12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 12.06.2026 Bosna i Hercegovina - Kanada
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
signalidunapark
- Kontakt:
Ma to je zbog Tahirovića.Zglavkar je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:38I naš 4-4-2 uglavnom profunkcioniše nakon što protivnik povede pa igra povučenije i prepusti nam inicijativu. U Velsu smo odigrali veoma loše prvo poluvrijeme i vile su nas pronosale što smo otišli s nulom, nismo prenijeli loptu kako treba, a bili smo u full postavi uključujući i Šunjića. Vezni red nam je došao do daha tek u 50 i nekoj minuti poslije primljenog gola.signalidunapark je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:26Šunjić izvlači taj naš 4-4-2. On je taj korektivni faktor u veznom redu, koji rasterećuje odbranu, i daje nam tih par ključnih sekundi pri protivničkoj tranziciji u napad. Sinoć smo bili tako ranjivi zato što njega nije bilo.
Sa Šunjićem treba uparit ili Bašića, ili Hadžahmetovića (u defanzivnijoj varijanti), od Benje nema puno koristi osim ulaska s klupe.
Zadnja izmjena: signalidunapark, dana/u 07 jun 2026, 21:48, ukupno mijenjano 1 put.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Barbarez ko Dino Merlin
Nema na početku videa, na 0:17 premotajCoolpanda24 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:48Nema Mujakić kačket, možda na nekog drugog misliš?![]()
Inače obratite pažnju kako Spaha skide kapuljaču Tahiru![]()
- PeppermintSA
- Kontakt:
Nas su vile pronosale u više navrata. Protiv Rumunije smo na poluvremenu gubili 0:1, a ne bi bilo nezasluženo da je vodstvo Rumuna bilo 2-3 razlike. U drugom poluvremenu je takođe bilo nekoliko close calls, da bi se sve promijenilo kad su dobili crveni karton. Protiv Talijana je bilo slično u smislu da je protivnik dobio crveni karton, a protiv Velšana je njihov selektor kumovao našem preuzimanju inicijative svojim nakaradnim izmjenama. Međutim, uprkos tome, u produžecima su ljudi opsjeli naš gol. Protiv Austrije u Beču smo se realno branili ko Agadin cijelu utakmicu. Može se reći da su jedina dva poluvremena u kojima smo mi zaista bili nadmoćni bila ona dva poluvremena protiv Rumuna i Talijana kad smo imali igrača više.Zglavkar je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:38I naš 4-4-2 uglavnom profunkcioniše nakon što protivnik povede pa igra povučenije i prepusti nam inicijativu. U Velsu smo odigrali veoma loše prvo poluvrijeme i vile su nas pronosale što smo otišli s nulom, nismo prenijeli loptu kako treba, a bili smo u full postavi uključujući i Šunjića. Vezni red nam je došao do daha tek u 50 i nekoj minuti poslije primljenog gola.signalidunapark je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:26Šunjić izvlači taj naš 4-4-2. On je taj korektivni faktor u veznom redu, koji rasterećuje odbranu, i daje nam tih par ključnih sekundi pri protivničkoj tranziciji u napad. Sinoć smo bili tako ranjivi zato što njega nije bilo.
Mi nemamo ekipu za 4-4-2. Da bismo igrali 4-4-2 morali bismo imati dva izrazito defanzivno orijentisana i kvalitetna beka. Zatim, dva krilima koja čas ulaze u sredinu kao veznjaci, čas se šire na linije, te dva DM/CM koja su u pasu fantastična i imaju pluća u rangu Kantea. Zato niko danas ne igra 4-4-2. Ta formacija je bila passe i onda kad ju je Pape forsirao 2012-2013.
Ovo je prvi put da zaista imamo više kvalitetnih štoperskih opcija. Ja bih uvijek igrao s tri štopera. Recimo, Radeljić kao lijevi, Muharemović kao centralni, a Katić kao desni. Dedić i Memić bi mi igrali kao dva wingbacka, budući da imaju dvije ključne osobine wingbackova bez kojih ne možeš kvalitetno igrati sa 3 nazad, a to je da su izrazito brzi i da igraju u dva pravca, odnosno da mogu konstantno ponavljati izbacivanja naprijed, a onda stizati i nazad. Zatim, igrao bih sa Šunjićem i Mahmićem - jedan trči za dvojicu, drugi je najbolji naš vezni igrač u pasu. Alajbegovića i Bajraktarevića bih gurnuo u strane, ali ne kao klasična krila zakucana za linije - ovo što Barbarez sad traži od njih, nego kao free roaming veznjake koji se izvlače na krila, a onda slobodno ulaze u sredinu kao vezni igrači. De facto puniš time sredinu terena. I jednog špica. Ne treba ti više. Imaš time tri igrača s kojim možeš zaprijetiti s vana - Mahmićem, Alajbegovićem i Bajraktarevićem.
Kanada će protiv nas vrlo vjerovatno igrati sa tri nazad. Ko god bude izašao s tri nazad protiv nas, imaće u sredini višak igrača. Kad uzmeš u obzir da smo u veznom redu vrlo limitirani, to ne izgleda dobro. Zapravo, izgleda kao protiv Velsa prvih 60 minuta - nismo u stanju ništa iskreirati, dok protivnik kreira.
Naravno, znam da od toga nema ništa i da ćemo igrati isto kao što smo igrali sve vrijeme sa dva sidraša i četvoricom nazad. Za nadati se da će na nešto to ličiti. Ne možemo baš uvijek očekivati da nas vile pronosaju. Dovoljno je reći da smo u svakoj od posljednjih šest utakmica imali makar jednu situaciju da protivnik izađe oči u oči s našim golmanom. Nekada i više puta. To je zabrinjavajuće.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Pogledah highlightse kanada-irska od sinoć.
Rasula ih je Kanada.
Toliko su napadali furiozno, to dugo nisam vidio.
Imali su desetak šansi za gol.
Slaba realizacija, ali jako opasni.
Rasula ih je Kanada.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
AaaSensei je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:50Nema na početku videa, na 0:17 premotajCoolpanda24 je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:48Nema Mujakić kačket, možda na nekog drugog misliš?![]()
Inače obratite pažnju kako Spaha skide kapuljaču Tahiru![]()
![]()
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Nadam se da ih čeka u hotelu
Šta reći odlična analiza.. više puta sam skoro od riječi do riječi krenuo baš to da napišem..pa mi uvijek ispadao predug tekst.Bitnu ulogu ili sa četiri ili sa tri nazad imaju bočni igrači..Kerim i Esmir..sa četiri nazad oni moraju puniti sredinu i biti tako reći veznjaci pa onda se po osvojenoj lopti širiti na bokove.. drugi špic npr.Demirović takođe ne smije biti klasični sidraš,on mora skoro pa veznjaka igrati..pomagati u sredini pa se izvallčiti kraj drugog špica..prazni smo unutra..i treba pustiti priču nije bitna Panama..pa bolan to ti je generalna proba,zadnja tekma pred ono glavno..nadam se da je SŠ uvido neke stvari a tebe care za video analizu..još jednom bravo ..PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:58Nas su vile pronosale u više navrata. Protiv Rumunije smo na poluvremenu gubili 0:1, a ne bi bilo nezasluženo da je vodstvo Rumuna bilo 2-3 razlike. U drugom poluvremenu je takođe bilo nekoliko close calls, da bi se sve promijenilo kad su dobili crveni karton. Protiv Talijana je bilo slično u smislu da je protivnik dobio crveni karton, a protiv Velšana je njihov selektor kumovao našem preuzimanju inicijative svojim nakaradnim izmjenama. Međutim, uprkos tome, u produžecima su ljudi opsjeli naš gol. Protiv Austrije u Beču smo se realno branili ko Agadin cijelu utakmicu. Može se reći da su jedina dva poluvremena u kojima smo mi zaista bili nadmoćni bila ona dva poluvremena protiv Rumuna i Talijana kad smo imali igrača više.Zglavkar je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:38I naš 4-4-2 uglavnom profunkcioniše nakon što protivnik povede pa igra povučenije i prepusti nam inicijativu. U Velsu smo odigrali veoma loše prvo poluvrijeme i vile su nas pronosale što smo otišli s nulom, nismo prenijeli loptu kako treba, a bili smo u full postavi uključujući i Šunjića. Vezni red nam je došao do daha tek u 50 i nekoj minuti poslije primljenog gola.signalidunapark je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:26Šunjić izvlači taj naš 4-4-2. On je taj korektivni faktor u veznom redu, koji rasterećuje odbranu, i daje nam tih par ključnih sekundi pri protivničkoj tranziciji u napad. Sinoć smo bili tako ranjivi zato što njega nije bilo.
Mi nemamo ekipu za 4-4-2. Da bismo igrali 4-4-2 morali bismo imati dva izrazito defanzivno orijentisana i kvalitetna beka. Zatim, dva krilima koja čas ulaze u sredinu kao veznjaci, čas se šire na linije, te dva DM/CM koja su u pasu fantastična i imaju pluća u rangu Kantea. Zato niko danas ne igra 4-4-2. Ta formacija je bila passe i onda kad ju je Pape forsirao 2012-2013.
Ovo je prvi put da zaista imamo više kvalitetnih štoperskih opcija. Ja bih uvijek igrao s tri štopera. Recimo, Radeljić kao lijevi, Muharemović kao centralni, a Katić kao desni. Dedić i Memić bi mi igrali kao dva wingbacka, budući da imaju dvije ključne osobine wingbackova bez kojih ne možeš kvalitetno igrati sa 3 nazad, a to je da su izrazito brzi i da igraju u dva pravca, odnosno da mogu konstantno ponavljati izbacivanja naprijed, a onda stizati i nazad. Zatim, igrao bih sa Šunjićem i Mahmićem - jedan trči za dvojicu, drugi je najbolji naš vezni igrač u pasu. Alajbegovića i Bajraktarevića bih gurnuo u strane, ali ne kao klasična krila zakucana za linije - ovo što Barbarez sad traži od njih, nego kao free roaming veznjake koji se izvlače na krila, a onda slobodno ulaze u sredinu kao vezni igrači. De facto puniš time sredinu terena. I jednog špica. Ne treba ti više. Imaš time tri igrača s kojim možeš zaprijetiti s vana - Mahmićem, Alajbegovićem i Bajraktarevićem.
Kanada će protiv nas vrlo vjerovatno igrati sa tri nazad. Ko god bude izašao s tri nazad protiv nas, imaće u sredini višak igrača. Kad uzmeš u obzir da smo u veznom redu vrlo limitirani, to ne izgleda dobro. Zapravo, izgleda kao protiv Velsa prvih 60 minuta - nismo u stanju ništa iskreirati, dok protivnik kreira.
Naravno, znam da od toga nema ništa i da ćemo igrati isto kao što smo igrali sve vrijeme sa dva sidraša i četvoricom nazad. Za nadati se da će na nešto to ličiti. Ne možemo baš uvijek očekivati da nas vile pronosaju. Dovoljno je reći da smo u svakoj od posljednjih šest utakmica imali makar jednu situaciju da protivnik izađe oči u oči s našim golmanom. Nekada i više puta. To je zabrinjavajuće.
U Iraca vise od pola ekipe nisu bili ljudi koji inace igraju ,a Kanadjani su otprilike igrali s najboljim sto imaju.FerdinandF je napisao/la: ↑07 jun 2026, 22:08Pogledah highlightse kanada-irska od sinoć.
Rasula ih je Kanada.
Igra sa tri nazad je zastarjela, to igra samo ko mora, gdje bi gubio krila. Hrvati su pokušali igrati sa tri nazad zbog nedostatka krila i popušili, talijani također. Srbi kunu dan kad su počeli da igraju sa tri pozada. Igra na krila je moderan i brz nogomet kakva tri pozada...
S obzirom da nemamo klasicnog napadaca u formi i spremi Dzeko i Tabakövic ,a da nam je lijevi bek Kolasinac ocajan bilo bi ok da su probali tu opciju 3 6 1 ili 5 4 1 ali me interesuje zasto si ubacio Radeljica lijevo ako je Muharemovic lijevi stoper je li Celik ne ulijeva povjerenje ?aqarius je napisao/la: ↑07 jun 2026, 22:17Šta reći odlična analiza.. više puta sam skoro od riječi do riječi krenuo baš to da napišem..pa mi uvijek ispadao predug tekst.PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:58Zglavkar je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:38
I naš 4-4-2 uglavnom profunkcioniše nakon što protivnik povede pa igra povučenije i prepusti nam inicijativu. U Velsu smo odigrali veoma loše prvo poluvrijeme i vile su nas pronosale što smo otišli s nulom, nismo prenijeli loptu kako treba, a bili smo u full postavi uključujući i Šunjića. Vezni red nam je došao do daha tek u 50 i nekoj minuti poslije primljenog gola.
Ovo je prvi put da zaista imamo više kvalitetnih štoperskih opcija. Ja bih uvijek igrao s tri štopera. Recimo, Radeljić kao lijevi, Muharemović kao centralni, a Katić kao desni. Dedić i Memić bi mi igrali kao dva wingbacka, budući da imaju dvije ključne osobine wingbackova bez kojih ne možeš kvalitetno igrati sa 3 nazad, a to je da su izrazito brzi i da igraju u dva pravca, odnosno da mogu konstantno ponavljati izbacivanja naprijed, a onda stizati i nazad. Zatim, igrao bih sa Šunjićem i Mahmićem - jedan trči za dvojicu, drugi je najbolji naš vezni igrač u pasu. Alajbegovića i Bajraktarevića bih gurnuo u strane, ali ne kao klasična krila
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Izdvojio sam samo dio s kojim se ne slažem jer... zar nisu Velšani igrali s 4, a Talijani s 3 nazad protiv nas?PeppermintSA je napisao/la: ↑07 jun 2026, 21:58Kanada će protiv nas vrlo vjerovatno igrati sa tri nazad. Ko god bude izašao s tri nazad protiv nas, imaće u sredini višak igrača. Kad uzmeš u obzir da smo u veznom redu vrlo limitirani, to ne izgleda dobro. Zapravo, izgleda kao protiv Velsa prvih 60 minuta - nismo u stanju ništa iskreirati, dok protivnik kreira.
Naravno, znam da od toga nema ništa i da ćemo igrati isto kao što smo igrali sve vrijeme sa dva sidraša i četvoricom nazad.
I puno smo bolje stajali u ovoj drugoj (i prije i poslije i gola i kartona).
Mogla bi se isto tako postaviti teza na sljedeći način:
Ko god bude pokušavao igrati na posjed i visoku zadnju liniju protiv nas, otvara nam se tranzicija i igra u dubinu gdje smo vjerovatno i najjači i preskačemo sredinu gdje im višak igrač defanzivno tada više ništa ne znači (a u grupi i Švica i Kanada furaju igraju na posjed, dok Katar uz dužno poštovanje fakat moramo dobiti s kakvim god i sastavom i postavkom da izađu).
Hoću reći, nije sve tako ni jednostavno ni jednodimenzionalno.
Da je PES/FIFA, znao bih i koga pozvati, i gdje i kako ih postaviti... ovako, puno teže i radije ću ih gledati da igraju ono što su igrali zadnja 3-4 okupljanja nego da se odjednom niko ne nalazi tamo gdje si ga navikao što remeti i mnogo ozbiljnije ekipe.
Pošteno, pa kako bude.
Niti treba od nas praviti favorite za 1/4 finale niti od Kanađana Englesku. Previše smo mi dobrih rezultatat nanizali da bi to bilo slučajno. Ima tu i kvalitete. Meni je isto žao da nije isprobao više formacija, sli mi je s druge strane drago da su svi dobili šansu da pokažu šta znaju.
Imamo usku klupu i tu je Barba u pravu kada je ostavljao Kerima i Hareta da podignemo ritam u zadnjih pola sata.
Sada bi h možda na tu foru koristio Esmira, ali imam povjerenja u naš SS.
Da sve izgube meni su najdraži i hvala im za svu ovu radost.
Imamo usku klupu i tu je Barba u pravu kada je ostavljao Kerima i Hareta da podignemo ritam u zadnjih pola sata.
Sada bi h možda na tu foru koristio Esmira, ali imam povjerenja u naš SS.
Da sve izgube meni su najdraži i hvala im za svu ovu radost.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Nasi svi najtalentiraniji igraci su stoperi, pri tome mislim i na one iz u-21. Sigurno cemo imati 4-5 stopera u buducnosti: Muharemovic, Barisic, Celik, Kospo, Ibrisimovic, Ahmedhodzic?, onaj iz Norveske.. lijevog beka nemamo ni na mapi, tako da je moguce da cemo igrati sa 3 stopera u buducnosti. Sa Dedicem i Memicem kao wingbekovima. 3-4-2-1 formacija prema nasem kadru.
tu je i anes cardaklijamercurial je napisao/la: ↑07 jun 2026, 22:49Nasi svi najtalentiraniji igraci su stoperi, pri tome mislim i na one iz u-21. Sigurno cemo imati 4-5 stopera u buducnosti: Muharemovic, Barisic, Celik, Kospo, Ibrisimovic, Ahmedhodzic?, onaj iz Norveske.. lijevog beka nemamo ni na mapi, tako da je moguce da cemo igrati sa 3 stopera u buducnosti. Sa Dedicem i Memicem kao wingbekovima. 3-4-2-1 formacija prema nasem kadru.
Emir Karić je možda najbolji lijevi bek kojeg imamo. 28 god, može igrati barem još 3 kruga kvala.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Koga zanima, odsjedaju u The Omni King Edward hotelu
Interesantno da tu odsjeda i Demirovićeva supruga, kao i Tabakovićeva, s obzirom da su zajedno.
Za nadat se da je i Hare tu
Za nadat se da je i Hare tu
Trenutno korisnika/ca: BiH26, Bing [Bot], DinGospo21, EdinjoBos, greenwood, Napapijri, ObjektivnaSApublika, RacioEmocionalan, Tihi i 31 gost.