Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
ne tako davno, zalili smo se kako nemamo krinih igraca i da sve zavisi na relaciji lopta do Pjanica pa kako je isti poturi Dzeki.
Sada kada imamo "oba" krila, i vidljivo je da se igra bazira na krilima, fokus je na sredini, slazem se da je itekako bitna, ali u nasim utakmicama i ne bas presudan faktor
Sada kada imamo "oba" krila, i vidljivo je da se igra bazira na krilima, fokus je na sredini, slazem se da je itekako bitna, ali u nasim utakmicama i ne bas presudan faktor
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
Što igramo krilima je super stvar, to je danas moderan nogomet. Problem je sto si šupalj na sredini, barem da smo korektni bilo bi okej, ne možemo 2 pasa uvezati da iznesemo loptu pa gurni na krilo, več mora štoper da dugim loptama traži krila, što ni to nije loše ali ne možeš živjet na tome...farenhajt je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:57ne tako davno, zalili smo se kako nemamo krinih igraca i da sve zavisi na relaciji lopta do Pjanica pa kako je isti poturi Dzeki.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Nije to samo zbog manjka kvalitete u sredini, nego i zbog odluke da se igra s dva špica. Uz to, krila ti igraju izrazito visoko i iz nekog razloga su ukopana uz same aut linije. Stoga, kompletnu sredinu mora pokrivati dvojac Tahirović-Bašić. To je gotovo nemoguće. Pet puta bolje bi izgledalo da igramo sa jednim špicem i još jednim veznim. Samo što se SŠ opredijelio za hrkljuš igru punjenja šesnaesterca bedevijama. Mene je užasno strah onakvog divljanja sa tri klasična sidraša i jednim veznim, kao što je bilo u Velsu. Ko god razumije fudbal svjestan je da nas je ozbiljno prosralo i protiv Velsa i protiv Italije. Ozbiljnija ili hrabrija ekipa koja je pametnije vođena će nas na kontru demolirati ako ponovo to pokušamo.Iceplayer je napisao/la: ↑07 jun 2026, 12:14Što igramo krilima je super stvar, to je danas moderan nogomet. Problem je sto si šupalj na sredini, barem da smo korektni bilo bi okej, ne možemo 2 pasa uvezati da iznesemo loptu pa gurni na krilo, več mora štoper da dugim loptama traži krila, što ni to nije loše ali ne možeš živjet na tome...farenhajt je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:57ne tako davno, zalili smo se kako nemamo krinih igraca i da sve zavisi na relaciji lopta do Pjanica pa kako je isti poturi Dzeki.
I Wels i Italija su ozbiljne i hrabre ekipe, pa Demirović ti igra tog kao ofanzivnog veznog iza Džeke, samo što nema kvaliteta iza sebe da dobije loptu, zato je i ne učinkovit.PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:48Nije to samo zbog manjka kvalitete u sredini, nego i zbog odluke da se igra s dva špica. Uz to, krila ti igraju izrazito visoko i iz nekog razloga su ukopana uz same aut linije. Stoga, kompletnu sredinu mora pokrivati dvojac Tahirović-Bašić. To je gotovo nemoguće. Pet puta bolje bi izgledalo da igramo sa jednim špicem i još jednim veznim. Samo što se SŠ opredijelio za hrkljuš igru punjenja šesnaesterca bedevijama. Mene je užasno strah onakvog divljanja sa tri klasična sidraša i jednim veznim, kao što je bilo u Velsu. Ko god razumije fudbal svjestan je da nas je ozbiljno prosralo i protiv Velsa i protiv Italije. Ozbiljnija ili hrabrija ekipa koja je pametnije vođena će nas na kontru demolirati ako ponovo to pokušamo.Iceplayer je napisao/la: ↑07 jun 2026, 12:14Što igramo krilima je super stvar, to je danas moderan nogomet. Problem je sto si šupalj na sredini, barem da smo korektni bilo bi okej, ne možemo 2 pasa uvezati da iznesemo loptu pa gurni na krilo, več mora štoper da dugim loptama traži krila, što ni to nije loše ali ne možeš živjet na tome...farenhajt je napisao/la: ↑07 jun 2026, 11:57ne tako davno, zalili smo se kako nemamo krinih igraca i da sve zavisi na relaciji lopta do Pjanica pa kako je isti poturi Dzeki.
Jesmo ispali sa SP 
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Od svih ovih mudonya djevojka je postavila najbolje i najkonkretnije pitanje na svim ovim pressicama u zadnje vrijeme, svaka čast.
Kapiten pa selektor
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
Ova dva remija su super, da smo dobili obje već bi bili u finalu SP, treba biti realan 4 boda su mjera iz ove grupe, sve preko toga je vrhunski rezultat, ispadanje iz grupe bi bilo razočarenje, a sve ostalo je uživanje i to treba gledati tako. Ono što je dobro da je ekipa otišla za Toronto i sada imaju dovoljno vremena da se pripreme za Kanadu.
Slažem se s tvojim postom osim u slučaju eventualnog ispadanja. S Kanadom su u opticaju sva tri ishoda, poraz je moguć ipak su domaćini a mi nismo reprezentacija koja ima kredibilitet kod sudija, Švica je favorit grupe a tri boda kontra Katara ne garantuju prolaz. Zato uživajmo dokle god smo tamo a četvrtu utakmicu ako doživimo slavimo do jeseni pa i duže.Padovan je napisao/la: ↑08 jun 2026, 09:29Ova dva remija su super, da smo dobili obje već bi bili u finalu SP, treba biti realan 4 boda su mjera iz ove grupe, sve preko toga je vrhunski rezultat, ispadanje iz grupe bi bilo razočarenje, a sve ostalo je uživanje i to treba gledati tako. Ono što je dobro da je ekipa otišla za Toronto i sada imaju dovoljno vremena da se pripreme za Kanadu.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Na nekom nivou teorije si ti u pravu,međutim fokusirajući se na detalj zanemaruješ širu sliku.PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:48
Nije to samo zbog manjka kvalitete u sredini, nego i zbog odluke da se igra s dva špica. Uz to, krila ti igraju izrazito visoko i iz nekog razloga su ukopana uz same aut linije. Stoga, kompletnu sredinu mora pokrivati dvojac Tahirović-Bašić. To je gotovo nemoguće. Pet puta bolje bi izgledalo da igramo sa jednim špicem i još jednim veznim. Samo što se SŠ opredijelio za hrkljuš igru punjenja šesnaesterca bedevijama. Mene je užasno strah onakvog divljanja sa tri klasična sidraša i jednim veznim, kao što je bilo u Velsu. Ko god razumije fudbal svjestan je da nas je ozbiljno prosralo i protiv Velsa i protiv Italije. Ozbiljnija ili hrabrija ekipa koja je pametnije vođena će nas na kontru demolirati ako ponovo to pokušamo.
Mi imamo dobar štoperski par, 2 dobra beka,3 zanimljiva krila i 3 dobra napadača.
Mi nemamo nijednog veznog igrača koji uspjeva diktirati tempo na nekom ozbiljnom nivou,nemamo igrača koji ima neki značajan broj progresivnih pasova,nemamo igrača koji može kroz sredinu povući loptu i osvojit 30 metara. Ukratko nemamo nijednog veznog igrača od kojeg se može očekivati bilo kakvo pravljenje razlike. Imamo nekoliko okej igrača u vezi koji mogu pristojno odigrati kao igrači zadatka,vidjećemo hoće li u budućnosti Mahmić nešto donijeti po tom pitanju.
Ukratko poenta naše formacije je minimiziranje mana,a maksimiziranje vrlina. To sa sobom nosi određene rizike koje mi opet pokušavamo izbjeći što sistemski,što borbenošću.
Ovo volim vidjeti kad neko normalno krene diskutovati... U utakmici sa Panamom, Panama je pokazala jedan momenat da nas je za kratko vrijeme prijateljske utakmice dobro skautirala ili su prepoznali u samoj utakmici to. Zbog naših izlazaka bekova, duge lopte tzv. dijagonalne su koristili i radili to izuzetno dobro, još jedan momenat jeste kad bi preuzeli kontrolu lopte, radili su to tako što bi u sredinu se ubacivalo 4 do 6 igrača, i tako bi se napravio uvijek jedan višak za šut ili ulazak između dva štopera. Naša 2 vezna, to sigurno ne mogu braniti, da su Makelele iz najboljih dana. Nadam se da je ovo vidio naš SŠ, jer sad ekipe mogu skautirati nas, jer imamo već nekoliko utakmica u istoj formaciji, a evo vidjeli smo protiv Paname, 2-3 opcije kako će otprilike ekipe to raditi.imekorisnicko je napisao/la: ↑08 jun 2026, 11:05Na nekom nivou teorije si ti u pravu,međutim fokusirajući se na detalj zanemaruješ širu sliku.PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:48
Nije to samo zbog manjka kvalitete u sredini, nego i zbog odluke da se igra s dva špica. Uz to, krila ti igraju izrazito visoko i iz nekog razloga su ukopana uz same aut linije. Stoga, kompletnu sredinu mora pokrivati dvojac Tahirović-Bašić. To je gotovo nemoguće. Pet puta bolje bi izgledalo da igramo sa jednim špicem i još jednim veznim. Samo što se SŠ opredijelio za hrkljuš igru punjenja šesnaesterca bedevijama. Mene je užasno strah onakvog divljanja sa tri klasična sidraša i jednim veznim, kao što je bilo u Velsu. Ko god razumije fudbal svjestan je da nas je ozbiljno prosralo i protiv Velsa i protiv Italije. Ozbiljnija ili hrabrija ekipa koja je pametnije vođena će nas na kontru demolirati ako ponovo to pokušamo.
Mi imamo dobar štoperski par, 2 dobra beka,3 zanimljiva krila i 3 dobra napadača.
Mi nemamo nijednog veznog igrača koji uspjeva diktirati tempo na nekom ozbiljnom nivou,nemamo igrača koji ima neki značajan broj progresivnih pasova,nemamo igrača koji može kroz sredinu povući loptu i osvojit 30 metara. Ukratko nemamo nijednog veznog igrača od kojeg se može očekivati bilo kakvo pravljenje razlike. Imamo nekoliko okej igrača u vezi koji mogu pristojno odigrati kao igrači zadatka,vidjećemo hoće li u budućnosti Mahmić nešto donijeti po tom pitanju.
Ukratko poenta naše formacije je minimiziranje mana,a maksimiziranje vrlina. To sa sobom nosi određene rizike koje mi opet pokušavamo izbjeći što sistemski,što borbenošću.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Protiv Paname je Demirović jako malo pomagao veznom redu,a inače je to njegov zadatak. Da li se očekivalo od Lukića da sad on malo trči,ne znam. U svakom slučaju to su stvari gdje je Demirović svakako dobar,puno trke,zatvaranja,duela pa onda tranzicija.Falio je i Šunjić koji nam je upravo zbog toga toliko važan.KarlMarx je napisao/la: ↑08 jun 2026, 11:41Ovo volim vidjeti kad neko normalno krene diskutovati... U utakmici sa Panamom, Panama je pokazala jedan momenat da nas je za kratko vrijeme prijateljske utakmice dobro skautirala ili su prepoznali u samoj utakmici to. Zbog naših izlazaka bekova, duge lopte tzv. dijagonalne su koristili i radili to izuzetno dobro, još jedan momenat jeste kad bi preuzeli kontrolu lopte, radili su to tako što bi u sredinu se ubacivalo 4 do 6 igrača, i tako bi se napravio uvijek jedan višak za šut ili ulazak između dva štopera. Naša 2 vezna, to sigurno ne mogu braniti, da su Makelele iz najboljih dana. Nadam se da je ovo vidio naš SŠ, jer sad ekipe mogu skautirati nas, jer imamo već nekoliko utakmica u istoj formaciji, a evo vidjeli smo protiv Paname, 2-3 opcije kako će otprilike ekipe to raditi.imekorisnicko je napisao/la: ↑08 jun 2026, 11:05Na nekom nivou teorije si ti u pravu,međutim fokusirajući se na detalj zanemaruješ širu sliku.PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:48
Što se bekova tiče,imam dojam da je Kolašinac odigrao jako loše,nadam se da se prosto čuvao s obzirom da je svakako sklon povredama,a da će protiv Kanade biti na 100%.
Generalno,nama ni prijateljske ne leže jer dosta naše igre baziramo na agresivnosti koja na prijateljskim ,po pravilu, izostaje.
Ovo za Demirovica i meni je zapelo za oko. Samo ja sam mišljenja da je on nesvjesno zanemario svoj zadatak jer nije bilo Dzeke u igri, i ona je vjerovatno osjećao potrebu da bude glavni spic a u svari je trebao da radi sve isto kao do sad.imekorisnicko je napisao/la: ↑08 jun 2026, 12:09Protiv Paname je Demirović jako malo pomagao veznom redu,a inače je to njegov zadatak. Da li se očekivalo od Lukića da sad on malo trči,ne znam. U svakom slučaju to su stvari gdje je Demirović svakako dobar,puno trke,zatvaranja,duela pa onda tranzicija.Falio je i Šunjić koji nam je upravo zbog toga toliko važan.KarlMarx je napisao/la: ↑08 jun 2026, 11:41Ovo volim vidjeti kad neko normalno krene diskutovati... U utakmici sa Panamom, Panama je pokazala jedan momenat da nas je za kratko vrijeme prijateljske utakmice dobro skautirala ili su prepoznali u samoj utakmici to. Zbog naših izlazaka bekova, duge lopte tzv. dijagonalne su koristili i radili to izuzetno dobro, još jedan momenat jeste kad bi preuzeli kontrolu lopte, radili su to tako što bi u sredinu se ubacivalo 4 do 6 igrača, i tako bi se napravio uvijek jedan višak za šut ili ulazak između dva štopera. Naša 2 vezna, to sigurno ne mogu braniti, da su Makelele iz najboljih dana. Nadam se da je ovo vidio naš SŠ, jer sad ekipe mogu skautirati nas, jer imamo već nekoliko utakmica u istoj formaciji, a evo vidjeli smo protiv Paname, 2-3 opcije kako će otprilike ekipe to raditi.imekorisnicko je napisao/la: ↑08 jun 2026, 11:05
Na nekom nivou teorije si ti u pravu,međutim fokusirajući se na detalj zanemaruješ širu sliku.
Što se bekova tiče,imam dojam da je Kolašinac odigrao jako loše,nadam se da se prosto čuvao s obzirom da je svakako sklon povredama,a da će protiv Kanade biti na 100%.
Generalno,nama ni prijateljske ne leže jer dosta naše igre baziramo na agresivnosti koja na prijateljskim ,po pravilu, izostaje.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
samo cu reci da smo mi zadnjih 5 utakmica odigrali nerijeseno i nemamo pobjede.
ali eto to niko od ove euforije ne vidi i ne razmislja realno.
Uglavnom zelim kockaru mnogo srece na SP i da prodjemo grupu, ali navalit cu mu se na kosti poslije Lige Nacija, a pogotovo nakon kvalifikacija za EP gdje ce isplivati sav njegov nerad.
Uglavnom zelim kockaru mnogo srece na SP i da prodjemo grupu, ali navalit cu mu se na kosti poslije Lige Nacija, a pogotovo nakon kvalifikacija za EP gdje ce isplivati sav njegov nerad.
-
visarionovich
- Kontakt:
Ali nemamo ni poraza hahahaSHZ82 je napisao/la: ↑08 jun 2026, 12:54samo cu reci da smo mi zadnjih 5 utakmica odigrali nerijeseno i nemamo pobjede.
Pa, Grcka je bukvalno sa manje od jednog postignutog gola dosla do titule prvaka Europe. Talijani na guzove osvojili svaku titulu.SHZ82 je napisao/la: ↑08 jun 2026, 12:54samo cu reci da smo mi zadnjih 5 utakmica odigrali nerijeseno i nemamo pobjede.
Cekali ste vi i kraj ovih kvalifikacija kako bi docekali svojih 5 min. Neradnik od selektora vas popiskio kulturno.
Sada cekate LN, ne bi vam se ukazala prilika.
Al da se pokrijete unaprijed, cak i EURO spominjete.
Pisate sami po sebi ...
A prije toga,prije svega ovoga gubili haman svakuSHZ82 je napisao/la: ↑08 jun 2026, 12:54samo cu reci da smo mi zadnjih 5 utakmica odigrali nerijeseno i nemamo pobjede.
Nemam pojma ko je taj lik, ali interesantno poslusati
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ljudi nece da priznaju da je Barbarez imao vise srece nego pameti da smo uopste dosli do baraza pa onda u barazu ne zna ni Sergej sam kako smo prosliBosnjo22 je napisao/la: ↑08 jun 2026, 14:02A prije toga,prije svega ovoga gubili haman svakuSHZ82 je napisao/la: ↑08 jun 2026, 12:54samo cu reci da smo mi zadnjih 5 utakmica odigrali nerijeseno i nemamo pobjede.