RK Borac

Lepinja
Postovi: 194
Pridružen/a: 29 jun 2011, 22:56
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Lepinja » 21 jul 2011, 15:50

‎26. jula Borac će saznati ime protivnika u trećem kolu Kupa pobjednika kupova. Mogući protvnici Borca su: Gumersbah i Flensburg(GER), Aragon(ESP), Energia(ROU), Bern Muri(SUI), Pelister(MKD), Orhus(DEN), Vojvodina Železničar(SRB), Arendal(NOR), Kaustik(RUS), Celje PL(SLO), Lugi(SWE), Celebi Pler(HUN), Zaporožje(UKR), Benfika(POR), Šparkase(AUT).
Prve utakmice igraju se 26/27.11.2011, a revanš 03/04.12.2011.

Avatar
Armageddon2012
Postovi: 1888
Pridružen/a: 06 apr 2011, 23:24
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Armageddon2012 » 24 jul 2011, 21:40

' $ је & $ " $ ? $ у ?. ? $ ' у ' & ' " $ & & " $ - у " 2012/13. " у & ? " - " је ".

У $ ? % је " " у $ на ? сезону.

- % " су % $ ? $ " &, ? & " " $ & Срђан ", " су ? " Црвене $, те ? $, " " " ? ". $ ¥ је % ? " постао " ", " је ? $ " $ % " Aрагона " Сарагосе. Све су то " " " ", са " " ? " - & је стратег ?.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Avatar
Trigger
Moderator
Postovi: 2129
Pridružen/a: 03 jul 2009, 14:43
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 12:26

Armageddon2012 je napisao/la:Vidi,Trigg,to je jedan od mogucih scenarija,ali previdjas da postoji i drugi,mnogo izvjesniji,pa sam tu ja da ti ga prezentujem.... :D

Kombinacija para na silu,bez tradicije i navijaca je gubitna kombinacija,sto je najtransparentnije pokazao slucaj Igokea!
Ali,kombinacija para sa tradicijom,genima i navijacima,je jedna ubitacna kombinacija,koja ce po meni donijeti dugogodisnju dominaciju RK Borac,ne samo u BH okvirima. Kao sto mi malo neprirodno djeluje ova nasa dominacija u fudbalu,nista na svijetu nema prirodnije nego da RK Borac bude perjanica rukometa u ovoj drzavi. Pa pogledajte koliko je samo kod vas bilo igraca iz banjalucke skole rukometa u ovim kokuznim vremenima za Borac.koja su,Bogu hvala,iza nas,nadam se zauvijek.A onakvu emociju kakva je vidjena na utakmici RK Borac-Bosna prije tri mjeseca ili u onim evropskim utakmicama,ja na fudbalu jos nikad nisam vidio,ni blizu,za ovih 10 godina otkad idem na fudbal. Disanje sa ekipom,prezivljavanje svakog napada i odbrane,reakcije i starog i mladog su nesto sto se na fudbalu ne moze vidjeti. Prvaci smo,a nijednom nismo napunili stadion od 7300 mjesta! Cak ni u Evropi. Problem su Zvezda i Partizan koji su vise u srcima vecine,ali u rukometu toga nikad nije bilo,stariji mi kazu da u rukometu nikad u Banjaluci nisu postojali Zvezda i Partizan,a i dan danas je tako,svi uz Borac!

Izvinjavam se sto pisem o Borcu na temi RK Bosna,ali osjetio sam se prozvanim ovim postovima o Borcu gore. Necu vise.

Drugar,
Ja se i dalje nadam da barem TI moje postove 'pravilno' čitaš!

Da, ja jesam veliki navijač RK Bosna, ali si mogao primjetiti da poštujem sve rukometne klubove a da o Borcu znam veoma punooo, i da nikad ne zaboravljam naglasiti izuzetnu tradiciju i osvojene trofeje (teško dostizive bilo kome, pa i samo Borcu danas i ubuduće).
Slažem se ja kad su u pitanju „vještački klubovi“ koji su obično kratka vijeka, ali ni tradicija ili nekadašnja slava nije danas nikakva 'garancija' – sjeti se (ako nisi premlad) rumunske Steaue, Gumersbaha, Dukla... koji su nekad bili „nepobjedivi“ i dominantni u svijetu, a u bivšoj Yugi, npr. Bjelovara, Borca i kraće vrijeme Metaloplastike....

Već sam pisao da mi je, iskreno, drago da se Borac 'vrati' barem 'na pola' svoje nekadašnje slave.
Dominacija RK Bosna (koja nije instant klub nego klub sa decenijskom tradicijom) u BiH zadnjih 7 godina je meni veoma draga ali bez jake konkurencije nema uživanja u rukometu, fudbalu, košarci....
Zato mi je drago što će krenuti SEHA liga, mada sam povremeno sumnjičav da li će to poboljšati kvalitet rukometa u BiH (i drugim državama), jer analizirajući košarkašku NLB ligu nisam primjetio da je došlo do opšteg povećanja kvaliteta košarke u BiH.

Međutim, povratak bivše „Borčeve djece“, danas poznatih 'imena' plus dva sjajna krila nagovještava bolja rukometna vremena za Borac, nadam se.
Moj 'pesimizam' je zasnovan samo na poznavanju našeg mentaliteta (a i mentaliteta nekih od povratnika u Borac!) zato moji tekstovi nisu mnogima po volji.

Naravno da mi je Bosna na 1. mjestu ali ako na parketu Borac ili bilo ko drugi bude zaista bolji (bez 'sporednih faktora') ja ću iskreno čestitati ma koliko meni bilo žao, sport je to - gubi se, pobjeđuje..pada, diže....nestaje..

Znam ja i to šta je značio rukomet u Banja Luci (tvoja paralela s fudbalskim navijačima) i kako je Borik znao biti prepun a i nekadašnji asfaltni otvoreni stadion – bio sam ja čest gost (pa i malo duže od tog) u Banja Luci....Pamtim i prepun nogometni stadion kad nije bilo stolica i kad 'igla nije imala gdje past' a danas...sve si napisao.

Znam da sam opširan, ali da zaključim – poenta je u pojačanjima RK Borac.
Zaista su to već poznata imena u nešto poznijim godinama (što u rukometu više nije presudno ali ne i nebitno) i mogli bi zaista napraviti ''Borčevu revoluciju'', ali....
Simptomatično je da se o njihovom povratku uzaludno pričalo zadnjih 4-5 godina...a onda odjednom „bum“ skoro se svi vratiše u jednom mahu!? To se može posmatrati s više aspekata ali sad bi bilo pretjerano sve to apslovirati.
Činjenica je da su to profesionalci koji žive od rukometa (lova na prvom mjestu – sjeti se N.Golića) i da tu priče o 'ljubavi' prema matičnom klubu baš ne piju vode i dok bude para biće i muzike (a lova danas glavni problem i u mnogo jačim ligama i klubovima...)!?
Biće super ako oni nastave da igraju kao što su igrali u stranim klubovima, ali ne treba zanemariti i činjenicu da su neki od njih u silaznoj igračkoj putanji, a neki često povrjeđeni... Uz to 'faktor' sujete može biti vrlo negativan... Da bi se većina ovog izbjegla treba imati zaista jaku upravu i vrlo, vrlo, autoritativnog trenera – a Marka to nije, uz svo uvažavanje istog kao osobe i rukometnog radnika.
Stojanović je, naprimjer, naše najbolje lijevo krilo ali, vjeruj, njegova forma nije ni 60% od one koju je imao u Bosni kad se i prodao u inostranstvo. Slično je i sa Obradovićem..... Rađenović nije pojačanje – bio je u Bosni i svi znaju koji je to 'tip' igrača...

Hajde neka bude da nisam u pravu, iskreno, jer Bosni treba pravi rival, ali bez pretjerivanja – niti je moja Bosna vrhunska evropska ekipa niti će to biti Borac sa ovim pojačanjima i ''pojačanjima'' – to je sigurno.
Ipak, Bosna je zadnjih godina napravila određen rejting (najbolji od bh.klubova u poratnom periodu) u Europi – to je činjenica.
Bosna ima, sad, mnogo, mladju ekipu koja ima solidno međunarodno iskustvu i ima upravu koja je dosljednja u sprovođenju 'zacrtanog', a najjači adut je struka – trener Smajlagić ('banjalučko dijete') i kondicioni trener Njaradi, ali i svi ostali koji čine stručni štab i učestvuju u radu ekipe.
Borac to objektivno još uvijek nema i šteta što više nemate u klubu ljudi kao što su bili pok. Pero Perović i Momo Golić, te Abas Arslanagić, Miro Bjelić, Rade Unčanin, Zoran Kalinić....

Neću više!
Pozz :)
Bosno moja poharana....

Avatar
Armageddon2012
Postovi: 1888
Pridružen/a: 06 apr 2011, 23:24
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Armageddon2012 » 26 jul 2011, 12:35

Ovo je odlican post,i skoro da bih ga mogao potpisati. Narocito onaj dio o "naprasnoj ljubavi" nasih igraca koji nisu svracali ni na kafu u Borik,a sad kad je finansijski podrzan projekat stvaranja velikog Borca,odjednom je samo Borac njihov klub.
Ali,sve je to dio mozaika sklapanja jedne respektabilne ekipe,a ono sto najvise raduje je da je RK Borac prepoznat kao velika vrijednost od strane onih koji drze kasicu prasicu,i da je dato cvrsto obecanje da se nece cak ni na ovome stati,vec da ce budget biti iz godine u godinu-veci!!

A kad je tako,ni struka nije problem,par vezanih Markinih neuspjeha (do kojih se nadam da nece doci), i dovedemo Abaza ili Pipeta na visegodisnji ugovor...I oni su nasi,ne zaboravi :D

Ili onaj nas,banjalucki, trener iz Bundeslige,zaboravio sam mu ime,kazu izuzetno cijenjen strucnjak u Svabiji....
Zadnja izmjena: Armageddon2012, dana/u 26 jul 2011, 12:39, ukupno mijenjano 3 puta.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

matrix1982
Postovi: 141
Pridružen/a: 25 jan 2011, 12:03
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:37

naravno svake godine je tako pa opet gledate Bosni ledja ili ste stepenicu nize

Avatar
Armageddon2012
Postovi: 1888
Pridružen/a: 06 apr 2011, 23:24
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Armageddon2012 » 26 jul 2011, 12:40

matrix1982 je napisao/la:naravno svake godine je tako pa opet gledate Bosni ledja ili ste stepenicu nize
E ti za razliku od Triggera nisi u pravu.Nije svake godine bilo ovako,ovo je prvi put.Uvijek smo u sezonu ulazili daleko,daleko slabiji od RK Bosna.
A ovakve izjave se nisu mogle nikad procitati.
? $ ' у ' & ' " $ & & " $ - у " 2012/13. " у & ? " - " је ".
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

matrix1982
Postovi: 141
Pridružen/a: 25 jan 2011, 12:03
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:43

Armageddon2012 je napisao/la:
matrix1982 je napisao/la:naravno svake godine je tako pa opet gledate Bosni ledja ili ste stepenicu nize
E ti za razliku od Triggera nisi u pravu.Nije svake godine bilo ovako,ovo je prvi put.Uvijek smo u sezonu ulazili daleko,daleko slabiji od RK Bosna.
Vjeruj mi da nista niste jaci samo ste na izvikanim imenima
jaci...... Ljubisic, Trivundja, Radjenovic igraca istroseni....
Obradovic, Stojanovic u padu forme... jedino Djukic vrh

Avatar
Trigger
Moderator
Postovi: 2129
Pridružen/a: 03 jul 2009, 14:43
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 12:43

Armageddon2012 je napisao/la:Ovo je odlican post,i skoro da bih ga mogao potpisati. Narocito onaj dio o "naprasnoj ljubavi" nasih igraca koji nisu svracali ni na kafu u Borik,a sad kad je finansijski podrzan projekat stvaranja velikog Borca,odjednom je samo Borac njihov klub.
Ali,sve je to dio mozaika sklapanja jedne respektabilne ekipe,a ono sto najvise raduje je da je RK Borac prepoznat kao velika vrijednost od strane onih koji drze kasicu prasicu,i da je dato cvrsto obecanje da se nece cak ni na ovome stati,vec da ce budget biti iz godine u godinu-veci!!

A kad je tako,ni struka nije problem,par vezanih Markinih neuspjeha (do kojih se nadam da nece doci), i dovedemo Abaza ili Pipeta na visegodisnji ugovor...I oni su nasi,ne zaboravi :D

Ili onaj nas,banjalucki, trener iz Bundeslige,zaboravio sam mu ime,kazu izuzetno cijenjen strucnjak u Svabiji....
Velimir Petković, nekadašnje lijevo krilo Borca i trener koji je s Borcem osvojio IHF Kup. Izvrstan stručnjak, ali Njemci mnogo više plaćaju.....
A Pipe (pa napisah da je banjalučko dijete - Mladost+Borac) je u nedavnom intervju decidno izjavio da je njegov rodni grad za njega samo to i ništa više!
Još da znaš zašto su Pipe i Z.Saračević otišli (otjerani) iz Borca polovinom osamdesetih prošlog vijeka....
Bosno moja poharana....

Avatar
Armageddon2012
Postovi: 1888
Pridružen/a: 06 apr 2011, 23:24
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Armageddon2012 » 26 jul 2011, 12:44

Zasto?
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

SrdjanBL
Postovi: 707
Pridružen/a: 20 maj 2010, 08:49
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la SrdjanBL » 26 jul 2011, 12:45

Ljubisic je golman kakvog Bosna nece jos dugo imati, to je mjesto na kojem je Borac definitivno jaci, sa Ljubisicem i Blazevicem na golu imacemo jacu odbranu 50% nego prosle godine. 8-)

matrix1982
Postovi: 141
Pridružen/a: 25 jan 2011, 12:03
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:47

SrdjanBL je napisao/la:Ljubisic je golman kakvog Bosna nece jos dugo imati, to je mjesto na kojem je Borac definitivno jaci, sa Ljubisicem i Blazevicem na golu imacemo jacu odbranu 50% nego prosle godine. 8-)
Nisu oni samom Marjancu mogli prismrdit

SrdjanBL
Postovi: 707
Pridružen/a: 20 maj 2010, 08:49
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la SrdjanBL » 26 jul 2011, 12:47

Daj nemoj biti smijesan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

matrix1982
Postovi: 141
Pridružen/a: 25 jan 2011, 12:03
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:49

SrdjanBL je napisao/la:Daj nemoj biti smijesan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Upravu si... covjek brani za Srbiju i u Evropi a ovi su pojacanja
iz C. Zvezde... Respect

neno#4
Postovi: 7862
Pridružen/a: 10 apr 2009, 23:00
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la neno#4 » 26 jul 2011, 12:51

Armageddon2012 je napisao/la:
matrix1982 je napisao/la:naravno svake godine je tako pa opet gledate Bosni ledja ili ste stepenicu nize
E ti za razliku od Triggera nisi u pravu.Nije svake godine bilo ovako,ovo je prvi put.Uvijek smo u sezonu ulazili daleko,daleko slabiji od RK Bosna.
A ovakve izjave se nisu mogle nikad procitati.
? $ ' у ' & ' " $ & & " $ - у " 2012/13. " у & ? " - " је ".
Samo je problem da se izjave ovakvog tipa ne obiju od glavu. Ja odlicno znam istu pricu samo u kosarci. KK Bosna je uvijek na papiru ulazila jaca od Sirokog, uvijek i na kraju u 2/3 slucajeva izlazila kao porazena. Prosle godine je i Igokea tako radila. Ono sto se meni iznimno svidja kod Uprave RK Bosna, trenera, igraca je to sve kazuju na terenu. Dovode pojacanja koja se uklapaju u sistem, dovode igrace koji njima odgovaraju, tj. koje Pipe procijeni da mu odgovaraju. Naravno, bude uvijek i fula, ali u nekim ogranicenim kolicinama. U svakom slucaju bice iznimno zanimljivo ove godine.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Iker C
Postovi: 1052
Pridružen/a: 04 sep 2009, 19:56
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Iker C » 26 jul 2011, 12:52

Marjanac je samo za nijansu lošiji golman od Tahirovića. Boljeg od Marjanca teško da i Bosna i Borac mogu u skorije vrijeme dovesti.
FEDERER= KLOC

Avatar
Armageddon2012
Postovi: 1888
Pridružen/a: 06 apr 2011, 23:24
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Armageddon2012 » 26 jul 2011, 12:56

Sve mi se ci ni da je i taj Marjanac nas,ako zatreba vraticemo i njega ako je toliko dobar.... :D

To prezime je jako cesto u Banjaluci,posebno na Lausu,ja ih znam nekoliko.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

matrix1982
Postovi: 141
Pridružen/a: 25 jan 2011, 12:03
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:57

Armageddon2012 je napisao/la:Sve mi se ci ni da je i taj Marjanac nas,ako zatreba vraticemo i njega ako je toliko dobar.... :D

To prezime je jako cesto u Banjaluci,posebno na lausu,ja ih znam nekoliko.
Taj arjanac nije vas mislim ni u prostoru od 200km

SrdjanBL
Postovi: 707
Pridružen/a: 20 maj 2010, 08:49
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la SrdjanBL » 26 jul 2011, 12:57

Marijanac ja koliko znam vise nije clan Bosne, ili grijesim ;)

matrix1982
Postovi: 141
Pridružen/a: 25 jan 2011, 12:03
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:59

SrdjanBL je napisao/la:Marijanac ja koliko znam vise nije clan Bosne, ili grijesim ;)
Nije li jeste Uvodic i novi golman....

SrdjanBL
Postovi: 707
Pridružen/a: 20 maj 2010, 08:49
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la SrdjanBL » 26 jul 2011, 13:00

Znaci otisao je... mlatimo praznu slamu 8-)

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.