U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bagrcavi
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la bagrcavi » 30 sep 2011, 15:48

Denizmare je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Nije Suljić ubio čovjeka pa da mu to utiče na karijeru.Suspendovan je ove dvije utakmice a za nastavak kvalifikacija Jagodić računa na njega.
Nije ubio, ali ovo će im biti škola, ne samo njemu, nego svim tim mladićima, da prvo moraju biti sportisti, i da im je sport na prvom mjestu. Ne možeš igrati u reprezentaciji ako se ne ponašaš sportski. Bravo Vlado!
Sto se tice Suljica ,Jagodicu je ovo doslo ko naruceno da se opravda zasto ga nece pozvati,jer uopste nije ni ozbiljnije racunao na njega.
U svakom slucaju nadam se da imamo 20 boljih od Suljica pa nam ne treba,ali cisto sumnjam.Ne kontam tu logiku,ali selektor odlucuje.Npr. pozove Colica iz Zelje ili K. Handjica,a obojica su standardni ali na klupi...
Benjamin Čolić je standardan na desnom beku u ekipi Željezničara ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 30 sep 2011, 15:55

U svakom slucaju nadam se da imamo 20 boljih od Suljica pa nam ne treba,ali cisto sumnjam.Ne kontam tu logiku,ali selektor odlucuje.Npr. pozove Colica iz Zelje ili K. Handjica,a obojica su standardni ali na klupi...[/quote]
Benjamin Čolić je standardan na desnom beku u ekipi Željezničara ;)[/quote]
Ja ne znam sta gledas ali Colic em sto je pozivan i do sad kod Jagodica i igra svaku malte ne 90 minuta, em sto u Zelji ove sezone odigra svaku utakmicu gotovo pa cijelu :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 30 sep 2011, 20:37

soccerfan je napisao/la:U svakom slucaju nadam se da imamo 20 boljih od Suljica pa nam ne treba,ali cisto sumnjam.Ne kontam tu logiku,ali selektor odlucuje.Npr. pozove Colica iz Zelje ili K. Handjica,a obojica su standardni ali na klupi...
Benjamin Čolić je standardan na desnom beku u ekipi Željezničara ;)[/quote]
Ja ne znam sta gledas ali Colic em sto je pozivan i do sad kod Jagodica i igra svaku malte ne 90 minuta, em sto u Zelji ove sezone odigra svaku utakmicu gotovo pa cijelu :)[/quote]
Čolić ove sezone samo 4 utakmice PL i bez nastupa u EL, a Čomor sve utakmice u PL,EL i kupu.
U prilično izjednačenim ekipama, da li je ovo dovoljno za poziv ?
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 okt 2011, 14:28

Götze i Kroos nece igrati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 01 okt 2011, 16:48

Sexmachineboy je napisao/la:Zna li neko kako je igrala U-17 reprezentacija? I ako može napisati sastav i strijelce, bio bih jako zahvalan.
:?:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 01 okt 2011, 17:11

Principatus je napisao/la:Götze i Kroos nece igrati.
Hmm,a koga zapravo mozemo ocekivati da ce igrati za Njemacku,hoce li na golu biti Baumann,Trapp,Ter Stegen,svi vec prvi golmani bundesligaskih timova :roll:
Lijevi bek bi trebao biti logicno odlicni Rausch iz Hanovera,tu je i Bayernov Contento.
Na desnoj strani odbrane je ocekivati Junga iz Frankfurta ili Diekmiera iz HSV-a.
Na stoperu ne znam ima li pravo nastupa Wollscheid,89.to godiste,vjerovatno najbolji mladi njemacki stoper,ako izuzmemo Humelsa koji je vec afirmisan,valjda je ocekivati da protiv nas igra i Steffan Bell.
Zadnji vezni Rudy iz Hoffenhima,mozda i Moritz iz Schalkea.
Tu su jos kao veznjaci Gundogan,Draxler..
Od krila za ocekivati je Schurrlea,u nedostatku Gotza vjerovatno najopasnijeg igraca Njemacke,a bit ce vjerovatno mjesta i za Schalkeovog Holtbya i Herrmanna iz B.Monchengladbach.
U napadu je valjda siguran Hoffenhaimov Peniel Mlapa te mozda i najbolji mladi Njemacki napadac Lasogga iz Herthe.

Iskreno,nisam uopce upucen ko zapravo igra za Njemacku U21,naveo sam po meni najbolje mlade njemacke igrace,ti sigurno bolje znas ko zapravo i igra za mlade svabe.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 01 okt 2011, 17:37

Dylan Dog je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Götze i Kroos nece igrati.
Hmm,a koga zapravo mozemo ocekivati da ce igrati za Njemacku,hoce li na golu biti Baumann,Trapp,Ter Stegen,svi vec prvi golmani bundesligaskih timova :roll:
Lijevi bek bi trebao biti logicno odlicni Rausch iz Hanovera,tu je i Bayernov Contento.
Na desnoj strani odbrane je ocekivati Junga iz Frankfurta ili Diekmiera iz HSV-a.
Na stoperu ne znam ima li pravo nastupa Wollscheid,89.to godiste,vjerovatno najbolji mladi njemacki stoper,ako izuzmemo Humelsa koji je vec afirmisan,valjda je ocekivati da protiv nas igra i Steffan Bell.
Zadnji vezni Rudy iz Hoffenhima,mozda i Moritz iz Schalkea.
Tu su jos kao veznjaci Gundogan,Draxler..
Od krila za ocekivati je Schurrlea,u nedostatku Gotza vjerovatno najopasnijeg igraca Njemacke,a bit ce vjerovatno mjesta i za Schalkeovog Holtbya i Herrmanna iz B.Monchengladbach.
U napadu je valjda siguran Hoffenhaimov Peniel Mlapa te mozda i najbolji mladi Njemacki napadac Lasogga iz Herthe.

Iskreno,nisam uopce upucen ko zapravo igra za Njemacku U21,naveo sam po meni najbolje mlade njemacke igrace,ti sigurno bolje znas ko zapravo i igra za mlade svabe.
Pravo nastupa za U-21 selekciju imaju igrači rođeni 01-01-1990 i mlađi

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 01 okt 2011, 17:40

Aha,tnx,ajd ostali su ionako svi 90-to ili mladji,kako god ocekuje nas teska utakmica,mada ne znaju oni kakav se atomski fudbal igra na terenima BiH premier lige :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 okt 2011, 00:20

Adrion je pozvao slijedeće za meč protiv naših omladinaca:

Tor: Oliver Baumann (SC Freiburg), Kevin Trapp (1. FC Kaiserslautern), Marc-Andre ter Stegen (Borussia Mönchengladbach)

Abwehr: Marc Hornschuh (Borussia Dortmund), Tony Jantschke (Borussia Mönchengladbach), Sebastian Jung (Eintracht Frankfurt), Jan Kirchhoff (FSV Mainz 05), Sebastian Neumann (Hertha BSC Berlin), Matthias Ostrzolek (VfL Bochum), Stefan Bell (Eintracht Frankfurt), Patrick Funk (FC St. Pauli)

Mittelfeld: Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Lewis Holtby (Schalke 04), Moritz Leitner (Borussia Dortmund), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt) Sebastian Rudy (1899 Hoffenheim), Kevin Vogt (VfL Bochum)

Angriff: Maximilian Beister (Fortuna Düsseldorf), Alexander Esswein (1. FC Nürnberg), Daniel Ginczek (VfL Bochum), Pierre-Michel Lasogga (Hertha BSC Berlin), Peniel Mlapa (1899 Hoffenheim), Kevin Volland (1860 München)

Sastav u poslijednjoj kvalifikacijskoj tekmi protiv Bjelorusa: Trapp - Jung, Kirchhoff, Neumann, Jantschke - Rudy , Vogt - Holtby, Gündogan, Esswein - Lasogga.

Sve kategorije Elfa igraju u standardnoj 4-2-3-1 formaciji.

Jedna od najjačih U 21 selekcija u Europi. Vezni red i napad su izuzetno jaki i moćni. Selektor im je najslabija karika. :lol: Ne dajem baš velike šanse našim mladićima, ali ljudski se nadati.

Uff kad se sjetim kakvu smo im generaciju samljeli 5-1 u Zenici prije 10-ak godina. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 okt 2011, 00:23

zasto nema nikoga iz bajerna ? :? jesu to slabi mladici bajerna ili ima neki drugi razlog ?

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 okt 2011, 00:35

jasmin10 je napisao/la:zasto nema nikoga iz bajerna ? :? jesu to slabi mladici bajerna ili ima neki drugi razlog ?
Conteno nije pozvan je skoro nikako ne igra. Kroos igra za A repku, dok Badstuber, Muller i Petersen ne mogu igrati jer su ''stari''. :mrgreen:

J.Goerges
Kontakt:

Post Postao/la J.Goerges » 04 okt 2011, 02:02

Hare_BvB je napisao/la:
Uff kad se sjetim kakvu smo im generaciju samljeli 5-1 u Zenici prije 10-ak godina. :mrgreen:
Reko pretjera ga ti Hare ,kad se prekontam i ima deset godina jbt ,kako vrijeme leti,za nas tad igrali Grujić,Terkeš,Pelak ,Škoro ,Hasgić ,Blatnjak ,Berberović i nije neka generacija jaka bila,njih mislim da je Kuranji predvodio tada i mi ih klepimo 5:1 tada jbt,onda Slišković Grujića i još neke prekomanduje u A tim odmah,sjećam se toga .

Sad je ova Njemačka prejaka ,sa Vladom sigurno nećemo biti pregaženi ,ali teško ćemo i do pozitivnog rezultata.

PS mjenjaj taj avatar ,bezveze ti ,reko ko je ovo :P

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 04 okt 2011, 15:33

Kada i u koliko sati se igra meč između Njemačke i Bosne ?

Hvala unaprijed na odgovoru. ;)
Livin' La Vida Loca ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 okt 2011, 16:29

J.Goerges je napisao/la:Reko pretjera ga ti Hare ,kad se prekontam i ima deset godina jbt ,kako vrijeme leti
E moja legendo, godine čuni prolaze. :lol:

Muslimović zabio 5. gol. Strašna nam je bila ta generacija. Na kraju u odlučujoćoj bezze izgubismo protiv Danaca. :(

Za Švabe su tad igrali pored Kuranya, Hinkel, Lauth, Tiffert, etc.. Trener im bio Kohler.
J.Goerges je napisao/la:PS mjenjaj taj avatar ,bezveze ti ,reko ko je ovo :P
Ne ''žugaj'' mi na Pišonju!!! :lol:
BH Patriot je napisao/la:Kada i u koliko sati se igra meč između Njemačke i Bosne ?
Četvrtak u 20.00 h.

Meč se igra u Ingolstadtu uz direktan prijenos na BHT.

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 04 okt 2011, 16:38

Hare hvala na odgovoru !
Livin' La Vida Loca ;)

J.Goerges
Kontakt:

Post Postao/la J.Goerges » 04 okt 2011, 19:23

Hare_BvB je napisao/la: E moja legendo, godine čuni prolaze. :lol:

Muslimović zabio 5. gol. Strašna nam je bila ta generacija. Na kraju u odlučujoćoj bezze izgubismo protiv Danaca. :(

Za Švabe su tad igrali pored Kuranya, Hinkel, Lauth, Tiffert, etc.. Trener im bio Kohler.
Ma solidan generacija ,dosta ih je kasnije zaigralo i za A tim ,Blatnjak bio kapiten ,ovaj naš Raščić bio u napadu sa Škorom jbt ,Arben Avdija ja igrao u toj generaciji (gdje nestade ovaj čovjek ).
Jeli Bajramović igro za ovu ekipu :?:
Znam tu Švabsku generaciju ,ali svi propadoše Hinkel je obećavo u Stutgartu on i Lahm po stranama razvaljivali ali ništa od njega ,Laut pređe u HSV ali ništa od njega preplatio se na Drugu Bundesligu :mrgreen: ,Tifert slično kao i Lauth ,Kevin :roll:
Jeli Wise branio tad :?:
Haimeroth branio iz Schalkea ,evo nađo nešto o tom meču
košto sam i rekao Terkeš ih ubio :P Stajić igrao takođe
http://www.dfb.de/index.php?id=504316&s ... eutschland" onclick="window.open(this.href);return false;
Hare_BvB je napisao/la:Ne ''žugaj'' mi na Pišonju!!! :lol:
Ma ko kakv **** izgleda na toj slici :P
Hare_BvB je napisao/la:Četvrtak u 20.00 h.

Meč se igra u Ingolstadtu uz direktan prijenos na BHT.
Ima prenos i na ****(ex DSF) ,znam ja da vi Švabi imate to :mrgreen: kako ste drugačije zavoljeli Bundesligu ,nego preko clasica na DSF poslije rata :lol:

fantom
Kontakt:

Post Postao/la fantom » 04 okt 2011, 19:43

E ako Bog da idem da pogledam uzivo nase mlade reprezentativce,nadam se samo da nece biti debakl.

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 04 okt 2011, 19:51

Koji je standardni prvi sastav U21?

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 04 okt 2011, 20:34

Da li ste se kada zapitali zašto jedan Sead Hajrović ( Arsenal), Dario Dumić ( Brondby), Haris Hodžić ( Watford), Kenan Kodro ( Real Sociedad), Bahrudin Atajić ( Celtic), Almir Kasumović ( Hannover), Izet Hajrović ( Grasshoperss), Anjor Osmanović ( Chelsea),.... ne igraju za BiH?

Da li ste se ikada zapitali da li postoji korumpiranost u našem fudbalu, odnosno reprezentativnim selekcijama? E pa odgovor je decidan- ima.

Da je novac bitan, odnosno da novac igra presudnu ulogu jasno se vidi u juniorskoj reprezentaciji, koju predvodi Toni Karačić. Javna je tajna da je Izet Hajrović morao da plati mešetarima bh.fudbala određenu svotu novca kako bi mogao obući nacionalni dres, no Hajrović se nije želio spustiti na taj nivo pa je brže bolje otišao u Švicarsku ( Sav se scenarij odigrao za vrijeme selektora Zorana Bubala).

Ako ste mislili da je to prošlost, e pa grdno ste se prevarili. Naime, sramno je ono što radi selektori, odnosno šta radi selektor Karačić. Naime, nesvakidašnja se situacija dogodila sinoć kada je iz reprezentacije izbačen Emir Imširović, mladi stoper te velika nada iz Švicarske.

Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Igrao sam prijateljski susret u Austriji, a bio sam sada i na pripremama. Sinoć mi je selektor Karačić dao do znanja da neću ići u Bugarsku, jer je umjesto mene došao neki anonimus iz Kozare.To je žalosno. Ne mogu vam opisati kako se trenutno osjećam. Jednostavno sam zgrožen oko ovih dešavanja i ne mogu da vjerujem da je potrebno platiti kako bi se igralo za reprezentaciju. I onda se pitaju zašto u BiH nema Hajrovića ili Seferovića, govori za Sportin.ba ogorčeni Emir Imširović uz dodatak:

Prcić, Bevab i Plakalo uz još ponekog zasluženo su u reprezentaciji. Ostalo je jasno kao dan da je posao odradio menadžerski lobi. Još uvijek sam u šoku. Trenutno sam na aerodromu u Ljubljani gdje čekam let kako bih se vratio kući.

Zanimljivo Imširović je igrao za kadetsku reprezentaciju, gdje je bio standardan član, a za našu je državu ubilježio 17 nastupa.

Za mene je velika čast igrati u reprezentaciji. Braniti boje naše države poseban je osjećaj, a trenutak kada intonira naša himna je neopisivo. Sav se naježim i dobijem inspiraciju za učiniti nešto veliko sa našom selekcijom. Ali nakon svega što sam preživio, moram se zapitati da li više ima smisla? Zar nije bolje stasati kao igrač u zdravoj sredini?Pita se Imširović.

Naravno nije ovo ni prvi a sigurno ni zadnji slučaj. Sličan se događaj odvio i u Visokom na testiranju, gdje je bio Haris Hodžić, fudbaler Watforda. Hodžić kasnije nije dobio poziv u reprezentaciju, a da je prije par dana u kampu Engleske reprezentacije izazvao oduševljenje te je ocjenjen kao veoma perspektivan igrač.

Međutim ni Hodžić ni Imširović očito nisu uplatili novac na konto Tonija Karačića ili nekog drugog iz stručnog štaba juniorske reprezentacije, što im je očito najveća mana.
Znaci nista se ne mjenja....ako budem imao malo kesa viska mozda i ja zaigram za reprezentaciju al zbog godina nemogu u ove U zato cu se prebacit na rukomet
RIP SALE VILENJAK

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 okt 2011, 20:11

Sutra na ****, u 19:45 Njemacka - Bosna i Herceogvina ..

Njemacka ima vrlo jaku ekipu, u kojoj su izmedju ostalih Rudy i Mlapa (Hoffenheim), Gündogan (Dortmund), Esswein (Nürnberg), Holtby (Schalke) itd ..
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 05 okt 2011, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.