Imali smo onu dobru sezonu u jadranskoj ligi, ali nazalost, kada smo izgubili mjesto u ligi, od tad nam je i krenulo na gore...i ako smo zavrsili tad kao 5 sa istim omjerom kao i Siroki cini mi se, ali eto ipak spadamu u ekipu koja je bila najbliza ulasku medju 4 najbolje ekipe.
Dobro se sjecam te sezone 2001 jer tad sam bio dobio vizu da idem u posjetu u USA na 6 mjeseci da malo radim, a ja sam rekao da cu tamo otici tek kada prodje utkamica izmedju Cibone i Olimpije , jer tad nam je bilo veliko igrati protiv onakve Cibone i protiv Olimpije u kojoj je tad nastupao Hukic

.
Te sezone smo izgubili Hukica,Lerica,Castla,Kalpica,Andeliju,Bosnica,Brewera i td, ali smo tada doveli tad Shaqa u ekipu, a to je Suleyman Wane

...covjek se ono ponasao kao Shaq i samo je zakucavao ispod kosa

..bio je on odlican centar,kamo srece da smo njeg aimali u onom periodu dok smo imali Hukica,Castla,Lerica i td...poded njega dobili smo i onog kloca od crnca Andersona, sto mu je mati radila u pentagonu, pa se brino za majku, kada je udario avion septembra 11

...doduse on je dosao godinu prije , ali uglavnom treba ga spomenuti da smo ga imali...bio je los skroz i fulao je previse ...Dobili smo takodjer i Aleksica, a naranvo imali smo tu jos stare Vujovica,Korlatovica,Suljanovica,Husanovica,Tadica i td.
Svi smo tad zeljno cekali te dvije velike utkamice, a prva od njih bila je Cibona

... tad Cibona sa imenima poput Prkacina,Sesara,Bowmana,Planinica, pa i nas reprezetativac i nekadasnji igrac Brotnja Barisa Krasic....onaj ko e sjeca sigurno da mu ta utkamica ostaje u najvecem sjecanju, zbog onakve atmosvere...na ulazima ko god je ulazio djelile su se prskalice, tako da su se one trebale paliti za vrijeme izlaska nasih igraca na parket...naravno tad je bio NBA ambijent, kada kazem NBA, to je ona najava igraca u zamracenoj dvorani, sa mini vatrometom, zatim te prskalice citava dvorana je zapalila, a zatim i fukare su na sve to zapalile par baklji

..jendostavno ludilo u medjanu

...Mejdan je na nogama Cibona vosi 10tak razlike, a atmosvera uzarena i igraci noseni nasom podrskom sustizu Cibonu i na kraju dolaze do pobjede 87:84

Tad trener Cibone Aco Petrovic, u svojoj izjavi koju je dao, uglavnom je objasnio zasto je doslo do psihickog pada Cibone

...popularni Aco rece, kako je igrao i trenirao ekipe i vodio ih po mnogim dvoranama, ali ovo sto je sinoc zatekao je nesto fenomenalno i sigurno jedan od najboljih admosvera koja ga je zatekla u njegovoj bogatoj karijeri...jos je rekao, kako je i ranije dolazio u Tuzlu i da je uvjek bilo pakleno, ali da je ono sto se tu noc desilo ipak prevazislo sve...uglavnom najveci krivac poraza Cibone bila je nasa publika, kako je to Aco opisao....
Zelim ovo ponovo da se desava u nasem gradu, jer narod se ovoga zazelio ebiga

...nije vise to zbog mene, jer ja vise dole i nisam jer ja sam krajem 2005 i otisao daleko i to je period kada je vec nasa Dita bila u hausu...ali vi koji niste ovo osjetili i koji ste jos dole zasluzujete ponovo da imate i da uzivate, kao sto smo nekad uzivali