FK Budućnost Banovići

Moderator/ica: GracanicaAA

neutralan__
Kontakt:

Re: FK Budućnost Banovići

Post Postao/la neutralan__ » 12 sep 2011, 18:19

sony_91 je napisao/la:Fulali ste temu!
Jutros sam obirsao 2. stranice postova, od sad odma ide ban ko kod se ne bude držao pravila ;)
A de nam reci zašto ? Je l' raspravljamo fino i kulturno o fudbalu ? Je l' nekada neko ovdje vrijeđao nekog.Pustite raspravu za to i jeste forum.Ako je tako evo mene prvog banuj i da okačim forum o klin,ako nesmijem uzvratiti odgovor na temi mog kluba.
Znači mi se moramo jedni drugima "ulizivati" i pričati samo najbolje da bi moglo da se diskutuje.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 12 sep 2011, 20:23

neutralan__ je napisao/la:
Jutros sam obirsao 2. stranice postova, od sad odma ide ban ko kod se ne bude držao pravila ;)
A de nam reci zašto ? Je l' raspravljamo fino i kulturno o fudbalu ? Je l' nekada neko ovdje vrijeđao nekog.Pustite raspravu za to i jeste forum.Ako je tako evo mene prvog banuj i da okačim forum o klin,ako nesmijem uzvratiti odgovor na temi mog kluba.
Znači mi se moramo jedni drugima "ulizivati" i pričati samo najbolje da bi moglo da se diskutuje.
POTPIS !!
1947!

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 13 sep 2011, 10:23

Ljumani_Banovici je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:
POTPIS !!
POTPIS !
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 13 sep 2011, 10:46

Nije vam ovo peticija i nemate šta potpisivati, diskusija je dozvoljena ali postoje neke granice, ostavite se više Gradine na temi Budućnosti, pogotovo Barcelone

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 sep 2011, 11:24

sony_91 je napisao/la:Nije vam ovo peticija i nemate šta potpisivati, diskusija je dozvoljena ali postoje neke granice, ostavite se više Gradine na temi Budućnosti, pogotovo Barcelone
Neka se ono dijete ostavi pa ćemo i mi ! Dok god on bude pisao ja ću mu odgovarati,jer za to služi forum.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 13 sep 2011, 11:26

al ajd sve to na stranu, al jbt Gradina je Barcelona za nas sto jest jest :lol: pogledaj sony prethodne stranice .. i na drugim temama, koja se djeca javljaju i koji fulaju na sve strane, poceli su i o poljoprivredi da pisu, ti nas uzeo ovdje koji normalno o fudbalu..
1947!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 sep 2011, 11:31

Ljumani_Banovici je napisao/la:al ajd sve to na stranu, al jbt Gradina je Barcelona za nas sto jest jest :lol: pogledaj sony prethodne stranice .. i na drugim temama, koja se djeca javljaju i koji fulaju na sve strane, poceli su i o poljoprivredi da pisu, ti nas uzeo ovdje koji normalno o fudbalu..
Ma to ti je ono kada ne zna šta će da napiše ;) .Pa onda napiše nešto što nema nikakve veze sa trenutnom temom.

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 13 sep 2011, 14:50

U subotu u 14:00 h okupljanje ljumana na poligonu Osnovne Skole Grivice,ocekuje se neka brojka od oko 30 40 ljudi,dosta za pocetak :mrgreen:
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 sep 2011, 15:16

sve zaboravim pitat al evo naumpade mi,odakle ime ljumani???
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 13 sep 2011, 15:21

bega_afc je napisao/la:sve zaboravim pitat al evo naumpade mi,odakle ime ljumani???
Evo našao sam ja odakle.

Najvatreniji navijaci FK "Buducnosti", poznati kao Ljumani spadaju u sami vrh navijackih grupa u BiH. Tu tradiciju pronose jos iz bivse drzave gdje su svrstavani u drugu kvalitativnu grupu zajedno sa ostalim navijackim skupinama. Ime pod kojim su poznati nose od kraja osamdesetih godina, ali bi bilo pogresno smatrati da je to pocetak vatrenog navijanja na Gradskom stadionu Fc Buducnost u Banovicima. Navijaci vjerno prate svoje ljubimce po citavoj BiH.
Nakon godina uspjeha, doslo je do smjene generacija u ekipi pa je "Buducnosti" tada navijaci nisu napustili plave. Prosjek posjete na utakmicama u Banovicima bio je blizu 6.000 gledalaca. U to vrijeme najvatreniji su se na Stadionu Banovicima okupljali na gradskom trgu u Banovicima. Po povratku u drustvo najboljih postepeno je stvaran jak tim. U prvoj polovini osamdesetih godina atmosfera na Gradskom stadionu se donekle razlikovala od ove danasnje (inace je navijacki trend u to vrijeme izgledao malo drugacije). Cijenile su se zastave na kopljima, a atmosferu je stvarao i banovicki voz. Navijalo se na svim utakmicama, a posebno su se cijenili susreti sa timovima.

Najsvijetliji trenuci su dozivljeni u sezoni 1999/2000 kada je tim Zeleno-Crnih nastupao u pretkolu kupu UEFA. Na Gradskom stadionu u Banovicima su tada vidjani transparenti navijaca van Banovica, iz sredine gdje je "Budo" tradicionalno imao veliki broj navijaca (Zivinica, Serica, Tuzle, mala Gornja Dobostica kod Lukavca, a podrska je pruzana i od strane uprave, igraca i navijaca NK "Slaven" iz Zivinica). U drugoj polovini osamdesetih dolazi do vece organizacije najvatrenijih navijaca, i oni tada daju sebi ime "Ljumani". Osim ove grupe stvaraju se i "Chumurasi" te jos nekoliko manjih grupa ali svi oni sacinjavaju maticnu grupaciju "Ljumana". Pocinje izrada navijackih vezenih salova sa imenom grupe (sal FC Buducnost Banovici). Nabavka pirotehnickih sredstava-bakljada na utakmici protiv "Drnovica" u augustu 2000.godine je bila dotada najveca u BiH. U toku rata stadion nije bio puno ostecen ali je bio u meti da se srusi od strana agresora. Navijaci su nestrpljivo cekali dan kad ce se odigrati prva utakmica na stadionu u Banovicima. Stadio je obnovljen sa jos jednom tribinom Istocnom sa 3000 sjedecih mjesta. Kapacitet danasnjeg stadiona u banovicima je oko 6000 sjedecih mjesta

http://ljumanitk.tripod.com/ljumani_navijaci.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 sep 2011, 15:24

ma ne pise ovdje sto ljumani,sta znaci ta rijec,il je to onako bezze,nesto,to znaju neutralan,ljumani il amel,cekam njih da pojasne :D

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 13 sep 2011, 16:53

bega_afc je napisao/la:ma ne pise ovdje sto ljumani,sta znaci ta rijec,il je to onako bezze,nesto,to znaju neutralan,ljumani il amel,cekam njih da pojasne :D
Postoje dvije verzije kako je nastalo ime Ljumani. Prva je da je nastalo po rijeci ljumati sto u rudarskom zagonu znaci opijati se do iznemoglosti. Druga verzija opet kaze da je ime nastalo po prijeratnom treneru pionira FKB Sljumi (mada mi ta verzija pije manje vode).

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 13 sep 2011, 17:02

Od rijeci "ljumati". To su prije stari rudari govorili za nekoga ko se puno napije. Ono, samo ljumate nista pametno ne radite.

Tadasnji pioniri su dobili prvo to ime, momci se "nazakaju" i pravac stadion. Onda su im stariji ljudi dali ime "Ljumani", nesto kao alkoholicari u tom nekom smislu. Ima tu istine :D Jer prije, dok sam i ja isao po utakmicama, nije se islo bez 20-tak litara rakije domace i 10-tak gajbi piva. Nije normalno koliko se samo pilo. Znam i da smo u onoj sjajnoj sezoni, gdje nismo propustali gostovanje ni jedno (1999/2000), dobijali od kluba pare za alkohol sto se dalo reci medju nama "gorivo" :D

Alen Mesanovic je prvi medju njima i poznato je to da je on medju osnivacima grupe.

Alen, Zige, ..

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 sep 2011, 18:33

Eto objasnili su ti ljudi ;) .

FKKC
Kontakt:

Post Postao/la FKKC » 13 sep 2011, 20:46

Koju poziciju igra Sliško?

Sretno protiv Viteza, iako bi ova utakmica mogla biti samo trening :) Volio bih da uđete u Premijer ligu.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 sep 2011, 20:46

znaci tako,cuo sam za pojam samo sto ga ja znam sa slovom h ispred,hljumati a ima isto znacenje koje ste naveli,rijesena znaci i ta misterija,hvala na odgovorima :D

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 sep 2011, 20:49

FKKC je napisao/la:Koju poziciju igra Sliško?

Sretno protiv Viteza, iako bi ova utakmica mogla biti samo trening :) Volio bih da uđete u Premijer ligu.
Prema vokaciji Igor Sliško igra na poziciji napadača.Mada je kroz karijeru igrao mnoge pozicije,ne samo napadača.Tako je i u zadnje 2 utakmice igrao zadnjeg veznog.Protiv Viteza treba ući maksimalno ozbiljno,ne treba ih podcijeniti da nam se to ne odbije od glavu.

Hvala puno i Vama sve najbolje u nastavku prvenstva.

@bega_afc Ma to je to ;) .

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 13 sep 2011, 21:35

Izo hodža je reko sredit sve oko besplatnih ulaznica !
1947!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 sep 2011, 21:41

Ljumani_Banovici je napisao/la:Izo hodža je reko sredit sve oko besplatnih ulaznica !
Izo kralj.Mada mislim da bi i bez njega sada dali.Iako opet sa njima se nikada ne zna.Nego skontao sam kako su Banovićani pi*kasti.Za većinu je navijanje sramota i iz poniženja,ismijavu to.Zbog toga sam na neki način pesimista što se sve toga tiče.
Ali nadamo se svi najboljem i konačnom povratku Ljumana.

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 13 sep 2011, 23:46

bega_afc je napisao/la:znaci tako,cuo sam za pojam samo sto ga ja znam sa slovom h ispred,hljumati a ima isto znacenje koje ste naveli,rijesena znaci i ta misterija,hvala na odgovorima :D
Pa tako su se i zvali 1998/1999 sezone - HLJUMANI. Ali odma naredne sezone 1999/2000 se ponovo vratilo na Ljumani, bez tog H. I od tada pa do dan danas je Ljumani. Sjecam se kad smo na onoj velikoj zastavi, ima u njoj jedno 20 metara, kad smo sjekli H :lol:

@neutralan_ - i ja sam skeptican sto se tice tog pitanja povratka Ljumana na tribinu. Sumljam u to.. Daj Boze..

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.