Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Ne znam zašto stavljate u opticaj Mahmica kao startera kad nema teoretske šanse da on zaigra. Da je Sergej to htio isprobati zapoceo bi protiv Paname kad svakako nije bilo mi Dzeke ni Tabakovića. Ovo što smo probali protiv Paname je već isprobavao tako da nije započinjao onako radi testa već jer ćemo tako i igrati. Osim što će doći Šunjić i Džeko ako budu spremni.
Veća je šansa da krene bazdar nego mahmic. Mada bih ja radije volio Lukića nego Baždara.
Veća je šansa da krene bazdar nego mahmic. Mada bih ja radije volio Lukića nego Baždara.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Bas gledam interview Selektora Kanade, kaze da dosta vjezbaju prekide i da smo u tom segmentu naj opasniji zbog visine igraca.edvaE2 je napisao/la: ↑09 jun 2026, 09:32Moguće da je Mahmića čuvao da ga ne umara previše, a i da ne bi previše otkrio. S druge strane, moguće da se neće uopšte eksperimentisati i da ćemo igrati klasični 442 bez Mahmića i sa Lukićem ili Džekom. Dobro je da nakon sokro 2 godine ni navijači koji prate svaki korak reprezentacije ne mogu predvidjeti sastav, a kamo li taktiku. Skoro svaku utakmicu smo bili iznenađeni bar sa jednim detaljem, potom tjerali kockara neznalicuimekorisnicko je napisao/la: ↑09 jun 2026, 08:20Mislim da su šanse da se ovo dogodi, ipak,male.
Mahmića ne poznajemo,mlad je,a i makar bi na 15 minuta protiv Paname na terenu bila slična postavka da se nešto ozbiljno planira u tom smjeru.. Međutim, to znači da je i protivniku dosta teško da se pripremi na nas.
U svakom slučaju, dobra Huremova analiza, potpisujem.
Pa realno i jest tako, naročito kada Džeko igra, ali imaš i Katića i Muharemovića, Demirović ga je u klubu isto znao glavom zabit, a nije ni Lukić za potcijeniti. Zaboravi Radljića koji je preko 2 metra. S druge strane ako nam dopuste šut sa distance onda imamo i tu oružje za pucati, i to baš dobre dvije puške i pištoljčić koji nekad pogodi (Tahirbeg)SanaBosna je napisao/la: ↑09 jun 2026, 09:37Bas gledam interview Selektora Kanade, kaze da dosta vjezbaju prekide i da smo u tom segmentu naj opasniji zbog visine igraca.edvaE2 je napisao/la: ↑09 jun 2026, 09:32Moguće da je Mahmića čuvao da ga ne umara previše, a i da ne bi previše otkrio. S druge strane, moguće da se neće uopšte eksperimentisati i da ćemo igrati klasični 442 bez Mahmića i sa Lukićem ili Džekom. Dobro je da nakon sokro 2 godine ni navijači koji prate svaki korak reprezentacije ne mogu predvidjeti sastav, a kamo li taktiku. Skoro svaku utakmicu smo bili iznenađeni bar sa jednim detaljem, potom tjerali kockara neznalicuimekorisnicko je napisao/la: ↑09 jun 2026, 08:20Mislim da su šanse da se ovo dogodi, ipak,male.
Mahmića ne poznajemo,mlad je,a i makar bi na 15 minuta protiv Paname na terenu bila slična postavka da se nešto ozbiljno planira u tom smjeru.. Međutim, to znači da je i protivniku dosta teško da se pripremi na nas.
U svakom slučaju, dobra Huremova analiza, potpisujem.
Sve potpisujem. I tako će i biti. Ko imalo zna fudbala vidio je da sve ide u tom smjeru. Takođe, Lukić > BaždarDeeWa je napisao/la: ↑09 jun 2026, 09:36Ne znam zašto stavljate u opticaj Mahmica kao startera kad nema teoretske šanse da on zaigra. Da je Sergej to htio isprobati zapoceo bi protiv Paname kad svakako nije bilo mi Dzeke ni Tabakovića. Ovo što smo probali protiv Paname je već isprobavao tako da nije započinjao onako radi testa već jer ćemo tako i igrati. Osim što će doći Šunjić i Džeko ako budu spremni.
Glory Glory Man United
i jedan i drugi su solidni napadači, malo mi previše seremo. Ali ko god da igra, on će morati trčati 90 minuta i konstantno pritiskati zadnju liniju, ne dajući im mira. Važnije je to nego očekivati da će dati tri gola.Daduli je napisao/la: ↑09 jun 2026, 10:03Sve potpisujem. I tako će i biti. Ko imalo zna fudbala vidio je da sve ide u tom smjeru. Takođe, Lukić > BaždarDeeWa je napisao/la: ↑09 jun 2026, 09:36Ne znam zašto stavljate u opticaj Mahmica kao startera kad nema teoretske šanse da on zaigra. Da je Sergej to htio isprobati zapoceo bi protiv Paname kad svakako nije bilo mi Dzeke ni Tabakovića. Ovo što smo probali protiv Paname je već isprobavao tako da nije započinjao onako radi testa već jer ćemo tako i igrati. Osim što će doći Šunjić i Džeko ako budu spremni.
Baždar je više krilni napadač ili polušpic nego što je za 4-4-2 formacije. Ja vjerujem da je zato i kod Barbe peti izbor. Poprilično sam čak i siguran da bi Barbi desetku i kad bi igrao 4-5-1 igrao neko drugi nego Mahmić, možda čak i Baždar.dena24 je napisao/la: ↑09 jun 2026, 10:07i jedan i drugi su solidni napadači, malo mi previše seremo. Ali ko god da igra, on će morati trčati 90 minuta i konstantno pritiskati zadnju liniju, ne dajući im mira. Važnije je to nego očekivati da će dati tri gola.Daduli je napisao/la: ↑09 jun 2026, 10:03Sve potpisujem. I tako će i biti. Ko imalo zna fudbala vidio je da sve ide u tom smjeru. Takođe, Lukić > BaždarDeeWa je napisao/la: ↑09 jun 2026, 09:36Ne znam zašto stavljate u opticaj Mahmica kao startera kad nema teoretske šanse da on zaigra. Da je Sergej to htio isprobati zapoceo bi protiv Paname kad svakako nije bilo mi Dzeke ni Tabakovića. Ovo što smo probali protiv Paname je već isprobavao tako da nije započinjao onako radi testa već jer ćemo tako i igrati. Osim što će doći Šunjić i Džeko ako budu spremni.
Glory Glory Man United
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ma nemas ti pojma o fudbalu, idi sadi paprikeDaduli je napisao/la: ↑09 jun 2026, 10:25Baždar je više krilni napadač ili polušpic nego što je za 4-4-2 formacije. Ja vjerujem da je zato i kod Barbe peti izbor. Poprilično sam čak i siguran da bi Barbi desetku i kad bi igrao 4-5-1 igrao neko drugi nego Mahmić, možda čak i Baždar.
Greska vam je sto mislite da je 442 ofanzivnija od 451 zbog tog dodatnog napadaca. Fun fact: atl madrid u najsjanijoj dobi svojeg poganluka i defanzive je igrao cistu 442
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Treba razumiti fudbal malo detaljnije da bi se shvatilo da u današnje vrijeme formacija (u formi u kojoj mi pričamo o njoj) znači samo raspored na papiru.
Ono što čini stvarnu formaciju na terenu jesu individualne i timske upute prema igračima, postavka, kretanja, pozicioniranje sa i bez lopte, tranzije, igra u posjedu, igra van posjeda, i da ne nabrajam dalje.
Ti što to ne razumiju su ujedno isti oni koji na sva usta pljuju Demirovića. Slažem se i ja da ne postiže dovoljno golova, ali ono što doprinosi igri naše ekipe malo koji napadač radi. Demirovića sam naveo za primjer površnog shvatanja formacija, pozicija, rola, zadataka...
halal ti pita kako se ismija na izbor rijeci
naprijed rejal
Dzaba je pricat kad ovdje pola ljudi ili ima shvatanje nauceno iz igrica tipa FM ili formacije i pozicije shvacaju doslovno ko da smo u proslom stoljecu.insimadop je napisao/la: ↑09 jun 2026, 15:10Treba razumiti fudbal malo detaljnije da bi se shvatilo da u današnje vrijeme formacija (u formi u kojoj mi pričamo o njoj) znači samo raspored na papiru.
Ono što čini stvarnu formaciju na terenu jesu individualne i timske upute prema igračima, postavka, kretanja, pozicioniranje sa i bez lopte, tranzije, igra u posjedu, igra van posjeda, i da ne nabrajam dalje.
Ti što to ne razumiju su ujedno isti oni koji na sva usta pljuju Demirovića. Slažem se i ja da ne postiže dovoljno golova, ali ono što doprinosi igri naše ekipe malo koji napadač radi. Demirovića sam naveo za primjer površnog shvatanja formacija, pozicija, rola, zadataka...
Igraćemo 5-4-1, s Mahmićem. Barbarez je to odlično izblefirao, a formacija je se testirala protiv Makedonije.
Pa upravu ste u potpunosti obojica. Ja nisam ni rekao da je formacija sve. Da igra odredjenu ulogu, to svakako a moj domen fudbala vise-manje zavrsava na tome pa mi je zgodno komentarisati.viKK je napisao/la: ↑09 jun 2026, 15:21Dzaba je pricat kad ovdje pola ljudi ili ima shvatanje nauceno iz igrica tipa FM ili formacije i pozicije shvacaju doslovno ko da smo u proslom stoljecu.insimadop je napisao/la: ↑09 jun 2026, 15:10Treba razumiti fudbal malo detaljnije da bi se shvatilo da u današnje vrijeme formacija (u formi u kojoj mi pričamo o njoj) znači samo raspored na papiru.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
Edincapitano
- Kontakt:
Sve ostalo si super napisao, ali ovo su ciste gluposti. Da je Ermedin dao 20 golova na 40 utakmica, onda bi se i dalje moglo vaditi na to da daje druge stvari ekipi osim oni jos desetak golova, Ali momak je dao 4 komada na 40 tekmi.insimadop je napisao/la: ↑09 jun 2026, 15:10Treba razumiti fudbal malo detaljnije da bi se shvatilo da u današnje vrijeme formacija (u formi u kojoj mi pričamo o njoj) znači samo raspored na papiru.
Koliko god on neke druge stvari radio da pomogne ekipi, nije dovoljno kad je cijeli fazon fudbala da se zabije sto vise golova. To je broj jedan zadatak za napadaca, pa onda poslije ostalo. Demirovic to uopste ne ispunjava i sasvim je normalno da ga ljudi kritikuju.
Pogledaj Zlatana kad prica kad je dosao u Juventus iz Ajaxa, sta mu je Capello rekao… a sigurno niko na ovom forumu ne zna bolje od Capella.
Jedan je Barbarez, gledam intervju Milenkovica legenda je i on
Cijeli strucni stab ispisati zlatnim slovima na ulazu u savez
Cijeli strucni stab ispisati zlatnim slovima na ulazu u savez
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ja mislim da Mujakica stavis 40 utakmica da odigra na istoj poziciji kao Demirović, da bi dosad zabio barem 5 komada hahaEdincapitano je napisao/la: ↑09 jun 2026, 17:19Sve ostalo si super napisao, ali ovo su ciste gluposti. Da je Ermedin dao 20 golova na 40 utakmica, onda bi se i dalje moglo vaditi na to da daje druge stvari ekipi osim oni jos desetak golova, Ali momak je dao 4 komada na 40 tekmi.insimadop je napisao/la: ↑09 jun 2026, 15:10Treba razumiti fudbal malo detaljnije da bi se shvatilo da u današnje vrijeme formacija (u formi u kojoj mi pričamo o njoj) znači samo raspored na papiru.
Ti što to ne razumiju su ujedno isti oni koji na sva usta pljuju Demirovića. Slažem se i ja da ne postiže dovoljno golova, ali ono što doprinosi igri naše ekipe malo koji napadač radi. Demirovića sam naveo za primjer površnog shvatanja formacija, pozicija, rola, zadataka...![]()
Koliko god on neke druge stvari radio da pomogne ekipi, nije dovoljno kad je cijeli fazon fudbala da se zabije sto vise golova. To je broj jedan zadatak za napadaca, pa onda poslije ostalo. Demirovic to uopste ne ispunjava i sasvim je normalno da ga ljudi kritikuju.![]()
Pogledaj Zlatana kad prica kad je dosao u Juventus iz Ajaxa, sta mu je Capello rekao… a sigurno niko na ovom forumu ne zna bolje od Capella.![]()
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Dao je jedan gol na 12 utakmica kao bek, jos vecine utakmica je ulazio s klupe..SWOT je napisao/la: ↑09 jun 2026, 18:07Ja mislim da Mujakica stavis 40 utakmica da odigra na istoj poziciji kao Demirović, da bi dosad zabio barem 5 komada hahaEdincapitano je napisao/la: ↑09 jun 2026, 17:19Sve ostalo si super napisao, ali ovo su ciste gluposti. Da je Ermedin dao 20 golova na 40 utakmica, onda bi se i dalje moglo vaditi na to da daje druge stvari ekipi osim oni jos desetak golova, Ali momak je dao 4 komada na 40 tekmi.insimadop je napisao/la: ↑09 jun 2026, 15:10
Treba razumiti fudbal malo detaljnije da bi se shvatilo da u današnje vrijeme formacija (u formi u kojoj mi pričamo o njoj) znači samo raspored na papiru.
Ti što to ne razumiju su ujedno isti oni koji na sva usta pljuju Demirovića. Slažem se i ja da ne postiže dovoljno golova, ali ono što doprinosi igri naše ekipe malo koji napadač radi. Demirovića sam naveo za primjer površnog shvatanja formacija, pozicija, rola, zadataka...![]()
Koliko god on neke druge stvari radio da pomogne ekipi, nije dovoljno kad je cijeli fazon fudbala da se zabije sto vise golova. To je broj jedan zadatak za napadaca, pa onda poslije ostalo. Demirovic to uopste ne ispunjava i sasvim je normalno da ga ljudi kritikuju.![]()
Pogledaj Zlatana kad prica kad je dosao u Juventus iz Ajaxa, sta mu je Capello rekao… a sigurno niko na ovom forumu ne zna bolje od Capella.![]()
Nije daleko znaci od Ermedina
Trenutno korisnika/ca: DinGospo21, EdinjoBos, greenwood, Napapijri, ObjektivnaSApublika, RacioEmocionalan, Tihi i 31 gost.