Superliga Portugal

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Superligu Portugala ove sezone osvaja:

Anketa je završila: 12 jun 2011, 02:47.

Sporting Lisabon
1
2%
Benfica
5
11%
Porto
37
79%
Nacional
3
6%
Braga
1
2%
 
Ukupno glasova: 47

Avatar
Tribalian
Postovi: 10759
Pridružen/a: 18 apr 2011, 02:35
Lokacija: Sever Marakane
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Tribalian » 23 jul 2011, 13:31

Alex Sandro (20) presao iz Santosa u Porto,jos jedno pojacanje odbrani Porta.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Avatar
Ted Mosby
Postovi: 6366
Pridružen/a: 14 nov 2009, 18:47
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Ted Mosby » 02 avg 2011, 18:16

Fredy Guarin, veznjak Porta, neće pod svaku cijenu tražiti odlazak iz portugalskog prvaka. Zastupnik kolumbijskog igrača središnjice izjavio je kako se 25-godišnjak ne brine da u sadašnjem klubu neće imati dovoljno izazova...

Kolumbijski reprezentativac nakon impresivne druge polovice prošle sezone zainteresirao je brojne klubove, posebno one iz Italije, a sve je potvrdio njegov zastupnik.

Roma i Inter, prema pisanju medija, najuporniji su u prikupljanju informacija o ovom veznjaku. "Interes nekolicine klubova postoji, ali ne mogu vam reći je li na klupsku adresu stigla poneka službena ponuda. Čekam da mi Porto javi novosti oko toga. Što se nas tiče sve je jasno. Zainteresirani klub mora se javiti Portu, a mi ćemo postupiti onako kako u klubu oduče."

Pojedini portugalski mediji prije nekog vremena plasirali su vijest kako Guarin pod svaku cijenu želi promijeniti sredinu. To, kaže Marcelo Ferreira, nije niti blizu istine.

"Ovo što sam vam upravo rekao znači kako moj klijent nema namjeru forsirati odlazak. Sve dok Porto ne kaže kako je s nekim sklopio ugovor Fredyju je i više nego dobro u trenutnom društvu."

Ugovor s klubom kojem je pristupio 2008. godine iz Saint-Etiennea veže ga do 2014. godine, a poznata je i odšteta koja u njemu stoji. Budući klub morat će platiti 30 milijuna eura želi li ga u svojim redovima.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Avatar
Baboon
Postovi: 1291
Pridružen/a: 03 jul 2008, 22:58
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Baboon » 03 avg 2011, 12:21

Tribalian je napisao/la:Alex Sandro (20) presao iz Santosa u Porto,jos jedno pojacanje odbrani Porta.
I Danilo (20) također iz Santosa u Porto,igra desnog beka koliko znam.Za ova dva igrača platili su oko 23 miliona eura santosu,a pored njih za ovu sezonu su još došli:

Djalma (24) — Marítimo
Iturbe (18) — Cerro Porteño
Kelvin (18) — Paraná Clube
Rafael Bracalli (30) — Nacional
Kléber (21) — Marítimo

Ovaj Kleber se pokazao u pripremnim utakmicama,u sedam mečeva zabio isto toliko golova,gledao sam utakmicu protiv Lyona odličan je bio,igra desno krilo.

Iturbe i Kelvin su mlade nade,Rafael golman,vjerovatno rezerva za Heltona.Djalma napadač koji je došao kao slobodan igrač,mislim da se neće puno naigrati jer Porto forsira 4-3-3 taktiku,a tu su odlično popunjeni.
it's football day

Avatar
kumkalesic
Postovi: 2124
Pridružen/a: 19 sep 2010, 16:54
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la kumkalesic » 13 avg 2011, 00:03

Ludom utakmicom u nekom portugalskom gradicu imenom Barcelos, krenula je jos jedna fudbalska sezona u Portugalu.
Domaca momcad Gil Vicentea je, prije ovog meca, bila apsolutni autsajder protiv velike Benfice, ali desilo se jedno veliko iznenadjenje (dobro, kad je u pitanju Benfica, ta iznenadjenja su ucestala :D )...
Iako su vodili sa dva gola razlike, nakon nekih dvadestak minuta igre, domacin se malo sabrao i uspjeo do poluvremena smanjiti rezultat.
U drugom poluvremnu su 'Orlovi' iz Lisabona ponovono krenuli u svom stilu, zapravo u stilu trener Jesusa, a to je poznato: 'svi u napad' i po cudu ( :D ) protivnik u sedamdeset i nekoj minuti, preko nekog Brazilca Laionela, zabija golcinu sa nekih 20. i kusur metara i uzima bod.
Stvarno je ovaj trener Benfice neozbiljan strucnjak, on i kad bi htjeo postaviti malo defanzivniju igru i cuvati rezultat, mislim da ne bi znao.
Kiksali su protiv naslabije momcadi u sampionatu, sta ih ceka sa ovakvom igrom u nastavku, vidjet cemo (rekao bih, nist dobro po navijace :D )

Druga dva, glavna, pretendenta za naslov igraju sutra, odnosno prek'sutra. Sporting ce na svom Jose Arvelade stadionu docekati Olhanense, dok ce Porto u nedelju igrati, mozda i najzanimljiviju utakmicu u ovom prvom kolu u gostima kod Vitorie Gimaraes...
Mogla bi ovo biti jedna zanimljiva fudbalska sezona u Portugalu :)
Joint_fc

Avatar
kumkalesic
Postovi: 2124
Pridružen/a: 19 sep 2010, 16:54
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la kumkalesic » 13 avg 2011, 23:36

Kako su sinoc 'komsije' iz Lisabona krenule u sampionat, tako je veceras i Sporting. Mrsavih 1:1 sigurno nikoga ne moze zadovoljiti u ovom portugalskom velikanu, ali sta da se radi. Ipak ce trebati vremena da se ova totalno nova momcad uigra i pocne pruzati one partije koje se ocekuju od njih.
Kao i Benfica sinoc, i Sporting je totalno dominirao na terenu i bilo je pitanje vremena kad ce pasti pogodak. On je pao, al' u mrezu Ruia Patricia :D i to jednim sjajnim udarcem mladog napadaca Wilsona Eduarda, koji je gle cuda, dosao na pozajmicu iz Sportinga iz Lisabona ('ko ce kome, nek' svoj svome :D )
U drugom poluvremenu se nastavila jos veca paljba i napad po gol Olhanensea, ali nije bilo promjene do 70. i neke minute, kada sjajni, Rus Izmailov, zabija za izjednacenje. Treba napomenuti i to da je sudija drasticno ostetio Zelene iz Lisabona, ponistivsi cisti pogodak Heldera Postige, al' sta da se radi...
Biti ce jos posla i muke za Domingosa Pacienciu da ovo sve ukomponuje i da, konacno, Sporting, poslije nekoliko 'susnih' godina krene ka samom vrhu portugalskog nogometa...
Joint_fc

Avatar
amerosm
Postovi: 15665
Pridružen/a: 14 avg 2008, 15:57
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la amerosm » 14 avg 2011, 21:02

Porto nastavlja tamo gdje je stao prosle sezone i nakon prvog poluvremena imaju prednost na gostovanju kod Guimaresa, a strijelac je bio Hulk sa bijele tacke u 45. minuti utakmice.
Inace dosta dobra partija Porta koji ima zasluzenu prednost, jos da je Kleber malo prisebniji prednost bi mogla biti ubjedljivija. Guimares je odlicnu priliku u 40.minuti kada su se trojca igraca sama nasla pred Heltonom, ali nisu uspjeli pogoditi mrezu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Avatar
amerosm
Postovi: 15665
Pridružen/a: 14 avg 2008, 15:57
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la amerosm » 15 avg 2011, 00:15

Porto je uspjesno startovao u novu sezonu pobjedom od 1:0 u gostima kod Guimaresa. Porto je tokom cijelog susreta bio bolja ekipa i samo zahvaljujuci sebicnosti i nesposobnosti Klebera pobjeda nije bila ubjedljivija. U posljednjih 10 minuta ekipa je malo "zaplivala" i Guimares je imao dvije odlicne prilike ali je odrbana uspjela da intervenise i Helton je smirio strasti.
Takodje jos jedna odlicna informacija za navijace i simpatizere Porta stize iz Belgije gdje mediji javljaju da ce sutra stoper Mangala i vezni igrac Defour potpisati ugovor sa Portom. Odsteta ce za obojcu igraca iznositi 13 miliona eura. Ja mislim da je ovo odlican potez uprave Porta, sa Mangalom ce dobiti na sigurnosti u odbrani, dok ce Defour zajedno sa Mouthinom ciniti najbolji vezni red u Portugalu. Mislim da ce biti tesko "skinuti" Porto sa liderske pozicije u Portugalu i ovaj vikend nije mogao biti bolji za Porto, vec u prvom kolu napravljena je prednost nad najvecim rivalima i stizu dva kvalitetna pojacanja koja ce dati novu dimenziju igri Porta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Avatar
kumkalesic
Postovi: 2124
Pridružen/a: 19 sep 2010, 16:54
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la kumkalesic » 16 avg 2011, 13:44

Meni nekako i nije izgledao Porto nesto dobro u prvoj utakmici. Bolje mi je momcad izgledala sa Villas Boasom na trenerskoj poziciji, ali dobro, jos je rano suditi i davati ocjene ovog Vitora Pereire.
Ok, pobijedili su 1:0 Vitoriu Guimaraes, ali tko je gledao utakmicu mogao je vidjeti da je to bila jedan od slabijih pratija ove momcadi u zadnje vrijeme. I jedini gol na mecu su postigli, pa moze se reci, iz sumnjivog penala, al' dobro to je neka druga prica... :)
Jedino su mi Hulk i Moutinho izgledali kao voljni za igru, ostali totalno nezainteresovani, pogotovo Silvestre Varela, mali, izgleda, jos uvijek tuguje za Boasom :D
Ovaj Guimaraes da je imao sabranije napadace, mogli su i izvuci nesto iz ovog meca, kao i iz onog koji je odigran prije nesto vise od sedam dana, kada su takodjer u super kupu Portugala porazeni od Porta, ali koliko im je Boas utjerao strah u prethodnoj sezoni sa plavima iz Porta i ovo je solidno :D Istina i onaj Brazilac Kleber je imao svojih biserluka na mecu, ali treba pohvaliti i onog Nilsona na golu Vitorie, koji je sjajno branio...
Portova najveca prednost, po onome sto vidih u tri odgledana meca najjacih momcadi u Portugalu ovog vikenda, je neuiganost Sportinga i bahatost/glupost Jesusa na klupi Benfice, covjek bi igrao formaciju 4/2/4, niđe veze :D
Joint_fc

Frantisek Planicka
Postovi: 621
Pridružen/a: 06 jul 2011, 23:35
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Frantisek Planicka » 19 avg 2011, 15:42

Ovo je klasicn primer kada neko predje sa konja na magarca.

Porto je u ovom trenutku institucija za Atletico i zato mi je ovaj transfer nelogican.

Ocekivao sa da Kolumbijac sa portugalskim velikanom napadne Ligu sampiona i novu duplu krunu domacem fudbalu no ovim prelaskom morace da se zadovolji ligom evrope i borbom za cetvrtu poziciju u prvenstvu.

Porto ce verovatno kao i uvek naci nacin da nadomesti odlazak najboljeg strelca mada mislim da su ovog puta morali da zadrze sve najbolje igrace do sledeceg leta.

Avatar
kumkalesic
Postovi: 2124
Pridružen/a: 19 sep 2010, 16:54
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la kumkalesic » 19 avg 2011, 18:47

Frantisek Planicka je napisao/la:Ovo je klasicn primer kada neko predje sa konja na magarca.

Porto je u ovom trenutku institucija za Atletico i zato mi je ovaj transfer nelogican.

Ocekivao sa da Kolumbijac sa portugalskim velikanom napadne Ligu sampiona i novu duplu krunu domacem fudbalu no ovim prelaskom morace da se zadovolji ligom evrope i borbom za cetvrtu poziciju u prvenstvu.

Porto ce verovatno kao i uvek naci nacin da nadomesti odlazak najboljeg strelca mada mislim da su ovog puta morali da zadrze sve najbolje igrace do sledeceg leta.

Ne znam sto ti je nelogican, ako pratis Porto...to je njihova politika s kojom posluju u velikom finansijskom dobitku. Doveli ga za 5. miliona, prodali za 35. jos im donio i poneki trofej...treba znati da je ovaj igrac dosta sklon povredama, jer je imao jednu tezu povredu jos dok je nastupao za River Plate.
Porto je vec doveo mladog brazilskog napadaca Danila iz Maritima i ne sumnjam da je to dobar posao. Ima 21. godinu, a vec dvije sezone igra u Portugalu sa, relativno, dosta uspjeha. Cak mu je trener Pereira i dao sansu u prvom mecu u sampionatu, a Falcaoa ostavio na klupi.
Evo sada citam da su kupili nekog 19-godisnjeg desnog beka iz brazilskog Santosa i platili oko 12. miliona eura, ali po skautingu koji posjeduju, sigurno ce ga za koju godinu dobro unovciti...
Oni da su i zadrzali Falcaoa, ne bi mogli napraviti nista vise od cetvrtfinala, maximalno polufinala Lige Prvaka, a jos ostaje i pitanje povreda, tako da je ovo sa Falacaom extra deal...
Joint_fc

Avatar
Colo Colo
Postovi: 582
Pridružen/a: 05 jun 2011, 09:33
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Colo Colo » 20 avg 2011, 12:12

Samo ne znam zašto je Benfica dovela na posudbu Eduarda :?: kad je već kupila Artura,to mi je fakat nelogično :?
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Avatar
Bertrand
Postovi: 2472
Pridružen/a: 26 apr 2011, 22:08
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Bertrand » 20 avg 2011, 22:38

Benfica je večeras uspjela doći do pobjede nad Feirenseom i tako ostvariti prvu pobjedu u sezoni (4 boda nakon dva kola). Nisam odavno pogledao neku utakmicu Lige Sagres ali moram priznati da je ugodno preći sa engleske na portugalsku ligu. Mnogo prilika (istina, većina za Orlove, što je i očekivano s obzirom na protivnika, koji je tek ušao u prvu ligu, te napadačku igru koju gaji Jesus), konstantni napadi... Baš godi promjena. :D

Benfica je konstantno stvarala prilike dok su gosti pokušavali preko kontri. Kod Jesusa nema previše pametovanja. Samo idi naprijed, samo napadaj a za odbranu se pomoli Bogu i Luisau. :mrgreen:

Igrali su u formaciji 4-1-3-2, ako sam dobro primijetio. Oduševio me Nolito, pojačanje iz Barcelone. U prvom poluvremenu je pokazivao želju kakvu nisam duže vrijeme primijetio kod nekog igrača. Nije se predavao, stalno je nešto pokušavao, bio je uporan... Mnogo dobro pojačanje. Zabio je inače prvi gol za Orlove. Gosti su početkom nastavka izjednačili da bi Cardozo povisio rezultat nešto kasnije, nakon dobrog prodora Pereire. Konačan rezultat je postavio Bruno Cesar, finim udarcem sa lijeve strane.

----------------Artur
-Pereira - Luisao - Garay - Capdevila
---------------J. Garcia
-------Gaitan - Aimar - Nolito
----------Saviola - Cardozo

Kasnije su ušli Witsel, Cesar i Perez. Sva trojica novopridošlice, što dovoljno govori kako je ovo ljeto bilo ''ljeto promjena'' na Luzu (mnogo igrača, a svi su došli od novca za Coentraoa). Igrači se mijenjaju, ali Jesus ne mijenja stil. I drago mi je zbog toga...
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Avatar
Raul_64
Postovi: 14899
Pridružen/a: 18 avg 2009, 12:40
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Raul_64 » 22 avg 2011, 13:29

Sad malo gledam koliko je Porto zaradio od prodaje u zadnje vrijeme,tj. od Mourinha.
Primjer dobrog skautinga i zdrave politike.


Falcao: bought for $ 5.5 million, sold for 40
Anderson bought for 5 million, sold for 31.5
Pepe bought 2 million, sold for 30
Carvalho: canterano sold 30 million
Quaresma: bought $ 6 million, sold 24.5
Lisandro: bought by 6.7 million, sold for 24
Bruno Alves: canterano sold 22 million
Deco: sold 21 million
Bosingwa: sold for 20.5 million
Paulo Ferreira: 20 million sold
Lucho Gonzalez bought for 10.2 million, sold for 19
Maniche: sold for 16 million
Cissokho: bought for 300,000 euros, sold for 15 million
Meireles: came free, sold 13 million
Seitaridis: bought for $ 3 million, sold for 10
Luis Fabiano: bought by 3.5 million, sold for 10

I sa potršenim i dobivenim novcem presjek iznosi 326,3 miliona 8-)
Možda još neko :? a pored svega toga Porto i danas ima zdravu ekipu,najacu u svojoj ligi i pitanje vremena kad ce zaraditi novih 40 milja na Hulku,Rolandu,Pereiri ili nekom trecem.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Avatar
LBJ MVP
Postovi: 15602
Pridružen/a: 10 jan 2010, 21:52
Lokacija: Casterly Rock
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la LBJ MVP » 22 avg 2011, 15:01

Raul_64 je napisao/la:Sad malo gledam koliko je Porto zaradio od prodaje u zadnje vrijeme,tj. od Mourinha.
Primjer dobrog skautinga i zdrave politike.


Falcao: bought for $ 5.5 million, sold for 40
Anderson bought for 5 million, sold for 31.5
Pepe bought 2 million, sold for 30
Carvalho: canterano sold 30 million
Quaresma: bought $ 6 million, sold 24.5
Lisandro: bought by 6.7 million, sold for 24
Bruno Alves: canterano sold 22 million
Deco: sold 21 million
Bosingwa: sold for 20.5 million
Paulo Ferreira: 20 million sold
Lucho Gonzalez bought for 10.2 million, sold for 19
Maniche: sold for 16 million
Cissokho: bought for 300,000 euros, sold for 15 million
Meireles: came free, sold 13 million
Seitaridis: bought for $ 3 million, sold for 10
Luis Fabiano: bought by 3.5 million, sold for 10

I sa potršenim i dobivenim novcem presjek iznosi 326,3 miliona 8-)
Možda još neko :? a pored svega toga Porto i danas ima zdravu ekipu,najacu u svojoj ligi i pitanje vremena kad ce zaraditi novih 40 milja na Hulku,Rolandu,Pereiri ili nekom trecem.
Šta je sa Jamesom Rodriguezom on je isto veliki talenat bio.Je li još kod njih i koliko ima prostora da igra :?
Ja mislim da bi od sadašnjih igrača najviše mogli zaradit na Otamendiju i Hulku 8-) Kako su krenuli možda jednog dana za njih dvojicu i 100 milja pokupe :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Avatar
Raul_64
Postovi: 14899
Pridružen/a: 18 avg 2009, 12:40
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Raul_64 » 22 avg 2011, 15:09

Tu je on u Portu,prošle godine one prilike koje je dobio na kapljke pored Falcoa je dobro koristio.
Ma ima tu i Moutinho,Fucile,Fernando..slažem se da ce najviše zaraditi na Hulcu ali njihov najbolji igrač je Guarin i ko njega dovede omastio je brk.
A i Porto ce,nece ici za manje od 30 miliona a doveden je za 1 milion iz Sent Etjen.
A opet ce dovesti nekog novog Diega,Deka u to ne treba sumnjati.
Uz Udinese daleko najbolji skauting na svijetu,samo što ovi imaju i rezultat kao pokriće.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Avatar
kumkalesic
Postovi: 2124
Pridružen/a: 19 sep 2010, 16:54
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la kumkalesic » 23 avg 2011, 00:06

Raul_64 je napisao/la:Sad malo gledam koliko je Porto zaradio od prodaje u zadnje vrijeme,tj. od Mourinha.
Primjer dobrog skautinga i zdrave politike.


Falcao: bought for $ 5.5 million, sold for 40
Anderson bought for 5 million, sold for 31.5
Pepe bought 2 million, sold for 30
Carvalho: canterano sold 30 million
Quaresma: bought $ 6 million, sold 24.5
Lisandro: bought by 6.7 million, sold for 24
Bruno Alves: canterano sold 22 million
Deco: sold 21 million
Bosingwa: sold for 20.5 million
Paulo Ferreira: 20 million sold
Lucho Gonzalez bought for 10.2 million, sold for 19
Maniche: sold for 16 million
Cissokho: bought for 300,000 euros, sold for 15 million
Meireles: came free, sold 13 million
Seitaridis: bought for $ 3 million, sold for 10
Luis Fabiano: bought by 3.5 million, sold for 10

I sa potršenim i dobivenim novcem presjek iznosi 326,3 miliona 8-)
Možda još neko :? a pored svega toga Porto i danas ima zdravu ekipu,najacu u svojoj ligi i pitanje vremena kad ce zaraditi novih 40 milja na Hulku,Rolandu,Pereiri ili nekom trecem.

Ma bilo je jos tih imena na kojima su zaradili u prethodnim sezonama: Derlei, Carlos Alberto, pa i Benni McCarthy, koji i nije prodan za neki vecu sumu, mislim Blackburnu, ali je svojim golovima donio dosta uspjeha, a s tim i novca ovoj momcadi.
Politika ovog kluba je da se prodaje onoliko koliko je potrebno da klub normalno funkiconise i placa redovno kamate banci za kredit koji su uzeli da bi gradili ovaj sadasnji stadion Dragao, iako mi je atmosfera na onom starom stadionu ovog kluba, Antasu, bila dosta bolja. Ali valjda dotrajalost istog je rezlutirala da tadasnja uprava posegne za skupim rjesenjem.
Srecom po njih, postizali su uspjehe, a samim tim i zaradjivali veliki novac, pa im i ova dugovanja nisu predstavljala problem. Ne znam da li su otplatili sav dug (tesko), ali ako u buducnosti i zatreba novca, prodace se poneki fudbaler, a to se prakticki i nece mnogo osjetiti na igri ove momcadi, jer nikada nisu ovisili o individualcima u polju. Mozda sada, na prvi pogled, i njihova igra se bazira na Hulku, ali ako se odgelda vise utakmica, mzoe se primijetiti i veliki znacaj Moutinha, Fernanda (sada Souze) na sredini terena, koji se ne isticu kao ovaj krilni napadac, ali mnogo odrade za momcad.
Zanimljivo ce biti da li ce do kraja augusta prodati Rolanda za kojeg su vec doveli zamjenu u vidu Mangale, ili nekog od dvojca na sredini Moutinho/Guarin, a kao njihova zamjena je doveden Defour.
Ima tu jos jedan koji bi mogao dobiti sansu ove godine u momcadi, a to je mlada argentinska/paragvajska nada, Juan Manuel Iturbe, koji je odbio mnoge vece klubove, kao bi dosao u Porto iz zaigrao na Estadio de Dragau.
Takodjer, mnogo se ocekuje i od ovog novog napadaca, mladog Brazilca Danila, koji je sjajno igrao u dresu Maritima prethodne dvije sezone...
Joint_fc

Avatar
Manijac18
Postovi: 112
Pridružen/a: 10 avg 2009, 17:55
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Manijac18 » 23 avg 2011, 00:27

@kumkalesic taj napadac kojeg spominjes iz Maritima jel mislis mozda na Djalmu ili Klebere jer Danilo kojeg su doveli iz Santosa je desni bek.. 8-)

Avatar
kumkalesic
Postovi: 2124
Pridružen/a: 19 sep 2010, 16:54
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la kumkalesic » 23 avg 2011, 00:42

Manijac18 je napisao/la:@kumkalesic taj napadac kojeg spominjes iz Maritima jel mislis mozda na Djalmu ili Klebere jer Danilo kojeg su doveli iz Santosa je desni bek.. 8-)


Ma za'ebo sam se malo :D
Nema, godine polahko fataju :) u pitanju je taj Kleber sto ga spomenu...mislim da taj Djalma i nije u planovima Pereire i da je na transfer listi...
Joint_fc

Avatar
Colo Colo
Postovi: 582
Pridružen/a: 05 jun 2011, 09:33
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Colo Colo » 26 avg 2011, 17:58

Helton; Fucile, Otamendi, Rolando, Sapunaru; Souza, Guarin, Moutinho; Hulk, Kleber, Varela.
Sastav večeras protiv Barcelone.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Avatar
kumkalesic
Postovi: 2124
Pridružen/a: 19 sep 2010, 16:54
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la kumkalesic » 26 avg 2011, 18:59

Colo Colo je napisao/la:Helton; Fucile, Otamendi, Rolando, Sapunaru; Souza, Guarin, Moutinho; Hulk, Kleber, Varela.
Sastav večeras protiv Barcelone.
Pa nece valjda ovaj trener ponovno igrati sa Fucileom, a na klupi ostaviti Alvara Pereiru.
Joint_fc

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.