimentisanju protiv Kanade, ovo što smo igrali to i nastaviti. Zato mi je i žao što sinoć nismo probali ovo:Ghuraba je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:59Ono sto smo sinoc gledali me ne zanima ni 1% i jedino mi je bilo bitno da se niko ne povrijedi. Sad samo da Dzeko i Sunjic budu spremni za petak, jer su prebitni za ovu reprezentaciju (pogotovo sto nema Tabakovica). Mada, ako i budu spremni da igraju, pitanje je za koliko su spremni, ali i po 45 minuta je sasvim dovoljno. Mene ovaj Basic s izvlacenjem na lijevu nogu podsjeca na Tinu Susica i daj Boze da ikad napravi nesto konkretnije u karijeri. Momku desna ni za sta ne sluzi i ubijedjen sam da je zbog toga pravio one katastrofalne greske s pasovima. S druge strane, ni Hadziahmetovic s onim trckaranjem i skakutanjem takodjer ne uliva nikakvo povjerenje. Sto se mene tice, Tahirovic je za obojicu dva koplja ispred, a molim Boga da se i on sto prije zamijeni boljim igracem. Bas smo kilav vezni red odveli na prvenstvo i bio bi ogroman hendikep da ni Sunjic ne bude mogao pomoci kao inace. Gigovic i Mahmic nisu za ove formacije sa samo dva vezna igraca, a ubijedjen sam da bi u nekoj drugoj formaciji dali ozbiljan doprinos. Dakle, vezni red + Kolasinac na lijevoj strani su moj najveci strah. Sead mi je s onim geganjem bas kritican i bojim se da ce ga Kanadjani prolaziti kako pozele (i direktno 1na1 i iza ledja). Zbog toga bih poceo s Dedicem lijevo i Memicem desno, mada je to tesko sakacenje Dedica, ali ne vidim bolju opciju...
Esmir - Mahmić - Kerim
Demirović
Čisto da vidimo kako bi to izgledalo i da znamo šta da očekujemo ako tako budemo trebali igrati. Ali šta je tu je, uživati u ova tri meča maksimalno, dobili smo 2 mjeseca čiste uživancije i priče o ovome, hvala im na tome.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Kola siguran u prvih 11. Čovjek nema zamjene uopste. I ne daj Boze da iko osim njega zaigra na tom lijevom beku.Beduin je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:12Sad odjednom Dedica gurati lijevo i Kolasinca na klupi mi nema smisla, osim u toku utakmice po potrebi kao sto se radilo.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Porasla kvota sa 1.25 na 1.50 na nas da prolazimo grupu
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE