Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Anti NWO
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la Anti NWO » 04 jun 2011, 19:23

majestic24 je napisao/la:Treba nama seektor koji ima muda. Kad ustane i kaze nekom igracu da mu yebe sve po spisku ovaj ima da suti i radi kako mu se kaze. Misimovic,Spahic,Dzeko...a poceli su se s njima druziti Pjanic i Ibricic su digli noseve i misle da im nemoze niko nista.

Umisljeni su da ih se nesmije zamijeniti na mecu i ako se to uradi odmah najvaljuju da ce se povuci iz repke. Pa neka idu,briga me.
Selektor koji ima muda? hm...mozda neko ko Ciro? On je bas imao "muda". Ali dzaba, neuspjeh dozivi kao i svi treneri ispred njega. Nije se plasirao na svjetsko prvenstvo i stim nije nista uspio, znaci neusjeh poredi tolikih "muda".
Protiv Spanije i Turske u 4 utakmice 1 bod pored "ebanja svega po spisku" Dzeki i ostalima pa opet svega jedan bod izvuce.

Ili ti mislis da Guardiola vice i ebe majke, ne, ne, to je gospoda, postavi taktiku a profesionaci ispune iste i odrade posao kako treba.

Mada taktika juce u formaciji 4-5-1 nije bila zadovoljavajuca jer smo mi, ponavljam iskljucivo mi krivi, da smo od Rumunije, koja je sa tri nova igraca samo u odbrani igrala, napravili Barcelonu.

Juce smo trebali uzeti tri boda, morali ali barem 1 bod uzeti. Nazalost smo vec 5 bodova prosuli a krivci su a) losa taktika trenera, b) nepostovanje iste taktike trenera od strane igraca radi nespreme ili nekvalitete igraca.

Derim

Post Postao/la Derim » 04 jun 2011, 19:25

Kod fizickih aktivnosti preporucljivo je " sto manje price a sto vise rada" . Ima jedna stara vojnicka koja kaze da znanje ulazi na cizmu. Tri reda rada pa red discipline pa opet rad,rad,rad i onda vidite da nigdje nema javasluka,birtia i ostali zahebancija.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 04 jun 2011, 19:30

Anti NWO je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Treba nama seektor koji ima muda. Kad ustane i kaze nekom igracu da mu yebe sve po spisku ovaj ima da suti i radi kako mu se kaze. Misimovic,Spahic,Dzeko...a poceli su se s njima druziti Pjanic i Ibricic su digli noseve i misle da im nemoze niko nista.

Umisljeni su da ih se nesmije zamijeniti na mecu i ako se to uradi odmah najvaljuju da ce se povuci iz repke. Pa neka idu,briga me.
Selektor koji ima muda? hm...mozda neko ko Ciro? On je bas imao "muda". Ali dzaba, neuspjeh dozivi kao i svi treneri ispred njega. Nije se plasirao na svjetsko prvenstvo i stim nije nista uspio, znaci neusjeh poredi tolikih "muda".
Protiv Spanije i Turske u 4 utakmice 1 bod pored "ebanja svega po spisku" Dzeki i ostalima pa opet svega jedan bod izvuce.

Ili ti mislis da Guardiola vice i ebe majke, ne, ne, to je gospoda, postavi taktiku a profesionaci ispune iste i odrade posao kako treba.

Mada taktika juce u formaciji 4-5-1 nije bila zadovoljavajuca jer smo mi, ponavljam iskljucivo mi krivi, da smo od Rumunije, koja je sa tri nova igraca samo u odbrani igrala, napravili Barcelonu.

Juce smo trebali uzeti tri boda, morali ali barem 1 bod uzeti. Nazalost smo vec 5 bodova prosuli a krivci su a) losa taktika trenera, b) nepostovanje iste taktike trenera od strane igraca radi nespreme ili nekvalitete igraca.
Gospoda kazes...pa nije tesko biti gospodin kad imas igrace koji se bore za tim/reprezentaciju i kad rade ono sta im se kaze. U nasem slucaju ,imamo igrace koje briga za repkom,igraci koji se prave patrioti a nisu i igraci koji pokusacaju dobiti neke stvari ucjenama. Imamo igrace koje rade ovo sve sto je cartman napisao u prvom postu da bi bili face i isti ti igraci dodju na treninge mamurni i boli ih qrac hoce li dobiti ili izgubiti.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 04 jun 2011, 19:36

i sad pobjedimo Albaniju i sve cemo ovo zaboraviti takvi smo mi a ovo sinoc malo je reci da je bruka

nihco

Post Postao/la nihco » 04 jun 2011, 19:38

MrShadow je napisao/la:
nihco je napisao/la:nema opravdanja za papeta ovaj put. njegova je krivica sto se igraci ne zalazu, njegova je krivica sto je u ekipu stavio igrace koji,i da hoce, nisu u stanju da se zalazu,njegova je krivica sto forsira mravca koji ,na vrhuncu karijere, igra u westerlou, medunjanin makabi......... ocajna taktika, potpuno amaterski......
Ajd predlozi nam ti onda bolje igrace ako imas.. Samo nemoj boga ti spominjati Papca i Cocalica...
nema problema,od igraca koje sada imamo na raspolaganju, misimovic,medunjanin,mravac-OUT, ibisevic,besic,pandza-IN
je li moze?
ps. cak bi i maletic bio korisniji od ibricica,najvjerovatnije
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 04 jun 2011, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
Sent from my Commodore 64

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 jun 2011, 19:47

Pa dajte molim vas pa za ovaj poraz su krivi i igraci i trener. Nezna se ko je gori.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 04 jun 2011, 19:51

kimbo je napisao/la:90% raje ovdje na forumu zasluzuje ovo iskreno... Pisem godinu dana ovdje i kritikujem svaki put argumentovano al ne uvjek ih okivate u zvijezde i tretirate kao svete krave evo vam ga sada . Trazili ste gledajte, budite i sada raja s njima nemjte im okretati ledja !!!!!!!!
Sto je najgore ako pobijedio u Zenici (u sto sumnjam najiskrenije) opet ce im se pjevati. FUJ
I meni to smeta, ali džaba, takav smo mi narod, drugačije nikada neće biti.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 04 jun 2011, 20:02

Iskreno, najiskrenije meni je Dzeko sinoc najmanje kriv bio za sve! Zasto? Zato sto se makar koliko toliko borio, sto je svaki slobodan udarac koji smo doobili(jest da ih nije bilo previse al to vise nije ni vazno) on se sam za njega izborio. Niko drugi! I Dzeko je pokazao do sad koliko voli zemlju za koju igra i koliko se bori za nju. Sjetite se u proslim kvalifikacijama utakmice Bih Belgija u Zenici-oba gola je on dao za nas da prodemo dalje. S njim se moze raditi i on treba sjesti i popricatii sa trenerm prvo a onda utjecati na ostale da se late gluposti i prihvate posla i trcanja na terenu. Misimovic i Ibricic sinoc su unistili na terenu sve sto se unistiti dalo. Pa njih dvojica zajedno u cjeloj utakmici su pretrcali mozda 2 kilometra. Ako i toliko. Ibricic se odbija od Rumune ko da u zivotu nikad nije lopte zaigro. Smijesan decko. Misimovic spor on dok se namjesti da doda, mi gol primili. Zahvaliti se decku i poslati ga kuci. NE zvati ga vise i svi happy. A Mravac i Spahic su prica za sebe. Spaha je inace ok al ono sinoc sto je napravio, da sam na njegovom mjestu zakljucala bi se u kucu i mjesec dana izlazila ne bi. Mravac nit je kad bio dobar, nit ce biti. Ostali su svi tu i tamo. Mujdza sinoc isto na momente smjesam izgledao. Lulic i Rahimic su pretrcali za ostalih 8 igraca koji nisu htjeli :lol: A ovi klanovi i ovo, unistis vodu i nema klana. U ovom slucaju nades dobrog odbrambenog, klupa Spahi, Misimovic i Ibricic aut, ostali ce igrati htjeli ne htjeli. A Spahi definitivno oduzeti kapitensku traku pa nece raditi sta on zeli, nego sto treba.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 04 jun 2011, 20:06

Izbaciti Misketa-na njegovu poziciju Medunjanina. Besica staviti umjesto Mravca. Igrati sa 2 spica Dzeko i Vedo. JAhica pozvati i staviti ga da igra sa Rahimicem nazad.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 jun 2011, 20:06

Pa kako sad podje ta prica o klanovima odjednom. Ako je Pape znao za to da postoje neki klanovi onda je trebao sve te navedne igrace suspendovati, sazvati press konferenciju i objasniti svoj postupak isto tako trebao je postupiti i u slucaju ne disciplinovanog ponasanja igraca. Na kraju krajeva on je odgovoran za red i disciplinu u reprezentaciji.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 jun 2011, 20:08

Pa mi imamo problem preopterecneosti na poziciji ofanzivnog veznog ili tzv. kreativca, ima ih sestorica svi su istih karaterisitka a kad ih stavis trojicu zajedno popusis onako kao sinoc.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 jun 2011, 20:13

Po meni su Dzeko i Spahic u centru ovih negativnih desavanja na pripremama. Njih dvojica i onaj anonimus Amir Spahic izlaze svaku noc, to imam iz prve ruke, a pisalo je i na jednom portalu ranije. Cak ga je Dzeko probao uvalit u repku. Dzeki se mora stat u kraj, jer postao je previse pokvaren. Otkazuje prijateljske, i to mu se dozvoljava dok se drugi igraci prozivaju radi toga. Postao je veci od ekipe, to se ne moze dozvolit. Pogotovo kad apsolutno nista ne pruza na terenu u zadnje vrijeme. Zato Pape mora stat na loptu i stavit ga na klupu u utorak. Iz principa.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 jun 2011, 20:17

Cartman je napisao/la:Po meni su Dzeko i Spahic u centru ovih negativnih desavanja na pripremama. Njih dvojica i onaj anonimus Amir Spahic izlaze svaku noc, to imam iz prve ruke, a pisalo je i na jednom portalu ranije. Cak ga je Dzeko probao uvalit u repku. Dzeki se mora stat u kraj, jer postao je previse pokvaren. Otkazuje prijateljske, i to mu se dozvoljava dok se drugi igraci prozivaju radi toga. Postao je veci od ekipe, to se ne moze dozvolit. Pogotovo kad apsolutno nista ne pruza na terenu u zadnje vrijeme. Zato Pape mora stat na loptu i stavit ga na klupu u utorak. Iz principa.

Ako je tako kako kazes, onda bi njih dvojicu trebao poslati kuci a ne samo staviti na klupu. A negdje sam procitao da su njih trojica (dzeko i dva Spahica) neki rodjaci.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 jun 2011, 20:21

Sve se to zna vec duze vrijeme,ali reakcije nema,nikoga nije briga za to...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 04 jun 2011, 20:29

kako god okrenete pape je kriv ako i jest sve tako ko sto govorite

santasa
Kontakt:

Post Postao/la santasa » 04 jun 2011, 20:39

soccerfan je napisao/la:Izbaciti Misketa-na njegovu poziciju Medunjanina. Besica staviti umjesto Mravca. Igrati sa 2 spica Dzeko i Vedo. JAhica pozvati i staviti ga da igra sa Rahimicem nazad.
Džeko i Spahić sa svojim rođakom su mimo svih ostalih ! Oni izlaze dok drugi rade oni su zvijezda i kapiten a ostali su buranija - ti malo otvori oči kad gledaš utakmicu pa ćeš vidjeti da od malog Pjaniča, koji je puhno u kitu, Misimović nije mogao do lopte, a tako je od kad ih je Pape stavio zajedno (kod Ćire Pjanić nije mogao s Misketom, malo je reči s pravom). Misimović je uvijek igrao kaoi i sinoč - razlika je u tome što mu danas ne prolazi ono što je mogao prije dvije godine. drugim riječima čovjek je uvijek davao ono što je znao a ne što je mogao !!!

Ovaj momak iz srpske je potpuno u pravu - mentalitet !

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 04 jun 2011, 20:56

DZeko uopste nije bio los sinoc, danas sam gledao snimak i realno bio je jedan od boljih (ako se moze tako reci) uz lulica koji je po meni opet dobro odigrao i kene koji je skinuo 4 cista zicera, mujdza, mravac sinoc losi, sto se tice spahe glupo je pricati protiv njega, normalno treba reci da je lose odigrao ali ne treba sad ebat od do zbog jedne tekme, mene je vise krivo sto se sinoc lose postavio kao kapiten nego kao igrac, trebao im je nakon 20 min dici malo izderati se kad vec pape nece, miske klasika flastera na njega i ne moze maci, pjanic nesto pokusavao ali nista posebno kao i ibricic...vedo stalno pod kritikama kako god odigrao, nije los bio bar meni da je ono zabio odlican, muslimovic bi trebao poceti jednu zasluzio je definitivno stilic se nije puno vidio jedan strasan pas al mi je drago sto je konacno dobio vise od 5 minuta da se pokaze mozda ne bi bilo lose da pocne sljedece umjesto misketa...sto momak rece psiholog njima treba jer su odlutali svi redom

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 04 jun 2011, 21:42

soccerfan je napisao/la:Izbaciti Misketa-na njegovu poziciju Medunjanina. Besica staviti umjesto Mravca. Igrati sa 2 spica Dzeko i Vedo. JAhica pozvati i staviti ga da igra sa Rahimicem nazad.
A ti bi Muslimovica ostavio na klupi? Ma ja,neka igraju imena.......

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 04 jun 2011, 21:44

Realno, Džeko je bio isti kao i svi..... Nezz šta ste se sad njega uhvatili.....

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 04 jun 2011, 21:45

Anti NWO je napisao/la:

Sa svime se slažem, samo bih volio naći stručnjaka koji će mi objasniti kakve su loše taktike trenera.
Zar je bitno da li 2 igrača stoje uz aut crtu ili u sredini? Ili da li bekovi igraju po bokovima ili kroz sredinu?
Ne vidim kako taktika u osnovi može biti loše postavljena, da me ... :D nemoj se ljutit. :D
Igrači su ti koji tu taktiku obično ne ispunjaju do kraja, pa nastanu problemi. Al' kad pogledaš npr Alexa Frgusona za vrijeme jedne tekme ,kako poziva Rooneya i govori mu da prestane pričat i da sluša,jer je samo on šef, onda i znamo gdje koči,jer kod nas su svi šefovi, a nema nikog da bi svog igrača gadj'o kopačkom. :lol: :roll:

Šalu na stranu, postoji mnogo tipova selektora, od onih koji grade,dogradjuju do onih poput Scolaria, koji je majstor za vodjenje zvijezda.
Mi ,opet, smo tim u gradjenju, al' tim koji ima na pola definiranu ekipu. Nemamo cijeli kostur.I zato ne kontam kako bi Vaha mogao biti dobar za BiH, jer on zna voditi, al' ne i graditi, isti tip trenera k'o i Ćiro. Kratkotrajni uspjesi su tu, al' kad dodjemo u poziciju da krpamo deficitarna mjesta, onda daj na tu poziciju šta daš.

Sa druge strana, Barbarez, ne znam kakve predispozicije ima uopće da bude naš selektor. :lol:
Ako već želi, eno mu U-21 nek' trenira, ja bih ga prvi podrž'o i nek' sa tim momcima, kad odrastu, predstavlja BiH i na najvećem državnom nivou.

Pape je trener koji voli graditi, ne možete to osporiti, jer i sami vidite , da traga i kombinuje na svim pozicijama ,na kojima škripi.
Subašić,Mujdža,Lulić,Mravac,Bešić- Ovo su njegovi pokušaji da "otkrije nekog od njih",u smislu ,ustaljenja u prvi tim.
Mi ćemo moći realno da prosudimo kako Pape vodi repku , tek onda kad shvatimo da realno nismo veliko ime svjetskog fudbala, ako će nam/vam biti lakše od ovih balkanskih državica, samo je Hrvatska dostigla taj level.
I onda uporedite šta je Pape napravio sa ove repke u odnosu na Ćiru. U odnosu na Ćiru zato što ovu generaciju tek njih dvojca su vodila, Kodro mislim da jednu tekmu , a Fudo ih je okupio,manje-više, ako se dobro sjećam.

Kad nas je Ćiro vodio imali smo 15 igrača ,koji su bili kalibra (i ovo je dvojbeno) za repku, danas imamo njih 19-20, upravo iz razloga što je Safet taj tim nadgradio, dod'o mu još 3-4 igrača, ukaz'o im povjerenje, nije ga dav'o 30-godišnjaku zbog želje da se proda, već Mujdži,Sanelu ili Muhamedu(ima), relativno mladim igračima,pred kojima je budućnost.

Onog trenutka kad ovaj Safet sagradi ekipu koja će brojati 30 kvalitetnih igrača u stranim klubovima, od toga 20 u Liga 5,od toga makar 5 po najjačim klubovima tih prvenstava , ostalih 10 po Turskoj,Portugalu,Grčkoj i Turskoj i 10-15 igrača koji će igrati po domaćim ili nam susjednim prvenstvima i razvaljivati ,a biti mladji od 22-23 godine, onda nek' ovu repku preuzme Vaha nemam ništa protiv, za Barbareza sam već rek'o na koji način sam ZA.

Valjda ćemo shvatiti jednog dana koliko smo mi ograničena repka. :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.