Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
- kraljttbvb
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Mislim da je Asterix malo mladji od mene, pa se ne sjeća da su u ratu i iza rata kod nas bili misionari plaćani iz Irana, koji su ovdje širili šiizam. Ono donosili su razne knjige i dijelili omladini, pa poslije pravili kvizove i slične provjere i najbolje nagrađivali.
Ovi koji su dobro učili, a fino zagazili u to, završavali bi na studijama u Iranu.
Nesto slicno sto sad Saudija radi sa vehabijama. Finansiraju i propagiraju njihovo učenje i studenti odavde idu da studiraju u SA, o trošku Saudije.
Iranski i turski koledzi (ne znam postoji ili i sad to) sve je to pokušaj ubacivanja u BiH, radi ostvarivanja utjecaja.
Ovi koji su dobro učili, a fino zagazili u to, završavali bi na studijama u Iranu.
Nesto slicno sto sad Saudija radi sa vehabijama. Finansiraju i propagiraju njihovo učenje i studenti odavde idu da studiraju u SA, o trošku Saudije.
Iranski i turski koledzi (ne znam postoji ili i sad to) sve je to pokušaj ubacivanja u BiH, radi ostvarivanja utjecaja.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Bitno je ko je prvi jer odoše ljudski zivoti.
Da su CNN, Reutres, NY, BBC i ostali prvi naglasavali sve grozote, izraelski rezim imao bi vise kriticara.
Pa jedan Smotrich, ministar finansija Izraela, po svojim stavovima nivo je Hitlera. Kad si saznao da je katil ? I takvih je milion tamo.
Ali jok, drugi rezimi su problem. Ali samo oni, koji nisu vodeći uvoznici americkog oruzja i tehnologija.
Dosta od mene na ovu temu, izaziva mi žgaravicu i nagon da ratujem.
Moj kralju, kad sam studirao i interesovao se detaljno za međunarodne odnose, u Konjicu ni ti ni ja nismo imali adsl. Da ne pređem na neki lični nivo, jer si naš Ero. Cheers.
Da su CNN, Reutres, NY, BBC i ostali prvi naglasavali sve grozote, izraelski rezim imao bi vise kriticara.
Pa jedan Smotrich, ministar finansija Izraela, po svojim stavovima nivo je Hitlera. Kad si saznao da je katil ? I takvih je milion tamo.
Ali jok, drugi rezimi su problem. Ali samo oni, koji nisu vodeći uvoznici americkog oruzja i tehnologija.
Dosta od mene na ovu temu, izaziva mi žgaravicu i nagon da ratujem.
Moj kralju, kad sam studirao i interesovao se detaljno za međunarodne odnose, u Konjicu ni ti ni ja nismo imali adsl. Da ne pređem na neki lični nivo, jer si naš Ero. Cheers.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Ma cini ti se, to je zbog ljubavikraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2026, 11:31Mislim da je Asterix malo mladji od mene, pa se ne sjeća da su u ratu i iza rata kod nas bili misionari plaćani iz Irana, koji su ovdje širili šiizam. Ono donosili su razne knjige i dijelili omladini, pa poslije pravili kvizove i slične provjere i najbolje nagrađivali.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Dial-up kod mene bio do 2003. ili 2004., a 100% vec u 2004. je bio adsl. Jest da su gige bile ogranicene i da je nakon prekoracenja jedna giga bila 10 KM (haram bilo Telekomu), ali se koristio.
Mora se priznati da bi ja, ti i Kajzer bili odlicni na nekoj panel diskusiji. Kako samo civilizovano, argumentovano i bez ikakvog vrijedjanja iznosimo svoje stavove, a ocito se vidi da dosta znamo o vanjskoj politici.
Zivio
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- invincible1921
- Kontakt:
U nasem slucaju prica o interesu apsolutno ne pije vode...Asteriks je napisao/la: ↑10 jun 2026, 10:17To možeš pričati onima koji vjeruju u zapadnu propagandu, te da su nam Ameri prijatelji.
Nikakvo uslovljavanje od strane Irana nismo imali, a dobili smo rat, tačnije nismo nestali. Jos tada su Iranci bili pod sankcijama.
Prve američke sankcije prema Iranu uvedene su 80ih, a kao razlog navedena je tobožnja iranska podrska terorizmu.
A znamo zasto su skinuli Gadafija, a pogotov Sadama. Jos su fol uveli bojazan od oružja za masovno uništenje.
Tako je stvorena i prikacena etiketa terorizma kao izgovor za americku ekspanziju i izraelsku agresivnu politiku. Vrijeme je najbolji pokazatelj svega, jer na kraju sve ispliva na površinu. Kao što vidimo i danas, a vrijeme gradi i razgrađuje.
Jest možda čudno zamisliti, ali nekad fakat postoje prijatelji bez mita.
Kod nas se nametuno narativ koji je zazivio kod odredjenog broja ljudi da je samo bitno gledat dje mozes usicarit cenera, da nikakva morlana niti druga norma nije bitna...a posebno sta je problem sto im se nametnulo da smo mi nekakve jade i bijeda koje niko ziv ne dozivljava niti postuje.
Gledao sam dokumente i pricao sa ljudima koji su bili u najvisim "organima" oko saradnje i pomoci koja je dolazila iz Irana i arpaskih zemalja.
Kakav crni interes, ti ljudi na nas gledaju kao na "super muslimane", bukvalno smo ispred cak i palestinaca u srcima tih ljudi...jedini razlog sto su nam pomogli je sto su misili da mi to zasluzujemo i da nam se mora pomoci pod svaku cijenu jer mi to zasluzujemo u svakom smislu....kako radi nase osobnosti tako i radi nase hrabrosti i ispravne borbe.
Ako vec pricamo o iranu ljudi su platili milijarde dolara i vise oruzja svjesno dali Hrvatskoj ali to je znacilo da ce i neki manji dio doci nama.
Kakav je interes Pakistana bio da nam doturi na vrat na nos crvene strijele krseci sve medjunoardne sporzaume i zabrane, ali su ih doturili po svaku cijenu jer bez njih vjerovatno bi nas srbi pregazili tenkovima. Za one koji ne znaju oredjeni broj prije svega pakstianskih vojnih zvacnika je umro imajuci optuznice i zahtejve za izrucenjem jer su krsili embargo. Naravno Pakistan ih nije izrucio nikada.
Od Islamske revolucije u Iranu ako se izuzme nuzna borba protiv ISILa ja zaista ne mogu naci primjer da je Amerika toliko saradjivala sa Iranom kao u slucaju BiH.
Sa druge strane ovi evropljani u koje se kunemo su ucinili sve da pomognu srbima i hrvatima da nam zatru svaki vid postojanja....kad to nije proslo onda je amrika uletila i rekla dosta.
=\_1921_/=
- huntingseason
- Kontakt:
Glovo gasi poslovanje od Augusta...
Imam glovo premium i narucujem na poslu svaki dan, ne pamtim kad mi je zadnji put dostavio Bosanac dostavu.
Sad kad Korpa ukine premium opciju koju su tek uveli
Imam glovo premium i narucujem na poslu svaki dan, ne pamtim kad mi je zadnji put dostavio Bosanac dostavu.
Sad kad Korpa ukine premium opciju koju su tek uveli
-
samoposmatram
- Kontakt:
Sjećam se onako kroz maglu da smo imali na fer osnovi oko 2010.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2026, 11:56![]()
Dial-up kod mene bio do 2003. ili 2004., a 100% vec u 2004. je bio adsl. Jest da su gige bile ogranicene i da je nakon prekoracenja jedna giga bila 10 KM (haram bilo Telekomu), ali se koristio.
Mora se priznati da bi ja, ti i Kajzer bili odlicni na nekoj panel diskusiji. Kako samo civilizovano, argumentovano i bez ikakvog vrijedjanja iznosimo svoje stavove, a ocito se vidi da dosta znamo o vanjskoj politici.
Zivio![]()
Evo probam pronaći, i vidim da je Sarajevo 2008. imalo 3500 korisnika ADSL-a.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Kakav je bio interes Irana da kontra svog bloka glasa za američku rezoluciju o Srebrenici?
Koji je interes imao Pakistan, a koji Malezija koja nas je maltene ponovo izgradila poslije rata donacijama
Koji je interes imao Pakistan, a koji Malezija koja nas je maltene ponovo izgradila poslije rata donacijama
fīat iūstitia ruat cælum
vperyod, nikak nazad
vperyod, nikak nazad
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Zapadni mediji su u 90% slučajeva režimski mediji u vlasništvu ći.futske kopiladi.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- invincible1921
- Kontakt:
Ocekujem sad na Korpi dostavu cenera....u fazonu manje od kilometar marka, duze od 100 metara - marka, vruce je - marka, dostavljaca ostavila treba - dvije marke....huntingseason je napisao/la: ↑10 jun 2026, 12:05Glovo gasi poslovanje od Augusta...
Sad kad Korpa ukine premium opciju koju su tek uveli![]()
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Vec rekoh nikakav interes ljudi nemaju u pogledu nas,,,,cak sta vise, imaju samo stetu, a neke primjere iste sam naveoVivaLaStella je napisao/la: ↑10 jun 2026, 12:14Kakav je bio interes Irana da kontra svog bloka glasa za američku rezoluciju o Srebrenici?
Takojder koliko god neko pircao o ulaganjima, nazivao ih okupatorima i slicno...dokle god je Turska bitan faktor u MZ i dokle god je vodi ova erdgovanova struja mi smo sigurni, makar od napada iz vana
Eto nek sad izvoli ova fgr svita i nazove me ovako i onako
=\_1921_/=
- Wilshere10
- Kontakt:
Ma FGRovci se totalno pogubili po svim pitanjima. Ne znaju đe gone. 
- kraljttbvb
- Kontakt:
Valjda vidis razliku izmedju Irana (interes) i Malezije (ljubav).VivaLaStella je napisao/la: ↑10 jun 2026, 12:14a koji Malezija koja nas je maltene ponovo izgradila poslije rata donacijama
Jedni slali oruzje i pravili kampove za vojnu obuku, a drugi slali pare za obnovu kuca.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Slali oružje za vrijeme agresije na nas, dok se mi nismo imali ni čime braniti.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2026, 15:15Jedni slali oruzje i pravili kampove za vojnu obuku, a drugi slali pare za obnovu kuca.VivaLaStella je napisao/la: ↑10 jun 2026, 12:14a koji Malezija koja nas je maltene ponovo izgradila poslije rata donacijama
Ovi slali pare za obnovu kuća nakon rata, logično.
Valjda vidiš razliku u tome.
I opet pitam, koji je interes Irana da glasa za rezoluciju u Srebrenici koju su svi njeni saveznici odbili, a neprijatelji sponzorirali? I s druge strane kako može Malezija gajiti iskrenu ljubav prema nama, a Iran ne može?
fīat iūstitia ruat cælum
vperyod, nikak nazad
vperyod, nikak nazad
- invincible1921
- Kontakt:
Koji kampovi tacno? pogorelica? napravili od toga ne znam ti sta, a 90% ih ne zna ni sta je bila namjena tog kampa....predpostavljam ti prvi?kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2026, 15:15Valjda vidis razliku izmedju Irana (interes) i Malezije (ljubav).VivaLaStella je napisao/la: ↑10 jun 2026, 12:14a koji Malezija koja nas je maltene ponovo izgradila poslije rata donacijama
Jedni slali oruzje i pravili kampove za vojnu obuku, a drugi slali pare za obnovu kuca.
Bez iranskog i pakistanskog oruzja, para i dotura Bosnjaci bi nestali sa lice zemlje, a BiH sa svjestskih karti...ma koliko se hrabro i srcano borili....nije bilo iz interesa, ali ni 1% vec sam ti napisao zasto...a sve i da jeste, zar im sad to treab zamjeriti? Sto nam nisu pomogli ovi iz briselskih salona? ...Jer ponavljam ti to oruzje je odigralo toliku ulogu da se radilo o danima, da ne kazem satima koji mogu promjenit citav ishod rata...
=\_1921_/=
- Wilshere10
- Kontakt:
According to the Israeli newspaper Maariv, Israel’s National Security Minister Itamar Ben-Gvir said during a cabinet meeting that the country should consider detaining Lebanese women and children, adding: “We need to think outside the box. Occupying territory and killing large numbers is important, but arresting their women and children and taking them to prison is what hurts them the most.”
Ovo se dešava u 2026.godini. Horor živi.
Ovo se dešava u 2026.godini. Horor živi.
- VivaLaStella
- Kontakt:
invincible1921 je napisao/la: ↑10 jun 2026, 17:30Koji kampovi tacno? pogorelica? napravili od toga ne znam ti sta, a 90% ih ne zna ni sta je bila namjena tog kampa....predpostavljam ti prvi?kraljttbvb je napisao/la: ↑10 jun 2026, 15:15Valjda vidis razliku izmedju Irana (interes) i Malezije (ljubav).VivaLaStella je napisao/la: ↑10 jun 2026, 12:14a koji Malezija koja nas je maltene ponovo izgradila poslije rata donacijama
Bez iranskog i pakistanskog oruzja, para i dotura Bosnjaci bi nestali sa lice zemlje, a BiH sa svjestskih karti...ma koliko se hrabro i srcano borili....nije bilo iz interesa, ali ni 1% vec sam ti napisao zasto...a sve i da jeste, zar im sad to treab zamjeriti? Sto nam nisu pomogli ovi iz briselskih salona? ...Jer ponavljam ti to oruzje je odigralo toliku ulogu da se radilo o danima, da ne kazem satima koji mogu promjenit citav ishod rata...
A samo bi naivčina pomislila da su se i oni nešto tobože zalagali za to da se skine embargo. Jedino brat bidon prije neg što je omatuhioClinton said U.S. allies in Europe blocked proposals to adjust or remove the embargo. They justified their opposition on plausible humanitarian grounds, arguing that more arms would only fuel the bloodshed, but privately, said the president, key allies objected that an independent Bosnia would be "unnatural" as the only Muslim nation in Europe. He said they favored the embargo precisely because it locked in Bosnia's disadvantage. Worse, he added, they parried numerous alternatives as a danger to the some eight thousand European peacekeepers deployed in Bosnia to safeguard emergency shipments of food and medical supplies.
Taylor Branch, The Clinton Tapes: Wrestling history with the president, NY Times 2009.
fīat iūstitia ruat cælum
vperyod, nikak nazad
vperyod, nikak nazad
49 Tomahawk raketa × 2,6 miliona po komadu = 127 miliona dolara, koliko je američki budalaš samo u ovoj fazi ispucao, potrošio, a ništa postigao nije.The US has fired 49 Tomahawk missiles at Iran and warned that more strikes will follow unless Tehran agrees to a peace deal.
Vremenski okvir isporuke i dostave jedne ove rakete je 47 mjeseci.
Američki građani bi mogli tikvice na roštilj.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ne sekiram se ja, ti ćeš to zajedno sa Hansom finansiratiAsteriks je napisao/la: ↑11 jun 2026, 08:4349 Tomahawk raketa × 2,6 miliona po komadu = 127 miliona dolara, koliko je američki budalaš samo u ovoj fazi ispucao, potrošio, a ništa postigao nije.The US has fired 49 Tomahawk missiles at Iran and warned that more strikes will follow unless Tehran agrees to a peace deal.
Vremenski okvir isporuke i dostave jedne ove rakete je 47 mjeseci.
Američki građani bi mogli tikvice na roštilj.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: Wilshere10 i 2 gosta.