KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Strosmajer
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Strosmajer » 23 jun 2026, 13:02

Ne mirisem ovog Selimovica, on ce otici iz Bosne bez da je ijednu dobru stvar uradio. Nadajmo se da ce biti sto kanje onih loših i da će biti takve da se mogu popravljati. Radice iskljucivo za svoj interes, mozemo se nadati da ce se ponegdje interes Bosne poklopiti s njegovim interesom, mada i u tom slicaju, nisam siguran koliko je sposoban da nesto napravi. Nek me demantuje.

Ali ne kontam ni kako je on kriv za stanje, ako jos nije ni preuzeo funkciju?

Postavila ga politika, ocigledno i to ona politika koja trenutno daje 100% para za Bosnu. Bez njih, ne bi bilo niceg kao ni u zadnjih 20 godina i treba boti posten pa to reci.

Ista ta politika je ulagala i kad je bio Dubravko i lik jeste napravio rezultat, svaka cast, ali nista mimo toga. One man show. Ako ce se sve raspasti kad on ode, pogotovo ako odlazi jer vidi da ce se sve raspasti, onda je on glavni krivac loseg stanja. Za ogromne drzavne pare kupio sebi rezultat i dobar PR i iza sebe nije ostavio nisza sti on sa sobom nije ponio.

**** to, treba biti posten pa reci kako jest.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 23 jun 2026, 13:07

po kojem osnovu je on izbaran i ko ga je izabrao? gdje je konkurs objavljen i ko odlucuje o izboru?
🔵⚪

Strosmajer
Kontakt:

Post Postao/la Strosmajer » 23 jun 2026, 13:27

Pretpostavljam da je po istom osnovu kao i svaki sportski klub u državi. Skupstina imenovala clanove UO, a oni izmedju sebe imenovali predsjednika. Ili je skupstina izabrala predsjednika. Ne znam kakav je statut KK Royal.

Ja se nadam da podnosi izvjestaj prvo najvecim sponzorima, pa onda skupstini. Za razliku od proslog predsjednika koji nije podnosio izvjestaj sponzorima, pa smo sad tu gdje jesmo.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 jun 2026, 13:48

Strosmajer je napisao/la:
23 jun 2026, 13:27
Pretpostavljam da je po istom osnovu kao i svaki sportski klub u državi. Skupstina imenovala clanove UO, a oni izmedju sebe imenovali predsjednika. Ili je skupstina izabrala predsjednika. Ne znam kakav je statut KK Royal.

Ja se nadam da podnosi izvjestaj prvo najvecim sponzorima, pa onda skupstini. Za razliku od proslog predsjednika koji nije podnosio izvjestaj sponzorima, pa smo sad tu gdje jesmo.
Pa sad su glavni sponzori u upravnom oni ce sve kontrolisat

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 23 jun 2026, 13:54

Pa i trebaju ko daje pare nek kontrolise. Bošnjaci moraju imati jak sportski kolektiv. Bosna je idealna, sampioni smo, treba ciljati budzet da se osvoji liga sampiona.

Da je vlasti natjerati gazde balijandere, sandzokane da svi uloze "dobrovoljno".

15 miliona maraka minimalno

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 23 jun 2026, 14:06

Helemnejse je napisao/la:
23 jun 2026, 13:54
Pa i trebaju ko daje pare nek kontrolise. Bošnjaci moraju imati jak sportski kolektiv. Bosna je idealna, sampioni smo, treba ciljati budzet da se osvoji liga sampiona.

Da je vlasti natjerati gazde balijandere, sandzokane da svi uloze "dobrovoljno".

15 miliona maraka minimalno
Sve si fino napisao. A evo imaš li podatak da li je Bingo ikada ijednom sportskog kolektivu dao 1 KM?!
Imaš li info da li je ijedna Hifa ijednom sportskog kolektivu dala i jednu 1KM osim Čeliku prije 10-ak godina i to jednu samo godinu i sto Hifa Petrol sponzorira par sportista kao sto je Tuka i još par njih. A firme im imaju milijarde prometa godišnje.
Samo pogledajte listu firmi u FBiH ili Kantonu Sarajevo sa najvećim prihodima ili dobiti i vidite da li su ikad ulagali u sport.
U Hrvatskoj svaka instanca od države do Općina u okviru budžeta moraju 5% davati za sport. U Srbiji država 5.6 posto a Opstine i gradovi od 3 do 6 %
Kanton Sarajevo je prošle godine dao 15 miliona za sport sto je apsolutni rekord ikada a sto je manje od jedan posto budžeta. I to je rekord rekorda u Sarajevu a u ostatku BiH, u FBiH budžetu, budžetu bih i općina i gradova je katastrofa.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 23 jun 2026, 15:18

Zato kazem natjerati neka niksic ode ahmetlicima J**+ im sve i zaprijeti inspekcijama i kaznama ako se ne ulozi 5 mil maraka u sport. Ali neka niksic je karinas

Strosmajer
Kontakt:

Post Postao/la Strosmajer » 23 jun 2026, 15:43

Upravo si predlozio da se premijer federacije bavi kriminalom zbog kojeg bi zaglavio u zatvoru, a da upravni odbor budzet napuni iznudama zbog kojih bi i oni lako u zatvor.

Nidje veze, hajmo malo realnosti.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 23 jun 2026, 16:38

23 jun 2026, 15:43
Upravo si predlozio da se premijer federacije bavi kriminalom zbog kojeg bi zaglavio u zatvoru, a da upravni odbor budzet napuni iznudama zbog kojih bi i oni lako u zatvor.

Može sr donijeti zakon kao u Hrvatskoj recimo.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 23 jun 2026, 16:58

23 jun 2026, 15:43

Neka te izo, neces propasti

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 23 jun 2026, 19:52

0oo0 je napisao/la:
23 jun 2026, 13:07
po kojem osnovu je on izbaran i ko ga je izabrao?
Pa valjda Magoda i Kifla na osnovu starog tala.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 23 jun 2026, 23:10

Ghuraba je napisao/la:
23 jun 2026, 10:56
Ma kakva Evropa, ako su prijavili domace prvenstvo? Fizicki je nemoguce stici na 3 strane, taman da u rosteru imaju 25 igraca. To je samo prodavanje magle sad za ovu prvu presicu. Meni uopste ne bi bila tragedija da se ne igra taj fibin EC (BCL je sad ocito preveliki zalogaj) ako ce se sklopiti iole kvalitetan roster, koji ce se boriti za top8 (da li odmah ili kroz play-in).

Sto se tice reprezentativaca koji eventualno mogu doci, a da dokazano imaju kvalitet za aba ligu, tu su samo Gegic i Atic. Svi ostali su ili nerealni, ili su pod ugovorima, ili oboje (Sulejmanovic, Alibegovic, Lazic, Hrelja itd). Opet kazem, ostanu jos Penava i Durmo, koji po meni mogu biti bitni igraci rotacije, iako se dosad kroz karijeru nisu dokazali na nivou aba lige. Za njih cetvoricu bi mogao biti problem to sto su izasli iz Sparsa i sto se sa Selimovicima mozda nisu nisu rastali na najbolji nacin. Svi ostali koji se trenutno vrte oko reprezentacije (Arslanagic, Talic, Gutic, Sertovic, Livadic, Islamovic, Simanic itd) su nivo aba2 lige, od kojih bi moozda neki mogli uskociti s max 10-ak mpg i to je to. Ne bi me iznenadilo da vrate Ilica, koji vjerovatno nece ostati u Igokei. On je recimo taj koji bi mogao dati ruke nekih 10 minuta po mecu, ali to je onda ekipa koja ce se boriti za opstanak.
Gega 1000% nece doci. Nema ni teoretske sanse.

Inace, Nihad je uvijek bio finansijer i sponzor npr. Bh.basketa sad ce oni njega zivotom da promovisu i pisu hvalospjeve na njegov racun.

Vidjet cemo prvi potez. Puno novca je duzan Keni Bajramovicu, tako da Keno npr. sigurno nece doci da bude neki funkcioner, a realno Keno je rjesenje kao i Mujo Tuljkovic npr. Duzan mu je oko 500K i to ne za nastupe, nego sto mu je posudio.

Pocetni potezi i pljuvanje kako je alarmantna situacija jednostavno ne prolazi, nisu ga Magoda i ekipa doveli da to radi, nego da slusa sta mu se kaze. Sto se tice juniora, pisao sam i trubio o tome tokom sezone 1000 puta, niti jedan od ovih momaka nema nazalost kvalitet da igra za prvi tim Bosne.

Pisao sam tokom sezone da je Dubravko dao Caruthersu plus 1 godinu ugovora i platu od 14K dolara. U toku su godisnji odmori, ceka se Amel Kovacevic da dodje iz Malezije. Bice puno posla, a sve vise ljudi ne zeli da radi s Nihadom. Dosta ih nije ni zeljelo sa Dubravkom, ali novac je rjesavao sve. Tesko da ce iko iz Sparsa ko je igrao tu doci da nastupa, roster ce ponovo biti slagan s koca i konopca.

Ispratit cemo za koju agenciju igra koji igrac, to ce biti bas zanimljivo. Poceo je odmah papanske price da valja, da je stanje alarmantno, znamo mi da omladinske kategorije su poslozene na uzasan nacin, ali isto tako sta cemo Nihade sa sest plata sto dugujes trenerima u Sparsima? Ode na Sud i priznaje bivsim trenerima na sudjenjima da im je duzan po 40/50 K, a onda hladno ugasi klub i nestane 2/3 sezone. Misli da su svi zaboravni.

E nece ici.

reds123
Kontakt:

Post Postao/la reds123 » 23 jun 2026, 23:18

DirkNowitzki je napisao/la:
23 jun 2026, 23:10
Ghuraba je napisao/la:
Ma kakva Evropa, ako su prijavili domace prvenstvo? Fizicki je nemoguce stici na 3 strane, taman da u rosteru imaju 25 igraca. To je samo prodavanje magle sad za ovu prvu presicu. Meni uopste ne bi bila tragedija da se ne igra taj fibin EC (BCL je sad ocito preveliki zalogaj) ako ce se sklopiti iole kvalitetan roster, koji ce se boriti za top8 (da li odmah ili kroz play-in).

Sto se tice reprezentativaca koji eventualno mogu doci, a da dokazano imaju kvalitet za aba ligu, tu su samo Gegic i Atic. Svi ostali su ili nerealni, ili su pod ugovorima, ili oboje (Sulejmanovic, Alibegovic, Lazic, Hrelja itd). Opet kazem, ostanu jos Penava i Durmo, koji po meni mogu biti bitni igraci rotacije, iako se dosad kroz karijeru nisu dokazali na nivou aba lige. Za njih cetvoricu bi mogao biti problem to sto su izasli iz Sparsa i sto se sa Selimovicima mozda nisu nisu rastali na najbolji nacin. Svi ostali koji se trenutno vrte oko reprezentacije (Arslanagic, Talic, Gutic, Sertovic, Livadic, Islamovic, Simanic itd) su nivo aba2 lige, od kojih bi moozda neki mogli uskociti s max 10-ak mpg i to je to. Ne bi me iznenadilo da vrate Ilica, koji vjerovatno nece ostati u Igokei. On je recimo taj koji bi mogao dati ruke nekih 10 minuta po mecu, ali to je onda ekipa koja ce se boriti za opstanak.

Inace, Nihad je uvijek bio finansijer i sponzor npr. Bh.basketa sad ce oni njega zivotom da promovisu i pisu hvalospjeve na njegov racun.

Vidjet cemo prvi potez. Puno novca je duzan Keni Bajramovicu, tako da Keno npr. sigurno nece doci da bude neki funkcioner, a realno Keno je rjesenje kao i Mujo Tuljkovic npr. Duzan mu je oko 500K i to ne za nastupe, nego sto mu je posudio.

Pocetni potezi i pljuvanje kako je alarmantna situacija jednostavno ne prolazi, nisu ga Magoda i ekipa doveli da to radi, nego da slusa sta mu se kaze. Sto se tice juniora, pisao sam i trubio o tome tokom sezone 1000 puta, niti jedan od ovih momaka nema nazalost kvalitet da igra za prvi tim Bosne.

Pisao sam tokom sezone da je Dubravko dao Caruthersu plus 1 godinu ugovora i platu od 14K dolara. U toku su godisnji odmori, ceka se Amel Kovacevic da dodje iz Malezije. Bice puno posla, a sve vise ljudi ne zeli da radi s Nihadom. Dosta ih nije ni zeljelo sa Dubravkom, ali novac je rjesavao sve. Tesko da ce iko iz Sparsa ko je igrao tu doci da nastupa, roster ce ponovo biti slagan s koca i konopca.

Ispratit cemo za koju agenciju igra koji igrac, to ce biti bas zanimljivo. Poceo je odmah papanske price da valja, da je stanje alarmantno, znamo mi da omladinske kategorije su poslozene na uzasan nacin, ali isto tako sta cemo Nihade sa sest plata sto dugujes trenerima u Sparsima? Ode na Sud i priznaje bivsim trenerima na sudjenjima da im je duzan po 40/50 K, a onda hladno ugasi klub i nestane 2/3 sezone. Misli da su svi zaboravni.

E nece ici.
Strasno, i taj zlotvorski projekat koji unistio desetine zivota se sada predstavlja kao neki urnek uspjesnosti.
Najgore je sto nam slijedi jeste pripajsnje svih selekcija sparsa, koji grca u velikim dugovima, bosni. Tako ce bosna naprasno dobiti omladinske selekcije… fuj fuj fuj

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 23 jun 2026, 23:34

Strasno je sta su magoda i co dozvolili i kome su dali da upravlja ... I oni su isti kao on i saucesnici
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 24 jun 2026, 00:37

E nece ici.
Ma vec su poceli da botuju za Selimovica, danima mi iskacu neki clanci u kojima ga nazivaju vizionarom. :lol:

Pretpostavljam da ce i Atic traziti nesto u Evropi, pogotovo ako su tacni ovi natpisi da ga hoce u Grckoj, Italiji i Spaniji. Ako nece ni Gegic, onda ostane jos Vrabac od reprezentativaca i puna saka brade. :mrgreen: Mislim i da ce produziti s Delalicem, a da bi od potencijalnih domacih igraca to mogli biti Ilic, Campara ili neki na tom nivou.

Bas kontam ko bi od bivsih igraca mogao biti sportski direktor, i u fazonu sam da je Keno mnogima prva pomisao na Bosnu od prije 20 godina i da bi on bio dobra opcija, a plus je i na zalasku karijere igrao u Sparsima. Sad eto i tu ispade belaj sto je ikako dolazio u Sparse, jer mu inace ne bi ostao duzan i mozda bi se covjek sad mogao dovesti u Bosnu. :rol: Ne znam ko tu jos ostane kao opcija od bivsih igraca, Ikonic i Vasiljevic mozda (ako se ne varam, ti si ih i spominjao). Na pamet mi pada i Edo Bavcic, ali on je tamo u Austriji direktor 3x3 reprezentacija (ili sta vec), a nekako mi on i nema harizmu za te pozicije.

Ma sva ova prica o sistemskim rjesenjima i pljuvanju svega iz prosle sezone jasno daje do znanja u kojem pravcu bi ovo moglo ici. Dok uporedo baca bombe s pricom o skoli kosarke, o U selekcijama, o treneru koji sam sebi dovodi igrace i o sirenju uprave i administracije, jer je svjestan da smo svi u osnovi 'slabi' na tu spisku, znajuci da je to baza za uspjeh i stabilnost kluba. Samo je fazon da niko nije toliko glup da ne zna da za to treba vremena i vremena. Ko ce mu strucan doci da trenira toliku djecu i ko ce mu razviti sistem koji ce odmah davati plodove, pogotovo ako je u krugu tih ljudi koji rade s djecom ostao upamcen po losim stvarima...

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 24 jun 2026, 00:40

reds123 je napisao/la:
23 jun 2026, 23:18
Ghuraba je napisao/la:

E nece ici.
Strasno, i taj zlotvorski projekat koji unistio desetine zivota se sada predstavlja kao neki urnek uspjesnosti.
Najgore je sto nam slijedi jeste pripajsnje svih selekcija sparsa, koji grca u velikim dugovima, bosni. Tako ce bosna naprasno dobiti omladinske selekcije… fuj fuj fuj
To mi nema mnogo smisla. Kada bi se Sparsi pripojili Bosni i Bosna preko noći dobila kompletan omladinski pogon, to bi praktično značilo gašenje Sparsa kao kluba. Mnogo realnije djeluje scenarij u kojem će odabrani igrači omladinskih selekcija iz Sparsa postepeno prelaziti u Bosnu, uz ponudu profesionalnih ugovora kao svojevrsnu nagradu za razvoj, rezultate ili zato sto već imaju sa Sparsima ugovor ili sa njim dogovor. Na taj način Bosna bi njegovim igracima mogla ponuditi finansijske uslove i profesionalni status koje Sparsi trenutno teško mogu osigurati, a sa druge strane natovario bi ih Bosni na budžet i svi sretni i on i igrači. Treće sto bi dobio je veliki broj djece u omladinskim selekcijama koji bi željeli jednoga dana (sto prije) profesionalni ugovor sa Bosnom. To mi se čini kao realan scenario

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 jun 2026, 06:35

Za kraj je pojasnio zašto je na početku predstavljanja rekao da je predsjednik KK Royal Bosne.

“U Statutu od 11. marta 2026. promijenjen je naziv kluba i Royalu je dodan naziv Bosna, Sportsko društvo Bosna je dalo saglasnost da se klub zove KK Royal Bosna i sada se na pečatu nalazi logo Bosne, a ne Royala”, istakao je Selimović i dodao kako će klub biti, za razliku od Barbarićeve ere, biti otvoren za sve.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 24 jun 2026, 07:51

Ghuraba je napisao/la:
24 jun 2026, 00:37

E nece ici.
Ma vec su poceli da botuju za Selimovica, danima mi iskacu neki clanci u kojima ga nazivaju vizionarom. :lol:

Pretpostavljam da ce i Atic traziti nesto u Evropi, pogotovo ako su tacni ovi natpisi da ga hoce u Grckoj, Italiji i Spaniji. Ako nece ni Gegic, onda ostane jos Vrabac od reprezentativaca i puna saka brade. :mrgreen: Mislim i da ce produziti s Delalicem, a da bi od potencijalnih domacih igraca to mogli biti Ilic, Campara ili neki na tom nivou.

Bas kontam ko bi od bivsih igraca mogao biti sportski direktor, i u fazonu sam da je Keno mnogima prva pomisao na Bosnu od prije 20 godina i da bi on bio dobra opcija, a plus je i na zalasku karijere igrao u Sparsima. Sad eto i tu ispade belaj sto je ikako dolazio u Sparse, jer mu inace ne bi ostao duzan i mozda bi se covjek sad mogao dovesti u Bosnu. :rol: Ne znam ko tu jos ostane kao opcija od bivsih igraca, Ikonic i Vasiljevic mozda (ako se ne varam, ti si ih i spominjao). Na pamet mi pada i Edo Bavcic, ali on je tamo u Austriji direktor 3x3 reprezentacija (ili sta vec), a nekako mi on i nema harizmu za te pozicije.

Ma sva ova prica o sistemskim rjesenjima i pljuvanju svega iz prosle sezone jasno daje do znanja u kojem pravcu bi ovo moglo ici. Dok uporedo baca bombe s pricom o skoli kosarke, o U selekcijama, o treneru koji sam sebi dovodi igrace i o sirenju uprave i administracije, jer je svjestan da smo svi u osnovi 'slabi' na tu spisku, znajuci da je to baza za uspjeh i stabilnost kluba. Samo je fazon da niko nije toliko glup da ne zna da za to treba vremena i vremena. Ko ce mu strucan doci da trenira toliku djecu i ko ce mu razviti sistem koji ce odmah davati plodove, pogotovo ako je u krugu tih ljudi koji rade s djecom ostao upamcen po losim stvarima...
Uvjerio si se vise puta da sve sto napisem bude na kraju potpuna istina. Deli se takodjer ne ostaje u Bosni, plasi se da nece biti para za ovu sezonu. Sale jos nije produzio ugovor sa Mladosti u Srbiji, on bi sigurno bio zainteresovan da dodje u Bosnu kao pomocni trener Markovicu npr. ili Dukiju Gvozdicu.

Ako se sjecas pisao sam da ga je Aco zvao da dodje, Duki bio vrlo zainteresovan, a onda sutradan je Dubravko imenovao Acu za trenera. Ikona se ne bavi kosarkom, ima dva privatna biznisa, ali sigurno sa dobrom pricom i ljudima moglo bi ga se nagovoriti da udje u cijelu pricu. Bavcic radi dobar posao gore i taman treba da ostane.

Aticu je Misko prije prosle sezone za ovu obecao nerealan klub, vjerovatno je i Misko ocekivao da ce on odraditi vrhunsku sezonu, mislim da to vise nije na snazi, a sigurno uvijek moze potpisati negdje u Grckoj za priblizno istu lovu, samo sto pocne li provoditi svoje kao ovdje, lose mu se pise.

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 24 jun 2026, 08:02

Lik pise kao zalosna sova. Prvaci smo i bit cemo opet

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 24 jun 2026, 22:23

?????

slika
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 24 jun 2026, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []