Rekonstrukcija stadiona u BiH

Jugovina
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Jugovina » 21 jul 2026, 14:42

Jurica95 je napisao/la:
21 jul 2026, 09:47
Radi se
Polako al sigurno
Šta se radi ? Šire atletsku stazu sa 6 na 8 staza. Tušanj je pravi atletski stadion i nije za nogometa, kao ni Koševo
[/quote]
Na Tušnju trebaju nekako naći način/novac i napraviti novi natkriveni istok i na njega prebaciti sve potrebne sadržaje i time će zadovoljiti potrebe Slobode i općenito Tuzle za narednih 10-20godina min.
Time bi vjerojatno dobili stadion koji se može licencirati za međunarodne utakmice, a i kapacitet od 10ak tisuća mjesta je i više nego dovoljan.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 jul 2026, 06:56

slika

IZDRŽI DRUGI DOME

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 25 jul 2026, 07:06

Jugovina je napisao/la:
21 jul 2026, 14:42
Jurica95 je napisao/la:
Radi se
Polako al sigurno
Šta se radi ? Šire atletsku stazu sa 6 na 8 staza. Tušanj je pravi atletski stadion i nije za nogometa, kao ni Koševo
Na Tušnju trebaju nekako naći način/novac i napraviti novi natkriveni istok i na njega prebaciti sve potrebne sadržaje i time će zadovoljiti potrebe Slobode i općenito Tuzle za narednih 10-20godina min.
Time bi vjerojatno dobili stadion koji se može licencirati za međunarodne utakmice, a i kapacitet od 10ak tisuća mjesta je i više nego dovoljan.
[/quote]

Kako sam čuo - tako i prodajem ovdje - kad se u Zenici počne pravit stadion - Savez hoce da igra reprezentacija u Tuzli na Tušnju i radit ce Tušanj ono što ima - tako da ce zapadnu tribinu rekonstruirati i stavit krov - oni novu još ušminkat a na istoku napravit VIP tribinu - manjih dimenzija i tu bi bili novinari i kamere - neka visoko kvalitetna montažna tribina - moraju dva stadiona prijavit za kvalifikacije i to su Bilino polje i Tušanj za ove naredne kvalifikacije

Ima Tuzla aerodrom ili Živinice al ima Kanton Tuzla aerodrom i ovo ce odraditi sa Tušnjom i to je to

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 28 jul 2026, 18:53

svrakino1921 je napisao/la:
25 jul 2026, 07:06
Jugovina je napisao/la:
21 jul 2026, 14:42
Jurica95 je napisao/la:
Radi se
Polako al sigurno

Kako sam čuo - tako i prodajem ovdje - kad se u Zenici počne pravit stadion - Savez hoce da igra reprezentacija u Tuzli na Tušnju i radit ce Tušanj ono što ima - tako da ce zapadnu tribinu rekonstruirati i stavit krov - oni novu još ušminkat a na istoku napravit VIP tribinu - manjih dimenzija i tu bi bili novinari i kamere - neka visoko kvalitetna montažna tribina - moraju dva stadiona prijavit za kvalifikacije i to su Bilino polje i Tušanj za ove naredne kvalifikacije

Ima Tuzla aerodrom ili Živinice al ima Kanton Tuzla aerodrom i ovo ce odraditi sa Tušnjom i to je to
[/quote]

Pa bolja je Grbavica 1000x i ovakva kakva ke i bez juga a sa jugom ko bombona.Jel stvarno nemoze se nesto smislit i napravit na Grbavici da dobije repku bar dok se Bilino polje rekontruise

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 04 avg 2026, 20:57

Suludo bi bilo igrati na Tušnju umjesto na Grbavici. Mislim, bilo bi lijepo promijeniti malo sredinu i igrati i u Tuzli i u Mostaru, ali realno Tušanj nema ni cat2 i ogromna sredstva bi se trebala uložiti da se taj stadion osposobi i ušminka, tako da Grbavica i sa juga i bez juga je jedino racionalno rješenje kao zamjena, a ja se nadam da će do početka rekonstrukcije BP biti gotov naš jug, koliko god sporo se gradio.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 avg 2026, 20:06

Da li je moguce da su tek ovo malo na Grbavici uradili sa novom tribinom, a politicari svaki treci dan tu na slikanju :rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 avg 2026, 20:25

Lynx je napisao/la:
04 avg 2026, 20:57
Suludo bi bilo igrati na Tušnju umjesto na Grbavici. Mislim, bilo bi lijepo promijeniti malo sredinu i igrati i u Tuzli i u Mostaru, ali realno Tušanj nema ni cat2 i ogromna sredstva bi se trebala uložiti da se taj stadion osposobi i ušminka, tako da Grbavica i sa juga i bez juga je jedino racionalno rješenje kao zamjena, a ja se nadam da će do početka rekonstrukcije BP biti gotov naš jug, koliko god sporo se gradio.
De ba, realno kakav Tusanj trenutno. Meni je jedino enigma zasto je Vico spomenuo Tusanj kao mogucu zamjenu za A selekciju.

Mislim, moguce je u buducnosti da se zaigra, ali ako se krene bas u renovaciju i izgradnje tribina. A s obzirom koliko se kod nas gradi jedna tribina, a kamoli makar 50% stadiona u slucaju Tusnja, to bi mozda nasi unuci docekali. :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 07 avg 2026, 21:03

DamirT je napisao/la:
07 avg 2026, 20:25
Lynx je napisao/la:
De ba, realno kakav Tusanj trenutno. Meni je jedino enigma zasto je Vico spomenuo Tusanj kao mogucu zamjenu za A selekciju.

Mislim, moguce je u buducnosti da se zaigra, ali ako se krene bas u renovaciju i izgradnje tribina. A s obzirom koliko se kod nas gradi jedna tribina, a kamoli makar 50% stadiona u slucaju Tusnja, to bi mozda nasi unuci docekali. :mrgreen:
Šteta baš što nikad ne uradiše onu tribinu što su šipove zabijali. Kako su bili najavljivali radove i na kraju ništa. Sa tri tribine Tušanj bi i pored atletske staze bio koliko toliko pristojan stadion pa čak i za A repku neke tekme

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 avg 2026, 21:32

Jurica95 je napisao/la:
07 avg 2026, 21:03
DamirT je napisao/la:
07 avg 2026, 20:25
Lynx je napisao/la:

Šteta baš što nikad ne uradiše onu tribinu što su šipove zabijali. Kako su bili najavljivali radove i na kraju ništa. Sa tri tribine Tušanj bi i pored atletske staze bio koliko toliko pristojan stadion pa čak i za A repku neke tekme
Nazalost, moglo se ako nista srediti za u21 selekciju. Za to treba svakako manje sadrzaja, tipa ove VIP loze i slicno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 08 avg 2026, 22:03

Mostarci šta je sa zdenkom na stadionu Rođeni ? Jel završena ? I kad će ova nova tribina biti u funkciji ?

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 09 avg 2026, 00:03

Jurica95 je napisao/la:
08 avg 2026, 22:03
Mostarci šta je sa zdenkom na stadionu Rođeni ? Jel završena ? I kad će ova nova tribina biti u funkciji ?
Grade tribinu ko keops piramidu

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 09 avg 2026, 08:39

[/quote]
Helemnejse je napisao/la:
09 avg 2026, 00:03
Jurica95 je napisao/la:
Sreća pa je od tvojih para ne grade

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 09 avg 2026, 09:53

Trava na ljepotici sinoc kao u engleskoj

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 avg 2026, 11:31

Helemnejse je napisao/la:
09 avg 2026, 00:03
Jurica95 je napisao/la:
Je li od tvojih para? Nije. Haj produzi.

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 10 avg 2026, 14:32

Jurica95 je napisao/la:
Zdenku finansira Semsudin Hasic, malo je zeznuto jer skoro svaka gradjevinska firma kuburi sa radnicima, plus godisnji odmori bili, plus nenormalne vrucine, tako da sto se tice same brzine izvodjenja radova ok, nista novo za nas. Za novu tribinu niko nista ne zna, pod Bijelim brijegom ona mala tribina pustena u funkciju, a u nas jos nema dozvole

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 10 avg 2026, 14:52

Mostarwolf1981 je napisao/la:
10 avg 2026, 14:32
Jurica95 je napisao/la:
Zdenku finansira Semsudin Hasic, malo je zeznuto jer skoro svaka gradjevinska firma kuburi sa radnicima, plus godisnji odmori bili, plus nenormalne vrucine, tako da sto se tice same brzine izvodjenja radova ok, nista novo za nas. Za novu tribinu niko nista ne zna, pod Bijelim brijegom ona mala tribina pustena u funkciju, a u nas jos nema dozvole
Hvala na info. Biće abd i još krov na dedaru i RA tribinu i ko bombona stadion

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 10 avg 2026, 14:57

Jurica95 je napisao/la:
10 avg 2026, 14:52
Mostarwolf1981 je napisao/la:
10 avg 2026, 14:32
Jurica95 je napisao/la:
Hvala na info. Biće abd i još krov na dedaru i RA tribinu i ko bombona stadion
Dedari je koliko sam upucen statika problem, jer je od samog dolaska u Vrapcice stadion pravljen neplanski i nekvalitetno da se tako izrazim, morat ce se ojacavat stubovi pa tek onda krov moze, to jos nije ni u kakvim planovima jer je cilj osposobit novu tribinu za koju treba jos koji milion, zdenka u izgradnji ce se ''brzo'' izgradit za nju nema sumnje jer Semso diriguje. Takodjer se radi na uklanjanju objekata iza VIP tribine jer se tu moze napravit top parking, ali vlasnici tih objekata ne zele saradjivati tj pristati na otkup

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []