Sve sama rasprava, svi sve znaju i slicno...da se niko ne uvrijedi. Hvala bogu pa imam Sarajevo

Valjda ste svjesni u kakvoj sredini zivimo i da je sport na marginama, pa i sam sportski faktor u svoj ovoj prici igra najmanju ulogu....da se samo gledao sport kao sport, odnosno fudbal u ovome slucaju, nasa reprezentacija bi davno igrala neko veliko takmicenje i to je prvi i osnovni problem.
I ono potencijala sto imamo, ne moze doci da izrazaja, jer je sitnica potrebna da sve sjebe i stas ti ocekivat..ko je kriv??
Konkretno, sve i jedan nas selektor je bio veliko ime i dobar strucnjak i stvarno je bezveze osporavati njihov rad na taj nacin. Nasa prva generacija je bila vjerovatno daleko najbolja reprezentacija koju smo imali, pod komandnom palicom Fuke Muzurovica, ali nije se moglo napravit nista jer je bilo poratno stanje i jedva se to sve organizovalo i skupljalo. U mandatu Hadzibegica, Smajlovica poceli su sve vise igrati i neki igraci drugih nacionalnosti, pokusavao se i tu zadovoljiti neki kriterij i jos smo bili u fazi gdje smo se trazili. Kod Bake je to kuliminiralo, igro je i ko treba i ko ne treba...itd.

Da ne govorim o problemima sa konstantnom korupcijom u i oko saveza, menadzerske ige i sta sve ne u novije vrijeme...
I molim vas kako je moguce funkcionisati pod takvim uslovima???
Evo, ja cu prvi osporti rad Susica, kritikovao sam ga zbog defanzivne taktike u Rumuniji, zbog nedostaka discipline u nekoj mjeri, ali ne moze on igrati za igrace na terenu, a ako nekom treba motiv da igra za reprezentaciju o cemu onda pricamo???
Mjesate kruske i jabuke...ima i njegove odgovornosti normalno, ali ono sto treba u prvi plan staviti je odnos igraca prema drzavnom dresu...zasto to ne potencirate???
U Zenici da smo izgubili sa onom igrom i zalaganjem, niko ne bi imao pravo nista reci, jer onako se bori za reprezentaciju svoje zemlje i samo to i trazimo....
Limitirana smo reprezentacija, bezbroj puta receno. Ko to ne vidi nema veze o fudbalu ...jedino borbenost i zelja nadoknađuju nedostatak kvaliteta, uz određene kvalitete par dobrih individualaca koje imamo, tako da se nekada moze desiti da skinemo skap i jacim od nas...
Bile su u prilici i druge legende preuzeti reprezentaciju pa gdje su bile??? Ne, ne branim Susica, nek ode, pa da vidmo ko ce i sta ce doc...jel vi stvarno mislite da ce nas neko bolji pruzet???
Sto se njegovog rada tice...
Dobili smo par novih igraca kod njega, dobili smo jednu novu dimenziju u igri, igrali smo vrlo lijepo u pojedinim mecevima, ali nas problem je sto ne zelimo realno sagledati stvari.
Imamo 3-4 vrhunska igrca u vezi i svi su ista pozicija, pa se desi da moraju da igraju neprirodnu poziju, cime automatski i njihov kvalitet ne moze doci do izrazaja...znaci u vezi, od 4 igraca 3 su isti tip i na neprirodnoj pozicji i o kakvom mi kvalitetu pricamo kad ga ne mozes na pravi nacin iskoristit...a koga da stavimo...pa mi nemamo 15 konkurentnih fudbalera kad sve fudbalere ove drzave saberemo,bar da su odgovarajuca pozicija, nemas nista, sve nesto krpimo

Imamo 5-6 dobrih fudbalera, ali svi su dupli tako da kazem i uvijek neko zapostavljan u smislu pravilnog selektovanja igraca...
Nasa istinska snaga su samo borba i zelja, uz nadahnutost pojedinaca...a prosjek smo da ne mozemo veci biti....uz skoro uvijek neke probleme oko i u reprezentaciji, ne moze se vise...vazda nesto

Uglavnom...
Kad budemo imali normalnu drzavu i bolje ljude (a kave su sanse?) e tad cemo moci govoriti i o normalnoj reprezentaciji...
Kad se sjetim Grcke,Spanije i slicnih tekmi u pocetnim kvalifikacijama, ponosan sam bio, iako smo gubili...to je bila igra za svoju zemlju...a ovakvi porazi kao od Rumuna ubijaju svaku volju i zelju da se necemu nadas i radujes.
Sretno veceras nasoj reprezentaciji, uz odgovarajuci pristup, mozemo mi dobiti, nismo vala ni losi toliko kad dajemo sve od sebe