GERRARD: CILJ ZA IDUĆU SEZONU
Steven Gerrard kao cilj za iduću sezonu postavio je povratak Lige Prvaka na Anfield.
Kapetan zna kako će preporod pod Dalglishom povećati očekivanja u sezoni 2011/12. Ipak, iako vjeruje da je budućnost blistava, ne želi ništa obećavati o mogućnostima ekipe.
"Ništa ne bih volio više od toga da povedem ekipu po nekakav trofej iduće godine, no ne želim povećavati očekivanja i reći da će se to definitivno dogoditi."
"Bilo bi glupo od mene povećavati očekivanja iznad razine na kojoj su trenutno. Na početku svake sezone u Liverpoolu očekivanja rastu, a sad kad Kenny ostaje i s nekoliko pojačanja siguran sam da će letjeti visoko."
"Povratak u Ligu Prvaka glavni je cilj. Mislim da je to cilj za sve klubove u Premier Ligi. Bitna je zbog financijskih razloga, ali je i igračima individualno najveći izazov na klupskoj razini."
"Svi ju žele igrati. Imali smo nekoliko fantastičnih večeri na Anfieldu tijekom godina u tom natjecanju i svi želimo da se te noći vrate."
"Samo trebamo nastaviti s onime što smo radili prošlih šest mjeseci. Za nadati je se da ćemo se pojačati i onda se samo treba natjecati. Dovoljno smo dobri da dobijemo bilo koga, samo trebamo uhvatiti ritam da bi se natjecali i za trofeje."
Gerrard nije igrao za Liverpool još od pobjede od 3:1 nad Manchester Unitedom 6. ožujka, nakon koje je podvrgnut operaciji problematičnih prepona.
Nada se da će biti spreman za prvi dan treninga nakon ljetne stanke.
"Riješio sam to operacijom i nadam se da ću nakon dobrog odmora biti spreman, s 'novim' preponama i spreman na podvig s Kennyjem" rekao je 30-godišnjak.
"Trebao sam se vratiti nakon 12 tjedana, pa bi to trebalo biti po povratku dečkiju 4/5. srpnja. Tada imam šest tjedana predsezone za povratak u formu, pa se nadam da će do toga doći do početka lige."