Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 avg 2011, 00:22

Interista di cuore je napisao/la:
Pogledaj rezultat u pretkolu LE izmedju Palerma i Thuna i vjerujem da ce ti bit jasnije zasto Serie A na osnovu LE nece nikoga prestic ;)
Pa i Mainz je ispao od Gaz Metana... :lol:

Sreća u nesreći je što Bundes ligu predstavljaju teški levati... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 avg 2011, 00:22

tony-mortale je napisao/la:a papis sise demba, i ja konan didije :?: :?: :?:
kako sam se lani nasmijao kad sam vidio da su bili najbolji strijelci BL uz mega klasu lakića :lol:
Ma da bre. Klasicna liga za decu baustelaca, igrace iz Istocne Evrope i Balkana i ponekog zalutalog Afrikanca i Juznoamerikanca. Samo su 5 igraca od imena dosla u nju za 10ak poslednjih sezona - Raul, Hyypia, RVN, Robben i Ribery (ne znam stvarno za jos nekog, ali neka me slobodno isprave). Trojica su matorci, jedan je otputovan iz Reala, a jednog su uzeli kao igraca WC klase, a on je cisto naduvan (kao engleski igraci). No hajde da ga nekako racunamo u WC.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 05 avg 2011, 00:23

ove sezone slavi se deseta godišnjica otkad je zadnji put klub iz BL bio prvak europe, otada su talijanski klubovi bili prvaci samo tri puta sram da ih bude, pa ni pet puta nisu mogli, stvarno bruka :lol:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Omerovic
Kontakt:

Post Postao/la Omerovic » 05 avg 2011, 00:27

ošli: Gabbiadini (Cittadella), Schelotto (Catania), Ardemagni (Padova), Caserta (Cesena), Lucchini (Sampdoria), A.Masiello (Bari)
Otišli: Delvecchio (Catania), Basha (Torino), Ruopolo (Padova), Defendi (Bari), Dalla Bona, Amoruso, Talamonti, Troest (Varese).

BOLOGNA
Došli: Gillet (Bari), Rickler (Piacenza), Pulzetti (Livorno), Crespo (Padova), Vantaggiato (Padova), Antonsson (Copenaghen), Rodriguez (Genoa), Vitale (Napoli), Agliardi (Padova), Acquafresca (Genoa).
Otišli: Viviano (Inter), Lupatelli (Genoa), Esposito (Lecce), Ekdal (Juventus), Meggiorini (Novara), Bernacci (Modena), Buscè, Mutarelli, Moras, Britos (Napoli)

CAGLIARI
Došli: El Kabir (Mjallby), Sivakov (Wisla Cracovia), Ibarbo (Atletico Nacional), Avramov (Fiorentina), Gozzi (Modena), Suazo (Inter).
Otišli: Marchetti (Lazio), Acquafresca (Bologna), Missiroli (Reggina), Ragatzu (Gubbio), Lazzari (Fiorentina), Pelizzoli (Padova).

CATANIA
Došli: Moretti (Ascoli), Barrientos (Estudiantes), Delvecchio (Atalanta), Terracciano (Nocerina), Regula (Vitoria Setubal), Keko (Atletico Madrid).
Otišli: Schelotto (Atalanta), Bergessio (Saint-Etienne), Carboni (Banfield), Terlizzi, Pesce (Novara), Morimoto (Novara).

CESENA
Došli: Mutu (Fiorentina), Rennella (Grasshoppers), M. Rossi (Bari), De Feudis (Torino), Comotto (Fiorentina), Eder (Brescia), Gilnics (Athletic), Candreva (Udinese), Guana (Palermo).
Otišli: Jimenez (Al Alhi), Felipe (Fiorentina), Santon (Inter), Dellafiore (Palermo), Caserta (Atalanta), Pellegrino (Colon), Fatic (Chievo), Gorobsov (Torino), Appiah.

CHIEVO
Došli: Acerbi (Reggina), Bassoli (Foligno), Hetemaj (Brescia), Bentivoglio (Bari), Iunco (Torino), Fatic (Cesena), Carretta (Andria), Longhi (Triestina)
Otišli: Constant (Genoa), Bogliacino (Napoli), Gelson Fernandes (Saint Etienne), Marcolini (Padova), Mantovani (Palermo), Iori (Torino), Granoche (Novara), Guana (Cesena), Iunco (Spezia).

FIORENTINA
Došli: Nastasic (Partizan Belgrade), Romulo (Atletico Paranaense), Felipe (Cesena), Papa Waigo (Grosseto), Munari (Palermo), Lazzari (Cagliari)
Otišli: Mutu (Cesena), Donadel (Napoli), D’Agostino (Siena), Avramov (Cagliari), Comotto (Cesena), Santana (Napoli), Seculin (Juve Stabia), Frey (Genoa).

GENOA
Došli: Birsa (Auxerre), Constant (Chievo), Granqvist (Groningen), Ribas (Digione), Ze Eduardo (Santos), Pratto (Universidad Catolica), Seymour (Universidad de Cile), Jorquera (Colo Colo), Krajnc (Maribor), Vinetot (Crotone), Acquafresca (Cagliari), Meggiorini (Bologna), Lupatelli (Bologna), Kharja (Inter), Papastathopoulos, Beretta and Merkel (Milan), Frey (Fiorentina).
Otišli: Criscito (Zenit St. Petersburg), El Shaarawy and Paloschi (Milan), Rafinha (Bayern Munich), Boakye and Cofie (Sassuolo), Floro Flores (Udinese), Boselli (Wigan), Lamanna (Bari), Rodriguez (Bologna), Konko (Lazio), Destro (Siena), Meggiorini (Novara), Acquafresca (Bologna), Eduardo (Benfica), Paro (Vicenza), Chico (Mallorca), Milanetto (Padova).

INTER
Došli: Castaignos (Feyenoord), Viviano (Bologna), Caldirola (Vitesse), Santon (Cesena), Muntari (Sunderland), Alvarez (Velez), Jonathan (Santos).
Otišli: Materazzi, Kharja (Genoa), Suazo (Cagliari).

JUVENTUS
Došli: Pirlo (Milan), Ziegler (Sampdoria), Lichtsteiner (Lazio), Pazienza (Napoli), Amauri (Parma), Almiron (Bari), Ekdal (Bologna), Marrone (Siena), Pasquato (Modena), Vidal (Bayer Leverkusen).
Otišli: Aquilani (Liverpool), Traore (Arsenal), Rinaudo (Napoli), Salihamidzic (Wolfsburg), Immobile (Pescara), Tiago (Atletico Madrid), Felipe Melo (Galatasaray), Sissoko (PSG)

LAZIO
Došli: Klose (Bayern Munich), Lulic (Young Boys), Konko (Genoa), Cavanda (Torino), Mendicino (Ascoli), Marchetti (Cagliari), Stankevicius (Valencia), Cissè (Panathinaikos), Cana (Galatasaray).
Otišli: Lichtsteiner (Juventus), Muslera (Galatasaray), Berni (Braga), Bonetto, Meghni, Manfredini (Sambonifacese), Tuia (Foligno).

LECCE
Došli: Esposito (Bologna), Cacia (Piacenza), Carrozzieri (Palermo), Strasser (Milan), Obodo (Udinese), Julio Sergio (Roma).
Otišli: Rosati (Napoli), Munari (Fiorentina), Rispoli (Sampdoria), Coppola (Parma), Sini and Bertolacci (Roma), Gustavo (Botafogo), Fabiano (Shandong Luneg), Giuliatto (fc), Chevanton (Colon), Donati (Padova), Vives (Torino).

MILAN
Došli: Mexes (Roma), Taiwo (Marsiglia), El Shaarawy, Paloschi and Zigoni (Genoa), Comi (Torino).
Otišli: Pirlo (Juventus), Jankulovski (Banik Ostrava), Papastathopoulos, Beretta and Merkel (Genoa), Albertazzi (Getafe), Didac Vilà (Espanyol), Coppola, Oduamadi and Verdi (Torino), Beretta (Ascoli), Onyewu (Sporting Lisbon), Osuji (Padova), Legrottaglie, Adiyiah (Karsiyaka), Strasser (Lecce).

NAPOLI
Došli: Fernandez (Estudiantes), Donadel (Fiorentina), Dzemaili (Parma), Rosati (Lecce), Bogliacino (Chievo), Mannini (Sampdoria), Rinaudo (Juventus), Cigarini (Siviglia), Dalla Bona (Atalanta), Inler (Udinese), Britos (Bologna), Santana (Fiorentina), Colombo (Triestina).
Otišli: Pazienza (Juventus), Blasi and Santacroce (Parma), Yebda (Benfica), Cribari (Cruzeiro), Iezzo, Gianello, Amodio, Bucchi, Hoffer (Eintracht Frankfurt), Vitale (Bologna), Dumitru (Empoli), Sosa (Metalist).

NOVARA
Došli: Paci (Parma), Meggiorini (Genoa), Mazzarani (Udinese), Morimoto (Catania), Pesce (Catania), Garcia (Palermo), Coser (Ascoli), Granoche (Chievo), Giorgi (Ascoli).
Otišli: Bertani (Sampdoria), Gonzalez (Palermo), Gheller (Pavia), Gigliotti (San Lorenzo), Parola, Strukelj and Drascek.

PALERMO
Došli: Gonzalez (Novara), Cetto (Tolosa), Milanovic (Lokomotiv Moscow), Zahavi (Hapoel Tel Aviv), Simon (Haladas), Labrin (Huachipato), Pisano (Varese), Munari (Lecce), Lanzafame (Brescia), Mantovani (Chievo), Lores (Defensor).
Otišli: Paolucci (Siena), Liverani, Glik (Torino), Darmian (Torino), Carrozzieri (Lecce), Ciani (Polonia Varsavia), Munari (Fiorentina), Garcia (Novara), Guana (Cesena), Goian (Glasgow Rangers), Kasami (Fulham), Sirigu and Pastore (PSG).

PARMA
Došli: Pellè (Az Alkmaar), Borini (Chelsea), Sansone (Bayern Munich), Brandao (Siena), Blasi and Santacroce (Napoli), Coppola (Lecce), Danilo (Aris Salonicco), Pereyra (Nacional), Biabiany (Sampdoria), Valdes (Sporting Lisbon), Fabio Nunes (Portimonense).
Otišli: Amauri (Juventus), Dzemaili (Napoli), Angelo (Siena), Paci (Novara), Rispoli (Sampdoria), Bojinov (Sporting Lisbon), Pisano (Vicenza), Schiavi (Padova).

ROMA
Došli: Cicinho (Villarreal), Okaka (Bari), Curci and Guberti (Sampdoria), Bertolacci and Sini (Lecce), Crescenzi (Crotone), Pettinari (Crotone), José Angel (Sporting Gijon), Nego (Nantes), Bojan (Barcelona), Lamela (River Plate), Heinze (Marseille), Stekelenburg (Ajax).
Otišli: Mexes (Milan), Castellini (Sampdoria), G. Burdisso, Loria, Riise (Fulham), Guberti (Torino), Doni (Liverpool), Menez (Paris Saint Germain), Julio Sergio (Lecce).

SIENA
Došli: Angelo (Parma), Tziolis (Racing), Paolucci (Palermo), Belmonte and Codrea (Bari), Destro (Genoa), Grossi (Varese), D’Agostino (Udinese), Angella (Udinese), Brkic (Udinese), Pesoli (Varese).
Otišli: Brandao (Parma), Coppola (Torino), Marrone (Juventus), Cacciatore (Sampdoria), Carobbio (Spezia).

UDINESE
Došli: Danilo (Palmeiras), Fabbrini (Empoli), Barreto (Bari), D’Agostino (Fiorentina), Floro Flores (Genoa), Brkic (Vojvodina), Mazzarani (Modena), Doubai (Young Boys), Sissoko (Troyes), Neuton (Gremio).
Otišli: Beleck (Aek Athens), D’Agostino (Siena), Angella (Siena), Zapata (Villarreal), Romero (Granada), Inler (Napoli), Brkic (Siena), Forestieri (Bari), Sanchez (Barcelona).

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 avg 2011, 00:27

Omerbavarac je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Znaci, fussball se igra za poene i koeficijente, a ne za trofeje :?: Interesantno razmisljanje. To pokazuje zasto ja ne kapiram vas, a vi mene. ;)
Ocigledno da se igra za to, s obzirom da u Italiji toliko kukaju za gubitkom svakog dragocjenog boda.
U Italiji kukaju na lezernost pojedinih klubova. Npr. Palermo proda Pastore-a, a dovede klince od 17 godina, pa ih izvede u evroutakmicama. Sigurno da niko ne kuka na Napoli, koji igra svaku tekmu sa namerom da je dobije. ;)
A samo nek ti koeficijenti budu glavni adut. Kad vas opet ocerupaju Milan ili Inter dogodine (ja vec zaboravio po koji put), kukacete kao pre neki mesec sto ste kalimerisali.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 05 avg 2011, 00:29

Pa imate najsvjeziji dokaz Rafinhe, koji se levatio po Seriji A prosle sezone, eno ga sad izgleda nezamjenjiv u Bayernu

a dok sa druge strane dodje Diego kao najbolji igrac te lige, igra odlicno 3-4 utakmice dok ga nisu skontali, i na kraju se ispostavio kao flop teski, pa o cemu mi pricamo ?

kad su kapacitet i opremljenost stadiona, kao i posjecenost na istima, bili odraz jacine neke lige ? Pa Bundesliga je uvijek imala posjecenije stadione od Italije, cak i kada je Seria A bila na vrhuncu

EPL-u svaka cast, ali ja iz Engleske postujem samo Liverpool i Man Utd
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 05 avg 2011, 00:30

Omerbavarac je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Znaci, fussball se igra za poene i koeficijente, a ne za trofeje :?: Interesantno razmisljanje. To pokazuje zasto ja ne kapiram vas, a vi mene. ;)
Ocigledno da se igra za to, s obzirom da u Italiji toliko kukaju za gubitkom svakog dragocjenog boda.
dobro cool su bavarci,dobili milan na audi cup-u na penale kaze dobro je da smo ih poceli pobjedjivati pa barem i na penale hahahahhaha,prosle godine ih Inter smiri u CL a ako opet nalete na nas crno im se pise imaju kompleks ljudi od talijana :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 avg 2011, 00:31

Znači svi se slažemo da je Primera najjača i najcjenjenija liga na svijetu :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 avg 2011, 00:35

LBJ MVP je napisao/la:Znači svi se slažemo da je Premier liga najjača i najcjenjenija liga na svijetu :D
Da. ;)

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 05 avg 2011, 00:35

LBJ MVP je napisao/la:Znači svi se slažemo da je Primera najjača i najcjenjenija liga na svijetu :D
Ne. EPL (koji ne volim uopste) je najjaci...Al Primera ima Real i Barcu koji su trenutno za klasu iznad svih ostalih klubova u Evropi...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 05 avg 2011, 00:39

Interista di cuore je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Znači svi se slažemo da je Primera najjača i najcjenjenija liga na svijetu :D
Ne. EPL (koji ne volim uopste) je najjaci...Al Primera ima Real i Barcu koji su trenutno za klasu iznad svih ostalih klubova u Evropi...
Slazem se mada nisam ljubitelj njih nimalo al jesu najaci.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 05 avg 2011, 00:45

EPl je jedina svjetska liga koju ne gledam, ustvari lazem, ne gledam nijednu britansku :mrgreen:

kazu da je trenutno najbolja liga na svijetu, iskreno ne vidim tu neku dominantnost, izuzev ono jednom kad su imali 3 predstavnika u 1/2 finalu LP, al hajd nek im bude

ma to su sve nijanse, bar trenutno ovo stanje, mala je razlika, sad ce i francuzi sa PSG-om, vec prije Marseillom i Lyonom bti konkurentniji, a i rusi opasno prijete

sto se tice Serie A, ako mene pitate, u odnosu na recimo sezonu 2006/2007 stanje je daleko bolje
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 avg 2011, 00:47

Interista di cuore je napisao/la: EPL (koji ne volim uopste) je najjaci...Al Primera ima Real i Barcu koji su trenutno za klasu iznad svih ostalih klubova u Evropi...
EPL je najjaci, i tu nema dvojbe. A Real i Barcelona su trenutno najjaci klubovi sveta, ali je sama Primera u silaznoj putanji. Verovatno ce ova sezona Serie A biti jace takmicenje od Primere. Top6 klubova u Italiji ce biti jace nego prethodne sezone, a od top6 klubova Spanije samo ce 2 biti jaca, 2 su tesko oslabljena, a 2 su na putu da to postanu.
Da nema Malage, to bi bila ozbiljna kriza. A ostatak lige je u teskim dugovima. Klubovi Serie A su ulozili vise od 100mE u transfere od klubova Primere ovog leta. Ostane li tako, to ce biti prvi put nakon 2008. i drugi put nakon Calciopolija da Calcio dominira Primeru na mercatu. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 avg 2011, 00:53

Puma je napisao/la:EPl je jedina svjetska liga koju ne gledam, ustvari lazem, ne gledam nijednu britansku :mrgreen:

kazu da je trenutno najbolja liga na svijetu, iskreno ne vidim tu neku dominantnost, izuzev ono jednom kad su imali 3 predstavnika u 1/2 finalu LP, al hajd nek im bude

ma to su sve nijanse, bar trenutno ovo stanje, mala je razlika, sad ce i francuzi sa PSG-om, vec prije Marseillom i Lyonom bti konkurentniji, a i rusi opasno prijete

sto se tice Serie A, ako mene pitate, u odnosu na recimo sezonu 2006/2007 stanje je daleko bolje
EPL dominira usled finansijske moci stranaca koji vode njene klubove. Bez nje, ta je liga tezak jadac.

No, to je realnost. Italiji da bi se vratila na mesto #1 trebaju novi stadioni i jos dva bogata kluba - npr. da se dignu opet Torino, Parma ili Sampa i da opet Lazio/Fiorentina budu konkurentni na trzistu klubovima sa severa. Sedam sestara su ono sto nikada niti jedna liga nije imala, sem velike Serie A sa kraja XX veka.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 avg 2011, 00:55

Meni je mišljenje magičnog bitno :)
Nije mi jasno zašto tolike rasprave između vas i "njemaca".Meni je bundesica najdraža liga(ne znam što vjerovatno je do atmosfere na stadionima),ali smiješno su poređenja Serie A i Bundeslige.U historiji je pogotovo Seria A jača od Bundeslige,a i ovaj koeficijent ne može biti vjerodostojan jer Italijani stalno imaju nekog u završnici LP pa i često italijanske ekipe osvoje tu LP.Dok Njemci i nemaju toliko veliku ulogu u toj LP.Imali smo izlete Bayerna prošle godine i Schalkea ove.Taj Schalke neće vidjet knockout fazu LP možda i narednih 20 godina dok Bayern je kao i Schalke imao puno sreće da dođe do tog finala.Još mi nije jasno kako su Uniteda izbacili tada :roll: :mrgreen:
Najbolji igrač lige u prošloj sezoni je otišao u Real i to nisu uzeli za njega ni 15 miliona dok Udinese za Sancheza uzme gotovo 40 miliona.Sanchez je odličan igrač,ali sigurno nije bio najbolji u ligi prošle godine dok Sahin jeste u BuLi.
Jednostavno Seria A je veća i jača od BuLi i na moju žalost,jer volim njemački fudbal,to se neće promijeniti u bližoj budućnosti 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 avg 2011, 01:11

LBJ MVP je napisao/la:ali smiješno su poređenja Serie A i Bundeslige.U historiji je pogotovo Seria A jača od Bundeslige,a i ovaj koeficijent ne može biti vjerodostojan jer Italijani stalno imaju nekog u završnici LP pa i često italijanske ekipe osvoje tu LP.Dok Njemci i nemaju toliko veliku ulogu u toj LP.Imali smo izlete Bayerna prošle godine i Schalkea ove.Taj Schalke neće vidjet knockout fazu LP možda i narednih 20 godina dok Bayern je kao i Schalke imao puno sreće da dođe do tog finala.Još mi nije jasno kako su Uniteda izbacili tada :roll: :mrgreen:
Najbolji igrač lige u prošloj sezoni je otišao u Real i to nisu uzeli za njega ni 15 miliona dok Udinese za Sancheza uzme gotovo 40 miliona.Sanchez je odličan igrač,ali sigurno nije bio najbolji u ligi prošle godine dok Sahin jeste u BuLi.
Jednostavno Seria A je veća i jača od BuLi
I to je sve sto sam ja njima govorio. A oni odgovaraju koeficijentima. I otuda ta rasprava sa "Nemcima". Njima rade brojke kad idu u njihovu korist, a kad ne idu, onda se ide u "cigansko-mafijasko-prevarantske" etikete.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 05 avg 2011, 01:26

sto puta ispričana priča, o tome se dosta pisalo na temi lige petice, al hajd dosadno mi pa može i ovdje za neke koji nisu u toku (ako i takvih ima :lol: ).
jasno je svima da je njemačka liga dodatno mjesto u LP dobila na osnovu igara u potpuno drugom takmičenju a to je EL, jer u LP ne da imaju lošije rezultate od italije već su to drastično lošiji rezultati.
uefa kao referentno razdoblje uzima period od pet(5) godina i krenuvši od nedavno završene do pete unazad to izgleda ovako:
2011. godine u LP njemačka je bila nešto uspješnija po osvojenim eufa bodovima
Italija - 51
Njemacka - 57

2010
Italija - 69
Njemacka - 45

2009
Italija - 40.5
Njemacka - 20

2008
Italija - 53.5
Njemacka - 18

2007
Italija - 56
Njemacka - 23
ali je ostale 4 godine bila toliko lošija da je to smješno i porediti, e sad kako onda da u ovom takmičenju imaju sad predstavnika više ni ljudima u uefi nije jasno, pa su ljudi od ove (ili možda sljedeće sezone nisam 100% siguran) promjenili način bodovanja za LP i EL upravo da se ovakvi nonsensi više ne događaju ;)

znači u pet godina je italija napravila preko 100 bodova razlike u odnosu na njemce ali ipak nekim čudom oni će davati predstavnika više u OVOM takmičenju, da ga hebeš nema smisla, a za EL im skidam kapu, trebali su im još 2 mjesta dati ali ovo nema smisla.
Italija zadnji 5 sezona 270 bodova
njemačka 163.
laku noć, prijatno
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 avg 2011, 06:54

Omerbavarac je napisao/la:To je ta Serija A!!! :lol: :lol:
Ni nakon godina iskustva sa najvecim klubovima koji su kaznjeni, pa cak neki izbaceni u drugu ligu (neopravdano), nisu dosli pameti, bez obzira sto se radi o timu koji je usao iz druge u prvu ligu.
I kazu liga puna zvijezda i velikih igraca?
Moguce da je tako, ali sve dok se desavaju ove stvari pa cak i neozbiljno shvatanje pojedinih takmicenja od vec svima poznatih klubova, Serija A se nece vratiti na zdrave noge.

Na radost mnogih, jos dugo godina cemo gledati ovu patnju. :P
U Italiji povodom namjestanja se i preduzmu neke mjere, nesto se i ocisti, dok u Njemackoj drugoj ligi, ljudi obrcu dobar novac, a vala i ovdje domace mafioze ulecu dosta na prelaz iz 1-2 i slicno, licno gledao i smijao se :mrgreen:
Uzivaj u padu Serie A, valjda vam je to velika boljka, pa svrsavate na isti.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 avg 2011, 11:41

Da vidimo koga ce Udinese dobiti....ccc..

@Magica

Bjezi ba jbt :P , odes tamo i onda... eto, sta bi..nema potrebe za tim.

Izbriso sam onu "temu". To ne moze biti tema, jer nije predvidjena za diskusije i onda je, kao takva, suvisna....u pravu je @Monolog, mada bi bilo lijepo da sve to, negdje imamo, na jednome mjestu... :P

FORZA JUVE :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 avg 2011, 11:58

EPL je najjaci, i tu nema dvojbe. A Real i Barcelona su trenutno najjaci klubovi sveta, ali je sama Primera u silaznoj putanji. Verovatno ce ova sezona Serie A biti jace takmicenje od Primere. Top6 klubova u Italiji ce biti jace nego prethodne sezone, a od top6 klubova Spanije samo ce 2 biti jaca, 2 su tesko oslabljena, a 2 su na putu da to postanu.
Da nema Malage, to bi bila ozbiljna kriza. A ostatak lige je u teskim dugovima. Klubovi Serie A su ulozili vise od 100mE u transfere od klubova Primere ovog leta. Ostane li tako, to ce biti prvi put nakon 2008. i drugi put nakon Calciopolija da Calcio dominira Primeru na mercatu.
Koja 2 kluba su oslabljena i koja 2 su na putu da budu oslabljena :?

Vidim veliki Palermo nastavlja sramoti Italiju :oops:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.