Manchester City FC
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Manchester City FC
Tacno, @Monoloze.
Mancini je uzeo kup Italije sa Firenzom i Laziom, ali treba reci da je to u Italiji drugorazredno takmicenje, za razliku od FA Cupa. Kasnije je u Interu imao strasnu ekipu. Pre Cpolija je bio daleko iza Milana i Juventusa, a tek je kasnije uzeo nesto u najslabijoj konkurenciji ikada. Ipak, malo je gresio u selekciji igraca. Maicona i J.Cesara je on pronasao i doveo u Inter.
Ali, ovo sto radi u Cityju je smesno. Napoli ga je razvalio jer im je dva puta izveo tromu sredinu, a Bayern se poigrao sa njegovom ekipom. City je najskuplja ekipa na svetu i jedina koja na svakoj poziciji ima po 2 igraca koji kostaju 10+ miliona evra. To nemaju ni Barca, a ni Real, MUTD, Milan, Bayern, a opet imaju daleko vece rezultate nego City u poslednjih 20ak meseci, koliko je Mancini na klupi ovog tima.
Mancini je uzeo kup Italije sa Firenzom i Laziom, ali treba reci da je to u Italiji drugorazredno takmicenje, za razliku od FA Cupa. Kasnije je u Interu imao strasnu ekipu. Pre Cpolija je bio daleko iza Milana i Juventusa, a tek je kasnije uzeo nesto u najslabijoj konkurenciji ikada. Ipak, malo je gresio u selekciji igraca. Maicona i J.Cesara je on pronasao i doveo u Inter.
Ali, ovo sto radi u Cityju je smesno. Napoli ga je razvalio jer im je dva puta izveo tromu sredinu, a Bayern se poigrao sa njegovom ekipom. City je najskuplja ekipa na svetu i jedina koja na svakoj poziciji ima po 2 igraca koji kostaju 10+ miliona evra. To nemaju ni Barca, a ni Real, MUTD, Milan, Bayern, a opet imaju daleko vece rezultate nego City u poslednjih 20ak meseci, koliko je Mancini na klupi ovog tima.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Jesam li nesto propustio, sta su to osvojili Real i Bayern u posljednjih 20 mjeseci?MaGiCa je napisao/la: To nemaju ni Barca, a ni Real, MUTD, Milan, Bayern, a opet imaju daleko vece rezultate nego City u poslednjih 20ak meseci, koliko je Mancini na klupi ovog tima.
Barca osvojila spansku ligu, Dortmund osvojio Bundesligu. A Real i Bayern su sve to ljubomorno posmatrali sa strane
Mancini nije doveden da bi osvojio ligu prvaka, cak mislim da mu gazde nisu dali nikakav cilj da osvoji neku titulu. Nego samo da etablira klub u vrhu engleske lige, sto on i radi.
Nemojte samo gledati vrijednost igraca. Kada je Mancini dosao zatekao je skupe igrace, ali nije ih bas islo. Ove koje je on doveo su uglavnom bili uspjesni, a istovremeno je pravio cistku i rjesavao se onih igraca koje su nagomilali treneri prije njega. Ima tu jos mnogo posla ali ja mislim da Mancini dobro radi posao do sada.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pokazali su jos jednom snagu ali ne toliko uvjerljivo iako su igrali protiv drugog tima Bayerna.
Nije im se dalo da se nadju u osmini finala, ali s obzirom da igraju svoju prvu sezonu u najelitnijem takmicenju i ovaj uspjeh je dosta dobar.
Dogodine ce sigurno proci grupu, jer ce imati neke povlastice prilikom izvlacenja grupa.
Nije im se dalo da se nadju u osmini finala, ali s obzirom da igraju svoju prvu sezonu u najelitnijem takmicenju i ovaj uspjeh je dosta dobar.
Dogodine ce sigurno proci grupu, jer ce imati neke povlastice prilikom izvlacenja grupa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Progooglaj, pa vidi sta su osvojili. Mozes da vidis i rezultate u Evropi - ne bi bilo lose.calcio je napisao/la: Jesam li nesto propustio, sta su to osvojili Real i Bayern u posljednjih 20 mjeseci?
Copa del Rey i doppel iz 2010. nisi racunao.Barca osvojila spansku ligu, Dortmund osvojio Bundesligu. A Real i Bayern su sve to ljubomorno posmatrali sa strane![]()
I onda ulupao 200 mE da bi osvojio 1 FA Cup i bio na celu Pshipa. Extra rezultat. Uzmes Nasrija i Clichyja Arsenalu, a jos ti ulete MUTD i Chelsea u fazi podmladjivanja...Mancini nije doveden da bi osvojio ligu prvaka, cak mislim da mu gazde nisu dali nikakav cilj da osvoji neku titulu. Nego samo da etablira klub u vrhu engleske lige, sto on i radi.
Nemojte samo gledati vrijednost igraca. Kada je Mancini dosao zatekao je skupe igrace, ali nije ih bas islo. Ove koje je on doveo su uglavnom bili uspjesni, a istovremeno je pravio cistku i rjesavao se onih igraca koje su nagomilali treneri prije njega. Ima tu jos mnogo posla ali ja mislim da Mancini dobro radi posao do sada.
Bez da preterujem, ali Mancini nije u top5 italijanskih trenera sigurno, a mozda ni u top10. Ali, da ga sere - sere ga.
Jens Lehmann : '' The Champions League Is Better Without Manchester City 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
[youtube][/youtube]Goldy je napisao/la:GDE SU SAD MANCINIJEVI KRITICARI?
Velik Six Alex prima šestice, gubi od palacea, a oteluli benfike i baseli mu drze fudbalske lekcije...imajte to na umu pa nemojte kod prvog nezadovoljstva reci 'ovaj mancini nema pojma...sa ovakvim igracima dobar manager bi se prosetao kroz epl i CL'...eto vam najbolji manager- Six Alex- pa ga šamaraju autsajderi...a kako je samo igrace lose spremio- svaku utakmicu po jedan mu se povredi...a nije se(za razliku od mudrog Roberta) pobrinuo da obezbedi dobre zamene na vreme...a potrosio je 60 mil funti u prelaznom roku....ma Six Alex je kanta za Mancinija...
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
.. Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Dobro samo mu zadnja dva broja ne valjaju.To nek promijeni kada City osvoji.Predvidjam da ce ove brojeve morati ubacit poslije 20....15 17 20 24 27 30 35 40 itdrio_Ferdy88 je napisao/la:..
![]()
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
tevezito je napisao/la:Dobro samo mu zadnja dva broja ne valjaju.To nek promijeni kada City osvoji.Predvidjam da ce ove brojeve morati ubacit poslije 20....15 17 20 24 27 30 35 40 itdrio_Ferdy88 je napisao/la:..
![]()

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Monolože hvala za poduži interesantan monolog, juče sam ga pročitao pa ću opet i danas još jednom da mi se malo slegne gradivo, sad samo ukratko, može zvučati čudno i iznenađujuće, ali i ja sam isti kao ti ravnodušan sam prema oba mančestera, a isto tako i prema oba trenera...Monolog je napisao/la:E moj @Goldy.![]()
Haj' kad si već kren'o u tom pravcu, da vidim kako te sjećanje služi.Možda ćeš izvući i neku pouku, ko zna. Prije svega, nisam fan Manchestera, a ni Cityja.
Ravnodušan sam prema dvama klubovima iz Manchestera, te mi je nebitno ko će koje mjesto zauzeti na kraju prvenstva. No, ti si očigledno razvio neku ljubav prema Manciniju, te na svakom koraku pokušavaš (naglasak na "pokušavaš) srozati SAF-a i predstaviti ga kao drugorazrednog trenera.
Ne znam otkud taj utisak da ja pokušavam srozati Six Alexa? Možda zbog mog sarkastičnog i dramatično-provokativnog stila pisanja? Sve je to samo u svrhu pouke....
Naprotiv, veoma cenim Six Alexa, i smatram ga jednim od najboljih...(to govorim čisto u svrhu diskusije jer, za moju dubokoumnu personu pojmovi 'najbolji, bolji, dobar' su veštački, netačni, preplitki, možda najbolje rečeno- nemušti- da izraze životne realnosti-a jedan od razloga je što ništa NIJE nego TEČE I MENJA SE , tj. sve je u stalnoj mijeni, pa tako dojučerašnji mag Six Alex danas može biti obična ishlapela kanta, i veliko je pitanje hoće li mu produžiti vozačku sledeći puta, ali o tome drugi puta)
Moje ukazivanje na njegove mane i promašaje je upravo dokaz da ga izuzetno cenim, jer kritikujući ga ja zapravo govorim: 'Pogledajte! i najbolji prave glupe greške i gube od najslabijih protivnika-pa je sasvim razumljivo da i manje iskusni stručnjak poput Mancinija greši i izgubi poneku utakmicu'.
Postoji mnogo razloga zbog kojih sam na ovom forumu, a jedan od njih je obogaćivanje foruma i promatranje fudbalske igre iz drukčije šire, 3d i 4-d perspektive...
Jbg trener izgubi jednu utakmicu ili napravi neku izmenu koju navijač ne razume i za njega je odmah taj trener smeće...jbg nastranu fudbal, ali dokle će ta osoba dogurati u životu sa takvim stavom i načinom mišljenja? Kakav ta osoba ima stav i odnos prema samoj sebi?
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
Ja sam dobar, ali ne znam važi li to za Six Alexa, kad mu levatine pale šamarčine i to na Old Trafordu....jbt ne može da pobedi Crystal Palacea, a vi mu se klanjate ko Allahu džele šanuhukarameldar je napisao/la:Jesi ti dobar?Goldy je napisao/la:GDE SU SAD MANCINIJEVI KRITICARI?
Velik Six Alex prima šestice, gubi od palacea, a oteluli benfike i baseli mu drze fudbalske lekcije...imajte to na umu pa nemojte kod prvog nezadovoljstva reci 'ovaj mancini nema pojma...sa ovakvim igracima dobar manager bi se prosetao kroz epl i CL'...eto vam najbolji manager- Six Alex- pa ga šamaraju autsajderi...a kako je samo igrace lose spremio- svaku utakmicu po jedan mu se povredi...a nije se(za razliku od mudrog Roberta) pobrinuo da obezbedi dobre zamene na vreme...a potrosio je 60 mil funti u prelaznom roku....ma Six Alex je kanta za Mancinija...
Goldy, znaš da te poštujem zbog onog lajka na temi Safet Sišić, ali znaš kada neko tone, on se hvata i za najmanju slamčicu. Imam osjećaj da se to i tebi dešava. Nemoj braniti Mancinija na osnovu Fergusona, brani Mancinija na osnovu Mancinija. Kaži, potrošio jer 300 miliona funti i osvojio je Carling Cup i uspio se plasirati u grupnu fazu LP. To je to za Manchester City i Mancinija.
Govoriš potrošio je Ferguson, koliko? 18+18+20= 56 milion funti, ali je u isto vrijeme prodao Browna, O'Sheu, pa reduciranje plata od Scholsa itd. Mancini je nadmašio Fergusona samim dovođenjem Agurea 45+7 Clishy+Nasri 25 + golman 1 = 78 miliona. Prodao je Givena i Adebayora poslao na posudbu.
Manciniju fale još samo 40 igrača da prođe grupnu fazu, dok Fergusona treba jedna godina u 17 godina da ispadne iz LP u grupnoj fazi. Ako ćemo pričati tvojom logikom, onda Mancini i City imaju 100% učinak ispadanja u grupnoj fazi LP. Je li dovoljna jedna sezona da se sudi?
Najbolji trener Premiershipa sada je Rednap, pa onda Pardew, pa tek onda možemo pričati o trećem mjestu. Sezona je duga, tek je početak. Niko ne može garantovati ni za koga niti za bilo šta. Ohladi malo, makar do maja
Kada Ferguson umre, vjerovatno jedino na Eastlandsu neće biti minuta šutnje za njega.
Govoriš potrošio je Ferguson, koliko? 18+18+20= 56 milion funti, ali je u isto vrijeme prodao Browna, O'Sheu, pa reduciranje plata od Scholsa itd. Mancini je nadmašio Fergusona samim dovođenjem Agurea 45+7 Clishy+Nasri 25 + golman 1 = 78 miliona. Prodao je Givena i Adebayora poslao na posudbu.
Manciniju fale još samo 40 igrača da prođe grupnu fazu, dok Fergusona treba jedna godina u 17 godina da ispadne iz LP u grupnoj fazi. Ako ćemo pričati tvojom logikom, onda Mancini i City imaju 100% učinak ispadanja u grupnoj fazi LP. Je li dovoljna jedna sezona da se sudi?
Najbolji trener Premiershipa sada je Rednap, pa onda Pardew, pa tek onda možemo pričati o trećem mjestu. Sezona je duga, tek je početak. Niko ne može garantovati ni za koga niti za bilo šta. Ohladi malo, makar do maja
Kada Ferguson umre, vjerovatno jedino na Eastlandsu neće biti minuta šutnje za njega.
There got to be something for Liverpool big number nine ...
Ako ćemo stvari tako gledati onda je Alex ništa za Wengera, Francuz je onda najbolji trener ikad i kraj priče, ne vidim uopšte zbog čega ovako narod ne voli Mančinija, čovjek je bio uspješan i kao igrač i sad kao trener, kako god da je osvojio trofeje on ih je osvojio, i svaka mu čast, eto vi ste pametni od ovih u Man City-ju što drže ovog navodnog levata i fudbalskog neznalicu, a imaju love da dovedu bilo kojeg treneraRizah je napisao/la:Goldy, znaš da te poštujem zbog onog lajka na temi Safet Sišić, ali znaš kada neko tone, on se hvata i za najmanju slamčicu. Imam osjećaj da se to i tebi dešava. Nemoj braniti Mancinija na osnovu Fergusona, brani Mancinija na osnovu Mancinija. Kaži, potrošio jer 300 miliona funti i osvojio je Carling Cup i uspio se plasirati u grupnu fazu LP. To je to za Manchester City i Mancinija.
Manciniju fale još samo 40 igrača da prođe grupnu fazu, dok Fergusona treba jedna godina u 17 godina da ispadne iz LP u grupnoj fazi. Ako ćemo pričati tvojom logikom, onda Mancini i City imaju 100% učinak ispadanja u grupnoj fazi LP. Je li dovoljna jedna sezona da se sudi?![]()
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Uvek sam se pitao kako je moguce da je fudbal u regionu u tolikom kurcu kad ima ovoliko strucnih ljudi,i prepametnih da bi sa bilo kojim timom igrali LP.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ma zna Manchini dosta toga o fudbalu ali problem je sto ne zna osnovne stvari koje su vise vezane za psihologiju fudbala.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
mozebiti, a koje su to osnovne stvari iz psihologije fudbala?Reuf je napisao/la:Ma zna Manchini dosta toga o fudbalu ali problem je sto ne zna osnovne stvari koje su vise vezane za psihologiju fudbala.
Rizaše, zahvaljujem na komentarima, podvukao sam i zacrvenio neke koji su mi se naročito dopali...Rizah je napisao/la:Goldy, znaš da te poštujem zbog onog lajka na temi Safet Sišić, ali znaš kada neko tone, on se hvata i za najmanju slamčicu. Imam osjećaj da se to i tebi dešava. Nemoj braniti Mancinija na osnovu Fergusona, brani Mancinija na osnovu Mancinija. Kaži, potrošio jer 300 miliona funti i osvojio je Carling Cup i uspio se plasirati u grupnu fazu LP. To je to za Manchester City i Mancinija.
Manciniju fale još samo 40 igrača da prođe grupnu fazu, dok Fergusona treba jedna godina u 17 godina da ispadne iz LP u grupnoj fazi. Ako ćemo pričati tvojom logikom, onda Mancini i City imaju 100% učinak ispadanja u grupnoj fazi LP. Je li dovoljna jedna sezona da se sudi?![]()
Inače ne branim nešto Mancinija, nije da mi nije drag, niti napadam Six Alexa, jednostavno želim pomoći forumašima da poboljšaju svoj općeniti kvalitet mišljenja...Uspoređivanje sa najboljim sam smatrao sjajnim načinom da se izmjeri nečiji kvalitet...sa druge strane Mancini, a i svako od nas, posjeduje mnoge kvalitete koje uopće nisu na radaru mnogih forumaša a koje su vrlo bitne ...i na to sam pokušao skrenuti pažnju...
Evo npr Mancini je potrošio 300 miliona, a Six Alex samo 60 i mnogi to smatraju za neku vrlinu Six Alexa a manu Mancinija...
Za mene, naprotiv to je dokaz Mancinijeve veličine, dakle moraš stvarno biti faca, osoba od autoriteta i veliki znalac da ti neko da tolike pare da mu nabaviš igrača....i valjalo je nagovoriti te ljude da ulože taj novac, pa odabrati igrače, nagovoriti igrače da dodju, pa ih držati u rotaciji, a ipak da budu dobre volje i motivisani itd itd.. dakle sve u svemu sve su to dokazi mancinijeve veličine..sa druge strane mozda je u ovaj mančester možda i više uloženo ako se pogleda npr 5-godina unazad koliko je potrošeno i slično i ako se uzme u obzir da manchester ne mora plaćati visoke cifre jer obzirom na njegov ugled igrači dolaze i igraju za manje para...
Eh evo došlo vreme da se malo dotaknem omiljene poente onih koji omalovažavaju Mancinijeve uspehe...3 titule sa interom ako se ne varam navodno tvrdi se da je to bilo u slaboj konkurenciji...samo kratke poente cu navesti....samo da skrenem paznju na neke stvari koje vise treba da zapazate...
Kad vidimo kako veliki Sir Alex sa velikim timom Manu prima šamare od otelula basela i kkuraC. Palacea... možemo ustvrditi kako ne postoji slabi protivnici i slaba konkurencija...dakle svako te moze pobediti u modernom fudbalu...
mozda su timovi koji su se takmicili protiv mancinija bili slabi bas zato sto su ih demoralisali mancinijevi momci svojim dobrim igrama, tako da ni ne pomisle da im se suprostave....kao sto sad vidimo da neki skidaju gace pred citijem realom ili barcom...također kad vidimo kako je siromašni Napoli išamarao City i kad se prisetimo kako je Grčka uzela EP 2004 zatim kada se setimo svih neuspeha PREBOGATIH galaktikosa možemo zaključiti da ne igraju toliko ni pare...ne ne nikako...
Kad vidimo kako veliki Sir Alex sa velikim timom Manu prima šamare od otelula basela i kkuraC. Palacea... možemo ustvrditi kako ne postoji slabi protivnici i slaba konkurencija...dakle svako te moze pobediti u modernom fudbalu...
mozda su timovi koji su se takmicili protiv mancinija bili slabi bas zato sto su ih demoralisali mancinijevi momci svojim dobrim igrama, tako da ni ne pomisle da im se suprostave....kao sto sad vidimo da neki skidaju gace pred citijem realom ili barcom...također kad vidimo kako je siromašni Napoli išamarao City i kad se prisetimo kako je Grčka uzela EP 2004 zatim kada se setimo svih neuspeha PREBOGATIH galaktikosa možemo zaključiti da ne igraju toliko ni pare...ne ne nikako...
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 11 dec 2011, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
Goldy i Mux, nisam nikad bio protiv Mancinija, to je odveć poznato. Cijenim čovjeka, jer se zadržao na klupi duže nego tri trenera npr. u Chesliju, tri u Liverpoolu itd.
Ali, kada je bio trener Intera, dva puta je naletio na engleze. Liverpool je slavio na Anfieldu 2:0 i u Milanu 0:1. Isti taj Feguson je za Unitedom izbacio ga iz LP, 0:0 u Milanu i 2:0 u Manchesteru. Zar ne?
Možeš li nam reći koji je to Cityijev stil igre?
United, odnosno Ferguson, voli V formaciju i svugdje je naglašava. Čitavog života igra taj stil. King preferira pass and move igru. U Arsenalu svi znaju loptati, jer je to Wengerov rukopis. Hary sa Tottenhamom gaji fudbal po krilima. Itd. Itd. Koji je to Cityijev stil? Koji je to Mancinijev rukopis?
Mancini ima neke druge prednosti, za razliku od drugih trenera. 99% igrača koje je on doveo su se isplatili ili isplaćuju. Vidimo gdje su njegova pojačanja, a gdje Hughsova.
Ali, kada je bio trener Intera, dva puta je naletio na engleze. Liverpool je slavio na Anfieldu 2:0 i u Milanu 0:1. Isti taj Feguson je za Unitedom izbacio ga iz LP, 0:0 u Milanu i 2:0 u Manchesteru. Zar ne?
United, odnosno Ferguson, voli V formaciju i svugdje je naglašava. Čitavog života igra taj stil. King preferira pass and move igru. U Arsenalu svi znaju loptati, jer je to Wengerov rukopis. Hary sa Tottenhamom gaji fudbal po krilima. Itd. Itd. Koji je to Cityijev stil? Koji je to Mancinijev rukopis?
Mancini ima neke druge prednosti, za razliku od drugih trenera. 99% igrača koje je on doveo su se isplatili ili isplaćuju. Vidimo gdje su njegova pojačanja, a gdje Hughsova.
There got to be something for Liverpool big number nine ...
thnx za insightful komentar.... ;)zapravo ni ja nisam ni za ni protiv Mancinija ili nekog drugog trenera...kada pišem neke totalno desete stvari su mi u glavi...i ne samo jedna stvar nego veliki broj stvari koje nemaju uopste nikakve direktne veze sa fudbalom, ali ga obuhvataju sa nekih visih nivoa....Rizah je napisao/la:Goldy i Mux, nisam nikad bio protiv Mancinija, to je odveć poznato. Cijenim čovjeka, jer se zadržao na klupi duže nego tri trenera npr. u Chesliju, tri u Liverpoolu itd.
btw za mene je na neki način neprihvatljiva sama ideja 'bolji', 'najbolji' trener i sl....smatram da te rijeci ne mogu dobro opisati realnost i da nas ponekad unapred stavljaju u okvir u kojem ne mozemo napredovati i dobro kontati...
ne znam koji je Mancinijev rukopis i da li ga uopce ima...
Srdačan pozdrav!
Trenutno korisnika/ca: gigglessmoke, Kompromis, LenyYoro15, Proximic i 25 gostiju.