12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Iceplayer
Kontakt:

Re: 12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada

Post Postao/la Iceplayer » 07 jun 2026, 12:00

ElAn10 je napisao/la:
07 jun 2026, 11:54
Iceplayer je napisao/la:
07 jun 2026, 11:36
ElAn10 je napisao/la:
07 jun 2026, 11:33
‐--------------------Vasilj-------------------
--Dedic----Katic---Muharem----Kolasinac
-----------------Sunjic----------Basic---------------
----------------------Mahmic-------------------------
Memic--------------------------------Alajbegovic---
-------------------Demirovic------------------------

Ne trebamo trositi jedno mjesto za bazdara i lukica, nista nam de daju. Bolje pojacati vezni red, mahmic kao desetka, basic/tahir osmica a sunjic sestica usisivac.
Memic brz za dubinu i dobre centarsuteve, kerim za 1 na 1 i da je blizu protivnickog gola, mahmic u nekoj roli kao sto je misimovic prije bio, zadnji pas, sutevi sa distance, saljenje memica u dubinu.
Esmir prva izmjena za novo krilo, gigovic moze i osmicu i desetku odigrati ako treba izmjena veznom, hadziahmetovic isto tako moze sesticu i osmicu. Demirovic moze 90minuta, nemamo boljeg kad nema harisa i babuke.
Još narod nije svjetan veličine Džeke, eto vidjeli smo mi Lukića na mjestu Džeke isto sa igračem manje da igraš. Sa Džekom i ako ima 41 godinu koji svojim kretnjama i opasnosti vuče 2 igrača na sebe imaš igrača više na terenu. Tak ćemo da oplačemo Džeku kad se penzioniše...
To je sve tako, kad je dzeko na terenu automatski i svi drugi postanu bolji, hrabriji... Sa njim na terenu smo skroz drugacija ekipa, druga dimenzija
Čovjek zabio Welsu, uputio šut na gol Italiji gdje je Tabak natrčao na odbijenu i zabio, pogledajte gol u Zenici protiv Rumunije za 1-1, nismo mogli do gola protiv San Marina dok Džeko nije izuo patike i ušao da igra, niko zaslužniji nije od Džeke što smo mi na svjetskom. I onda se nađe neki bezobraznik koji će ga izbaciti iz sastava i stavlja Mahmića ispred Džeke, dečka koji je dobio poziv kad smo se plairali na svjetsko. Samo jedna riječ fuj, stidi se na komenar...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jun 2026, 12:01

Mislim da ce Memic skoro sigurno igrat lijevo ako je Kolašinac lijevi bek jer tamo će Kanađanima bit Buchanan, kojeg Seo sam ne može stić. Iako i ja mislim da Memić zaslužuje na desno krilo a Esmir na klupu, Memićeva ubacivanja iz drugog plana i brzina su nešto što niko drugi u ekipi ne može uradit.

Jedino kad bi se neka neočekivana rokada uradila i Seo na klupu, Dedić lijevi bek a Memić desni. Ali takav eksperiment sigurno neće izvest na otvaranju prvenstva.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 07 jun 2026, 12:41

Iceplayer je napisao/la:
07 jun 2026, 12:00
ElAn10 je napisao/la:
Iceplayer je napisao/la:
07 jun 2026, 11:36

Još narod nije svjetan veličine Džeke, eto vidjeli smo mi Lukića na mjestu Džeke isto sa igračem manje da igraš. Sa Džekom i ako ima 41 godinu koji svojim kretnjama i opasnosti vuče 2 igrača na sebe imaš igrača više na terenu. Tak ćemo da oplačemo Džeku kad se penzioniše...
To je sve tako, kad je dzeko na terenu automatski i svi drugi postanu bolji, hrabriji... Sa njim na terenu smo skroz drugacija ekipa, druga dimenzija
Čovjek zabio Welsu, uputio šut na gol Italiji gdje je Tabak natrčao na odbijenu i zabio, pogledajte gol u Zenici protiv Rumunije za 1-1, nismo mogli do gola protiv San Marina dok Džeko nije izuo patike i ušao da igra, niko zaslužniji nije od Džeke što smo mi na svjetskom. I onda se nađe neki bezobraznik koji će ga izbaciti iz sastava i stavlja Mahmića ispred Džeke, dečka koji je dobio poziv kad smo se plairali na svjetsko. Samo jedna riječ fuj, stidi se na komenar...
Ti to meni komentar? Znas li ti citati?
Moj je sastav ako dzeko i tabakovic NE BUDU SPREMNI, zato pisem umjesto lukica ili bazdara radije da se pojaca vezni red i ubaci mahmica. Ja sam uvijek reko da mi bez dzeke ne mozemo meda, ali ako covjek NIJE spreman i povrijedjen onda moramo imati alternativu

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 07 jun 2026, 12:52

ElAn10 je napisao/la:
07 jun 2026, 12:41
Iceplayer je napisao/la:
07 jun 2026, 12:00
ElAn10 je napisao/la:

Ti to meni komentar? Znas li ti citati?
Moj je sastav ako dzeko i tabakovic NE BUDU SPREMNI, zato pisem umjesto lukica ili bazdara radije da se pojaca vezni red i ubaci mahmica. Ja sam uvijek reko da mi bez dzeke ne mozemo meda, ali ako covjek NIJE spreman i povrijedjen onda moramo imati alternativu
Džeko je spreman, a te postave bez Džeke okači mačku o rep...

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 07 jun 2026, 12:57

Ode i Bombito u nepovrat :njanjanja:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 07 jun 2026, 12:58

Esmir i memic startaju

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 jun 2026, 13:00

Elddar je napisao/la:
07 jun 2026, 12:57
Sve super ali ni mi ne stojimo najbolje s povredama. Sunjic, Dzeko, Tabakovic jos nisu spremni, a 3 prebitna igraca.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jun 2026, 13:03

Elddar je napisao/la:
Nemoj se ti radovati, da nam ne bude hladan tus prije tog meca :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 07 jun 2026, 13:13

Madal je napisao/la:
07 jun 2026, 13:00
Elddar je napisao/la:
Sve super ali ni mi ne stojimo najbolje s povredama. Sunjic, Dzeko, Tabakovic jos nisu spremni, a 3 prebitna igraca.
Ma imamo problema, ali od te trojice mislim da su Edin i Ivan sigurni, Tabak je kritičan al opet postoje nade. Za ovu dvojicu Kanadjana nema nade, zvanično su otpali. Al u suštini što se našeg pristupa tekmi tiče ne smije bit nikakve razlike sa i bez Davisa i Bombita.
DamirT je napisao/la:
07 jun 2026, 13:03
Nemoj se ti radovati, da nam ne bude hladan tus prije tog meca :mrgreen:
Možemo se malo obradovati, zvanično je otpao, neće biti hladnog tuša :mrgreen: mada bi godilo po onim vrućinama :mrgreen:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2026, 13:46

ElAn10 je napisao/la:
07 jun 2026, 11:33
‐--------------------Vasilj-------------------
--Dedic----Katic---Muharem----Kolasinac
-----------------Sunjic----------Basic---------------
----------------------Mahmic-------------------------
Memic--------------------------------Alajbegovic---
-------------------Demirovic------------------------

Ne trebamo trositi jedno mjesto za bazdara i lukica, nista nam de daju. Bolje pojacati vezni red, mahmic kao desetka, basic/tahir osmica a sunjic sestica usisivac.
Memic brz za dubinu i dobre centarsuteve, kerim za 1 na 1 i da je blizu protivnickog gola, mahmic u nekoj roli kao sto je misimovic prije bio, zadnji pas, sutevi sa distance, saljenje memica u dubinu.
Esmir prva izmjena za novo krilo, gigovic moze i osmicu i desetku odigrati ako treba izmjena veznom, hadziahmetovic isto tako moze sesticu i osmicu. Demirovic moze 90minuta, nemamo boljeg kad nema harisa i babuke.
Vjerovatno je jedina dilema Tahirovic/Basic ili ako Sunjic ne mogne od pocetka, onda obojica da ce igrati.

Ja bih cak i Esmira stavio iza Demirovica zbog presinga i rotacije njega i Memica kod kontri ictranzicijske igre. Ili jos bolje Memic lijevo radi podrske Kolasincu jer je izgoriti sam lijevo, a Kerimiza napadaca.
Ubili bismo ih trkom i presingom, nema kalkulacija ovdje jer imamo samo 3 utakmice i nema popravnog, nema produzetaka i penala. Kasnije imas Mahmica ili jos jednog napadaca, ovisno od kretanja rezultata.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 07 jun 2026, 13:59

Ono sto smo sinoc gledali me ne zanima ni 1% i jedino mi je bilo bitno da se niko ne povrijedi. Sad samo da Dzeko i Sunjic budu spremni za petak, jer su prebitni za ovu reprezentaciju (pogotovo sto nema Tabakovica). Mada, ako i budu spremni da igraju, pitanje je za koliko su spremni, ali i po 45 minuta je sasvim dovoljno. Mene ovaj Basic s izvlacenjem na lijevu nogu podsjeca na Tinu Susica i daj Boze da ikad napravi nesto konkretnije u karijeri. Momku desna ni za sta ne sluzi i ubijedjen sam da je zbog toga pravio one katastrofalne greske s pasovima. S druge strane, ni Hadziahmetovic s onim trckaranjem i skakutanjem takodjer ne uliva nikakvo povjerenje. Sto se mene tice, Tahirovic je za obojicu dva koplja ispred, a molim Boga da se i on sto prije zamijeni boljim igracem. Bas smo kilav vezni red odveli na prvenstvo i bio bi ogroman hendikep da ni Sunjic ne bude mogao pomoci kao inace. Gigovic i Mahmic nisu za ove formacije sa samo dva vezna igraca, a ubijedjen sam da bi u nekoj drugoj formaciji dali ozbiljan doprinos. Dakle, vezni red + Kolasinac na lijevoj strani su moj najveci strah. Sead mi je s onim geganjem bas kritican i bojim se da ce ga Kanadjani prolaziti kako pozele (i direktno 1na1 i iza ledja). Zbog toga bih poceo s Dedicem lijevo i Memicem desno, mada je to tesko sakacenje Dedica, ali ne vidim bolju opciju...

Te formacije s Kerimom ili Esmirom iza napadaca su kao da kazete 'moze i Malic iza napadaca'. Dokazano da ne ide, jedan to nikad nije igrao, drugi malo probao u klubu i uzasno izgledao i vi bi da se u ovakvoj utakmici do te mjere eksperimentise...

Nadam se da ce Barbarez u preostalih pet dana do utakmice maksimalno pojacati ozbiljnost u svakom smislu i da ce se prostudirati Kanada do u detalje. Njihov stil igre nama bas i ne lezi, ali sam istovremeno uvjeren da i mi njima mozemo zabiti koji go. Da Allah da da sve bude kako treba...

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 jun 2026, 14:08

Bolje bi bilo da Bombito igra u kakvom je ritmu utakmica.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2026, 14:12

Sad odjednom Dedica gurati lijevo i Kolasinca na klupi mi nema smisla, osim u toku utakmice po potrebi kao sto se radilo.
Ako bi to uradio, onda itekako zasluzuje da ga mediji i javnost operu i naklate se na ledja. Jer je itekako znao da skripimo tu, a Karica je ostavio cak i kad je mogao ga pozvati umjesto Tabakovica. A sam je rekao na presici da Memica ima za desnu stranu kao zamjena Dedicu, dakle nisi morao Malica onda zvati naknadno.
Ali hajmo odigrati ovo prvenstvo pa onda sabirati utiske i vidjeti sta se uradilo i gdje grijesilo. Bitno je iz svega izvuci pouku i krenuti dalje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 07 jun 2026, 14:30

Kakav god da je esmir bio sinoc. Od njega uvijek mozes ocekivati proigravanje, dobar centasut, prolazak 1 na 1. Bitan nam je igrac i jedan od najboljih ne znam sto ga klupirate. Zaboravili kakav je uticaj imao protiv rumunije i italije. Memic bolje na umornu odbranu ili umjesto alajbegovica.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jun 2026, 14:32

Ghuraba je napisao/la:
07 jun 2026, 13:59
Ono sto smo sinoc gledali me ne zanima ni 1% i jedino mi je bilo bitno da se niko ne povrijedi. Sad samo da Dzeko i Sunjic budu spremni za petak, jer su prebitni za ovu reprezentaciju (pogotovo sto nema Tabakovica). Mada, ako i budu spremni da igraju, pitanje je za koliko su spremni, ali i po 45 minuta je sasvim dovoljno. Mene ovaj Basic s izvlacenjem na lijevu nogu podsjeca na Tinu Susica i daj Boze da ikad napravi nesto konkretnije u karijeri. Momku desna ni za sta ne sluzi i ubijedjen sam da je zbog toga pravio one katastrofalne greske s pasovima. S druge strane, ni Hadziahmetovic s onim trckaranjem i skakutanjem takodjer ne uliva nikakvo povjerenje. Sto se mene tice, Tahirovic je za obojicu dva koplja ispred, a molim Boga da se i on sto prije zamijeni boljim igracem. Bas smo kilav vezni red odveli na prvenstvo i bio bi ogroman hendikep da ni Sunjic ne bude mogao pomoci kao inace. Gigovic i Mahmic nisu za ove formacije sa samo dva vezna igraca, a ubijedjen sam da bi u nekoj drugoj formaciji dali ozbiljan doprinos. Dakle, vezni red + Kolasinac na lijevoj strani su moj najveci strah. Sead mi je s onim geganjem bas kritican i bojim se da ce ga Kanadjani prolaziti kako pozele (i direktno 1na1 i iza ledja). Zbog toga bih poceo s Dedicem lijevo i Memicem desno, mada je to tesko sakacenje Dedica, ali ne vidim bolju opciju...

Te formacije s Kerimom ili Esmirom iza napadaca su kao da kazete 'moze i Malic iza napadaca'. Dokazano da ne ide, jedan to nikad nije igrao, drugi malo probao u klubu i uzasno izgledao i vi bi da se u ovakvoj utakmici do te mjere eksperimentise...

Nadam se da ce Barbarez u preostalih pet dana do utakmice maksimalno pojacati ozbiljnost u svakom smislu i da ce se prostudirati Kanada do u detalje. Njihov stil igre nama bas i ne lezi, ali sam istovremeno uvjeren da i mi njima mozemo zabiti koji go. Da Allah da da sve bude kako treba...
Jedan od boljih postova u moru smeća napisanih od strane kojekakve bagre što se izvuče kad ima trunka razloga za sipat uvrede i okretat na negativu sve.

Slažem se u biti, pisao sam slične stvari u nekoliko tema, pa i to za rokadom Dedića i Memića, ali mislim da je i to prerizično stručnom štabu za isprobavat na tako bitnoj utakmici. Mislim da će Memić ostat lijevo da pomaže Kolašincu u odbrani. Vjerujem da ćemo gledat vjerovatno identičnu postavu kao protiv Velsa.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 07 jun 2026, 14:39

Sve sem poraza je uspjeh
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jun 2026, 14:45

Ghuraba je napisao/la:
07 jun 2026, 13:59

Nema smisla analizirati ono od sinoć, svi bili na ispod 50% svojih mogućnosti. Naš glavni adut je borba i maksimalna ozbiljnost ali toga nije bilo sinoć zbog jasnih razloga. I što kažeš nema prostora mjesta eksperimentisanju protiv Kanade, ovo što smo igrali to i nastaviti. Zato mi je i žao što sinoć nismo probali ovo:

Esmir - Mahmić - Kerim
Demirović

Čisto da vidimo kako bi to izgledalo i da znamo šta da očekujemo ako tako budemo trebali igrati. Ali šta je tu je, uživati u ova tri meča maksimalno, dobili smo 2 mjeseca čiste uživancije i priče o ovome, hvala im na tome.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 jun 2026, 14:48

Beduin je napisao/la:
07 jun 2026, 14:12
Sad odjednom Dedica gurati lijevo i Kolasinca na klupi mi nema smisla, osim u toku utakmice po potrebi kao sto se radilo.
Ako bi to uradio, onda itekako zasluzuje da ga mediji i javnost operu i naklate se na ledja. Jer je itekako znao da skripimo tu, a Karica je ostavio cak i kad je mogao ga pozvati umjesto Tabakovica. A sam je rekao na presici da Memica ima za desnu stranu kao zamjena Dedicu, dakle nisi morao Malica onda zvati naknadno.
Ali hajmo odigrati ovo prvenstvo pa onda sabirati utiske i vidjeti sta se uradilo i gdje grijesilo. Bitno je iz svega izvuci pouku i krenuti dalje.
Kola siguran u prvih 11. Čovjek nema zamjene uopste. I ne daj Boze da iko osim njega zaigra na tom lijevom beku.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 jun 2026, 14:56

Porasla kvota sa 1.25 na 1.50 na nas da prolazimo grupu
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 jun 2026, 14:58

viewtopic.php?p=10614073#p10614073

Već postoji tema. Da ne "razvodnjavamo" diskusiju.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 1993Sajo1993, 231983, AlenHalilovic, napapijri1987, Rio12345, Vanja8, Wisey i 50 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []