FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%
 
Ukupno glasova: 59

Avatar
el-fighter
Postovi: 5210
Pridružen/a: 29 mar 2009, 23:53
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la el-fighter » 07 dec 2011, 23:45

S obzirom na kombinirani sastav i veoma losu postavku igraca, mozemo biti zadovoljni vecerasnjom igrom i rezultatom. Nismo imali igraca koji bi mogao pruziti zadnji pas ili nesto vise napraviti po strani. Na sredini smo igrali veoma slabo, a odmah se vidjelo da se Pranjic nece snaci na poziciji centralnog veznog. Alaba nije mogao probiti pored odlicnog Clishya, a pravo mi je zao sto Usami nije igrao od pocetka. Njegovim ulaskom malo smo zivnuli, ali sve je ostalo na pokusajima da se nesto uradi. City je igrao dobro, postigli su golove, uz jos nekoliko odlicnih prilika, ali i pored toga nasa odbrana je djelovala dosta dobro. Sve u svemu odlicna utakmica, a najvaznije je da smo obezbjedili prolazak dalje i sada se treba potpuno posvetiti Bundesligi i cekati izvlacenje parova za 1/8 finala LP.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Avatar
Monolog
Moderator
Postovi: 21296
Pridružen/a: 09 mar 2010, 10:20
Lokacija: Under the bridge
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Monolog » 07 dec 2011, 23:47

Jao Štrudle i reakcije kod Toureovog gola. :lol: Mislio sam da je slomio nogu prilikom onog "starta". :mrgreen:
Ovo je bio pravi izlet, što jest jest. Izgleda da su otišli samo da bi Pranjić mog'o udovoljiti navijačima Uniteda slikavši se s njima (tako barem navodi dnevnik.hr). :mrgreen:
Očekiv'o sam više od Gustava. Nije mi jasno kako ne može imati glavnu riječ u ovakvom veznom redu Bayerna (Alaba, Tymo + Pranjić). :mrgreen: I, kako se samo sporo rješavao lopte. Aaaaaa. Da volim Bayern, vjerujem da bih mu psovao sve po spisku. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

CoDe
Postovi: 1618
Pridružen/a: 03 sep 2009, 13:36
Lokacija: Donji Vakuf <3
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la CoDe » 07 dec 2011, 23:52

Nema razloga da psujem ipak da je ovo bila važna utakmica za nas mislim da bi ih hladno dobili s jednim primljenim pogotkom .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Avatar
don_burza
Postovi: 5198
Pridružen/a: 09 okt 2010, 00:42
Lokacija: Hellfire Peninsula
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la don_burza » 07 dec 2011, 23:53

nisam gledo gore utakmice zadnjih 5 godina

ni tam ni vam :D

dzaba onako trckarali ja za balon moram izdvojiti 70 km za 90 minuta
Thomas Müller - Fußballgott

Avatar
JetSet_Hantraga
Postovi: 820
Pridružen/a: 30 mar 2010, 11:04
Lokacija: Srebren-grad
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 dec 2011, 00:11

Ima li neko da tuguje zbog poraza?
Malo je takvih, sasvim sigurno. ;)

Pojedinci su razocarali, ali bar se sad zna na koga se moze racunati, a na koga ne. Ocigledno da Pranjic ne zasluzuje biti u ekipi kakva je Bayern, da Contento i nije bas toliki talenat, da je Gustavo u uzasnoj formi.
Monolog je napisao/la:I, kako se samo sporo rješavao lopte. Aaaaaa.
Tako sporo se rjesavao lopte, da sam u pojedinim trenucima mislio da gledam usporeni snimak. :twisted:
I sto je jos gore, ako bi na lijevoj streni imao slobodnog igraca i priliku za kontru, on bi obavezno dodavao na desnu stranu.
Samo se nadam da ce se Gusta sto brze vratiti u pravu formu, potreban je Bayernu. :?

Badstuber cijelu utakmicu dobar, odlicno citanje igre, kao i postavljanje. Imao je tu jednu gresku koja je sigurno velika, ali ipak sam zadovoljan njegovom izvedbom
Petersen neprimijetan. Na trenutke mi ga je bilo i zao, jer se stalno morao boriti sa mrcinama u odbrani Manche, a niko mu nije pomagao.

I treba napomenuti jednu stvar: vise je Bayern nadigrao prvu postavu Cityja, nego City drugu postavu Bayerna. ;) 8-)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Avatar
effe_sa
Postovi: 7508
Pridružen/a: 31 jan 2010, 23:43
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 08 dec 2011, 01:12

B tim se dobro držao večeras. Alaba bio preambiciozan pa dosta lopti gubio, ali da momak ima potencijala to stalno pokazuje , smao mora još napredovat, Gustavo je daleko od idealne forme.
Sad su nosioci igre odmorni za nedjelju i nadat se da ćemo slavit tu jako bitnu pobjedu koja bi nam mogla već značit veliki korak ka jesenjoj tituli.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Avatar
Centre forward
Postovi: 6148
Pridružen/a: 26 jun 2010, 14:37
Lokacija: Rudolf Diesel straße
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Centre forward » 08 dec 2011, 02:22

Nema se tu sta pametovat puno.I pored poraza pokazali smo da smo veliki i da Shitiju treba najmanje jos 50 godina da bi mog'o sa nama u šešir.Misljenja sam da nas vcr uopste nisu nadigrali :? ,stavise, drzali smo se sa njima konstantno.Priznajem da kad sam vidio sastav ocekiv'o sam najmanje peticu u mrezi Buta, al' momci su odigrali super, izuzmemo li Petersena koji treba jos punO velikih utakmica.Gledajuci utakmicu nisam se otim'o dojmu da imamo jedan od najjacih veznih redova na svijetu(kada su tu Švajni i Kros,Bilal koji je 10x jaci od ovog vecerasnjeg) i mislim da u LP ovog puta mozemo do kraja i ruku na herca ne bi bilo nezasluzeno ;)

Cska M , Lyon , Basel, Marsseile ,Zenit , Milan moguci protivnici.Yebaji ga nije lose 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller

Klare
Postovi: 4302
Pridružen/a: 24 jun 2010, 12:28

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 08 dec 2011, 13:48

Odgledao sam utakmicu, a ne znam ni sam zašto :? :arrow: dosada, bez ikakvog značenja, ama baš bezveze utakmica.
Na zagrijavanju Lahm i Buyten, sjedaju, a podižu se Ribery, Muller i Gomez, samo onoliko da unesu malo straha u domaće navijače, nema drugog razloga.
Monolog je napisao/la:Jao Štrudle i reakcije kod Toureovog gola. :lol: Mislio sam da je slomio nogu prilikom onog "starta".
E nek' si ti odmah uzeo tu jednu situaciju da od Holgera napraviš najvećeg levata, a zanemaruješ sve ono što je radio čitavih 90 minuta, nećeš da kažeš, ili nisi u stanju to vidjeti, tačnije nemaš znanja, ne razumiješ se dovoljno? ;)
Još jednom kažem Badstuber je ostvario neviđeni napredak, unio je novu dimenziju u svoju igru, najagresivniji naš igrač(ko bi rekao :? ), uvijek puše za vrat protivniku, bila lopta u zraku ili na zemlji, svakako se tu radi i o fizičkoj pripremljenosti, nije lako to, definitivno stoper na kojeg možemo računati. Tu i tamo se potkrade pokoja greškica, ali koji to stoper ne griješi, štaviše takvih je i najviše, jer tu se greška odmah skupo plaća. ;)

Najzadovoljniji sam našom odbranom, svaka im čast, a i Tymo tu dosta pomaže u pokrivanju prostoru, u tome je najbolji, stoga i onolika njihova bezidejnost. Za Gustava se svi slažemo da je lik out ima već skoro 2 mjeseca, nikako da proradi, dođe sebi, nema ga tu u pas igri...

Juppu preporučujem da još jednom razmisli po pitanju Olić, ima još snage u starom vuku, to je zamjena baš kakva nam i treba, sigurno da bi Ola želio ostati uz veću minutažu, ovo što mu je dosad naš trener radio je dosta za kritiku, treba Ivica malo češće na teren, drugačiji tip napadača, igrač koji mijenja ritam, Juppe razmisli još jednom... ;)

Pranjić sinoć ni tamo nit' 'vamo, eto ako se već i ne računa na njega, onda ga na zimu za milion dati, bolje i to nego do kraja sezone da grije klupu non-stop, tako imamo više štete nego koristi, ali da Jupp zna Pranja je mogao i može biti dosta koristan u toj rotaciji, ali šta ćeš kad ne zna. ;)

Petersen dosta nejak u duelima, eh da je snažni Mariano bio tu, pa da tamo pobaca one likove, to bi bila druga priča...

Alaba kao i uvijek, a za Usamija sve što mogu reći jeste da ima mudo :lol: , fali mu razumijevanja prema našem načinu igre, malo kretnja bez lopte, da li će naši imati dovoljno strpljenja prema ovom dječaku :? , da li će on uspjeti dokazati svoj talenat :? , vremena i nema previše, tako da je sve to još uvijek u leru. Ja rekao da od njeg' neće biti ništa, pa sada neću da olako pogazim svoju riječ, ali ne može da mi ne bude drago kada vidim njegov dobar potez, sinoć i protiv Ingolstadta zadovoljio u onih nekoliko minuta.

Avatar
roy_makaay
Postovi: 671
Pridružen/a: 14 jan 2010, 00:35
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la roy_makaay » 08 dec 2011, 13:59

Ne znam šta ste napali na Gustava,pa on i jest doveden kao destruktivac protivničke igre,tj. kao zamjena za MvB-a,u tandemu sa Bastianom čini super moćnu šesticu.Nije nikad bio igrač koji je organizovao igru,jak je u duelima,agresivan al' mu "spielaufbau" nije jača strana.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Avatar
Monolog
Moderator
Postovi: 21296
Pridružen/a: 09 mar 2010, 10:20
Lokacija: Under the bridge
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Monolog » 08 dec 2011, 14:06

@Klare,
Lupaš, po običaju. :mrgreen: Od Štrudle si napravio mješavinu Vidića, Ferdinanda, Puyola i Terryja. :mrgreen: A, istina je potpuno drugačija. No, bitno je da se ja ne razumijem, a da ti poput vrlog trenerskog maga vidiš nešto što običan svijet ne vidi - kvalitet Holgera. :mrgreen: Nek' on zauvijek igra na ovom nivou, što se mene tiče. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Klare
Postovi: 4302
Pridružen/a: 24 jun 2010, 12:28

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 08 dec 2011, 14:32

Sinoć je imao više dobroga, nego što je ona greška lošega nosila, jedan skoro perfektan nastup.
E je*i ga Mona, uvijek si tu da se javiš nakon njegove greške, dovoljno da znamo koliko si se ove sezone javljao na Badstuberove greške(mizeran je broj), pa da zaključimo kakvu sezonu taj igra.

Avatar
Monolog
Moderator
Postovi: 21296
Pridružen/a: 09 mar 2010, 10:20
Lokacija: Under the bridge
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Monolog » 08 dec 2011, 14:43

Reina je odbranio sve moguće kontra Fulhama, a onda primi pacerski gol. Hoćemo li ga pohvaliti za ostatak meča, jer je svojom "intervencijom" koštao tim bodova? Nećemo. Šta ćemo uraditi. Kriviti ga za gubitak jako bitnih bodova u borbi za mjesta koja vode u Evropu.
Ista stvar sa Badstuberom. On je kriv za pogodak Tourea. Pa čovječe bio je na lopti, a on indolentno pruža nogu i poput pluga "zaora" dio šesnaesterca. :mrgreen: Ma on je ondje sigurno isteg'o neki ligament. :mrgreen: Ima li kakvih vijesti o tome? Dakle, možeš ti odigrati dobro (mada je sinoć ispao još par puta, posebno od Aguera koji ga je pretrč'o kad god je to htio), al' šta ćemo kada si glavni krivac za pogodak? Da l' možemo onda etiketirati nekoga kao najboljeg na terenu? Najboljeg u svojoj ekipi? Ne možemo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Avatar
FC BAYERN
Postovi: 1369
Pridružen/a: 07 okt 2008, 14:28
Lokacija: Sarajevo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la FC BAYERN » 08 dec 2011, 14:59

Najveca slabost ove ekipe Bayerna je klupa to sam rekao hiljadu puta i opet cu ponoviti, onaj Pranjic mi je izvuko zivce **** sam mu od A do Ž, treba ga prodati sto prije u neki nizerazredni klub, sve shvatam ali covjek ili kako da ga nazovem momak koji se bavi fudbalom i koji trenira fudbal svoj citav zivot da ne zna dodati loptu to ne shvatam ali nikako, pa onda njegov sut koji jedva dodze do golmana ili ode pet metara daleko od stative hajde da se to desi jednom dvaput pa i triput ali skoro svaki put kad ima loptu u nogama, ne znam kako ga nije stid pucati na gol kad ne zna osutati sam sebe bruka oce nesto da dokaze ali mu to ne ide od ruke.Olic mi je uvijek bio drag jer sam uvijek volio takve igrace koji ginu na terenu i koji daju 100% od sebe, ali i on je ostario nema ama bas nikakve tehnike i znanje sa loptom, iskreno i ja da igram u Bayernu trco bi ko konj i primao nekoliko hiljada eura sedmicno :) Jel ono bijase Pettersen? Njega sam vidio kad je sudija odsvirao kraj valjda je htio da zamjeniti dres sa nekim igracem Citya odlican igrac i strasan golgeter.Badstruber me je najvise iznenadio izgledao je tako iskusno ko da igra fubal 15 godina, svaka cast za tebe ima nade jedan od rijetkih, ove ostale talente necu komentarisati jer to nisu zasluzili.

Rumenigie je izjavio da nece biti novih igraca u januaru opet potez koji ne shvatam uredu i ne trebaju nam igraci u prvih 11 jer smo tu dobro popunjeni, ali klupa nam je ****, i kad se desi povreda nekog vaznog igraca s klupe nema ko da uskoci jer su sve panjevi, treba podhitno dovesti igrace koji mogu da uskoce kad se neko povrijedi ili kada su nam igraci preumorni da se malo rotira jer sa ovim sastavom imamo prvih 11 i mozda jos 3-4 igraca koji mogu igrati za prvi tim ostali su uzas a svi znamo koliko su povrede ceste pogotovo Riberya i da Robena, tako da Jupp nemoze ni da rotira sastav sa ovakvim igracima.

Avatar
proFCB
Postovi: 2354
Pridružen/a: 17 feb 2011, 15:03
Lokacija: Lukavac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 08 dec 2011, 16:11

FC BAYERN je napisao/la:Najveca slabost ove ekipe Bayerna je klupa to sam rekao hiljadu puta i opet cu ponoviti, onaj Pranjic mi je izvuko zivce **** sam mu od A do Ž, treba ga prodati sto prije u neki nizerazredni klub, sve shvatam ali covjek ili kako da ga nazovem momak koji se bavi fudbalom i koji trenira fudbal svoj citav zivot da ne zna dodati loptu to ne shvatam ali nikako, pa onda njegov sut koji jedva dodze do golmana ili ode pet metara daleko od stative hajde da se to desi jednom dvaput pa i triput ali skoro svaki put kad ima loptu u nogama, ne znam kako ga nije stid pucati na gol kad ne zna osutati sam sebe bruka oce nesto da dokaze ali mu to ne ide od ruke.Olic mi je uvijek bio drag jer sam uvijek volio takve igrace koji ginu na terenu i koji daju 100% od sebe, ali i on je ostario nema ama bas nikakve tehnike i znanje sa loptom, iskreno i ja da igram u Bayernu trco bi ko konj i primao nekoliko hiljada eura sedmicno :) Jel ono bijase Pettersen? Njega sam vidio kad je sudija odsvirao kraj valjda je htio da zamjeniti dres sa nekim igracem Citya odlican igrac i strasan golgeter.Badstruber me je najvise iznenadio izgledao je tako iskusno ko da igra fubal 15 godina, svaka cast za tebe ima nade jedan od rijetkih, ove ostale talente necu komentarisati jer to nisu zasluzili.

Rumenigie je izjavio da nece biti novih igraca u januaru opet potez koji ne shvatam uredu i ne trebaju nam igraci u prvih 11 jer smo tu dobro popunjeni, ali klupa nam je ****, i kad se desi povreda nekog vaznog igraca s klupe nema ko da uskoci jer su sve panjevi, treba podhitno dovesti igrace koji mogu da uskoce kad se neko povrijedi ili kada su nam igraci preumorni da se malo rotira jer sa ovim sastavom imamo prvih 11 i mozda jos 3-4 igraca koji mogu igrati za prvi tim ostali su uzas a svi znamo koliko su povrede ceste pogotovo Riberya i da Robena, tako da Jupp nemoze ni da rotira sastav sa ovakvim igracima.
Ma kakve povrede Robbery je sada zalijecen,nema tu povrede narednih godinu - dvije...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Stern des Südens

Klare
Postovi: 4302
Pridružen/a: 24 jun 2010, 12:28

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 08 dec 2011, 18:29

Monolog je napisao/la:Reina je odbranio sve moguće kontra Fulhama, a onda primi pacerski gol. Hoćemo li ga pohvaliti za ostatak meča, jer je svojom "intervencijom" koštao tim bodova? Nećemo. Šta ćemo uraditi. Kriviti ga za gubitak jako bitnih bodova u borbi za mjesta koja vode u Evropu.
Naravno da ga nećemo kriviti, ako je u dovoljnoj mjeri dao doprinos da direktno utiče na rezultat, da je bio odličan(5 :mrgreen: ) do tog trenutka, eh da je bio tek dobar(3 :mrgreen: ), e onda bi ga mogli kriviti.
Ko je išta mogao reći Kahnu 2002 za onaj pacerski gol, apsolutno niko, jer je do tog trenutka bio više nego odličan(5+ :mrgreen: ), unatoč primljenom golu dočekan kao glavni junak, eh o tome ti ja pričam.
Tako je sinoć bilo sa Badstuberom, pogotovo kada se uzme u obzir ostatak tima, nemogućnost zadržavanja lopte na ptrotivničkoj polovini, znači da je naša odbrana zajedno sa zadnjem vezom imala i najviše posla, onog posla kojeg ti nisi u stanju da vidiš, to znaju fudbalski magovi. :D
Monolog je napisao/la:Pa čovječe bio je na lopti, a on indolentno pruža nogu i poput pluga "zaora" dio šesnaesterca.

:lol: :lol: :D
Monolog je napisao/la:Ma on je ondje sigurno isteg'o neki ligament.
Danas su vjerovatno imali slobodan dan :? , a vidjećeš sutra kad dođe vijest o povredi na treningu. :mrgreen:
Monolog je napisao/la:Dakle, možeš ti odigrati dobro (mada je sinoć ispao još par puta, posebno od Aguera koji ga je pretrč'o kad god je to htio)
Neka ga nek' samo trči, ali je li mu umakao, ehe nakon pretrčavanja nisu to bile lake pozicije, mrtvi ugao, nije bilo izgleda da pogodi. ;)
Monolog je napisao/la:al' šta ćemo kada si glavni krivac za pogodak? Da l' možemo onda etiketirati nekoga kao najboljeg na terenu? Najboljeg u svojoj ekipi? Ne možemo.
Malo je nezahvalno izdvajati nekoga u očajnoj utakmici, takav je sastav bio, ali recimo da su Butt, Boateng, Badstuber, Tymoschuk i Olić solidno odigrali, znači nisu podbacili.

Ne kažem sad da je Badstuber neka klasa, treba još poraditi na nekim segmentima igre, prvenstveno nakon prekida, ali u odnosu na prošlu sezonu napredak je tako vidljiv, ogroman. 8-)

Avatar
geronimo
Moderator
Postovi: 8233
Pridružen/a: 04 nov 2008, 18:08
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 08 dec 2011, 20:33

Neke nove slike sa Bayernovog trening centra. Galerija
Vom Jäger zum Gejagten

Avatar
edotabako
Postovi: 132
Pridružen/a: 23 nov 2010, 12:14
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la edotabako » 09 dec 2011, 08:36

Al mi nije jasno zasto Usami ne dobija malo vise sanse.... :/

Avatar
Saurman
Postovi: 29511
Pridružen/a: 22 avg 2009, 20:08
Lokacija: Alpha Centauri
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 10 dec 2011, 00:20

slika :?:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Postovi: 4372
Pridružen/a: 04 maj 2011, 17:30
Lokacija: Blashyrkh
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Pale_Companion » 10 dec 2011, 00:32

nadam se da Reus nece u Bayern
Agieren statt reagieren

Avatar
Saurman
Postovi: 29511
Pridružen/a: 22 avg 2009, 20:08
Lokacija: Alpha Centauri
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 10 dec 2011, 00:53

Po ovom pisanju Bilda moglo bi se zaključiti da su odbrojani dani Robbena u Minhenu. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.