Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la TaRgEt_ » 30 apr 2011, 20:15

Koš- je napisao/la:Borac šampion u fudbalu,Mladi Krajišnik u ženskoj košarci,Igokea u muškoj,ako bog da Borac večeras u rukometu.Target-jel ti krivo mozda?

A Borac u fudbalu polako se topi , u rukometu vidjeli smo veceras MK je prvak to jeste , Igokea dali ce biti e i to je pitanje :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 maj 2011, 12:40

Barney Stinson je napisao/la:
Koš- je napisao/la:Borac šampion u fudbalu,Mladi Krajišnik u ženskoj košarci,Igokea u muškoj,ako bog da Borac večeras u rukometu.Target-jel ti krivo mozda?
Ja ne znam da je Igokea prvak u muskoj kosarci.. I koji qurac glumis Bgti, sta si se digao tu Igokeu u nebesa kao da je Boston.. Pobjedili vas 4 puta ove godine, u NLB bili ispred vas, kup osvojili ispred vas..
Kakav danak neiskustvu..Jedan veliki facepalm...
Kaze se dvostruki uzastopni sampioni svijeta...
Los Angeles Lakers...
#24 Black Mamba
8-) 8-) 8-)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 02 maj 2011, 18:57

TaRgEt_ je napisao/la:

A Borac u fudbalu polako se topi , u rukometu vidjeli smo veceras MK je prvak to jeste , Igokea dali ce biti e i to je pitanje :)
siroki ce biti prvak
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 02 maj 2011, 19:34

Rosas7 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

siroki ce biti prvak
i ja kažem široki će biti stari-novi prvak to je taj faktor X koji široki ima a igokea nema 8-)
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 maj 2011, 21:14

Barone moram se složiti Široki je razvio taj mentalitet :)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 maj 2011, 20:37

Bosna pred punim Mejdanom savladala Slobodu u prvoj utakmici finalnog turnira za pionire nakon produzetka 71 - 67..

Sutra igraju Bosna i Siroki, ako Bosna dobije prvak je...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Capital City
Kontakt:

Post Postao/la Capital City » 20 maj 2011, 12:09

Tuzlaci su stvoreni za košarku , fizički su naj jači u BIH , kada se samo sjetim evropskih nastupa slobode. 8-)
A MAN WHO SPREADS WISDOM

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 maj 2011, 13:29

Onako malo uzeh da sta napisem,jer me godinama grize ovo desavanje oko naseg kluba i td..s obzirom da sam pratio ovu nasu Ditu od nekih samih pocetaka i tokom rata, tacnije one ratnih olimpiskih igara koje su odrzane u Tuzli, zaista mnogo toga se lijepog desavalo, a danas je to sasvim druga prica :(... onaj ko voli ovja klub i citat ce me i onaj koga interesuje, a nije imao priliku pratiti nastupe naseg kluba, takodjer bi trebao citati :)

Onako malo sam se zanjeo na onoj temi "dvorane" gledajuci slike , jer procita post kada lik spominje one nekadasnje nase utkamice u eruo kupovima, pa spomenu italijansku ekipu..pa sam onako se prisjetio svih tih finih trenutaka uz nasu ekipu..ebiga samo kad se sjetim koliko nam je svima znacila ona ekipa i kako smo svi zivjeli za tu ekipu.. ako ista me je nakon onog pklenog rata imalo da zadovolji, to je ona Sloboda Dita....evo ono sto sam napisao maloprije pokusat cu napisati i ovdje, jer ipak lijepo je da se zna nasa historija , jer zaista smo bili jedan kolektiv za kojeg smo svi zivjeli, a nadam se da ce nasa Sloboda ponovo biti ona stara, koju svi mi dobro pamtimo..tamo sam izbrisao napisano, evo ovdje cu napisati ipak kako se to kretalo nakon rata sto se tice ekipe koja je igrala euro kupove tih godina:

1995 Sloboda dobija poziv da nastupi u kvalifikacijama za euro ligu ..dobili smo tad za protivnika nekadansju Jugoplastiku i tadasnji Split. obadvije utkamice kvalifikacija smo odigrali u Splitu i u obadvije smo porazeni po 20 razlike, a tacan rezultat sad bas ne mogu se sjetiti...ovo je ipak bilo odlicno za nas u to vrijeme..ebiga za njih su tad igrali Prkacin,Mrsic i td... Mrsic je snosio troskove koja je nasa ekipa imala tada u Splitu, sto mu se svakako moramo zahvaliti.
Tu ekipu koja je prvi put nakon rata otisla da odigra svoje prve utakmice u evropi cinili su:
Adin Adinovic,Azur Korlatovic,Damir Zonic,Azur Sakic,Ekrem Colo,Senad Muminovic,Ekrem Jusic,Edin Husaric,Damir Osmanovic i td

.........................................................................................................................................

1996 godine ispali smo u kvalifikacijama za Euro Cup odnosno Saporta cup kako hocete, a takodjer je Brotnjo bio u kupu Radivoja koraca, i oni su takodjer ispali u kvalifikacijama.

.........................................................................................................................................

1997 godine upadamo preko kvalifikacija u grupu Euro Saporta cupa, ali kao i predhodne dvije godine, mi smo svoje utakmice morali igrati izvan BiH...tako smo odabrali te godine, da nas domaci teren bude u Osjeku...ono sto ce nas svakako zaboljeti je svakako cinjenica da smo te godine u grupi imali slavnu ekipu Zalgirisa iz Kaunasa :(..steta sto njih nismo imali priliku ugostiti u Mejdanu, ali sta je tu je...naravno u toj grupi nismo imali nekog veceg uspjeha i uspjeli smo zabiljeziti tek jednu pobjedu ako se mogu sjetiti protiv neke Austrijske ekipe , ali ime im ne znam ne mogu se sjetiti...znam d aje Zalgiris godinu poslije 1998 osvojio ovaj Kup.. mi smo protiv Zalgirisa dobro se sjecam dali 110 poena u dvije utakmice :).. po 55p u svakoj utakmici.. ne znam tanco koliko su oni dali, ali znam da se o ovome pricalo puno...i u prvoj smo izgubili nekih 40 razlike, a u drugoj 30tak
Tad su nam igrali Senad Muminovic,Ekrem Colo,Damir Osmanovic,Adnan Hodzic,,Azur Sakic,Azur Korlatovi,Amir Delalic,Zlatko Milicevic(Imam njegov dres i dan danas broj 4 :) ), Jasmin Hukic,Selmir Husanovic i to je oprilike okosnica ekipe bila te godine.

1998 smo igrali taj Saporta Euro Cup gdje smo u grupi imali tada Pallacanestro Polti Italija,Bayer Leverkuzen,Ostende,Portugal Telecom i neznam jos koja je ekipa bila, znam da je bilo 6 ekipa u grupi...tu nismo zabiljezili ni jendu pobjedu i ubjedljivo smo zavrsili zadnji
Od nasih ekipa tad je Cesko 93 cini mi se igrao Kup Radivoja koraca i ispali su. tad su imali u ekipi Biberovica, Edisa SUbasica,Ascerica,Fljaka i td
Nasu ekipu su tada cinili:Ekrem Jusic,Zarko Vujovic,Vedran Bosnic,Adnan Hodzic,Damir Osmanovic,Azur Sakic,Azur Korlatovic,Amir Delalic,Jasmin Hukic,Selmir Husanovic ..to je ta oprilike okosnica, a bilo je tu jos igraca koji nisu imali neku vecu minutazu.

1999 godine nastupamo u Kupu Radivoja Koraca, zajedno sa jos nasim predstavnicima Borac Nektar i Brotnjo.. Borac i Brotnjo su ispali, a mi smo preko Heliosa dospjeli u grupnu fazu gdje su nas tu cekali grcki Papagos,Telecom Bon,Zrinjevac ..to me sjecanje najvise sluzi, jer smo tad prvi put otisli na neko medjunarodno gostovanje, sto se tice navijaca...otislo nas je sa dva busa protiv Zrinjevca...te godine zavrsili smo sa omjerom 3-3 i zauzeli smo trecu poziciju i nismo se plasirali dalje...naravno u dobrom nam sjecanju ostaju pobjede protiv Telecoma, kada smo ih u Mejdanu dobili 2p razlike, a zatim smo uspjeli i razbiti onako tada mocnog Papagosa sa cini mi se 16 razlike i kuci naravno Zrinjevca.
Te godine smo imali jendu finu generaciju, a cinili su je: Damir Osmanovic,Azur Sakic,Vladimir Vukicevic,Vedran Bosnic,Azur Korlatovic,Amir Delalic,Adnan Hodzic,Terrel Ray Castle,Jasmin Hukic,Zarko Vujovic,Jasenko Elezovic,Selmir Husanovic,Adis Mulabdic i td

2000 godine ponovo igramo kavlifikacije za ulazak u grupnu fazu takmicenja u Kupu Radivoja Koraca..prva prepreka nam je bila Zagreb i tad je bivsi gradonacelnik, koji se borio za sport , a ne kao danas Imamovic, placa iz svog djepa prevoz navijacima u Zagreb, gdje je cak obezbjedio, hranu i pice i sve potrebno za navijace, koji ce bodriti Slobodu Ditu u dvorani kutija sibica..tad je bilo pravo nezaboravno, jer otisli smo u Zagreb bodriti svoju ekipu, i zaista kutija sibica ca se orila citavu utkamicu, a dobili smo i aplauz i podrsku domace publike, koja je znala to da pozdravi...Na zalost u obadvije utkamice protiv Zagreba dozivjeli smo poraze i nismo e uspjeli plasirati u grupnu fazu, a takodjer to nije uspjelo ni tada nasim predstavnicima Siroki i Posusje.
Za nas je tad nije igrao Castle u kupu i ekipa je bila skoro pa ista kao 1999, ali samo sto nam je tad dosao onaj Milan Oro,Sanjin Vidovic je tad dosao iz Brckog,Ramiz SUljanovic je presao iz Zmaja kod nas

2001 godine ponovo smo u kupu Radivoja Koraca i u kvalifikacijama smo dobili Makedonski Nikol Fert koje smo prosli i ako smo porazeni na gostovanju, a u Mejdanu smo ih razuli 20tak tazlike ako me sjecanje jos uvjek sluzi. U drugoj rundi nas ocekuju one nase dvije velike utakmice, protiv tada ekipe koja je ulozila mozda najvise para, kako bi napravili nesto u tom kupu...naravno rijec je o Galatasarayu.Niko nije vjerovao da ce nasa Dita napraviti podvig i proci onakvu ekipu...sjetim se samo rijeci Vujovica kada nakon prve utkamice prica o duelu sa njihovim centrom ogromnim centrom mislim da se zvao Demir kako vec..pa lik je ba ebo Shaqa :)...kaze Zare citiram: "guram njega, koda guram Mejdan " :).....u toj prvoj cuvenoj utkamici u mejdanu, kada je napolju ostalo vise hiljada gledalaca, a Mejdan je bio krcat i u tv prenosu svi su mogli uzivati u igri i navijanju iz Mejdana.Dvorana je bila zakljucana jos u 6:30, jer je vec bila puna, a utkamica je pocela u 8:10 :shock: :)..Tu prvu utakmicu dobijamo zahvaljujuci publici 70:64 i niko se nije nadao da mozemo doci do povoljnog rezultata u Istambulu, jer vec smo smatrali da je i ova pobjeda kuci protiv ovakvog protivnika bila previse...samo par dana poslije ponovo nas Selim Beslagic je snosio dio troskova nekolicini navijaca koji su otisli u Istambul, a neki su i sa svojim troskovima otisli da bodre ekipu u Istambulu i ako se niko nije nadao da mozemo izboriti prolaz dalje....taj dan necu nikada zaboraviti, jer svi smo bili u kaficima i cekali radio prenos utamice, koji je obezbjedio radio tuzla...nevjerovatna igra tada povratnika u evropske utkamice za Slobodu Ditu Castla ,Hukica i ostalih, uspjela je utisati Istambul, a nasim navijacima omogucila je veliko slavlje u dvorani...tada je grad eksplodirao svi su izasli iz kafica, slavili smo pobjedu nase Dite i prolazak u grupnu fazu takmicenja, a nas veliki deda mraz Seco je u toku utkamice sve istjero iz kuce, dok je slusao utkamicu i nervirao se :)...seco je bio kralj, a policija mu dosla, kao zbog izazivanja javnog reda i mira :)
Nakon pobjede nad Galatom, doslo je vrijeme za grupnu fazu, gdje smo dobili Grckog Near East Atina,Italijanski Montecatini,i Izraelski Maccabi Ironi :)...kakve su ovo samo bile utakmice :(...na zalost nismo uspjeli proci ovu grupu i ako smo zavrsili sa omjerom 3-3 i imali isti broj bodova kao Maccabi, ali sa losijom kos razlikom...pobjede koje smo zabiljezili bila je ona prva veoma teska pobjeda, gdje su se Izraelci vise prepali atmosvere nego poraza :)...bila je to paklena atmosvera, docek izraelcima, je bio neugodan, jer smo i tad davali podrsku Palestini, pa su se oni neugodno osjecali...tu smo zabiljezili pobjedu 64-63..zatim slijedecu domacu utakmicu igraci su nam poklonili jos jednu pobjedu protiv Italijanskog Montecatinia 91:81 i najveca nasa pobjeda je protiv tada prvoplasirane ekipe grckog Near Easta koje smo smljeli 30tak razlike :)...treba istaci da nas niko u ovoj grupi nije nadigrao izuzev Montecatinia koji su nas dobili na njihovom parketu 20tak razlike...protiv Maccabia u Izraelu smo imali pozitivan rezultat veci broj utkamice, ali u zavrsnici smo posustali izgubili smo 10tak razlike...Near East i ako najbolja ekipa te grupe pored vec katastrofalnog poraza od nas kojeg su dozivjeli u Mejdanu i kuci su imali problema protiv nas...i tu smo imali sansu za pobjedu, ali smo je ispustili i porazeni smo 3-4 razlike nisam tacno siguran.
Ekipu te godine cinili su: Terrel Ray Castle,Samir Leric ,Goran Terzic ,Azur Korlatovic ,Ramiz Suljanovic,Jasmin Hukic,Zarko Vujovic,Selmir Husanovic,Miris Andelija,Jasenko Elezovic,Adnan Hodzic,Vladimir Vukicevic,Milan Oro,Edin Nurkanovic,Nermin Mekic,Davor Kurilic i td.

2003 je bila nasa zadnja godina na zalost :(.....zaista imali smo cast ove godine igrati u toj nekj novoforiranoj Euro ligi gdje su bile mnoge velike ekipe u evropi....upali smo u grupu sa Turk Telecomom,Hapoel Tel Aviv,Panionios Atina,Levski Sofia i Hemofarm.... tu smo zavrsili bez vecih uspjeha sa omjerom 1-9... ta jedina pobjeda bila je protiv Levskog od nekih 10tak razlike, a ostaje zal za jos nekim pobjedama koje bi mozda bile i za nas historijske ...Bili smo blizu pobjede protiv Grckog Panioniosa, ali na kraju nam je sreca okrenula ledja i dozivjeli smo poraz od 74-73..mozda treba napomenuti da nas je Hapoel kuci dobio hajmo reci"samo" nekih 10-15 razlike , ali doduse tamo su nas zgazili ja mislim 30 :)
U toj generaciju za ekipu su igrali:
Andrius Vysniauskas,Igor Tadic,Edin Nurkanovic,Selmir Husanovic,Nermin Mekic,Azur Korlatovic,Amir Delalic, onda onaj mali sto je dosao sa americkog univerziteta Amir Mujazinovic... bio nam je i onaj mrkalj Frierson,Mujo Tuljkovic,Mirza Teletovic,Kenan Sijercic,Adnan Jahic i jos onaj jedan mrkalj Block...
Znaci nismo nastupali onih sezona u ovim natjecanjima kada su nam jos igrali mrkalj Sulejman Wane ,Patrick Anderson, James Brawer, jer oni su samo dolazili kada se igrao drzavni sampionat i playoff i naravno Jadranska Liga..naravno Kalpic i Radulovic su takodjer igrali u ovim navedenim takmicenjima...po meni njih dvojica bili su skoro pa nasa dva najbolja igraca.. obadvojica su trice sarali, a ovaj Radulovic je dobro i ljepio, a znamo da je on poslije postao i reprezetativac Italije

Eto toliko od mene za sada, ovo malo da se prisjetimo starih dobrih dana :(
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 20 maj 2011, 23:59

Procita ja ovo u jednom dahu nisam disao moram da priznam a ta pobjeda nad galatom i danas dan je se sjecam :D A Visnjevski jeli to bio onaj od 2,20 sto nije mogao zakucati ili je to bio jednom neki Slovak na probi.:)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 maj 2011, 00:13

TaRgEt_ je napisao/la:Procita ja ovo u jednom dahu nisam disao moram da priznam a ta pobjeda nad galatom i danas dan je se sjecam :D A Visnjevski jeli to bio onaj od 2,20 sto nije mogao zakucati ili je to bio jednom neki Slovak na probi.:)
mislis na Vysniauskasa?... pa to je onaj Litvanac sto nam je dosao u onom periodu kada smo se poceli raspadat i onda smo se tjesili sa njim.... pa dobro nije on bio tako nesto los, jer davo je on 10tak poena po tekmi uvjek..on je dosao zajedno kad je i Mujo Tuljkovic dosao iz Bosne u Slobodu tako nesto u tom periodu.

Nije on bio nesto izrazito visok, jer mogao bio je on PF-C kako kad je igrao zavisno ko je jos na terenu..ma nije on dugo ni ostao kod nas pola sezone mozda sezonu, odnosno odigro taj nas zadnji evropski kup

Brate bila su to lijepa vremena :(...pa kako je samo bilo to euforicno, i sam Terzic je to opisao kako je tih godina vladalo raspolozenje u gradu :(...ja nikad necu zaboraviti mi iz carsije onako drustvo s kahve svi krenemo pred Mejdan 3 sata pred utakmicu kupa radivoja koraca, protiv Maccabia, kad zateknes Ramiza Suljanovica ide u Jalsku Dzamiju :)... reko Ramize sad ce ba utakmica, hajde u Mejdan :)...s obzirom da je Ramiz pobozzan, kaze nam da prvo mora obaviti obaveze prema allahu, a tek nakon toga uputit ce se u mejdan i prikljucit ce se ekipi :)..kao ima jos vremena do utakmice, ali Ramiz ne razumije da je nama utakmice pocinjala jos rano ujitru u 7 kad se probudis :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 maj 2011, 00:41

Evo kad sam vec spomeno Terzica i njegove rijeci, evo da ih i postavim..on je najbolje opisao situaciju koja je tad vladala u nasoj ekipi i gradu...vjerovatno stari ovdje znaju da je cak uprava kluba dozvoljavala navijacima da dolaze u prostorije kluba kada su god pozeljeli i budu gore, a prostorije su tada bile iznad kafica "Kapija"

GORAN TERZIC (22), POJACANJE

"Ljetos sam zaista imao nekoliko ponuda da nastavim igrati van BiH, da bih, skoro sasvim slucajno, poceo pregovarati sa ljudima iz 'Sloboda Dite'. Vec tokom prvog susreta ostao sam prijatno iznenadjen ozbiljnoscu 'Slobodinih' predstavnika i njihovom spremnoscu da ulazu u razvoj ekipe. Istovremeno, Jasmin Hukic je odlucio ostati u Tuzli, iz Sarajeva je stigao i Samir Leric, i tako se zatvorio krug mojih i klupskih interesa i ambicija. Moram priznati da sam tek po dolasku ovdje cuo kako postoji nekakav animozitet izmedju Tuzle i Sarajeva. Ja ga, medjutim, nisam primijetio niti u jednom trenutku. Primijetio sam zato fanaticnu odanost publike. Ovdje svaki dan srecem ljude koji, bez ikakve nadoknade, brinu o tome hocemo li mi imati sokove i voce za put. O drugim stvarima, dakle, ne vrijedi ni govoriti. Jednostavno, vodi se racuna i o onim sitnicama o kojima se u drugim klubovima ne misli. Tri nasa navijaca su, nakon sto smo dobili 'Galatasaray', dosli na sarajevski aerodrom, cestitali nam, proveli deset minuta s ekipom i vratili se u Tuzlu. Niko nije ocekivao kako mi mozemo dobiti Turke i upravo u tome mi smo dobili ekstra poticaj. Otisli smo odavde sa plus sest i vjerujem da su oni ocekivali kako ce nas lako dobiti. No, prosli smo. Istina, u jaku grupu, ali 'Sloboda' je ipak tim sa pet reprezentativaca."
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 maj 2011, 05:32

Imali smo onu dobru sezonu u jadranskoj ligi, ali nazalost, kada smo izgubili mjesto u ligi, od tad nam je i krenulo na gore...i ako smo zavrsili tad kao 5 sa istim omjerom kao i Siroki cini mi se, ali eto ipak spadamu u ekipu koja je bila najbliza ulasku medju 4 najbolje ekipe.

Dobro se sjecam te sezone 2001 jer tad sam bio dobio vizu da idem u posjetu u USA na 6 mjeseci da malo radim, a ja sam rekao da cu tamo otici tek kada prodje utkamica izmedju Cibone i Olimpije , jer tad nam je bilo veliko igrati protiv onakve Cibone i protiv Olimpije u kojoj je tad nastupao Hukic :(.

Te sezone smo izgubili Hukica,Lerica,Castla,Kalpica,Andeliju,Bosnica,Brewera i td, ali smo tada doveli tad Shaqa u ekipu, a to je Suleyman Wane :)...covjek se ono ponasao kao Shaq i samo je zakucavao ispod kosa :)..bio je on odlican centar,kamo srece da smo njeg aimali u onom periodu dok smo imali Hukica,Castla,Lerica i td...poded njega dobili smo i onog kloca od crnca Andersona, sto mu je mati radila u pentagonu, pa se brino za majku, kada je udario avion septembra 11 :)...doduse on je dosao godinu prije , ali uglavnom treba ga spomenuti da smo ga imali...bio je los skroz i fulao je previse ...Dobili smo takodjer i Aleksica, a naranvo imali smo tu jos stare Vujovica,Korlatovica,Suljanovica,Husanovica,Tadica i td.
Svi smo tad zeljno cekali te dvije velike utkamice, a prva od njih bila je Cibona :)... tad Cibona sa imenima poput Prkacina,Sesara,Bowmana,Planinica, pa i nas reprezetativac i nekadasnji igrac Brotnja Barisa Krasic....onaj ko e sjeca sigurno da mu ta utkamica ostaje u najvecem sjecanju, zbog onakve atmosvere...na ulazima ko god je ulazio djelile su se prskalice, tako da su se one trebale paliti za vrijeme izlaska nasih igraca na parket...naravno tad je bio NBA ambijent, kada kazem NBA, to je ona najava igraca u zamracenoj dvorani, sa mini vatrometom, zatim te prskalice citava dvorana je zapalila, a zatim i fukare su na sve to zapalile par baklji :)..jendostavno ludilo u medjanu :)...Mejdan je na nogama Cibona vosi 10tak razlike, a atmosvera uzarena i igraci noseni nasom podrskom sustizu Cibonu i na kraju dolaze do pobjede 87:84 :)
Tad trener Cibone Aco Petrovic, u svojoj izjavi koju je dao, uglavnom je objasnio zasto je doslo do psihickog pada Cibone :)...popularni Aco rece, kako je igrao i trenirao ekipe i vodio ih po mnogim dvoranama, ali ovo sto je sinoc zatekao je nesto fenomenalno i sigurno jedan od najboljih admosvera koja ga je zatekla u njegovoj bogatoj karijeri...jos je rekao, kako je i ranije dolazio u Tuzlu i da je uvjek bilo pakleno, ali da je ono sto se tu noc desilo ipak prevazislo sve...uglavnom najveci krivac poraza Cibone bila je nasa publika, kako je to Aco opisao....
Zelim ovo ponovo da se desava u nasem gradu, jer narod se ovoga zazelio ebiga :(...nije vise to zbog mene, jer ja vise dole i nisam jer ja sam krajem 2005 i otisao daleko i to je period kada je vec nasa Dita bila u hausu...ali vi koji niste ovo osjetili i koji ste jos dole zasluzujete ponovo da imate i da uzivate, kao sto smo nekad uzivali :(
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 maj 2011, 09:56

a bas se pitam sto nisi spominjao Cibonu u prvom tekstu....za ono nema rijeci da se opise, to je sve sto se moze reci...

btw Anderson je za mene bio odlican play, uopste los nije bio, istina nije davao 20-ak poena po utakmici sto se vazda ocekuje od amera, ali kontroliranijeg playmakera nismo imali. Covjek je igrao 35 minuta po mecu na istom nivou, igrao paklenu odbranu, dobro ogranizirao igru...jbg ako bi povlacili paralelu sa ovim poznatim igracima licio je najvise na Fisera iz Lejkersa ili Harpera iz Cikaga, znaci nije prva zvijezda ekipe, nije ni 3.napadacka opcija ali bez njeg ne mozes ni zamisliti tu ekipu...

a Suljo je posebna prica, kad izlijepi Sarliju protiv Sirokog, nisam nikad vidio da je neko unistio Sarliju ko Suljo. Zare pocne utakmicu u prvoj petorci, stipa udara, provocira protivnickog centra, skupi 3 faula i napolje, centar se iznervira , mozda i on skupi koji faul ako je tanji na zivcima i onda Suljo to koristi i raznese ga...bas da je on bio sa Hukom, Terijem i tom generacijom ne bi nam nigdje bilo kraja
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 maj 2011, 10:10

ma dobro u prvom tekstu sam se uglavnom osvrno na one nase prve pocetke od samih ratnih olimpiskih igara i prvog nastupa na evropskoj sceni, kada smo igrali sa Splitom, pa poslije onda i sa Zalgirisom, zatim i do prvog nastupa kada smo kao domacini napokon poceli igrati u nasem Mejdanu...eh sad brate kad bi se jos prisjecali domacih utakmica pa gdje bi nam bio kraj :)

Kad se sjetim kad se formiralo prvo poslijeratno zajednicko takmicenje i sad se prvo razigravalo kao neke kvalifikacije i nas je zapala neka ekipa iz Banja Luke Orlovi Trznica...ne znam jeli ta ekipa jos postoji, ali nas 10tak je otislo u Banja Luku sa autima , ali se nismo ono odkrivali kao navijaci, jer tad je bilo malo zeznuto :)...sjeli smo onako u dvorani gledali nasu ditu, a u dvorani se ori "Hajmo Srbi na noge" :)...kad dole nasa klupa citava ustala :)...dobro to se slucajno desilo, jer smo napravili neku mini seriu tad :).....pa gdje brate kad se sjetimo samo onda onog finala kupa u Zetri :) koji se igro dobro se sjecam 8 marta :)...6 Buseva pravac zetra , onda filharmonija iz tuzle dosla..lijepota je bilo tad vidjeti zetru punu, jer pored nas navijaca kojih je doslo 6 buseva, bilo je jos veliki broj auta normalnih simpatizera naseg kluba..naravno i sarajlije su tad navijale za nas... ma stvarno je tih godina bilo lijepo biti navijac nase Slobode Dite...i danas mo naravno ponosni na to, ali ljudi su nam upropastili klub ebiga :(

Sad me najvise razocarao Zare nakon svega sto je pruzao za onu Ditu,onda je sjeo na vrucu stolicu i gdje je sve ono sto je stekao kod nas pobrisao iz nasih memoria :(...Zare je zaista bio junak i idol svima i svi su ga postovali...nikad necemo zaboraviti onih parola i sala koje su upucene njemu primer "Vojvoda Zare" :)... brate njega su u Banja Luci u onoj utakmici kada se odlucivao prvak BiH izmedju Borca i Slobode napadali i prijetili mu u dvorani Borik..prica mi bas Muris Andelija koji je tad bio clan ekipe, kako su tad mu dole prijetili jer kako je on srbin i izdaje svoje i zeli uzeti titulu svojima i neki mu je opsovao sestru, a Zare ga okacio na vjesalicu u svlacionici :)...vjeruj mi brate da onu utkamicu smo dali Borcu...sjeti se da smo imali utakmicu igrali smo odlicno i na kraju smo posustali iz neznam ti kojih razloga...misli Borac jeste bio kvalitetan protivnik imali su Kukica,Blagojevica,Milorad Kovacevic,Vasil Sevo,Vujasinovic,Vuleta, i td, ali mislim da smo bili onakvi jaci od njih....Znam da mi je Andelija rekao, kako su dobijali pretnje i td i nije mi nikad rekao i normalno nisam ni pitao, dali su se prepali one pobjede i osvajanja titule...bilo kako bilo ostace tajna, a mi titulu nismo uzeli...ja ipak mislim da su se prepali, jer sjeti se onog kupa, kada se prekinula utkamica u Sirokom ili je u Citluku, kad asu nas gadjali pred kraj utkamice, jer smo imali prednost...znaic ebeno je tad bilo dobit na gostovanju :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Capital City
Kontakt:

Post Postao/la Capital City » 21 maj 2011, 10:44

Šteta što grad nema para da pogura barem košarku , vratite terry bosanca i eto vam puna dvorana garant. ;)
A MAN WHO SPREADS WISDOM

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 maj 2011, 10:51

Capital City je napisao/la:Šteta što grad nema para da pogura barem košarku , vratite terry bosanca i eto vam puna dvorana garant. ;)
sa njim da vratimo kosarku?..salis se zar ne?...pa Terry je penzija gotovo je to, a prije svega mi trebamo ljude u upravi kluba, pa tek onda igrace...ne moze publiku vratiti Terry,vec neki novi ljudi u klubu..treba nam gradonacelnik koji voli sport, a ne ovaj koji ce nam stvoriti i Sekspira i pravit ce manifestacije "reci drogi ne", a uz to nam unistava sport...pa kako ces reci drogi ne, kada nemas sporta, zar sport nije nesto gdje bi mladi se sklonili sa ulice , ali kako kada do nedavno nismo imali ni skolu rukometa, a rukometni nam klub bivsi prvak drzave, osvajac kupa i td...sramota ebiga, ali sta mozemo kad, imamo covjeka kojeg ocigledno sport ne zanima
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 21 maj 2011, 11:19

Stvarno je sramota na sto spade kosarka u Tuzli.Pa toliki grad,da nitko nece da ulozi pare.Kako toj upravi ne dosadi svake godine da budete prosjecni???Sto to ne potrate sve iz kluba.Sjecam se utakmica sa Slobodom,to se treba ponoviti.Ipak sad kad nema Bosne,Igokeja uz duzno postovanje nije neki klub,mislim na finalu prvenstva dvorana im prazna.Borac je vec druga prica !!! Dignite klub pa da BIH ima makar kojeg predstavnika vise u NLB ligi,kojeg cemo nadam se izboriti ove godine pa tko god da bude!!!Nemojte se zadovoljiti da budete ispod prosjeka ove lige ili obicni prosjek!!! ;) ;) ;) I kakav vam je taj gradonacelnik i ta zupanija da nece da potjeraju tu upravu koja nema nikakve rezultate!!!? ;)

Capital City
Kontakt:

Post Postao/la Capital City » 21 maj 2011, 13:49

I muminović je dobro zajebo slobodu trener godinama a nije uspio napraviti iskorak , slobodu bi jedna sezona u nlb ligi stavila na noge ali valja doći u nlb pored Dodikovaca. ;)
A MAN WHO SPREADS WISDOM

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 21 maj 2011, 16:52

Salt ja se sjecam da je dosao neki od 2,20 koji nije mogao kucati , istina i ako sam bio klinac ali nisam propustao tekme , sto se tice Andersona on je u napadu bio kanta nije bio neki covjek , ali u odbrani je ginuo igrao paklenu odbranu niko mi nista nije mogao , sjecam se kada Sesar protiv nas kada ga je Anderson cuvao kaze u zivotu nisam vidio da neko moze da igra tako odbranu ko konj , jer Sesar tada a imam osjecaj i sada da uz makoi treninga i svega svakome moze zabiti 20-25 poena , jer jednostavno to je takav igrac. Osim utakmice protiv Cibone sjecam se i one protiv Pivovarne LAsko tada odlicne Pivovarne lomi se rezultat egal i onda cuveni Selmir Husanovic i ona trojka od tablu i dodatno bacanje za 71:67 i Pipanovo spominjanje odbrambenom igracu svega i svacega.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 maj 2011, 03:20

i ona utkamica protiv olimpije kad je Hukic prvi put dosao kuci :)... ebena utakmica ne samo zbog protivnika, vec prije svega noc ranije smo izgubili naseg druga Kemu rahmet mu dusi , koji se iz nekih svojih razloga ubio, pa smo tu noc prvo polozili cvijece na stolicu na kojoj je on cesto sjedio, a zatim i tortu i poklon Hukicu ... maaaaa biceeeeeeeeeeee Ditaaaaaaaa opet sampion...opet sampion...opet sampion :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.