Slazes se da je veci potencijal od Jusufa? Na osnovu cega, jeste li vi ikad gledali to dijete?
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
-
costacurta08
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Ja smatram da jeste i bi da nije imao tih nekih obiteljskih dešavanja i opstrukcija sigurno bi već imao solidnu minutažu u nekom ABA ligašu.
Bio je jedan od glavnih igrača u Brčko Distriktu u A2 ligi, postizao po 30 poena, uvijek dvocifren u skokovima. U juniorima nastupao za Basket i u predzadnjoj utakmici sam je pobijedio juniore OKK postigavši 42 poena.
Nemoj upoređivati Jusufa sad i Nurkića sad. Uporedi razvoj u godinama.
Jusuf prvi nastup u reprez imao za U18. Kenan je mnogo suptilniji i izizetno inteligentan momak.
On, nazalost, nije ni 10% talenat i potencijal kao Jusuf. Juka je u ovim godinama bio najbolji centar aba lige, a Keno nije mogao do minutaze u Basketu pored centara koji su poslije otisli u A2 ligu jer su i oni ispali iz rotacije. U Brckom nije zabijao po 30 poena, nego ponekad oko 20 (rijetko kad je isao preko), ali to je amaterska liga koju igraju ljudi s basketa. Tu rijetko ko ima i 2 metra visine, a niko ne trenira kao profesionalac. I onda on dodje sa svojih 208 cm i rukama do poda, u treningu je svaki dan i logicno da ce skakati i zakucavati kao lud.costacurta08 je napisao/la: ↑03 jun 2026, 16:22Ja smatram da jeste i bi da nije imao tih nekih obiteljskih dešavanja i opstrukcija sigurno bi imao solidnu minutažu u nekom ABA ligašu.
Bio je jedan od glavnih igrača u Brčko Distriktu u A2 ligi, postizao po 30 poena, uvijek dvocifren u skokovima. U juniorima nastupao za Basket i u predzadnjoj utakmici sam je pobijedio juniore OKK postigavši 42 poena.
Idealno bi bilo da ga Misko posalje u neki KLS klub gdje ce imati sigurnu minutazu, pa da se kroz par godina pokusa izboriti za aba ligu. Samo me je strah da na kraju ne uradi s njim ono sto je uradio s Amarom Mehicem...
-
Helemnejse
- Kontakt:
Kenan stao uz oca protiv Jusufa i snajke?
Sjećam ga se iz U16 reprezentacije 2023. godine. Iskreno, tada nije pokazao ništa posebno, nije mu ni data neka prilika, ali to ne mora značiti mnogo jer je konkurencija na poziciji centra bila jaka. Tu su bili Eman Jašarević, Novak Manojlović i Kenan Nurkić. Ni Novak ni Kenan tada nisu bili previše primijećeni jer je Eman jednostavno dominirao i bio u prvom planu.
Međutim, to se kasnije promijenilo – u U18 reprezentaciji 2025. godine Novak je bio taj koji je definitivno ostavio jači utisak i po mom mišljenju izdominirao u odnosu na Emana, umjesto Nurkića treći centar je bio Marko Protrka.
Zato nastupe iz 2023. ne bih uzimao kao konačno mjerilo za bilo koga od njih, ali se toga sjećam.
Kylian je napisao/la: ↑03 jun 2026, 12:52sve na jednom mjestu
OKUPLJANJE SELEKCIJA
U-20 SELEKCIJA (M)![]()
Okupljanje: 15. juni 2026.
Širi spisak: 12+4 igrača
Pripreme: Vlašić
U-20 ŽENSKA REPREZENTACIJA![]()
Okupljanje: 13. juni 2026.
Širi spisak: 12+4 igrača
Pripreme: Sarajevo
Zvanično okupljanje pred pripreme
Pripreme + prijateljske utakmice
KONTROLNI TRENINZI
U-18 SELEKCIJA (M)![]()
Datum: 06. juni 2026.
Mjesto: Hotel Hollywood Sarajevo
Vrijeme: 11:00 h
U-16 SELEKCIJA (M)![]()
Datum: 10. juni 2026.
Mjesto: Sportska dvorana “Ramiz Salčin”
Vrijeme: 10:30 h
sutra šaljite info ko bude imao, kako se odvija kontrolni
U-18 SELEKCIJA (M)
Datum: 06. juni 2026.
Mjesto: Hotel Hollywood Sarajevo
Vrijeme: 11:00 h
Ima li spiska igdje?
-
Pametnomdosta
A Irhad inače pratio je ovu djecu, išao na utakmice, zna ih onako baš da bi izabrao 24 igrača iz BiH, a lik je došao poslije dvije bombe koje su pale na Dubai u Sarajevo, i pazi sad, predložen od saveza RS-a kao njihov kandidat za selektora U18. To je koštalo klub iz Dubaia 20000 eura, savezu RS-a 20000 KM i KSBiH 20000 KM. I zagrabi Irhade s vrha pa ko upadne, e toliko smo mi jadni i bjedni, a ovdje se razlažu statistike, predlažu igrači, ovaj ovakav, ovaj onakav, i nema napretka kažu... E evo zašto forumaši, a Irhad je slučajno oženio sestru Kamenjaševića uh, izlanuh se....
Novak Manojlović prihvaćen i odlazi na američki koledž Menheten, New York, koji se takmiči u okviru NCAA
O jbt koledž
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Naravno da je Irhad samo Dejanov projekat i da nakon ovoga ljeta neće ga zanimati ova reprezentacija ni ova djeca.Pametnomdosta je napisao/la: ↑06 jun 2026, 23:59A Irhad inače pratio je ovu djecu, išao na utakmice, zna ih onako baš da bi izabrao 24 igrača iz BiH, a lik je došao poslije dvije bombe koje su pale na Dubai u Sarajevo, i pazi sad, predložen od saveza RS-a kao njihov kandidat za selektora U18. To je koštalo klub iz Dubaia 20000 eura, savezu RS-a 20000 KM i KSBiH 20000 KM. I zagrabi Irhade s vrha pa ko upadne, e toliko smo mi jadni i bjedni, a ovdje se razlažu statistike, predlažu igrači, ovaj ovakav, ovaj onakav, i nema napretka kažu... E evo zašto forumaši, a Irhad je slučajno oženio sestru Kamenjaševića uh, izlanuh se....
Ali kad država ne finansira svoje sportske saveze onda dovede sport u zavisnost od nekih ljudi i organizacija. Nama važno da učestvujemo, njima važno da budu viđeni, upisani, i dobijemo projekat “ruka ruku mije”. Svi sretni
-
Pametnomdosta
U tom slučaju ne treba uopće praviti ni trenere ni igrače, ko ima novac samo uplati savezima i potomci jašu na jaslama babinih para. Dok to bude ovako sva djeca i potencijalni talentovani treneri trebaju da se bave nečim drugim, ok legitimno je, meni ovo izgleda iako legitimno katastrofalno i pogubno za bilo koju vrstu sporta a pogotovo za košarku. Moraš brate imati nešto, neki x faktor ili ispadaš, to će se na kraju i desiti sa ovim instant likovima ali ode po momcima...Kylian je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:24Naravno da je Irhad samo Dejanov projekat i da nakon ovoga ljeta neće ga zanimati ova reprezentacija ni ova djeca.Pametnomdosta je napisao/la: ↑06 jun 2026, 23:59A Irhad inače pratio je ovu djecu, išao na utakmice, zna ih onako baš da bi izabrao 24 igrača iz BiH, a lik je došao poslije dvije bombe koje su pale na Dubai u Sarajevo, i pazi sad, predložen od saveza RS-a kao njihov kandidat za selektora U18. To je koštalo klub iz Dubaia 20000 eura, savezu RS-a 20000 KM i KSBiH 20000 KM. I zagrabi Irhade s vrha pa ko upadne, e toliko smo mi jadni i bjedni, a ovdje se razlažu statistike, predlažu igrači, ovaj ovakav, ovaj onakav, i nema napretka kažu... E evo zašto forumaši, a Irhad je slučajno oženio sestru Kamenjaševića uh, izlanuh se....
Ali kad država ne finansira svoje sportske saveze onda dovede sport u zavisnost od nekih ljudi i organizacija. Nama važno da učestvujemo, njima važno da budu viđeni, upisani, i dobijemo projekat “ruka ruku mije”. Svi sretni
Nisam ni došao do momenta odabira igrača, kad dodje do te tačke onda uskače Misko, Igor Dodik, Dario Cojić, Mikulić, Octagon, ostali “agenti i menadžeri”…… tada oni zastupaju svoje interese i guraju svoje igrače, pa klubovi, pa bivši košarkaši, njihova djeca, pa roditelji pa poznanici, svako nešto zastupa. Vjerovatno nešto i ponude. To je tržište ponude i potražnje. Ali navikli smo nekako.Pametnomdosta je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:32U tom slučaju ne treba uopće praviti ni trenere ni igrače, ko ima novac samo uplati savezima i potomci jašu na jaslama babinih para. Dok to bude ovako sva djeca i potencijalni talentovani treneri trebaju da se bave nečim drugim, ok legitimno je, meni ovo izgleda iako legitimno katastrofalno i pogubno za bilo koju vrstu sporta a pogotovo za košarku. Moraš brate imati nešto, neki x faktor ili ispadaš, to će se na kraju i desiti sa ovim instant likovima ali ode po momcima...Kylian je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:24Naravno da je Irhad samo Dejanov projekat i da nakon ovoga ljeta neće ga zanimati ova reprezentacija ni ova djeca.Pametnomdosta je napisao/la: ↑06 jun 2026, 23:59A Irhad inače pratio je ovu djecu, išao na utakmice, zna ih onako baš da bi izabrao 24 igrača iz BiH, a lik je došao poslije dvije bombe koje su pale na Dubai u Sarajevo, i pazi sad, predložen od saveza RS-a kao njihov kandidat za selektora U18. To je koštalo klub iz Dubaia 20000 eura, savezu RS-a 20000 KM i KSBiH 20000 KM. I zagrabi Irhade s vrha pa ko upadne, e toliko smo mi jadni i bjedni, a ovdje se razlažu statistike, predlažu igrači, ovaj ovakav, ovaj onakav, i nema napretka kažu... E evo zašto forumaši, a Irhad je slučajno oženio sestru Kamenjaševića uh, izlanuh se....
Jer tako je godinama, biće tako godinama, sve dok god Savez ne bude mogao biti samostalan i odlučivati o svojoj sudbini, jer koliko loše je bilo finansijski prošle godine tada su rekli da omladinske selekcije neće ni ići na Europsko. Ove godine im pomogao Dejan, prošle godine Dubravko, iduce neki drugi Dejan Dubravko… Na zalost, ali tako je. Trebamo se Dejanu zahvaliti. Dzevad već mjesecima hoda po kantonima i traži donacije.
I da me neko ne shvati pogrešno, ne mislim da je ovo pravedno, ispravno ali je jedini način, za sada, jer već godinama zbog novca ne idemo da se takmičimo za pjesmu Evrovizije, a na Evrobasket omladinskih selekcija idemo svake godine. Kao što rekoh na početku cilj da budu svi sretni se na kraju postigne. Možda ne bas svi…
-
Pametnomdosta
Nisam ni ja došao do odabira igrača, uopćeno sam stavio igrače i trenere. Dubravko i Dejan nikada nisu pomogli ni jednoj selekciji pri odlasku na neko takmičenje. Prošle godine je Igokea sve platila što se tiče omladinskih selekcija na inicijativu Siniše Kovačevića.Kylian je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:40Nisam ni došao do momenta odabira igrača, kad dodje do te tačke onda uskače Misko, Igor Dodik, Dario Cojić, Mikulić, Octagon, ostali “agenti i menadžeri”…… tada oni zastupaju svoje interese i guraju svoje igrače, pa klubovi, pa bivši košarkaši, njihova djeca, pa roditelji pa poznanici, svako nešto zastupa. Vjerovatno nešto i ponude. To je tržište ponude i potražnje. Ali navikli smo nekako.Pametnomdosta je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:32U tom slučaju ne treba uopće praviti ni trenere ni igrače, ko ima novac samo uplati savezima i potomci jašu na jaslama babinih para. Dok to bude ovako sva djeca i potencijalni talentovani treneri trebaju da se bave nečim drugim, ok legitimno je, meni ovo izgleda iako legitimno katastrofalno i pogubno za bilo koju vrstu sporta a pogotovo za košarku. Moraš brate imati nešto, neki x faktor ili ispadaš, to će se na kraju i desiti sa ovim instant likovima ali ode po momcima...Kylian je napisao/la: ↑07 jun 2026, 13:24
Naravno da je Irhad samo Dejanov projekat i da nakon ovoga ljeta neće ga zanimati ova reprezentacija ni ova djeca.
Jer tako je godinama, biće tako godinama, sve dok god Savez ne bude mogao biti samostalan i odlučivati o svojoj sudbini, jer koliko loše je bilo finansijski prošle godine tada su rekli da omladinske selekcije neće ni ići na Europsko. Ove godine im pomogao Dejan, prošle godine Dubravko, iduce neki drugi Dejan Dubravko… Na zalost, ali tako je. Trebamo se Dejanu zahvaliti. Dzevad već mjesecima hoda po kantonima i traži donacije.
I da me neko ne shvati pogrešno, ne mislim da je ovo pravedno, ispravno ali je jedini način, za sada, jer već godinama zbog novca ne idemo da se takmičimo za pjesmu Evrovizije, a na Evrobasket omladinskih selekcija idemo svake godine. Kao što rekoh na početku cilj da budu svi sretni se na kraju postigne. Možda ne bas svi…
Ove godine ima dosta para na računu saveza i niko ne treba da plača selekcijama da bi otišle na prvenstva. U pitanju je bila samo selekcija U20 jer niko nije htio od predloženih da preuzme selekciju pa je u zadnji tren izabran Prašović, u pitanju nije bio novac.
Ovdje je isključivo plačeno da Irhad bude selektor na tome je akcenat, a da će menadžeri i razni agenti lobirati normalno je svugdje, nije to slučaj samo kod nas, tako funkcioniše sport na svim meridijanima.Odmah da ti kažem da ja nisam sretan kad se plača da neko bude selektor ko nije iz BiH, niti poznaje bilo koga ko se uopće bavi omladinskom košarkom u BiH, imamo mi kadra boljeg od Irhada itekako, ali klubovi iz kojih taj kadar dolazi nemaju 20000 eura.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Hoce li dejo dijeliti ocile preko tog irhada?
Ma slažem se ja sve sa tobom, ali Prašović, Tinjak ili Ožegović isto je, uvijek neka “kvaka” ima, ako ništa posebno referenca je da dijete člana UO trenira u “Realway”Pametnomdosta je napisao/la: ↑07 jun 2026, 16:27
Ove godine ima dosta para na računu saveza i niko ne treba da plača selekcijama da bi otišle na prvenstva. U pitanju je bila samo selekcija U20 jer niko nije htio od predloženih da preuzme selekciju pa je u zadnji tren izabran Prašović, u pitanju nije bio novac.
Ovdje je isključivo plačeno da Irhad bude selektor na tome je akcenat, a da će menadžeri i razni agenti lobirati normalno je svugdje, nije to slučaj samo kod nas, tako funkcioniše sport na svim meridijanima.
Odmah da ti kažem da ja nisam sretan kad se plača da neko bude selektor ko nije iz BiH, niti poznaje bilo koga ko se uopće bavi omladinskom košarkom u BiH, imamo mi kadra boljeg od Irhada itekako, ali klubovi iz kojih taj kadar dolazi nemaju 20000 eura.
https://www.bhbasket.ba/selekcija-ili-i ... aciji-bih/
-
Pametnomdosta
A je li ne treba dijete da trenira ako mu je neko u UO?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.