Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
[youtube][/youtube]

Tribalian,
hm, ne znam stvarno za to, prvi put čujem. Za paračinsku kasarnu sam čuo, al za ovo što ti veliš mi je nepoznato. Znam po pričama (jer nisam iz ZG već iz pitome jedne zemlje sa juga
) da je bilo dosta napeto stanje pred sami rat u ZG, barikade, blokada vojarni/kasarni i slične stvari..
Evo još jedna zanimljiva info. Uz Bjelorusiju, BiH je jedina zemlja u kojoj i dalje postoji u zakonu smrtna kazna. Doduše u republici sprskoj, al i to je sastavni dio BiH. Naravno da se ne primjenjuje..
hm, ne znam stvarno za to, prvi put čujem. Za paračinsku kasarnu sam čuo, al za ovo što ti veliš mi je nepoznato. Znam po pričama (jer nisam iz ZG već iz pitome jedne zemlje sa juga
Evo još jedna zanimljiva info. Uz Bjelorusiju, BiH je jedina zemlja u kojoj i dalje postoji u zakonu smrtna kazna. Doduše u republici sprskoj, al i to je sastavni dio BiH. Naravno da se ne primjenjuje..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
@ Dubrava ovo nema veze sa blokadom kasarni,ovo je bilo negde u Zagorju,neku budalu varala zena ili tako nesto i on pobio komsije i neku rodbinu. Raspitacu se malo bolje o tome.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
spielfurher,
U RH ti je ovako; ako je počinjeno krivično djelo i utvrdi se da je osoba bila neuračunjiva u trenutku počinjena, ona se neće kazniti nego ide u duševnu ustanovu. U toj ustanovi će provesti onoliko vremena koliko bi provela da je proglašena krivom i da ide u zatvor. U prijevodu, ako je za k.d. običnog ubojstva kazna od 5- 15godina (kako je u RH), duševno bolesna osoba maksimalno može provesti 15godina. Sve preko toga je protuzakonito i ima pravo na naknadu štete, tužbu Ustavnom sudu, europskom sudu.
Za vrijeme boravka u duševnoj bolnici, svakih 6mjeseci se rade analize stanja ličnosti počinitelja. Izlazi liječnička komisija i pregledava ga. I ocjenjuje ima li napretka..
Ugrubo rečeno..
U RH ti je ovako; ako je počinjeno krivično djelo i utvrdi se da je osoba bila neuračunjiva u trenutku počinjena, ona se neće kazniti nego ide u duševnu ustanovu. U toj ustanovi će provesti onoliko vremena koliko bi provela da je proglašena krivom i da ide u zatvor. U prijevodu, ako je za k.d. običnog ubojstva kazna od 5- 15godina (kako je u RH), duševno bolesna osoba maksimalno može provesti 15godina. Sve preko toga je protuzakonito i ima pravo na naknadu štete, tužbu Ustavnom sudu, europskom sudu.
Za vrijeme boravka u duševnoj bolnici, svakih 6mjeseci se rade analize stanja ličnosti počinitelja. Izlazi liječnička komisija i pregledava ga. I ocjenjuje ima li napretka..
Ugrubo rečeno..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
@Trib haj' nateraj tog svog da dodje vamo,fali nam jos jedan indijanac u nasim redovima.

p.s @Dubrava je li moguce da ako se nakon lupam 5 godina dokaze da je dos'o sebi,posalje u pravi tvorza da odlezi do kraja ?
p.s @Dubrava je li moguce da ako se nakon lupam 5 godina dokaze da je dos'o sebi,posalje u pravi tvorza da odlezi do kraja ?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
moguce je ...spielführer_21 je napisao/la:Ljudi, je li moguće da onaj Norvežanin Breivik neće odgovarati za masakar koji je počinio?
znate ono kad je lik dilo drogu ubijo ....i dodje na sud i stane pred sudiju i izvadi iz straznjice kikriki puter i pojede ga i ova kaze lud ovo ono i nakon 6 mjeseci ustanove da je normalan i ne odgovara ni za sta ...to je naravno iz filma.
Brate ovog znas 100 % i veruj da nam ne treba na forumuDevil je napisao/la:@Trib haj' nateraj tog svog da dodje vamo,fali nam jos jedan indijanac u nasim redovima.![]()
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Bolji je forum bez njega vjeruj mi Devile

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Pozdrav svima.Ako ima neko neki dobar film da preporuči,pošto sam odgledao ona 2 što mi je preporučio @kdn.
http://fkbuducnostbanovici.****/
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.
Da da,to je i inace @ Sarajlicin drugar koji po godinama moze stric da mu budeSarajlijc@ je napisao/la:Bolji je forum bez njega vjeruj mi Devile![]()
@ Future bratelo reci zanr i zemlju porekla i odmah stize nekoliko preporuka?
InceptionFuture je napisao/la:Pozdrav svima.Ako ima neko neki dobar film da preporuči,pošto sam odgledao ona 2 što mi je preporučio @kdn.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Kad mozes ti biti na forumu moze i on vala.Tribalian je napisao/la:Brate ovog znas 100 % i veruj da nam ne treba na forumuDevil je napisao/la:@Trib haj' nateraj tog svog da dodje vamo,fali nam jos jedan indijanac u nasim redovima.![]()
Tacno znam sta bi bilo kad bi dosao na forum
Mozda bi jedino @ Magici odgovarao jer covek toliko mrzi nemacki fudbal da je to strasno
Onda bi poceo pricu kako se YU raspala jer je nekom odgovaralo da propadnu zvezda i hajduk
i to bi vrteo u krug non stop,pusti ga u pm.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Može ex-Yu,ali da nije ništa vezano za rat,neki opuštajući filmTribalian je napisao/la:Sarajlijc@ je napisao/la:Bolji je forum bez njega vjeruj mi Devile![]()
@ Future bratelo reci zanr i zemlju porekla i odmah stize nekoliko preporuka?
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Dobri ste vas dvojica jos samo da dodjete do Sarajeva da vas upoznam nekad 
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
Nije moguće. Njega je sud poslao u ludaru je jer utvrdio da nije kriv. Sud kad raspravlja o krivnji nekoga on mora uzeti u obzir dvi stvari; namjera ili nehaj kao prva i ubrojivost kao druga stvar, a ako ne postoji ubrojivost/uračunjivost, onda nema ni krivnje, a onda ga ni sud ne može kazniti.Devil je napisao/la:p.s @Dubrava je li moguce da ako se nakon lupam 5 godina dokaze da je dos'o sebi,posalje u pravi tvorza da odlezi do kraja ?
Ovako je po RH pravu, ali sam siguran da je slično i drugdje u Europi jer smo prepisali njemačke i austrijske zakone
@ Stefko nisi svestan koga prizivas na forum
Ko god je na severu duze od 10 godina ( a ti si tu) zna ga odlicno . Veruj mi da nam to ne treba ....
Future ,evo jednog spisaka za tebe pa biraj
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0 ... 0%B2%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
a ako hoces jos opcija,imas ispod
Future ,evo jednog spisaka za tebe pa biraj
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0 ... 0%B2%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
a ako hoces jos opcija,imas ispod
@ Dubrava je ili diplomirani pravnik ili je stara sudska musterija,obican covek ne poznaje zakone na ovaj nacin
ILi je pri kraju studija pa je dobro izucio " Pravo EU-a" 
Je l' to nešto sa ZombijimaLBJ MVP je napisao/la:InceptionFuture je napisao/la:Pozdrav svima.Ako ima neko neki dobar film da preporuči,pošto sam odgledao ona 2 što mi je preporučio @kdn.
@Tribalian Hvala
"Inception" je vrlo zajeban film .Zaradio preko milijardu dolara .

haha, pa pogodi ti dobro...Tribalian je napisao/la:@ Dubrava je ili diplomirani pravnik ili je stara sudska musterija,obican covek ne poznaje zakone na ovaj nacinILi je pri kraju studija pa je dobro izucio " Pravo EU-a"
još jedan ispit do kraja, a trenutno praksu obavljam kod jednog odvjetnika...a najviše što mrzim jest to pravo EU..dabogda propali...koje gluposti izmišljaju, to je neviđeno...
a znaš sta me čudi kod vas u srbiji...vi nemate notara(javnog biljeznika), to mi je bas cudno..pa sav posao obavlja sud, a to je hrpa papira...
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 2 gosta.