San Antonio Spurs
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: San Antonio Spurs
Jos jedna choke tekma za kraj.Rekoh ja da je gotovo nakon prosle tekme.Jednostavno, ne vracas se nakon takvih udara na mentalitet ekipe.
Sve ok i neiskustvo i sve, ali garancija nema.Jako tesko se ostaje zdrav da bi se doslo 2 puta u finale.
Zbog toga ce Wright imati ozbiljan posao pred sobom da unaprijedi klupu ovo ljeto.Nadigrani smo tu fakticki svaku seriju i ocigledno smo se zavaravali da tu mogu biti ucinkoviti Keldon, Kornet i Barnes.Ne mogu.Mi smo dosli tu gdje jesmo zbog Wembya, Harpera, Castlea, Vassella i Champagniea.
Takodje, ispitati trziste i za Foxa, iako smatram da ce on ostati barem jos godinu, ali se nadam da ce ulaziti s klupe.Jeste on bio povrijedjen i to se vidi po tome sto ne moze da probije, ali njegove odluke na terenu su upitne.To je mnogo veci problem.Jos uvijek nam om dugorocno valja, ali na klupu mora.
Sve ok i neiskustvo i sve, ali garancija nema.Jako tesko se ostaje zdrav da bi se doslo 2 puta u finale.
Zbog toga ce Wright imati ozbiljan posao pred sobom da unaprijedi klupu ovo ljeto.Nadigrani smo tu fakticki svaku seriju i ocigledno smo se zavaravali da tu mogu biti ucinkoviti Keldon, Kornet i Barnes.Ne mogu.Mi smo dosli tu gdje jesmo zbog Wembya, Harpera, Castlea, Vassella i Champagniea.
Takodje, ispitati trziste i za Foxa, iako smatram da ce on ostati barem jos godinu, ali se nadam da ce ulaziti s klupe.Jeste on bio povrijedjen i to se vidi po tome sto ne moze da probije, ali njegove odluke na terenu su upitne.To je mnogo veci problem.Jos uvijek nam om dugorocno valja, ali na klupu mora.
Vruceeeee glave mogu samo napisati, trebalo bi se dobro zaroviti u historiju da se nadje koja ekipa je u finalnoj seriji prosula+14,+14,+29,+16 ??????
Max Allegri
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne treba glava uopste biti vruca.
Da, poraz boli, da, tesko je izgubiti finale, ali ova sezona je za nas vise nego uspjesna.Niko nije ocekivao da cemo doci ovdje.Predvidjali su nam play in, a mi zavrsismo u finalu.To je fantastican uspjeh.
Kad sve ovo skontas, a znajuci nas, necemo mi mnogo mijenjati.Dodace se tu i tamo nesto i to je to.Nije ni lako mijenjati nesto drasticno, a premasio si ocekivanja plus si mlad.Zbog toga ce Wright imati tesko ljeto za odluke.
Napisao sam iznad sta bih ja uradio da sam GM, ali od svega toga bih volio da makar razmisle od trejdu Keldona, a pomjeranje Foxa na klupu je pod moranje.Mali Harper je vec sad bolji i od njega, pa i od Castlea.Bez dileme.Tu nema sta vise da se ceka.Ovaj mladic mora biti s loptom u rukama, a svi ostali nek se prilagodjavaju.
Da, poraz boli, da, tesko je izgubiti finale, ali ova sezona je za nas vise nego uspjesna.Niko nije ocekivao da cemo doci ovdje.Predvidjali su nam play in, a mi zavrsismo u finalu.To je fantastican uspjeh.
Kad sve ovo skontas, a znajuci nas, necemo mi mnogo mijenjati.Dodace se tu i tamo nesto i to je to.Nije ni lako mijenjati nesto drasticno, a premasio si ocekivanja plus si mlad.Zbog toga ce Wright imati tesko ljeto za odluke.
Napisao sam iznad sta bih ja uradio da sam GM, ali od svega toga bih volio da makar razmisle od trejdu Keldona, a pomjeranje Foxa na klupu je pod moranje.Mali Harper je vec sad bolji i od njega, pa i od Castlea.Bez dileme.Tu nema sta vise da se ceka.Ovaj mladic mora biti s loptom u rukama, a svi ostali nek se prilagodjavaju.
Ja nisam navijac Spursa, niti realno bilo koje ekipe u NBA. Vise sam orjentisan na igrace, i naravno, navukao sam se na Wembija, jer o njemu citam i slusam od kako se pojavio.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑14 jun 2026, 06:06Ne treba glava uopste biti vruca.
Mene boli poraz jer su svaki mec izgubili na kraju, po meni zbog glupog game playa.
Pa evo i ovo sad, u kljucnim momentima suta Fox, a nista se ne igra za Wembija.
Kljucni napadi, Wembi ne dobija loptu.
Ja se lozim na dobre price, i bilo bi super da je ova tako zavrsena. Nisam siguran da s ovakvim rosterom, gdje samo Harper moze potegnuti i odigrati kad se lomi, mogu do titule.
Bojim se da ce ostati negdje izmedju, dovoljno dobri da su tu, a nedovoljno dobri da osvoje.
Jbg ,ipak odlična sezona.. Wemby nije jos ono>sto ce tek biti za godinu ,dvije.
-
UmjetnikZijad
- Kontakt:
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nisam mnogo pisao o draftu prethodnih dana i koga bi mi to mogli izabrati (ponajvise zbog cinjenice da ekipa koja treba da napada titulu tesko nalazi igraca na 20.poziciji da upadne u rotaciju), ali zelim da napisem par stvari o igracu kojeg smo upravo izabrali.
Njegovo ime je Jayden Quaintance i tek treba da napuni 19 godina.Decko je prosle godine pokidao ligamente koljena, a onda imao i dodatnih problema sa otokom istog.Prije tih problema bio je projektovan da bude top 5-10 pik.Dakle, radi se o elitnom talentu na defanzinom dijelu parketa, nevjerovatnih fizikalija i atletike, ogromnih saka i raspona ruku, te mobilnosti da preuzima sve.Igra na poziciji PF/C i to je apsolutno nama neophodna pozicija nakon sto smo vidjeli svu limitiranost Korneta u finalu.
Ovaj momak moze braniti sve zivo!!!
Naravno, veliki, veliki upitnik je to njegovo koljeno i jasno je da smo ovdje "pucali" na high risk-high reward opciju.Kockali smo se, a to je nesto sto mozes sebi priustiti za 20.pikom.Medjutim, ako se ovaj pokaze zdravim, bice haos.
Postoje i neki nezvanicni izvjestaji da je lik i krio svoju medicinsku dokumentaciju da bi dospio kod nas.
Licno mi malo lici na Roberta Williamsa (vjerovatno je do frizure
).
Njegovo ime je Jayden Quaintance i tek treba da napuni 19 godina.Decko je prosle godine pokidao ligamente koljena, a onda imao i dodatnih problema sa otokom istog.Prije tih problema bio je projektovan da bude top 5-10 pik.Dakle, radi se o elitnom talentu na defanzinom dijelu parketa, nevjerovatnih fizikalija i atletike, ogromnih saka i raspona ruku, te mobilnosti da preuzima sve.Igra na poziciji PF/C i to je apsolutno nama neophodna pozicija nakon sto smo vidjeli svu limitiranost Korneta u finalu.
Ovaj momak moze braniti sve zivo!!!
Naravno, veliki, veliki upitnik je to njegovo koljeno i jasno je da smo ovdje "pucali" na high risk-high reward opciju.Kockali smo se, a to je nesto sto mozes sebi priustiti za 20.pikom.Medjutim, ako se ovaj pokaze zdravim, bice haos.
Licno mi malo lici na Roberta Williamsa (vjerovatno je do frizure
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Upravo smo i trejdovali 35.pik ove godine te jos 2 dodatna pika 2.runde za Tarrisa Reeda.Jos jedan C, senior ( sto znaci da je spreman odmah za igra).Vazi za ozbiljnog skakaca i prisustvo u reketu.Ima dobru igru ledjima i izgleda da smo se odlucili na opciju da pikovima pokusamo ojacati C liniju i tu dodati ozbiljnu snagu, sto nam je i nedostajalo.Nesto su nasi vidjeli u ovom igracu, jer se dalo 3 pika za njega.Nema vise Olynyka, Plumleea i Biyomba, vec sad imas C koji zaista mogu igrati.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
To je ta kocka, ali treba biti strpljiv i vidjeti sta ce se desiti.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Evo izgleda razloga zasto je ovaj nestao u POu. Najbolji 6ti igrac kojeg nigdje nije bilo na ocekivanom nivou cijeli PO, osim 2 tekme.Nestvarno mi je i bilo kako lik ne moze napasti obruc, a to mu je forte u igri.
Sto se tice draft pikova, zanimljivo da su svi, osim Quaintancea, stariji od nase trojke Castle-Harper-Wemby.Nestvarno.
Doduse, i pretpostavio sam da ce PATFO birati seniore odnosno igrace s drafta koji su odmah spremni da igraju.Nama vise ne trebaju igraci koji su potencijal i koje treba cekati, jer smo u win now modeu.Naravno, osim ako ne iskoci neki bas strasan prospekt poput ovog malca, a pada na draftu iz x razloga.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Blizi se i FA period. Kod nas je situacija poprilicno jasna.
Imamo ekstenziju Wembya koja treba poceti one tamo sezone i imamo situaciju sa Champagnieom. Kod njega trebamo odluciti kakvu ekstenziju cemo dati i kada!?Hoce li to biti odmah ili ce se prvo pokupiti opcija, pa onda ekstenzija u julu!?Bilo kako bilo, nema sumnje da ce se to desiti.
Ovo su 2 najvaznija ugovora za nas ove sezone.
U pogledu pojacanja, mislim da je rotacija C pozicije rijesena kroz draft.Tu moze doci jos neki veteran za minimum.
Ostaje nam PF.Dovodimo se u vezu sa Johnom Collinsom i Hachimurom.Obojica su nam idealni, jer imaju visinu koja nam je neophodna, solidni su timski defanzivci i odlicni su suteri za 3.
Pitanje je samo da li su spremni igrati za MLE i ulaziti s klupe? To je ozbiljan upitnik, jer ovi igraci realno vrijede preko 20mil godisnje.
Ukoliko bi mogli privoliti jednog, moj izbor je Rui.Em je zadnje 2 sezone ubica sa svojim sutem, em je dokazao da cesto moze braniti i C na postu, sto bi omogucilo Wembyu da je uvijek u blizini, a da se ne trosi previse.
FA zvanicno pocinje prekosutra.
Imamo ekstenziju Wembya koja treba poceti one tamo sezone i imamo situaciju sa Champagnieom. Kod njega trebamo odluciti kakvu ekstenziju cemo dati i kada!?Hoce li to biti odmah ili ce se prvo pokupiti opcija, pa onda ekstenzija u julu!?Bilo kako bilo, nema sumnje da ce se to desiti.
Ovo su 2 najvaznija ugovora za nas ove sezone.
U pogledu pojacanja, mislim da je rotacija C pozicije rijesena kroz draft.Tu moze doci jos neki veteran za minimum.
Ostaje nam PF.Dovodimo se u vezu sa Johnom Collinsom i Hachimurom.Obojica su nam idealni, jer imaju visinu koja nam je neophodna, solidni su timski defanzivci i odlicni su suteri za 3.
Pitanje je samo da li su spremni igrati za MLE i ulaziti s klupe? To je ozbiljan upitnik, jer ovi igraci realno vrijede preko 20mil godisnje.
Ukoliko bi mogli privoliti jednog, moj izbor je Rui.Em je zadnje 2 sezone ubica sa svojim sutem, em je dokazao da cesto moze braniti i C na postu, sto bi omogucilo Wembyu da je uvijek u blizini, a da se ne trosi previse.
FA zvanicno pocinje prekosutra.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
To je to.Sasvim ocekivano i to za cijenu MLEa. Odlicno!!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ostavismo i Barnesa jos jednu godinu. 8mil ugovor.
To je ukupno 12 garantovanih ugovora sada sa 2 pika 1.runde.
To je ukupno 12 garantovanih ugovora sada sa 2 pika 1.runde.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nas roster za SL u Kaliforniji i Vegasu. Quaintance je tu da bi bio s ekipom i nece igrati zbog koljena, a Bryant ce igrati samo u Vegasu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Od ozbiljnih PFova, a koji bi se nama uklopili, na trzistu jos ostali Rui i Tobias....
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ipak Tobias i to na 2godisnji ugovor koliko je i receno da nudimo.Ovaj limit s godinama za ugovor je vjerovatno i presudio sto Hachimura nije htio doci, a mi smo to morali tako ograniciti zbog nadolazecih plata.
Harris je imao, generalno, jako dobar PO i to kao de facto 2.opcija DET.Kod nas ce biti vjerovatno 4. ili 5. i tu bi trebao biti produktivan.Pogotovo na smanjenoj minutazi koja ce mu donijeti dodatnu svjezinu.Ima visinu koja nam je potrebna, solidan je skakac i timski defanzivac.Ocekuje se da ulazi s klupe sto je jos jedan plus.
Ovim potezom smo iskoristili nas MLE, a imamo 13 garantovanih ugovora.Ispod luxurya smo kako sam i pretpostavljao.
Solidan potez.
Harris je imao, generalno, jako dobar PO i to kao de facto 2.opcija DET.Kod nas ce biti vjerovatno 4. ili 5. i tu bi trebao biti produktivan.Pogotovo na smanjenoj minutazi koja ce mu donijeti dodatnu svjezinu.Ima visinu koja nam je potrebna, solidan je skakac i timski defanzivac.Ocekuje se da ulazi s klupe sto je jos jedan plus.
Ovim potezom smo iskoristili nas MLE, a imamo 13 garantovanih ugovora.Ispod luxurya smo kako sam i pretpostavljao.
Solidan potez.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Dobrodosao, Toby!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Evo i pojacanja za Mitcha na klupi.Ozbiljna je ovo zamjena i za Sweeneya kojeg smo izgubili.Nakon defanzivnog specijaliste, sad imamo za asistenta trenera koji je sigurno medju najvecim ofanzivnim umovima danasnjice.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ozbiljna je ovo spekulacija da je vec ili ce tek potpisati za manje.On je vec nekoliko puta ranije izjavljivao da njemu novac nije primarni cilj i vodilja sto se kaze, ali ako je ovo ucinio na svom 1.velikom ugovoru, statuu mu odmah podici ispred dvorane, jer je ovo nevidjen presedan u NBAu!!
Bude li sve ovo istina, samo ce se potvrditi njegova velicina u smislu njega kao lidera i i generalno covjeka za nasu fransizu, a da ne pominjem da bi rijesio pitanje bilo kakvih problema sa capom u buducnosti!!
Ceka se zvanicna potvrda jos uvijek (juce su u Pariz otputovali Wright, Buford i Mitch), a onda cemo sve znati.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
INSTITUCIJA!!!!!
50mil covjek hladno ostavi na stolu kako bi fransiza stalno mogla oko njega graditi ekipu za titulu!!
Idemooooo!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.