Izvanredan rukomet cemo gledati u Srbiji,to je sigurno.Cak je moje misljenje da su Evropska prvenstva najjaca takmicenja u reprezentativnom svijetu rukometa iz razloga sto je tu srz kvaliteta i izvan Evrope i nema jakih ekipa.
Znaci elita je tu i igraju samo najbolji.
Prva faza je takmicenje po grupama.
U
grupi A su svakako favoriti uvjek konkurenti za titulu Danci ,iako Srbiju zbog domaceg terena ne treba otpisivati i na ovome takmicenju sigurno predvodjeni izvanrednim bekom Kila Momirom Ilicem bice velika prijetnja svim najjacim ekipama.I Poljaci su jaki i mogu se sigrno nositi sa svima,ali ipak u grupi prognoziram prvo mjesto Dancima drugo Srbima a trece Poljacima dok mislim da Slovaci nemaju pretjerano velike sanse da ostvare ni jednu pobjedu i da ce se oprostiti vec u prvom krugu.Iztog razloga ne djelim misljenje @ Devila da je ovo bas najjaca grupa.
Grupa B je prilicno izjednacena i tu bi Cesi mogli dosta napraviti ljudi igraju brz i moderan rukomet, jer Njemacka iako ima prejaku ligu cini mi se da ne moze do nekih velikih rezultata u Srbiji.Ovo prvenstvo bi mogli iznenaditi Svedjani povratkom u sam vrh iz kojeg realno nisu ni otisli ,ali nedostaju im u zadnje vrijeme bas one borbe za same titule.A dernek ce biti sa Makedoncima u Čairu.Bice atmosfera kao u Skoplju i Bitolju da se igra siguran sam i mogli bi ovi favoriti dobro polomiti zube sa njima.A o njihovom fanatizmu ne treba ni govoriti.
Prognoziram veoma neizvjesne tekme i sam bog zna kakav ce poredak biti.Najizjednacenija grupa iz puno razloga.
Grupa C je veoma jaka .Normalno samo ludak ne bi rekao da su Francuzi apsolutni favoriti za prvo mjesto.Drugo mjesto bi prognozirao da ce pripasti Spancima jer mislim da su kvalitetniji od Rusa i Madjara ,dok ce treci biti vjerovatno Rusi koji nisu nimalo naivni a svi su ih otpisali unaprijed.Svi znaju da se uvijek moras dobro potrudit da dobijes Ruse ne samo u rukometu i da kazne i najmanje opustanje ili los dan i na papiru jaceg protivnika.
Grupa D Mozda drugi ne misle kao ja ali po meni ovo je najjaca grupa.Hrvatska vise nije sto je bila i mozda cete se iznenaditi ali prognoziram prvo mjesto Islanda u ovoj grupi.Ljudi imaju kontinuitet odlicnih predstava na velikim takmicenjima i ubrajam ih u najuze favorite za osvajanje sampionata.Oni u kakvom god dodju sastavu odlicno igraju .Hrvati redovno tesko igraju protiv Slovenaca i prognoziram rat u tekmi koja ce puno toga odluciti u ovoj grupi .Norvezani su odlicna reprezentacija ,ali im uvjek nekako fali taj gol dva do vrhunskog rezultata .Mislim da otpadaju vec u prvom krugu ,ali tesko je tu bilo sta prognozirati.
Drugi krug gdje se prave dvije grupe bice pakao a prognoziram sljedeci rasplet.
Iz Grupe E koja ce se napraviti spajanjem grupa A i B sam siguran da je prvi polufinalista Danska a drugog treba traziti izmedju Svedske i Srbije koja bi se mogla ukljuciti u borbu za medalje zbog domaceg terena i cinjenice da im je ovo istoriska sansa za dobar rezultat.
A iz grupe F koju cine 6 reprezentacija koje dolaze iz grupa Ci D nemam nikakvih dilema.Siguran sam da prolaze Francuska i Island.
I konacan ishod Prvak Evrope bice
FRANCUSKA...
Dobro mozda sve ne protekne kako sam bas predvidio ali za ovo posljednje sam gotovo siguran...
Unaprijed se radujem odlicnim tekmama i siguran sam da cemo uzivati.Izvinjavam se sto sam mozda i prehrabro prognozirao ovo takmicenje

OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...