FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 30 maj 2011, 15:02

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[youtube][/youtube]
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 maj 2011, 18:45

Al Shakira trese guzovima :shock: . Blago Piqueu :mrgreen:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 maj 2011, 19:12

sad se ja sjeti, reko gdje su oni sto pricase da Barselona u EPL ne bi ni Stoke-u tako lako davala golove, ili jednom Fulhamu , a ako me oci ne varaju oni neki dan Man U dadose 3 :mrgreen: ,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

laki
Kontakt:

Post Postao/la laki » 30 maj 2011, 19:15

JuveSissoko je napisao/la:sad se ja sjeti, reko gdje su oni sto pricase da Barselona u EPL ne bi ni Stoke-u tako lako davala golove, ili jednom Fulhamu , a ako me oci ne varaju oni neki dan Man U dadose 3 :mrgreen: ,
znaci bravo... ja sam se stvarno iznenadio kako su igraci manchestera izgledali, pa messi je jednostavno radio sta je htio...a tek iniesta i xavi!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 30 maj 2011, 19:17

JuveSissoko je napisao/la:sad se ja sjeti, reko gdje su oni sto pricase da Barselona u EPL ne bi ni Stoke-u tako lako davala golove, ili jednom Fulhamu , a ako me oci ne varaju oni neki dan Man U dadose 3 :mrgreen: ,
Problem je u tom sto bi oni u EPL do desetog kola imali 5 povrijedjenih igraca.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 maj 2011, 19:38

Sevilla will today inform Barcelona that they will execute the option to buy Uruguayan defender Martin Caceres (24) for 3M.
Jedan manje ;)
Don't hate what you don't understand.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 maj 2011, 21:30

Portillo je napisao/la:
Problem je u tom sto bi oni u EPL do desetog kola imali 5 povrijedjenih igraca.
Za razliku od Reala koji bi slomio Shawcrossa, Henrya i de Jonga veoma brzo :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 30 maj 2011, 21:31

DAVID VILLA 7' je napisao/la::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[youtube][/youtube]
Ja da sam Pique prebio bi Bojana! :lol:
Čelik Zenica 1945

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 30 maj 2011, 22:13

slika

:o 8-)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 30 maj 2011, 22:18

Stvarno smo svjetlosnim godinama ispred drugih. Pa vidi ti ovih provoda, pa onaj gore Sakirin koncert. Pa ubijanje frankovaca, topnika i crvenih dzavola. Ojojoj pa Messi. Neznam ste je ovo - vrh vrhova.....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 maj 2011, 22:53

Ova sezona je bila fantastična titula Primere titula CL uz to potučen Real do nogu još kad se sjetim one man show predstave Messia u Madridu i njegov slalom kroz odbranu Reala neprocjenivo..ipak da Perez nebi izvršio harikiri Balugrana je izašla u susret i pustila Kup Realu...svi sretni..Frankovci manje više.. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 31 maj 2011, 09:46

Oni bi dali milijardu € samo da prekinu ovaj dugogodisnji trijumfani hod Barselone i da postanu po mnogima najbolja momcad koja je ikad igrala fudbal a sto je to Blaugrana danas.

p.s. ah da zaboravio sam najbolji gol ikad zizua volejom :D . Znate to vam je vrijednije od pobjede nad topnicima u cetvrtfinalu LP, pa pobjedom nad jadama u po hale u Madridu u polufinalu LP i na kraju laganom pobjedom nad crvenim dzavolima u finalu LP.... :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 maj 2011, 11:26

braco katolonci, istorijska neminovnost barcelonine hegemonije se dokazala i ove sezone, i nema se tu sta mnogo pricati

ja i jos neliko culesa smo ovdje cijelo vrijeme pisali o hegemoniji naseg kluba i o tome koliko smo kvalitetniji od svih drugih, neki su bili malo vise rezervisani i strahovali su od arsenala, sahtara, reala pa i uniteda u finalu, neki su nam govorili da smo neobjektivni, da nemamo pojma o fudbalu itd

vrijeem je pokazalo da je ono sto smo od pocetka sezone pisali potpuno tacno, barca je suvereno uzela titulu prvaka spanije, uz nabijanje glavnog konkurenta sa 5 0

u ligi prvaka takodje suvereno smop prosli kroz grupu, kasnije osmina finala i poigravanje s nejakim i nezrelim arsenalom, kojeg je samo sreca, poneka sudijska greska i opustenost nasih igraca spasilo teskog stradanja jos u prvoj utakmici, a u revansu smo ih tako otresli da su se upisali u istoriju lige prvaka kao jedina ekipa bez zabiljezenog suta

cetvrtfinale protiv sahtara takodje rutinsko, iako se meni licno a vjerujem i svima vama dopalo kako je sahtar odigrao, u ovoj sezoni oni su nam najdostojniji otpor pruzili, najvise prilika su stvorili, ali nisu imali srece, oni su promasivali, nasima su svi sutevi i poluprilike skoro zavrsili u golu, i onaj rezultat od 5 1 nije bio realan, ali prolaz i vise nego zasluzen

polufinale protiv reala takodje rutinsko otresanje, taj real u dvije utakmice nije stvorio dvije prilike kako treba, nije im pomogao sav krkanluk i prljavstina, takticki guardiola nasao lijek za morinjovace prljave, a to je ne srljati i cekati gresku, ona se desila kad je pepe napravio glupost, a to je bilo i zaocekivati u takvoj prljavoj igri da ce neko napraviti glupost, kasnije je presudila genijalnost messija, u revansu rutinski, blamaze ih je spasio iker, uglavnom, rutinski bez ikakvih problema pregazili smo i tu najmrzu prepreku i vise nego zasluzeno dosli u finale

u finalu demonstracija hegemonije na djelu, iako nasi igraci nisu odigrali najbolje sto znaju, pregazen je united, prije svega sjajnom timskom igrom u kojoj nije bilo slabe karike, uz sjajnu pozrtvovanost, iako su recimo messi ili iniesta mogli i puno bolje odigrati s obzirom na njihov kvalitet, ali odigralo se koliko je trebalo, i bila je to i predominantna i prelijepa pobjeda za novu titulu prvaka evrope

raznorazni kvazistrucnjaci su nam svasta predvidjali, kad sam govorio recimo da da su nase sanse u finalu preko 70 posto, ismijavali su se, govorili da je pola pola, na kraju vidjeli smo united nije imao ni 5 posto sanse da nesto napravi jer je razlika u kvalitetu ogromna, united e posteno odigrao koliko je mogao, jedan suta na kraju po golu su imali samo, i to su imali srece da je bio gol, i to ponajvise zato sto su nasi stali i digli ruke za ofsajd koji je kako smo mogli vidjeti na usporenom snimku i bio, al ajd, nasi su mogli i jos vise pokazati da je trebalo ali i ono so smo vidjeli bilo je genijalno.

sve u svemu, sjajna sezona, sve sto smo pricali o hegemoniji pokazalo se i na djelu, hejterima su usta zacepljena, pred ovim timom su nove pobjede, i naredne sezone bez obzira ko koga dovede mi smo ponovo apsolutni favoriti za sve bitne titule
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasmin256
Kontakt:

Post Postao/la jasmin256 » 31 maj 2011, 11:30

Romariooo je napisao/la:braco katolonci, istorijska neminovnost barcelonine hegemonije se dokazala i ove sezone, i nema se tu sta mnogo pricati

ja i jos neliko culesa smo ovdje cijelo vrijeme pisali o hegemoniji naseg kluba i o tome koliko smo kvalitetniji od svih drugih, neki su bili malo vise rezervisani i strahovali su od arsenala, sahtara, reala pa i uniteda u finalu, neki su nam govorili da smo neobjektivni, da nemamo pojma o fudbalu itd

vrijeem je pokazalo da je ono sto smo od pocetka sezone pisali potpuno tacno, barca je suvereno uzela titulu prvaka spanije, uz nabijanje glavnog konkurenta sa 5 0

u ligi prvaka takodje suvereno smop prosli kroz grupu, kasnije osmina finala i poigravanje s nejakim i nezrelim arsenalom, kojeg je samo sreca, poneka sudijska greska i opustenost nasih igraca spasilo teskog stradanja jos u prvoj utakmici, a u revansu smo ih tako otresli da su se upisali u istoriju lige prvaka kao jedina ekipa bez zabiljezenog suta

cetvrtfinale protiv sahtara takodje rutinsko, iako se meni licno a vjerujem i svima vama dopalo kako je sahtar odigrao, u ovoj sezoni oni su nam najdostojniji otpor pruzili, najvise prilika su stvorili, ali nisu imali srece, oni su promasivali, nasima su svi sutevi i poluprilike skoro zavrsili u golu, i onaj rezultat od 5 1 nije bio realan, ali prolaz i vise nego zasluzen

polufinale protiv reala takodje rutinsko otresanje, taj real u dvije utakmice nije stvorio dvije prilike kako treba, nije im pomogao sav krkanluk i prljavstina, takticki guardiola nasao lijek za morinjovace prljave, a to je ne srljati i cekati gresku, ona se desila kad je pepe napravio glupost, a to je bilo i zaocekivati u takvoj prljavoj igri da ce neko napraviti glupost, kasnije je presudila genijalnost messija, u revansu rutinski, blamaze ih je spasio iker, uglavnom, rutinski bez ikakvih problema pregazili smo i tu najmrzu prepreku i vise nego zasluzeno dosli u finale

u finalu demonstracija hegemonije na djelu, iako nasi igraci nisu odigrali najbolje sto znaju, pregazen je united, prije svega sjajnom timskom igrom u kojoj nije bilo slabe karike, uz sjajnu pozrtvovanost, iako su recimo messi ili iniesta mogli i puno bolje odigrati s obzirom na njihov kvalitet, ali odigralo se koliko je trebalo, i bila je to i predominantna i prelijepa pobjeda za novu titulu prvaka evrope

raznorazni kvazistrucnjaci su nam svasta predvidjali, kad sam govorio recimo da da su nase sanse u finalu preko 70 posto, ismijavali su se, govorili da je pola pola, na kraju vidjeli smo united nije imao ni 5 posto sanse da nesto napravi jer je razlika u kvalitetu ogromna, united e posteno odigrao koliko je mogao, jedan suta na kraju po golu su imali samo, i to su imali srece da je bio gol, i to ponajvise zato sto su nasi stali i digli ruke za ofsajd koji je kako smo mogli vidjeti na usporenom snimku i bio, al ajd, nasi su mogli i jos vise pokazati da je trebalo ali i ono so smo vidjeli bilo je genijalno.

sve u svemu, sjajna sezona, sve sto smo pricali o hegemoniji pokazalo se i na djelu, hejterima su usta zacepljena, pred ovim timom su nove pobjede, i naredne sezone bez obzira ko koga dovede mi smo ponovo apsolutni favoriti za sve bitne titule
ne kontam. messi je po tebi treb'o zabit 4 gola i 4 asistencije da bi dobro odigr'o :roll: :roll:
Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 maj 2011, 11:54

jasmin256 je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:braco katolonci, istorijska neminovnost barcelonine hegemonije se dokazala i ove sezone, i nema se tu sta mnogo pricati

ne kontam. messi je po tebi treb'o zabit 4 gola i 4 asistencije da bi dobro odigr'o :roll: :roll:
nisi skonto, ne kazem ja da su lose odigrali, velicanstvena je to utakmica bila messija, ali mogao je i vise da je trebalo, svi mi koji ga poznajemo kao fudbalera vidjeli smo da je mogao povuci i vise da je trebalo, ali i to je dio njegove velicine da ne izgara bezveze kad ne treba, timski je igrac koji igra u skladu s potrebama tima, a ne kao ronaldo recimo da mrcvari protivnika kad za to nema potrebe. nakon treceg gola vilje kad je united poceo srljati naprijed, messi je mogao vise traziti loptu i ici na gol united sa svojim karakteristicnim prodorima i drublinzima, ali vidjelo se kako i on i ostatak tima rutinski privode utakmicu kraju bez zelje da do kraja izmasakriraju united, kao sto su to recimo realu uradil kad je bila petarda, a realno gledaju ci nije ni trebalo masakrirati uniteda jer su posteno odigrali utakmicu i nebi imalo smisla mrcvariti ljude u zadnjim minutama
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 31 maj 2011, 16:54

Stvarno prekrasno,vrijedi pogledati !
[youtube][/youtube]
slika
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

plavac u srcu
Kontakt:

Post Postao/la plavac u srcu » 31 maj 2011, 19:53

uz liverpool najjači klub Barcelona :!: zasluženo osvojeno prvenstvo i osvojena liga prvaka protiv slabog manchestera da nije bilo van der sara manchester utd.otišao bi kući plačući sa 6 komada u mreži 8-) :)
Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija!!!

plavac u srcu
Kontakt:

Post Postao/la plavac u srcu » 31 maj 2011, 19:55

kad bi svi klubovi u svijetu sastavili najboljih 11 još uvijek ne bi bili ravni Barceloni

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 maj 2011, 21:06

sutra pocinje transfer pijaca i bice zanimljivo sve to pratiti ko ce kuda, kako se najavljuje izgleda da ce biti to najvruce ljeto u istoriji fudbala

sta ce barca uraditi po tom pitanju takodje ce nam biti zanimljivo pratiti, ali za razliku od svih ostalih vodecih svjetskih klubova, mi cemo taj transfer period gledati onako najopustenije, jer nama su pojacanja i najmanje potrebna, mada opet kad se skonta kakve smo sve uspjehe imali zadnjih godina, trebali bi se opet pojacati i osvjeziti da akobogda ne dodje do zasicenja

sto se tice pepa, definitivno je da ostaje jos barem jednu godinu, po mom nekom misljenju, ako odbrani ligu prvaka onda ce i definitivno otici, izgled kao je vec to i dogovoreno da sledeceg ljta preuzme reprezentaciju katara i da za samo godinu dana uzme nevjerovatnih 32 miliona, sto je astronomska cifra, najplaceniji sportski radnik ce postati mislim u istoriji, uzevsi u obzir fudbalere, trenere, cak mislim i vozaci formule1, nba igraci ili bilo ko nije toliko zaradio za godinu ako se ne varam, neka me ispravi neko ako grijesim

sto se tice naseg pepa, sta je sve uradio s klubom, sutra da ode bilo gdje osim u real, mi bi mu skinuli kapu i pozeljeli srecu, ja licno i volio bi da se obistini to sa katarom, nek pep uzme te parustine jer je i zasluzio, a taj poso bi mu ionako dosao i ko psihicki odmor neki od svih ovih uzbudjenja, ja vjerujem da bi klub nasao nekog sjajnog trenera ponovo, a ako zapne pep bi se 10 posto vratio, dugorocno gledajuci, na klupi barce vidim xavija koji je sad mozak igre, vjerujem da on ima taj profil da bude vrhunski trener

pep dakle ostaje jos godinu i to nas jako raduje, sto se tice igraca danas citam jako lijepe novosti sto se tice transfera

prva je da je rossel izgleda odbrusio da neda vise od 25 miliona za cesca i to me raduje posebno, jer nam tipa zaista i ne treba nesto posebno, ako ce doci eto tih 25 miliona nije ni malo a ni puno, jos ako arsenal hoce tu bojana il afelaya nek ih vode, venger pokusava izvuci sto vecu lovu to se vidi jer je ocigledno da je pukla nit izmedju fabregasa i arsenala, pominje se sad i kako je milan zagrijan da ga dovede, nek ide kud mu je sudbina, al kod nas nece doci za velike pare izgleda definitivno i to me raduje

transfer ovog mladog lijevog beka angela je izgleda propao danas, zubizareta je bio na sastanku i pise kako su pregovori propali, i to me raduje jer koji ce nam k taj mali

caceresa cemo se definitivno kutarisati, sevilja ce ga otkupiti za 4,5 miliona i to j lijepa vijest, pominje se odlazak maxwela u milan, vjerovatno isto po tako nkoj cijeni, lijepa prilika da se uzme nesto novca i da se rijesimo nepotrebnih igraca, odlazak milita takodje je definitivan

sto se tice dovodjenja rossija, ta stvar izgleda nije tako gotova kao sto smo mislili, jos se tu pregovara, svi se slazemo da nemamo nista protiv dolaska, jedino je cijena od 35 miliona previsoka sto jest jest, pise se kako je moguce da se neki nasi igraci ukljuce u tu pricu, cak i bojan, to ne bi bilo lose, dati bojana mozda i 20 miliona pa sta boga da, samo navesti kakvu klauzulu ako ga budemo htjeli kasnije kupiti da ne bude to neka astronomska cijena, nego da imamo ga pravo vratitiza 30 miliona recimo ako izraste u igracinu

spominje se i dalje alexis sanchez, al mislim da je to igra neka samo da se spust cijena rossiju jer ko fol imamo alternativu, njegova cijena je isto 35 miliona, ovi manji klubovi misle zaraditi bogatstvo, pa neka ga prodaju nekoj budali ako uspiju pronaci, nas nece niko preveslati, sve mi s vise svidja rossel sa svojom skrtoscu

dovodimo se u vezu i sa neymarom, pa cak i sa aguerom koji definitivno odlazi iz atletica, mada ni oni nam nisu potrebni, mozda neymar i ne bi bio los ako propadne stvar sa rossijem jer decko je vrlo mlad i talentovan nevjerovatno, s njim bi se mozda i isplatilo kockati pa sta ispadne, a sto se aguera tice, njega licno nekako ne vidim nikako u nasoj ekipi, i zbog cijene kao i zbog toga sto zele celzi i cty koji ce trehnuti sigurno veliku lovu, mada cesto je aguero izjvljivao da bi volio igrati zajedno s messijem i ako guardiola pozeli mozda bas njega, bilo bi i to zanimljivo, mada nam nije nesto potreban ni on

bice zanimljivo ovih dana pratiti sta ce se dogadjati na trzistu, vjerujem da cemo vec u prvoj ili drugoj sedmici nekoga dovesti, najizgledniji se cini rossi, al opet ostaje da se vidi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

plavac u srcu
Kontakt:

Post Postao/la plavac u srcu » 31 maj 2011, 21:10

mislim da će Guardiola napustiti Barcu i otići u Katar da se malo smiri od stresa i svega pa se ponovno vratiti za par godina i postati Barcelonin Ferguson 8-)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.