Edin Džeko

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

soccerfan
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la soccerfan » 21 jul 2026, 17:21

dubrovnik je napisao/la:
21 jul 2026, 16:02
Pa vi pljujete i Edina. Kakva ekipa se ovdje sjatila boze sacuvaj
Ekipa debila. Ovaj forum vec dugo nije ozbiljan forum nego lijecenje frustracija pojedinaca
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 22 jul 2026, 01:31

dubrovnik je napisao/la:
21 jul 2026, 16:02
Pa vi pljujete i Edina. Kakva ekipa se ovdje sjatila boze sacuvaj
Niko ga ne pljuje nego je istina ta da je bio uzas na SP, i sigurno nece biti bolji jer su godine tu.

Odigrao je super ciklus + baraz, igrao je SP, prosli smo grupu, ima 40+ godina. Sta hocete vise?

Ovdje ispada da Edin treba igrati dok ne crkne jer je nas najbolji fudbaler svih vremena.

Edinovo je proslo, ovo SP je mu sigurno bilo ”last dance”, ici s Edinom u novi ciklus i napadati EP je glupost. Covjek ce tad aBd imati 42 godine.. daj bolan.. :crazy:

Treba postovati i reci hvala za sve sto je uradio ali imaju neke granice :kafa:

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 22 jul 2026, 01:38

Shategabri je napisao/la:
21 jul 2026, 13:52
Da je pametan završio bi karijeru, al ne da mu đavo mira.
Upravu si, 40 godina, otisao s Schalkeom u Bundesligu, bio glavni u najvecem uspjehu repke ikada, kud ces bolji kraj?

Da je odma rekao poslje Amerike, to je to, ako nist u repki, doslo bi 100 hiljada ljudi na docek u Sarajevo. To bi bilo bas mocno, a sad ce se vuci po Bukarestu i Warsawi u LN bez veze i onda kad promasimo EP, oprosti ce se i ono, hajd dobro.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 22 jul 2026, 01:53

On bi mogo u Americi uzet jos koji milion. U repki moze ulaziti s klupe ako zeli ali ne smije biti u prvoj postavi.
Bit će gusto

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 22 jul 2026, 10:46

Elrond je napisao/la:
21 jul 2026, 16:47
Iceplayer je napisao/la:
21 jul 2026, 15:28
Elrond je napisao/la:
21 jul 2026, 14:54

On jos zna dati gol, ali igra je daleko od vrhunske, vuce se po terenu sto je i normalno za njegove godine.
Njegovo je proslo. Nekad treba prihvatiti cinjenicu, pogledati se u ogledalo i reci kraj je, odoh sad uzivati u zivotu, sa parama koje sam posteno zaradio.
Čovjek najzaslužiji sto smo na svjetskom, da nije imao povredu ramena protil Italije u zadnjoj minuti zabio bi hrpu golova i prošli bi smo Amere. Vidjelo se da bez Džeke na nivou mi smo 50% slabija reprezentacija, zato pustit babuku da se vrati u formu i da nas opet nosi :bih:
Recimo da je to tacno.
I radi toga treba nastaviti da igra, a on vise ni hodati ne moze?
Sve po formi, ako bude ponovno u formi za 90 min zašto da ne igra. Dok traži formu ubacivati ga drugo poluvrijeme kao što će biti i u šalkeu ako potpiše.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 jul 2026, 12:59

Nema potrebe da se uopste prica ko je i sta je Dzeko i koliko je znacio nasoj repreztnaciji....ali jeste li vi svjesni ljudi da covjek mozda i ove sezone nece haman nikako igrati za klub, a kamol za 2 godine kad je euro....pa dobro jbmu niko ga ne pljuje niti kritikuje, ali zar ne mislite da je dosta?

Vidim pisu pojedini kako je donio SP, jeste, ali od one povrede on vise nije isti igrac...i ono malo motorike sto je ostalo je izgubio do SP....u danasnjem fudbalu ne mozes imat luksuz da imas igraca koji ne ucestvuje u igri, ne igra bez lopte, ne igra presing itd....ustvari mozes ako si argentina i taj jedan je Messi, ali niti smo mi argentina niti je dzeko mesii....
=\_1921_/=

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 23 jul 2026, 17:02

Vjerovatno se vraca u Šalke. Sa Katicem trenira u Dubrovnik 😊

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 jul 2026, 19:54

I ja mislim da je to gotova stvar.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

emir_

Post Postao/la emir_ » 23 jul 2026, 19:59

Po meni je to greška Edina. Biće to patnja sezona a vrlo lako kao u Fiorentini bi moglo završiti. Nakon toga će biti kasno za početke.
Sad je trenutak za oproštaj. Nakon SP i uspjeha sa S04.

Edin fizički ne moze igrati ozbiljan fudbal.
4-IN-A-ROW

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 24 jul 2026, 02:39

Nije problem u Edinu nego u ljudima u savezu i SŠ koji ko sumanuti insistiraju da se na njemu i dalje treba nešto graditi. Naravno, s njima u kolo su se uhvatili i novinari i svakojake javne ličnosti i ostala furda. Meni je grozomorno u 2026. godini, na **** Svjetskom prvenstvu, slušati pitanja na pres konferenciji upućena igračima "kako ti je dijeliti svlačionicu s Edinom Džekom?" Generalno mi je užasna ova novotarija po kojoj pojedini igrači nekim čudom steknu status veći od same reprezentacije. Šta reprezentacije? Veći od samog fudbala. Naprimjer ovaj cirkus sa Ronaldom u Portugalu od kojeg oči doista krvare. Hbem mu mater, kad je vrijeme - vrijeme je. Džeko ne može više, kao što ni Ronaldo ne može više. Neko će reći, pa dobro, ali Džeko se nadavao golova za reprezentaciju u posljednjem ciklusu. Jeste, ali nadavao se i Ronaldo. Potpuno je to irelevantno. Ne mogu više ba, biološki. Ekipe trpe zbog njih, svojom pojavom stvaraju toksičnu atmosferu, svi očekuju da oni nešto riješe i prosto su dosadili i bogu i narodu. Oprosti se, čovječe, i priključi se svojoj generaciji na tribini. Ne budi egocentrik.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 24 jul 2026, 07:45

PeppermintSA je napisao/la:
24 jul 2026, 02:39
Nije problem u Edinu nego u ljudima u savezu i SŠ koji ko sumanuti insistiraju da se na njemu i dalje treba nešto graditi. Naravno, s njima u kolo su se uhvatili i novinari i svakojake javne ličnosti i ostala furda. Meni je grozomorno u 2026. godini, na **** Svjetskom prvenstvu, slušati pitanja na pres konferenciji upućena igračima "kako ti je dijeliti svlačionicu s Edinom Džekom?" Generalno mi je užasna ova novotarija po kojoj pojedini igrači nekim čudom steknu status veći od same reprezentacije. Šta reprezentacije? Veći od samog fudbala. Naprimjer ovaj cirkus sa Ronaldom u Portugalu od kojeg oči doista krvare. Hbem mu mater, kad je vrijeme - vrijeme je. Džeko ne može više, kao što ni Ronaldo ne može više. Neko će reći, pa dobro, ali Džeko se nadavao golova za reprezentaciju u posljednjem ciklusu. Jeste, ali nadavao se i Ronaldo. Potpuno je to irelevantno. Ne mogu više ba, biološki. Ekipe trpe zbog njih, svojom pojavom stvaraju toksičnu atmosferu, svi očekuju da oni nešto riješe i prosto su dosadili i bogu i narodu. Oprosti se, čovječe, i priključi se svojoj generaciji na tribini. Ne budi egocentrik.
Glava hoce ali tijelo Nazalost ne slusa cim to prije svate bolje .
Ja bi volio da dodje u Zelju odigra sezonu i zavrsi tamo gdje je sve I pocelo. Ali mrka kapa

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 jul 2026, 07:51

Odlicno sroceno. Jos kad napisu pa izvukao nas je u barazu. Pa dobro, neko drugi ce nas mozda izvuci u drugom ciklusu, ko zna. Ovo sto si ti napisao, krenu odmah napadati, isto kao da mi ne bi htjeli da ima 25 godina i da je u punoj snazi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 24 jul 2026, 10:53

Pa - jeste nas izvukao u baražu. Na svjetskom uspjeli zadržati loptu na protivničkoj polovini samo kad je on igrao, ali eto on je najveći problem. Svašta.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 jul 2026, 13:19

Moj najveci problem sa temom Edin Dzeko je sto imas svega par ljudi koji realno sagledavaju situaciju, imas onda par koji fakat kao da bacaju njegove zasluge u smece i onda imas masu koja se pali i bude u fazonu "kako vas nije stid" kad se bilo sta kaze.

Ja prvi nemam nista protiv da Edin nastavi igrat i bit u reprezentaciji, ako ce dat mjesto u prvih 11 nekome ko je fizicki spremniji i s kime se treba graditi i uigravati ekipa za buducnost (prvenstveno mislim na Mahmica). Problem je sto ne znam koliko je to realno i koliko se tu demokratski odlucuje na relaciji strunci stab - Dzeko. Odnosno, ako on odlucno insistira da i dalje bude u prvih 11, da li ga smiju stavit na klupu.

Kada se govori o barazu, treba se gledati u kontekstu baraza. Prije svega Edin je tu, kao sto su neki vec rekli, uspio igrom u Schalkeu sebe vratiti najbolju fizicku formu u kojoj je bio od prosle jeseni a mozda i prije toga.

Druga stvar su konteksti tih samih utakmica. Edin je protiv Velsa u prvom poluvremenu, kada je rezultat bio otvoren i obje ekipe svjeze, bio prakticno potpuno nevidljiv. U drugom poluvremenu, Velsani nakon gola usporavaju tempo, mi ubacujemo treceg spica, oni dozvoljavaju Muharemovicu da salje dijagonale i preko krila pocinjemo da ih silujemo ubacajima, dugim loptama, oni se na to jos povlace, odbrana im se pocinje raspadati, na kraju kroz prekid ga Edin zabija. Da ga nije bilo, vjerovatno ne bismo vidjeli SP, ali to je sve prica u kondicionalu. Da je mozda neko kihnuo na stadionu par minuta prije gola Velsana mozda bi zracne struje zapuhale blago drugacije da trava bude manje vlazna i Vasilj se ne oklizne pa bi odbranio udarac.
Ono sto je realnost je da smo pobijedili prvenstveno jer su Velsani poceli da igraju na nacin na koji nam je godio i gdje Edin upravo moze doci do izrazaja, kad napadamo postavljenu odbranu centarsutevima.

Italijani su druga prica i oni pored toga sto su igrali sporo jer naprosto jesu spora ekipa, su igrali niski blok 80 od 120 minuta. Ali u tome cu i napomenuti da je Edin pokazao u toj utakmici isto nevidjenu dozu pozrtvovanja, jer je vjerujem bio svjestan da igra jednu od najbitnijh utakmica u karijeri i pri tome mozda i zadnju u dresu BiH.

Ono sto je bilo ocigledno na SP je da su prakticno svi nasi protivnici gledali taj baraz, analizirali nas i da ce npr. rijetko koja ekipa koja se sprema na nas (i koja je jaca od Katra) pustit Muharemovica da se sa 100m² prostora oko sebe 5 sekundi namjesti da posalje dugu loptu na krilo. Vecina znaju da takodjer ako izadju sa visokim presingom na nase bekove, mi skoro sigurno gubimo loptu u pokusaju prelaska jer kroz sredinu ne znamo igrat. Mi s druge strane sa Edinom na terenu smo osudjeni na to da ne mozemo igrati visoki presing na protivnika. Pogledajte utakmicu protiv SAD-a i sta se dogadja kada Mahmic ulazi, prva stvar koja se dogadja je da nam igraci staju u polozaj za visoki presing i amerikanci ispucavaju loptu nekoliko puta zaredom i uzimamo posjed. Daleko od toga da Mahmic, Demirovic, Bajraktarevic i Alajbegovic rade presing kao spanska prednja linija niti to mogu radit 90 minuta, ali imaju fizicku spremu i brzinu da to rade kada je potrebno. Edin isto ne moze nikog markirati ako igramo covjek na covjeka.

Edin je npr. protiv Svicarske pokazao da ako se spusta na 10ku, olaksava veznom redu malo zivot i njegovo cuvanje lopte je na kraju i doprinijelo par nasih izlazaka naprijed. Opet, ja mislim da Mahmic moze isto pruzati taj visak u veznom redu s obzirom da on ima poprilicno sirok radijus kretanja a za razliku od Edina moze trcati 90 minuta. Sigurno nema ledjnu tehniku kao Edin ali zato moze nadoknaditi u nekim drugim segmentima (dribling, brzina).

Ne znaci da Edin ne moze bljesnut u nekoj situaciji gdje npr. gubimo gol razlike, protivnik se povuce, trebamo nekog visokog u 16m. Upravo zato sam i misljenja da bi on sa klupe mogao imat odlican ucinak. Ali kao mlada ekipa koja treba da gradi sistem i na kraju krajeva momci koji treba da se mentalno osamostale i odvezu tu pupcanu vrpcu koja ih drzi za Dzeku, mislim da je vrijeme se uce da igraju na terenu bez njega.

I bitna stvar koju treba uzeti u obzir, sa 40+ godina njemu svaka ozlijeda ostavlja jaci trag i oporavak ide teze. To se dalo primijetit sad pred SP. Skeptican sam oko toga da li se moze vratiti u onu formu iz marta, ali zivi bili pa vidjeli.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 jul 2026, 17:07

viKK je napisao/la:
24 jul 2026, 13:19
Moj najveci problem sa temom Edin Dzeko je sto imas svega par ljudi koji realno sagledavaju situaciju, imas onda par koji fakat kao da bacaju njegove zasluge u smece i onda imas masu koja se pali i bude u fazonu "kako vas nije stid" kad se bilo sta kaze.

Ja prvi nemam nista protiv da Edin nastavi igrat i bit u reprezentaciji, ako ce dat mjesto u prvih 11 nekome ko je fizicki spremniji i s kime se treba graditi i uigravati ekipa za buducnost (prvenstveno mislim na Mahmica). Problem je sto ne znam koliko je to realno i koliko se tu demokratski odlucuje na relaciji strunci stab - Dzeko. Odnosno, ako on odlucno insistira da i dalje bude u prvih 11, da li ga smiju stavit na klupu.

Kada se govori o barazu, treba se gledati u kontekstu baraza. Prije svega Edin je tu, kao sto su neki vec rekli, uspio igrom u Schalkeu sebe vratiti najbolju fizicku formu u kojoj je bio od prosle jeseni a mozda i prije toga.

Druga stvar su konteksti tih samih utakmica. Edin je protiv Velsa u prvom poluvremenu, kada je rezultat bio otvoren i obje ekipe svjeze, bio prakticno potpuno nevidljiv. U drugom poluvremenu, Velsani nakon gola usporavaju tempo, mi ubacujemo treceg spica, oni dozvoljavaju Muharemovicu da salje dijagonale i preko krila pocinjemo da ih silujemo ubacajima, dugim loptama, oni se na to jos povlace, odbrana im se pocinje raspadati, na kraju kroz prekid ga Edin zabija. Da ga nije bilo, vjerovatno ne bismo vidjeli SP, ali to je sve prica u kondicionalu. Da je mozda neko kihnuo na stadionu par minuta prije gola Velsana mozda bi zracne struje zapuhale blago drugacije da trava bude manje vlazna i Vasilj se ne oklizne pa bi odbranio udarac.
Ono sto je realnost je da smo pobijedili prvenstveno jer su Velsani poceli da igraju na nacin na koji nam je godio i gdje Edin upravo moze doci do izrazaja, kad napadamo postavljenu odbranu centarsutevima.

Italijani su druga prica i oni pored toga sto su igrali sporo jer naprosto jesu spora ekipa, su igrali niski blok 80 od 120 minuta. Ali u tome cu i napomenuti da je Edin pokazao u toj utakmici isto nevidjenu dozu pozrtvovanja, jer je vjerujem bio svjestan da igra jednu od najbitnijh utakmica u karijeri i pri tome mozda i zadnju u dresu BiH.

Ono sto je bilo ocigledno na SP je da su prakticno svi nasi protivnici gledali taj baraz, analizirali nas i da ce npr. rijetko koja ekipa koja se sprema na nas (i koja je jaca od Katra) pustit Muharemovica da se sa 100m² prostora oko sebe 5 sekundi namjesti da posalje dugu loptu na krilo. Vecina znaju da takodjer ako izadju sa visokim presingom na nase bekove, mi skoro sigurno gubimo loptu u pokusaju prelaska jer kroz sredinu ne znamo igrat. Mi s druge strane sa Edinom na terenu smo osudjeni na to da ne mozemo igrati visoki presing na protivnika. Pogledajte utakmicu protiv SAD-a i sta se dogadja kada Mahmic ulazi, prva stvar koja se dogadja je da nam igraci staju u polozaj za visoki presing i amerikanci ispucavaju loptu nekoliko puta zaredom i uzimamo posjed. Daleko od toga da Mahmic, Demirovic, Bajraktarevic i Alajbegovic rade presing kao spanska prednja linija niti to mogu radit 90 minuta, ali imaju fizicku spremu i brzinu da to rade kada je potrebno. Edin isto ne moze nikog markirati ako igramo covjek na covjeka.

Edin je npr. protiv Svicarske pokazao da ako se spusta na 10ku, olaksava veznom redu malo zivot i njegovo cuvanje lopte je na kraju i doprinijelo par nasih izlazaka naprijed. Opet, ja mislim da Mahmic moze isto pruzati taj visak u veznom redu s obzirom da on ima poprilicno sirok radijus kretanja a za razliku od Edina moze trcati 90 minuta. Sigurno nema ledjnu tehniku kao Edin ali zato moze nadoknaditi u nekim drugim segmentima (dribling, brzina).

Ne znaci da Edin ne moze bljesnut u nekoj situaciji gdje npr. gubimo gol razlike, protivnik se povuce, trebamo nekog visokog u 16m. Upravo zato sam i misljenja da bi on sa klupe mogao imat odlican ucinak. Ali kao mlada ekipa koja treba da gradi sistem i na kraju krajeva momci koji treba da se mentalno osamostale i odvezu tu pupcanu vrpcu koja ih drzi za Dzeku, mislim da je vrijeme se uce da igraju na terenu bez njega.

I bitna stvar koju treba uzeti u obzir, sa 40+ godina njemu svaka ozlijeda ostavlja jaci trag i oporavak ide teze. To se dalo primijetit sad pred SP. Skeptican sam oko toga da li se moze vratiti u onu formu iz marta, ali zivi bili pa vidjeli.
Jeste izvuko nas je u barazu, ali je zato na SP nacet povreedom bio stariji 3 mjeseca, u kvalifikacijama ce bit stariji godinu,,,neko ce rec sta je godina.... mnogi ovdje ne kontaju da je edinu trenutno mjesec karijere ko kerimu ili esmiru godina....ljudi ocekuju da igra na euru na kojem ce imat 42/3...pitanje je dal ce imat klub iduce sezone a ne za dvije...Pitanje je dal ce bit u stanju da udje i 10 minuta, a neki govore da treba igrat svaku...

Svaka cast na svemu lik je jedna od najvecih licnosti ove drzave ne samo sportska,,,ali sto je dosta dosta je. Sa neke takticke strane mi moramo citavu formaciju stimat, imat dva spica, imat igraca manje u sredini itd itd,,,,zasto? Da bi mozda doeckali da dzeki koji ne ucestvuje u igri bez lopte mozda jedna padne oko 16 u 90 min...uz duzno postovanje mislim da nije vrijedno
=\_1921_/=

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 jul 2026, 06:55

Ne znam.

Nekako mi je radi njega bilo najdraze sto smo se plasirali na svjetsko, kruna karijere, na zalasku, poezija. Onda se desio onaj izljev bijesa na klupi i iskreno strasno mi je pao u ocima :|
naprijed rejal

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 25 jul 2026, 07:17

Svaka ti cast pa si imao strpljenja napisati ovakav post i srociti stvari .

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 jul 2026, 19:28

Izgleda da ce odigrati jos jednu sezonu u Schalkeu

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 25 jul 2026, 20:24

Goalgetter je napisao/la:
25 jul 2026, 19:28
Izgleda da ce odigrati jos jednu sezonu u Schalkeu
Da. Ocekujem njega i Nikolu naredne sedmice sa ekipom. Svakako su zadnja 3-4 dana zajedno u Dubrovniku i skupa treniraju 😊

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 26 jul 2026, 15:10

Fabrizio objavio da ostaje u Salkeu jos godinu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Futbol, HariTz, random11 i 35 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []