Ermedin Demirović
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
Edincapitano
- Kontakt:
Re: Ermedin Demirović
-
KockarVicin007
- Kontakt:
- signalidunapark
- Kontakt:
-
Edincapitano
- Kontakt:
Jovosignalidunapark je napisao/la: ↑14 jun 2026, 19:06Pošto znamo da Barbarez neće mijenjati formaciju, ko je nego Baždar logična zamjena Demiroviću?
Da se razumijemo on nije svjetska klasa, ali ono sto repka radi ne doprinosi da bude isto efikasan ili bolji. Ima razlicitu ulogu i prema toj ulozi ga treba analizirati.
1. Conversion Rate" (Efikasnost)
Klub: U Stuttgartu i Augsburgu, Demirović ima luksuz da bude "target man". Njegov xG (očekivani golovi) je visok jer su akcije dizajnirane da ga nađu u završnici. Njegova stopa realizacije šansi u Bundesligi prelazi 18%, što ga stavlja u gornji dom napadača lige.
Reprezentacija: U BiH on često djeluje kao "distributer". Zbog manjka kreativnosti u veznom redu reprezentacije, on se povlači po loptu u sredinu terena. Brojke pokazuju da on u reprezentaciji gubi ~60% dodira u šesnaestercu u odnosu na klub. On ne dobija šanse, on ih kreira, sto onda golovi trpe.
2. "Heatmap" disbalans (Položaj na terenu)
Klub: Njegov "heatmap" je koncentrisan unutar 16 metara i u polu-prostoru (half-space) gdje prima loptu za završni udarac.
Reprezentacija: Njegov "heatmap" je "razvučen" – ima previše crvenih zona u sredini terena (odbrana/sredina), što statistički znači da troši energiju na tranziciju, a ne na egzekuciju.
3. "Work Rate" (Potrošnja bez učinka)
Statistika pokazuje da Demirović u reprezentaciji BiH ima veći broj oduzetih lopti i dobijenih duela na svojoj polovini nego u klubu.
Zaključak: Reprezentativni sistem ga "koristi" kao defanzivno krilo ili "lažnu devetku" koja mora da trči nazad. To je direktan razlog zašto mu pada ofanzivna statistika – fizički se troši u defanzivi, pa gubi svježinu za onih 0.2-0.3 sekunde reakcije potrebne za gol u šesnaestercu.
**
Da ne govorimo o milion trenera i prijateljskih utakmica od ovih 40, sto ne doprinosi mnogo njegovom ucinku.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Ti si najgori čovjek na ovom forumu.
Nije ni to lako u konkurenciji sa fanaticom, diadorom i sličnim dziberima.
To bi bilo ogromno olakšanje za njega.
- Kaže da se sada može vidjeti uspjeh, ali njegov put sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine bio je vrlo težak. Prošao je kroz svaki nivo (od U15 do U21) i ponekad je bilo potpuno haotično. Rekao je da mu je RB Leipzig rekao da odluka ZA BIH znači i odluku PROTIV Njemačke (usput, u prethodnom intervjuu spomenuo je da je imao problema u Španiji zbog svog pasoša koji nije državljanin EU).
- Spominje da sa Sergejem sada vlada potpuno drugačija atmosfera. Prije toga su također imali trenere koji "nisu imali pojma šta rade" (hehe ne imenuje nikoga, ali svi znamo
- Ispričao je smiješnu priču o tome koliko su igrači bili nervozni prije utakmice s Italijom. Tokom uobičajenog popodnevnog odmora (obično 4-5 sati), 5-6 igrača je bilo toliko nervozno da su proveli... cijelo vrijeme zajedno u jednoj sobi.
- Demirović je rekao da je cijelo vrijeme samo zurio kroz prozor, dok je jedan od momaka crtao po praznom papiru Edding markerom
- Tim bi "prošao kroz vatru" za Sergeja. Demirović je spomenuo da je drugačije kada Spahić ili Sergej nešto kažu (otprilike znate ko su, rekao je "baba/adam" što je kao njemački omladinski sleng za očinsku figuru ili poštovanu osobu, žao mi je, nema pravog prijevoda za to, ali njemački). Vrlo pozitivno je govorio o trenutnom sastavu tima. Esmira, Kerima, Tarika i neke druge nazvao je "die kleinen Jungs" (Mali dječaci) i istakao koliko su bezbrižni i bezbrižni, što donosi lijepu lakoću grupi.
- Također je kratko rekao da (iako poštuju sve) imaju više poštovanja u Walesu. Kod kuće protiv Italije bili su vrlo samouvjereni.
Kopirao sam ovo sa twittera. Sve najbolje momku, valjda ga zabije i skine paucinu. Vjerujem da mu nije lako
Napusis mi se kurcaSindikat12 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 15:08Idiote jedan nekulturni, molim Allaha da ti slomi ledja!
- signalidunapark
- Kontakt:
Pravi staloženi vjernik siguran u sebe i u svoju vjeru.Sindikat12 je napisao/la: ↑14 jun 2026, 15:08Idiote jedan nekulturni, molim Allaha da ti slomi ledja!
Svaka čast.
Super intervju.Atlanta je napisao/la: ↑14 jun 2026, 20:31Zaista zanimljiv intervju sa Demirovićem koji je objavljen prije otprilike 2 sata. U ovim intervjuima u stilu "influensera" on govori vrlo otvoreno (vjerovatno zato što je intervjuer Deniz Undavov brat i zato što mu je njemački "materinski jezik" (isti kao i moj, zbog čega sam izdvojio ove najzanimljivije trenutke).
- Kaže da se sada može vidjeti uspjeh, ali njegov put sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine bio je vrlo težak. Prošao je kroz svaki nivo (od U15 do U21) i ponekad je bilo potpuno haotično. Rekao je da mu je RB Leipzig rekao da odluka ZA BIH znači i odluku PROTIV Njemačke (usput, u prethodnom intervjuu spomenuo je da je imao problema u Španiji zbog svog pasoša koji nije državljanin EU).
- Spominje da sa Sergejem sada vlada potpuno drugačija atmosfera. Prije toga su također imali trenere koji "nisu imali pojma šta rade" (hehe ne imenuje nikoga, ali svi znamo).
- Ispričao je smiješnu priču o tome koliko su igrači bili nervozni prije utakmice s Italijom. Tokom uobičajenog popodnevnog odmora (obično 4-5 sati), 5-6 igrača je bilo toliko nervozno da su proveli... cijelo vrijeme zajedno u jednoj sobi.
- Demirović je rekao da je cijelo vrijeme samo zurio kroz prozor, dok je jedan od momaka crtao po praznom papiru Edding markerom. Undav ga je nazvao da mu poželi sreću, a Demirović mu je rekao da ništa ne pita o utakmici.
- Tim bi "prošao kroz vatru" za Sergeja. Demirović je spomenuo da je drugačije kada Spahić ili Sergej nešto kažu (otprilike znate ko su, rekao je "baba/adam" što je kao njemački omladinski sleng za očinsku figuru ili poštovanu osobu, žao mi je, nema pravog prijevoda za to, ali njemački). Vrlo pozitivno je govorio o trenutnom sastavu tima. Esmira, Kerima, Tarika i neke druge nazvao je "die kleinen Jungs" (Mali dječaci) i istakao koliko su bezbrižni i bezbrižni, što donosi lijepu lakoću grupi.
- Također je kratko rekao da (iako poštuju sve) imaju više poštovanja u Walesu. Kod kuće protiv Italije bili su vrlo samouvjereni.
Kopirao sam ovo sa twittera. Sve najbolje momku, valjda ga zabije i skine paucinu. Vjerujem da mu nije lako
Ja mu od srca zelim pagodas protiv Svice.
Mozemo mi pricati do sutra al samo on zna kako mu je sad a nije nimalo lako .
Doslo je dotle da mu Dzekin zet pruza podrsku na IG.
Sigurno ima bolju sliku jer je blizak ekipi i bolje zna kroz sta prolazi.
Hajde Ermedine trzni se
Ubuduce zamolit protivnike da mu ne smetaju, golmanu da se skloni, samo ni tada nismo sigurni da bi pogodio prazan gol
A sirotinja nek iscekuje utakmice, trosi zadnju paru, pa valjda doceka 5 gol prije penzionisanja doticnog
- AshburtonG
- Kontakt:
Mene apsolutno nervira i najradije bih da ga zamijeni neki AMF, ali mislim da to ne bi donijelo nista specijalno u nasu korist. Pogotovo ne vjerujem da bi bio pravi momenat za promjenu formacije u ovakvoj grupi, gdje bukvalno svi mogu ici dalje. Od septembra se ipak treba okretat novom rjesenju jer ovakav fudbal nije odrziv na duze staze, a pogotovo ne u "ligaskim" natjecanjima.
Trenutno korisnika/ca: 0oo0, addebisi, adrenaline323, AnelMid, Atlanta, atomac123, Bordo10, Brazzzoo123, dariolovrinovic00, denza, eaglebvb09, Elddar, enobarca, exampLe., fukara87, Goalgetter, haklamas, harko35, Helemnejse, Iniesta12, jasmin10, JayCatwright, JHam, JimmyPage, Kljukusar, kovac, Lavcina, legendarnadruga, linethreader, Majstorinho, Maverick, mirsonetz, MundijalVibes26, omanovski, Paromlinac, Pensioner26, resko1, rishovski, rossonero85, Rule_hz, s4mke, Shevko, Sheyi, smajke, soxx, Sport90, Tracy3McGrady, trunks1946, tutankamon1905, Wilshere10, Wisey i 390 gostiju.