Čiste parebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 14:56Porasla kvota sa 1.25 na 1.50 na nas da prolazimo grupu
12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
-
FerdinandF
- Kontakt:
Šta pametujete?
Italija je bolja od Kanade, prejaku sredinu u odnosu na našu su imali, i opet smo ih nadigrali.
Samo pristup ko u barazu, i tp je to.
Barbarez i stručni štab će donijeti najbolje odluke, a ne vi.
E ovo sam i ja primjetio da niko ne spominje, a realno je to da je naš vezni red nadigrao vezu talijana onih prvih 40ak minuta, a prije utakmice nam je to najveći strah bio.FerdinandF je napisao/la: ↑07 jun 2026, 18:40Šta pametujete?
Italija je bolja od Kanade, prejaku sredinu u odnosu na našu su imali, i opet smo ih nadigrali.
Samo da bude slično zalaganje i ja se ne brinem.
-
FerdinandF
- Kontakt:
DaMicron je napisao/la: ↑07 jun 2026, 19:32E ovo sam i ja primjetio da niko ne spominje, a realno je to da je naš vezni red nadigrao vezu talijana onih prvih 40ak minuta, a prije utakmice nam je to najveći strah bio.FerdinandF je napisao/la: ↑07 jun 2026, 18:40Šta pametujete?
Iako, iskreno, bio sam vrlo iznenađen kako su sžtalijani kukavički odigrali. Kad pogledaš sastav, da su igrali drugačije, da su nas napali, vjerovatno bi dobili.
-
signalidunapark
- Kontakt:
A da mi nismo napadali, izgubili bi.FerdinandF je napisao/la: ↑07 jun 2026, 20:09DaMicron je napisao/la: ↑07 jun 2026, 19:32E ovo sam i ja primjetio da niko ne spominje, a realno je to da je naš vezni red nadigrao vezu talijana onih prvih 40ak minuta, a prije utakmice nam je to najveći strah bio.FerdinandF je napisao/la: ↑07 jun 2026, 18:40
Šta pametujete?
Iako, iskreno, bio sam vrlo iznenađen kako su sžtalijani kukavički odigrali. Kad pogledaš sastav, da su igrali drugačije, da su nas napali, vjerovatno bi dobili.
Zadnja izmjena: signalidunapark, dana/u 07 jun 2026, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
-
MostarskiSin
- Kontakt:
Mislim da je ovo trenutno najbolje sto imamo
………………………Vasilj
Dedic - Katic - Muharemovic - Kolasinac
………………Sunjic - Tahirovic
…….Memic - Mahmic - Alajbegovic
………………….Demirovic
Umjesto Tahirovica moze i Hadziahmetovic, talasika su obojica svakako. U drugom Dedica prebaciti lijevo umjesto Kolasinca, Mamica povuci na desnog beka a na krilo uvesti Esmira. Mada kad malo razmislim, moze krenuti s Esmirom na 10, a Mahmic da udje s klupe.
………………………Vasilj
………………Sunjic - Tahirovic
………………….Demirovic
Umjesto Tahirovica moze i Hadziahmetovic, talasika su obojica svakako. U drugom Dedica prebaciti lijevo umjesto Kolasinca, Mamica povuci na desnog beka a na krilo uvesti Esmira. Mada kad malo razmislim, moze krenuti s Esmirom na 10, a Mahmic da udje s klupe.
Nema sanse da ce mijenjati sistem/formaciju, bez obzira igrao Dzeko ili ne. Jednostavno, to se ne radi na ovako velikom takmicenju, pogotovo kad si cijelu igru od pocetka mandata bazirao na toj nekoj 4-4-2 sa Dzekom i Demirovicem u vrhu napada. Mahmic je ogroman plus i veliko pojacanje buduci da nemamo slicnog igraca u kadru i iskreno se nadam da ce se raditi na nekoj 4-2-3-1 formaciji sa njim na desetci i Kerimom i Esmirom/Amarom po krilima, bilo bi to lijepo vidjeti u narednom periodu, barem pokusati u LN nesto slicno izvesti.
Ovo sa guranjem Mahmića a izbacivanjem Džeke me podsjeća kad su se prije SP 2014 izbacivali Misimović i Ibišević da bi se ugurao Hajrović. S tim da je do tada Hajrović bio daleko više pokazao od Mahmića.MostarskiSin je napisao/la: ↑07 jun 2026, 20:31Mislim da je ovo trenutno najbolje sto imamo
………………………Vasilj
………………Sunjic - Tahirovic
………………….Demirovic
Glory Glory Man United
Od toga nema nista svakako, nije Barba glup da radi takve stvari na ovako velikom takmicenju, ali svakako treba razmisljati i o drukcijem nacinu igre i postepenom ukljucivanju Mahmica u ekipu. Liga Nacija je dobar poligon za to.Daduli je napisao/la: ↑07 jun 2026, 20:35Ovo sa guranjem Mahmića a izbacivanjem Džeke me podsjeća kad su se prije SP 2014 izbacivali Misimović i Ibišević da bi se ugurao Hajrović. S tim da je do tada Hajrović bio daleko više pokazao od Mahmića.MostarskiSin je napisao/la: ↑07 jun 2026, 20:31Mislim da je ovo trenutno najbolje sto imamo
………………………Vasilj
………………Sunjic - Tahirovic
………………….Demirovic
- dubioza144
- Kontakt:
Evo npr puno nas bi se slozilo da se ovako krene, nebitno eto i da Esmir pocne il Memic al ono sto znamo jest da nema sanse da ce nas SŠ nesto promijenit i ono jos sto znamo da su previse tvrdoglavi il ne zele da vide il nisu strucni za neke stvari.MostarskiSin je napisao/la: ↑07 jun 2026, 20:31Mislim da je ovo trenutno najbolje sto imamo
………………………Vasilj
………………Sunjic - Tahirovic
………………….Demirovic
U svakoj utakmici mi gledamo kako sredine nema i kod nas se ta sredina nikad ne popuni sa nekim igracem a sad makar imamo nekog u vidu Mahmica, pa mi ni u prijateljskim nismo izasli da vidimo kako ce izgledat ta formacija 4 2 3 1 a kamoli da je vidimo u zvanicnoj tekmi a bolje bi funkcionisala od ove 4 4 2 pogotovo ako Dzeke ne bude, ako Šunjica ne bude, tad ni nas nece bit tj necemo se opet sastat sa loptom protiv iole ozbiljnijih ekipa od makedonije il paname.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Bašić je naš najbolji zadnji vezni. Vidjelo se u Welsu
4-IN-A-ROW
Ne bi funkcionisala nikako. 4-4-2 (romb) i 4-4-2 (u liniji) su nas odvele na oba Svjetska i zabilježila za sad jedinu pobjedu na SP, plus smo u toj formaciji smanjili protiv Argentine.dubioza144 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 20:45Evo npr puno nas bi se slozilo da se ovako krene, nebitno eto i da Esmir pocne il Memic al ono sto znamo jest da nema sanse da ce nas SŠ nesto promijenit i ono jos sto znamo da su previse tvrdoglavi il ne zele da vide il nisu strucni za neke stvari.MostarskiSin je napisao/la: ↑07 jun 2026, 20:31Mislim da je ovo trenutno najbolje sto imamo
………………………Vasilj
………………Sunjic - Tahirovic
………………….Demirovic
U svakoj utakmici mi gledamo kako sredine nema i kod nas se ta sredina nikad ne popuni sa nekim igracem a sad makar imamo nekog u vidu Mahmica, pa mi ni u prijateljskim nismo izasli da vidimo kako ce izgledat ta formacija 4 2 3 1 a kamoli da je vidimo u zvanicnoj tekmi a bolje bi funkcionisala od ove 4 4 2 pogotovo ako Dzeke ne bude, ako Šunjica ne bude, tad ni nas nece bit tj necemo se opet sastat sa loptom protiv iole ozbiljnijih ekipa od makedonije il paname.
Dok je Džeke , zaboravite na igru sa jednim napadačem. Drugim riječima rečeno, poslije EP 2028 se možda pređe na nju (ako uopšte treba se to raditi).
Glory Glory Man United
-
Zabogamiloga
- Kontakt:
Ljudi trpaju Mahmica u prvu zbog jednog pasa. A napad prije tog pasa loše dodao loptu za gol šansu.
- svrakino1921
- Kontakt:
-
signalidunapark
- Kontakt:
Šunjić izvlači taj naš 4-4-2. On je taj korektivni faktor u veznom redu, koji rasterećuje odbranu, i daje nam tih par ključnih sekundi pri protivničkoj tranziciji u napad. Sinoć smo bili tako ranjivi zato što njega nije bilo.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
I naš 4-4-2 uglavnom profunkcioniše nakon što protivnik povede pa igra povučenije i prepusti nam inicijativu. U Velsu smo odigrali veoma loše prvo poluvrijeme i vile su nas pronosale što smo otišli s nulom, nismo prenijeli loptu kako treba, a bili smo u full postavi uključujući i Šunjića. Vezni red nam je došao do daha tek u 50 i nekoj minuti poslije primljenog gola.signalidunapark je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:26Šunjić izvlači taj naš 4-4-2. On je taj korektivni faktor u veznom redu, koji rasterećuje odbranu, i daje nam tih par ključnih sekundi pri protivničkoj tranziciji u napad. Sinoć smo bili tako ranjivi zato što njega nije bilo.
Zadnja izmjena: Zglavkar, dana/u 07 jun 2026, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.
Hvala Allahu
Sad odbrojavamo do petka
Sad odbrojavamo do petka
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ja pomislio Nedo Turkovic umjesto Mujakica kad je natako' ovaj kačket, presjece me
Evo Grcka - Italija 0:1 40 min
Solidna Italija sa novim igracima, velik uspjeh nasih
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Trenutno korisnika/ca: 1993Sajo1993, 231983, AlenHalilovic, Bing [Bot], napapijri1987, Rio12345, Vanja8, Wisey i 45 gostiju.