GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑25 jun 2026, 12:13
Mene to nervira kod naseg naroda. Rekli ljudi svoje misljenje i stoje iza njega a ne mijenjaju ga kako vjetar puhne. Pobijedili, prosli kapa dole mladim momcima ali ne treba zatvarati oci jer imam puno mana u igri. Meni Katar igra smisleniji fudbal od nas. Jos se ibretim kako smo plivali u defanzivi. Zato kad ti sutra to USA iskoristi svi ce psovati
Mišljenje kao mišljenje, uopšte nije problem. Nije problem ni kritika. Problem je što ćeš se s takvim narativom uvijek moći postaviti tako da nakon pozitivnog rezultata kažeš: "Eh, kapa dole momci", a u slučaju negativnog rezultata: "Eh, jesam li vam rekao".
Kolektivni defetizam, cinizam ili hronično kritikovanje (da ne kažem preser.avanje) postali su norma kod nas. Nije prošlo ni 24 sata od našeg historijskog uspjeha, a pogledaj malo komentare nekih ljudi i način na koji navode vodu na svoj mlin.
Od toga da je sve ovo apsolutna sreća, kvalitet pojedinaca, a nikako timska igra, do toga da ovo uopšte nije nikakav poseban uspjeh jer smo već 2014. godine bili među 32 najbolje reprezentacije.
Pominješ zatvaranje očiju, da Katar igra smisleniji fudbal od nas, da plivamo u defanzivi... Okej, ima li tu išta pozitivno da se kaže ili ćemo cijele kvalifikacije, baraž i Svjetsko prvenstvo svesti na rečenicu: "E momci, kapa dole, to se očekivalo."
Očekivalo se da nas Wales mlatne odmah na početku, objektivno.
Gdje je tu kritičko razmišljanje, objektivnost? Je li se očekivalo da ćemo utakmicu završiti bez da se Katar išta pita? Temperatura, iskustvo, pritisak, činjenica da smo igrali bez dva, možda i najvažnija igrača u zadnjoj liniji... sve su to okolnosti koje se moraju uzeti u razmatranje ako se već želi nešto komentarisati, a ne samo stvarati negativan naboj gdje se isključivo fokusiramo na ono najgore. Imaju dvije strane medalje.