Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Kerim Alajbegović
Pa ne prelazi u Tuzla City sta vam je? Mozda je isao i na to da ima nasih igraca sa Balkana u ekipi, da se lakse prilagodi. A hvala Bogu u Atalanti ih ima koliko hoces 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kakva crna Atalanta, najbolje bi mu bilo da predje u Kasimpasu. Svi znamo da je turska liga raj za razvoj mladih igraca, a tamo bi imao i veterana Hajradinovica da mu uvijek da neki mudri savjet oko igranja lopte.
Danas je bio u Antalyi, Antalyaspor nije loš izbor. Lijep grad Antalya, ima potencijala da sljedeće sezone uđe u Tursku Super Ligu!
Los izbor.Konto sam malo veci klub ali on bira valjda zna sta je i sto izabrao Atalantu.
Ma samo ga u Arabiju okrenuti.
Em su vjernici em dobra plata
Em su vjernici em dobra plata
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- Beduin
- Kontakt:
Vala ne bih ni ja bio zadovoljan sa Atalantom, sto zbog trenera i drugacijeg sistema nego ranije, a nije da je Atalanta top 4 kluba u Italiji.
Jedino sto nema neke konkurencije tamo, ali nema ni generalno neke vrsne suigrace koji bi ga cinili jos boljim i sa kim bi imao igrati. Moze se sve to promijeniti, ali daj Boze.
Ko bi mu uopste tamo bio konkurencija, Sulemana?
Jedino sto nema neke konkurencije tamo, ali nema ni generalno neke vrsne suigrace koji bi ga cinili jos boljim i sa kim bi imao igrati. Moze se sve to promijeniti, ali daj Boze.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Meni nije jasno zasto napusta Leverkusen zbog ovih klubova iz Italije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Šta se sve neće ovdje pročitati.
Ovaj momak ima 18 godina. Koliko smo mi to igrača imali u ligama petice sa 18 god, pa da budemo nezadovoljni Atalantom?
Pritom iza njega je jedna sezona u seniorskom nogometu i već vrijedi oko 30 mil. Normalno je da će otići u klub gdje će igrati i koji će mu garantovati određen broj minuta. Uvjeren sam da osim neke ne daj Bože povrede, njegov razvoj može zaustaviti samo još ne igranje. Prije svega psihički, jer on je dečko koji uživa u fudbalu i koji je željan igre i dokazivanja, sa 18 godina njega bi vjerovatno poremetilo da ga se posjedne na klupu.
A kao što je već pisano ovdje, Atalanta godinama unazad izbacuje vrhunske igrače, čak su i među liderima po tom pitanju u Italiji, recimo iz glave mogu nabrojati puno više elitnih igrača koje je Atalanta izbacila i prodala, nego npr. Milan.
Ovaj momak ima 18 godina. Koliko smo mi to igrača imali u ligama petice sa 18 god, pa da budemo nezadovoljni Atalantom?
Pritom iza njega je jedna sezona u seniorskom nogometu i već vrijedi oko 30 mil. Normalno je da će otići u klub gdje će igrati i koji će mu garantovati određen broj minuta. Uvjeren sam da osim neke ne daj Bože povrede, njegov razvoj može zaustaviti samo još ne igranje. Prije svega psihički, jer on je dečko koji uživa u fudbalu i koji je željan igre i dokazivanja, sa 18 godina njega bi vjerovatno poremetilo da ga se posjedne na klupu.
A kao što je već pisano ovdje, Atalanta godinama unazad izbacuje vrhunske igrače, čak su i među liderima po tom pitanju u Italiji, recimo iz glave mogu nabrojati puno više elitnih igrača koje je Atalanta izbacila i prodala, nego npr. Milan.
Opet je Atalanta u LŠ najbolje dogurala od svih Italijana. Istina, ove sezone će igrati KL, ali tu će biti sigurno među glavnim favoritima za trofej.Beduin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 18:42Vala ne bih ni ja bio zadovoljan sa Atalantom, sto zbog trenera i drugacijeg sistema nego ranije, a nije da je Atalanta top 4 kluba u Italiji.
Pitanje je kako će Sarri sad to postaviti u 4-3-3, ali konkurencija bi mu trebali biti Zalewski i Bernasconi.
Iz istog razloga zbog kojeg ga je i Leverkusen prodao Salzburgu kada je trebao preći u seniore: očigledno ga nemaju u planu i ne mogu mu dati značajne minute.
Vezano za saigrače... Pa nije da je baš u Salzburgu imao bajne saigrače, ono prošle sezone što sam vidio je bilo potpuno divlje sve. Tesko mu može biti gore od toga. A čak je on u stanju i sam sebi stvoriti prilike ako zagusti, svjedočili smo dovoljno puta.Beduin je napisao/la: ↑13 jul 2026, 18:42Vala ne bih ni ja bio zadovoljan sa Atalantom, sto zbog trenera i drugacijeg sistema nego ranije, a nije da je Atalanta top 4 kluba u Italiji.
Atalanta bolja opcija od Milana sigurno.
I mene to cudi.
Ali mozda mi imamo preveliko misljenje o njemu kao da je top 3 talenta u svijetu, a zapravo nije ni blizu. Ako je neko toliki talent cudi me zasto klub koji zivi od razvijanja talenata ne zeli da kod njih odigra sezonu-dvije pa da uzmu 60 miliona. Ovako su na njegovu poziciju u 2 godine doveli 3 igraca i potrosili 80 miliona na njih, a njega se zele rijesiti bez da su mu dali uopce ikakvu sansu.
Pa nismo ga mi proglasili jednim od najvecih talenata svoje generacije, nego strani portali. Eto ti primjer Muharemovica, Juventus ga sklonio, a imao ga u mladoj ekipi svojoj i sad bi dali 20-30 miliona da ga vrate. Na kraju krajeva, momak je bio uvrsten u onu nagradu Golden Boy, a tu ne moze svaki mladi igrac zavrsiti.mercurial je napisao/la: ↑13 jul 2026, 19:07I mene to cudi.
Ali mozda mi imamo preveliko misljenje o njemu kao da je top 3 talenta u svijetu, a zapravo nije ni blizu. Ako je neko toliki talent cudi me zasto klub koji zivi od razvijanja talenata ne zeli da kod njih odigra sezonu-dvije pa da uzmu 60 miliona. Ovako su na njegovu poziciju u 2 godine doveli 3 igraca i potrosili 80 miliona na njih, a njega se zele rijesiti bez da su mu dali uopce ikakvu sansu.
Eno ti primjer i Vuskovica. Mediji ubise, te Barca, Real, Bayern i zavrsi u Brightonu. Sto ga onda Tottenham nije ostavio?
Milion je takvih primjera, mozda se ne uklapa u trenerovu filozofiju, mala minutaza obecana itd itd.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ne pratiš italijanski fudbal, Juventus nikad neće dati za njega 20-30 miliona, jedino ako baš niko drugi ne dođe. Imamo 50 odsto od transfera, bolje pare uzeti i dovesti LukumijaDamirT je napisao/la: ↑13 jul 2026, 19:25Pa nismo ga mi proglasili jednim od najvecih talenata svoje generacije, nego strani portali. Eto ti primjer Muharemovica, Juventus ga sklonio, a imao ga u mladoj ekipi svojoj i sad bi dali 20-30 miliona da ga vrate. Na kraju krajeva, momak je bio uvrsten u onu nagradu Golden Boy, a tu ne moze svaki mladi igrac zavrsiti.mercurial je napisao/la: ↑13 jul 2026, 19:07I mene to cudi.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Nebitna je cifra, sad je ko biva bolje pare uzeti kad je odyebao Juventus.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑13 jul 2026, 19:30Ne pratiš italijanski fudbal, Juventus nikad neće dati za njega 20-30 miliona, jedino ako baš niko drugi ne dođe. Imamo 50 odsto od transfera, bolje pare uzeti i dovesti LukumijaDamirT je napisao/la: ↑13 jul 2026, 19:25Pa nismo ga mi proglasili jednim od najvecih talenata svoje generacije, nego strani portali. Eto ti primjer Muharemovica, Juventus ga sklonio, a imao ga u mladoj ekipi svojoj i sad bi dali 20-30 miliona da ga vrate. Na kraju krajeva, momak je bio uvrsten u onu nagradu Golden Boy, a tu ne moze svaki mladi igrac zavrsiti.mercurial je napisao/la: ↑13 jul 2026, 19:07
I mene to cudi.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ja sam i na temi Juventusa pisao da je bolje pare uzeti i dovesti nekog drugog, kada je ispala opcija Lukumija odmah sam rekao dovodi jer je bolji od njega.
MANIJACI JUG 1987
Nije jos za najvece klubove, tako da je sasvim ok opcija, kao usputna stanica, ako ga ne daju u Njemacku gdje ce? Za Engleske jos nije, iz Spanije ga i nikonece. Gdje god da je otisao morao bi izrasti kroz sezonu ili dvije u igraca svjetske klase i nikakav problem nece biti da iz Atalante ode u neki vrhunski klub, ako izraste u takvog igraca.