BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 22 dec 2011, 14:23

HzBvB je napisao/la:

Hmm...samo se drzi cinjenica a ne svog razuma , bit ce tvoji postovi ok !!! 8-)
:lol:

Nije poanta u mojim postovima, nego je problem što je ovo FORUM. Neočekujem da razumiješ ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 dec 2011, 14:44

Sinoć nakon izvučenih parova DFB Kupa, na ARD-u prilikom uključivanja direktno u Kiel, da se saznaju njihove reakcije, njihovi igrači nisu bili svjesni da su uživo u programu, pa se u pozadini čulo kako uzvikuju "BvB - HurenSohne" (BvB-Kurvini sinovi).

Mamicu im njihovu, dobit će po njušci 8. februara. :lol:
Uglavnom, njihov trener je izjavio da je san svakog igrača da igra protiv aktuelnog prvaka (Borussia Dortmund), pa tako da je to i san njegovih pulena.

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 dec 2011, 14:57

Ja se sam nadam da se vidimo u Finalu a ne prije, tak da mi se neko kroz kup nebi progmizao do Europe! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 dec 2011, 16:26

Ako oni uspiju doci do finala :lol: :lol: :lol: :lol:
Stern des Südens

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 dec 2011, 19:39

Kiel se i javno izvinuo zbog sinocnje sramote na ARD-u.

Inace, dosta spekluacija se javilo u poslijednje vrijeme. Krenimo redom:

-Izgleda da smo odustali od dovodjenja Schmiedebacha u januarskom prelaznom roku.

- Mnogo klubova se dovodi u vezu s Lucasom, a cijena od 12 milki je mizerna. Izgledao mi je anemicno i nezainteresovano u utorak. Postavlja se pitanje da li je on vec odlucio da napusti BVB?? :( Suludo bi bilo prodati ga u januaru.

- Iznenada se i Reus poceo sve vise povezivati s BVB-om. Mnogi predvidjaju da bi se on trebao vratiti u Dortmund u slucaju Lucasove prodaje. :?

Odusevio me stoper Fortune - Afrikanac Lukimya. :D Valjda ni Zorcu nije izmakao. :mrgreen:

Santana ce poprilicno dugo izbivati s treninga, vele cak i do kraja januara. :evil:

Klopp povrijedio misic prilikom proslavljanja trijumfa nad Fortunom. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 dec 2011, 19:51

Hare_BvB je napisao/la:Kiel se i javno izvinuo zbog sinocnje sramote na ARD-u.

Inace, dosta spekluacija se javilo u poslijednje vrijeme. Krenimo redom:

-Izgleda da smo odustali od dovodjenja Schmiedebacha u januarskom prelaznom roku.

- Mnogo klubova se dovodi u vezu s Lucasom, a cijena od 12 milki je mizerna. Izgledao mi je anemicno i nezainteresovano u utorak. Postavlja se pitanje da li je on vec odlucio da napusti BVB?? :( Suludo bi bilo prodati ga u januaru.

- Iznenada se i Reus poceo sve vise povezivati s BVB-om. Mnogi predvidjaju da bi se on trebao vratiti u Dortmund u slucaju Lucasove prodaje. :?

Odusevio me stoper Fortune - Afrikanac Lukimya. :D Valjda ni Zorcu nije izmakao. :mrgreen:

Santana ce poprilicno dugo izbivati s treninga, vele cak i do kraja januara. :evil:

Klopp povrijedio misic prilikom proslavljanja trijumfa nad Fortunom. :lol:
- prema Kickeru u prvi plan je sada skocio igrac Fürtha Edgar Prib koji igra na poziciji veznog igraca

- s obzirom na njegove nastupe ove sezone BVB ce uzeti i vise nego dovoljno novca u slucaju transfera, a Watzke ce zaraditi na Lucasu 8 miliona eura - ja mislim da je kupljen za 4 miliona eura

- Reus je za BVB nemoguca misija, a BVB se jos ne moze takmiciti sa Bayernom, a sumnjam da je Watzke spreman platiti igraca 14 miliona eura koliko iznosi njegova klauzula u ugovoru

- sta ce Vam jos jedan stoper, kada imate Subotica, Hummelsa i Santanu,a takodjer naredne sezone se vraca i veliki talenat Julian Koch koji je imao jednu tesku povredu - po meni jedino dolazi u obzir ukoliko neko od stopera napusti klub

- steta za Santanu no vraca se Subotic tako da BVB nece imati problema, iako mi je Santana jedan od najdrazih fudbalera Bundeslige

- zanimljivo da Klopp nikad nije bio povrijedjen kao igrac i sada dozivi povredu pri radovanju...nema vece "budale" u Bundesligi od njega
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 dec 2011, 19:58

amerosm je napisao/la: - Reus je za BVB nemoguca misija, a BVB se jos ne moze takmiciti sa Bayernom, a sumnjam da je Watzke spreman platiti igraca 14 miliona eura koliko iznosi njegova klauzula u ugovoru
Aj jbmu sad, sve vrijeme citamo kako je ta fomozna klauzula 17,5-18 mio Eura, pa otkud sad ovo? :shock:
Ima i ona, Lesi se vraca kuci, veca mogucnost igranja jer je konkurencija u ekipi manja, Borussija stala na svoje noge, igrat ce opet Ligu prvaka, und, und, und....
Ne bih ja to nazvao nemogucom misijom.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 dec 2011, 20:14

geronimo je napisao/la:
amerosm je napisao/la: - Reus je za BVB nemoguca misija, a BVB se jos ne moze takmiciti sa Bayernom, a sumnjam da je Watzke spreman platiti igraca 14 miliona eura koliko iznosi njegova klauzula u ugovoru
Aj jbmu sad, sve vrijeme citamo kako je ta fomozna klauzula 17,5-18 mio Eura, pa otkud sad ovo? :shock:
Ima i ona, Lesi se vraca kuci, veca mogucnost igranja jer je konkurencija u ekipi manja, Borussija stala na svoje noge, igrat ce opet Ligu prvaka, und, und, und....
Ne bih ja to nazvao nemogucom misijom.
Na forumu M`Gladbach je rijec o 14 miliona eura, dok drugi tvrde da je 17,5 miliona eura. Pravu istinu jedino znaju u upravi M`Gladbach i Reus, amediji samo nagadjaju. Jedino sto je sigurno da klauzula vazi samo nakon sezone 2012/13 a ja licno ne mislim da ce Reus ostati jos jednu sezonu u M`Gladbach.
Gero drze da citas izjave Watzkea znao bi da je to nemoguca misija, jer je on sve poredio vracanju dugova i dovode se talenti koji ce se razvijati u kvalitetne igrace. Jedini mozda bi ga doveli kada bi prodali Götzea.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 22 dec 2011, 21:40

Jaj ove Borussije, sve nešto oni protiv Rusa, protiv Arapa, protiv velikih ulaganja, sve se nema, a spremni da bace 18 mil. :o na jednog igrača, mislim niđe veze vam priča, prokontajte malo, imate li obraza ikako? :roll:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za Lucasa 12 mil, i noga u guzicu, ipak kao i mnogi vrhunski fudbaleri teško da može doći do prave forme, treba ga dugo čekati, pitanje je i tada :? , došao je momenat za pametnu prodaju, bojim se da se kasnije ne bi moglo uzeti ni blizu ovoliko.

Ukoliko ima interesanata da stvarno toliko nude, prodati pod mus, te privesti tu nikog drugog do Cissea Pappis Demba, izvrstan potez. ;)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 dec 2011, 23:54

amerosm je napisao/la: Na forumu M`Gladbach je rijec o 14 miliona eura, dok drugi tvrde da je 17,5 miliona eura. Pravu istinu jedino znaju u upravi M`Gladbach i Reus, amediji samo nagadjaju. Jedino sto je sigurno da klauzula vazi samo nakon sezone 2012/13 a ja licno ne mislim da ce Reus ostati jos jednu sezonu u M`Gladbach.
Meni se cini da klauzula vazi od prvog dana njegovog produzetka ugovora (lani produzio do 2015). Tu su se uzimale razne opcije, naprimjer ispadanje Gladbacha (bila veoma realna opcija), onda da je prodan ovo ljeta ta klauzula bi iznosila preko 20 milja, sljedece 17,5, i tako svake godine manje. Tako je barem jednom procurilo u javnost (ne mogu da nadjem sad taj link) ali, opet, kao sto ti kazes, moguce je da su ovo sam nagadjanja i ja od ovog trenutka necu spominjati Reusa dok ne bude nesto konkretno. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 dec 2011, 23:58

Što se tiče Reusa, juče sam baš čitao, da je agencija koja ga zastupa potvrdila da su ih kontaktirali čelnici BvB-a povodom mogućeg transfera. Danas je kicker pisao kako već sad sumnjaju u mogući transfer Reusa u Bayern iako su se prije 2-3 sedmice svi raspisali kako je to gotova stvar.

Izgleda da je istina da se Reus još nije odlučio i da se dvoumi između BvB-a i Bayerna.

Bayern mu može garantovat igranje LP,potencijalne titule, dobru platu itd. Bayern mu ne može garantirati sigurno mjesto u prvoj postavi, jer na njegovoj prirodnoj poziciji (AML) igra Ribery. Desno je zagarantovan Robben dok se iza Gomeza mogu rotirati Muller i Kroos. Morao bi prihvatiti neizbježnu rotaciju u timu ili da se nada nekoj povredi gore navedenih igrača.
Kao što piše kicker, upravo to i jest problem zbog kojeg se Reusov transfer u Munchen dovodi u pitanje. Da li će Reus riskirati i otići u Bayern iako mu iskustva mnogih njegovih saigrača i kolega govore da treba biti veoma oprezan. Sportski direktor Gladbacha, Max Eberl je takođe upozorio Reusa na mogući scenario koji je zadesio Baumjohanna, Schlaudraffa, Jansena, Podolskog i dr., koji su takođe bili velike nade u svojim klubovima i veliki talenti bundeslige prije dolaska u Bayern, a koji se nisu uspjeli probit i napredovat te su samo unazadili svoju karijeru.

S druge strane BvB je klub u kojem je ponikao.To su klub i grad koje nosi u srcu. To je velika prednost za BvB.
Kicker piše da veliku i značajnu ulogu u svemu imaju njegovi roditelji i djevojka koji žive i rade u Dortmundu i koji su vatreni crno-žuti kao i sam Marco. BvB mu nudi sigurno mjesto u timu, ogroman prostor za dalji napredak, manji pritisak javnosti i naravno vjerovatno igranje Lige Šampiona. Što se tiče njegove plate 2,3 ili 4 miliona po sezoni ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Igrači koji igraju za amatere BvB-a (Kringe i Zidan) imaju te plate. Veću platu ni i Bayernu ne bi dobio.
Samim plasmanom u LP naredne godine BvB može sebi priuštiti igrača kao što je Reus, jer šta je poenta igranja u LP i ta zarada, ako to ne pokušaš iskoristit i uložit u tim i moguća pojačanja.
Prije 2-3 dana gospodin Lunscherman, BvB-ov Teammanager, je rekao da će BvB dovest Top-igrača naredne sezone, što je još više rasplamsalo špekulacije o prelasku Reusa u BvB. Pored Watzkea i Zorca, Lunscherman je čovjek iz sjene tj. veoma važan faktor po pitanju dolaska i odlaska igrača u BvB.

Sve se poklapa i kao što @geronimo jutros napisa...
geronimo je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la: Znam, Reus.
Zato sto ce igrati u dresu Bayerna. 8-)
Hmm, koliko se moze procitati izmedju redova, sve se vise bojim za ovaj transfer. Nekako mi mirise da ce on u Dortmund,
Upravu si. Ima logike ;) . slika

NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 dec 2011, 15:07

Evo zanimljive glasine. BvB se raspituje za Muntarija kojem ističe ugovor na kraju sezone. Mogao bi biti odlično pojačanje i možda pravo rješenje za tu poziciju zadnjeg veznog uz Bendera, a naravno može igrati i ofanzivnije tj. iza napadača i lijevo krilo ;) .

http://www.fussballtransfers.com/bundes ... star_24837" onclick="window.open(this.href);return false;

NUR DER BVBslika

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 23 dec 2011, 15:26

slika

Evo za sve dusmane proanci ce se sami :lol:
BvB Echte Liebe !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 dec 2011, 15:33

Dortmund da izdvoji 18 mil za Reusa :o , baš bi volio ovo vidjeti. :D

Ono što BvB može uraditi je dovesti mlade talente iz nižih liga i od istih napraviti kvalitet kao što su radili dosad , sve drugo je na bazi naučne fantastike.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 23 dec 2011, 16:14

Saurman je napisao/la:Dortmund da izdvoji 18 mil za Reusa :o , baš bi volio ovo vidjeti. :D

Ono što BvB može uraditi je dovesti mlade talente iz nižih liga i od istih napraviti kvalitet kao što su radili dosad , sve drugo je na bazi naučne fantastike.
Sarma prvo Reus nije 18 vec 14 . Idemo dalje nase je dijete djevojka mu zivi u dortmundu roditelji, voli dortmund. Idemo dalje sto se tice novca prosle sezone smo zaradili 20 mio od lige prvaka i 12 od transfera Sahina, to je kad saberes 32, potrosili smo 10 za perisica i gundogana, ostane 22, od tog smo 5 ulozili u stadion infrastrukturu, a 5 u dogove, koliko ostane ? Evo reci cu ti bolan cekaj ostane citavih 12 mio. Dakle BvB ima trenutno 12 mio eura na kontu sto se tice transfera, idemo opet dalje, u ljeto istice ugovor kringeu tu imamo jos 2,5 mio eura, zatim zidanu, to je jos 2 mio eura te pare od njihovih isticanja ugovora ce se ulozit u novi ugovor Gotzea ;) .. A naravno vrlo moguce je da cemo i kubu na kraju prodat to ti je jos nekih minimum 6 do 8 mio za njegov transfer plus njegova plata 1,5 mio eura eto ti i tu skoro 10 mio jos . Moj sarmas moj pa dokle da ti crtam bojim objasnjavam je.bo ga ti :D

Onda abd izborit cemo lp to je opet 20 mio eura i kad uzmes ovih 12 koje nismo ni potrosili to ti je nesreco moja 32 mio eura . Kontas li sad i ti i svi ostali bavarci otkud nam pare za Reusa . Kad imas 32 mio onda mozes sigurno izdvojit nekih 20 za transfere . a ostatak opet infrastruktura i dugovi ;) .... Znam crvenis se sad :lol: A eto necu tu kubin tranfer ni racunati nek bude da cemo imat samo 32 mio ma da ce bit tu nekih 40 mio sigurno ...

Po zadnjim izjavama iz naseg tabora :D se moze zakljucit da cemo svake god vise i vise ulagat. bilo je prvo po 5 mio godisnje, sad evo 10 , sad je na redu 15 do 20 , al ja iskreno mislim da cemo mi samo jos Reusa dovesti dat tih 14 mio i nista nikog vise necemo dovodit. Osim mozda schmiedebacha no dobro on ce doc dzaba jer mu istice ugovor eto uktatko ...
BvB Echte Liebe !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 dec 2011, 16:37

Damir_BvB je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Dortmund da izdvoji 18 mil za Reusa :o , baš bi volio ovo vidjeti. :D

Sarma prvo Reus nije 18 vec 14 . Idemo dalje nase je dijete djevojka mu zivi u dortmundu roditelji, voli dortmund. Idemo dalje sto se tice novca prosle sezone smo zaradili 20 mio od lige prvaka i 12 od transfera Sahina, to je kad saberes 32, potrosili smo 10 za perisica i gundogana, ostane 22, od tog smo 5 ulozili u stadion infrastrukturu, a 5 u dogove, koliko ostane ? Evo reci cu ti bolan cekaj ostane citavih 12 mio. Dakle BvB ima trenutno 12 mio eura na kontu sto se tice transfera, idemo opet dalje, u ljeto istice ugovor kringeu tu imamo jos 2,5 mio eura, zatim zidanu, to je jos 2 mio eura te pare od njihovih isticanja ugovora ce se ulozit u novi ugovor Gotzea ;) .. A naravno vrlo moguce je da cemo i kubu na kraju prodat to ti je jos nekih minimum 6 do 8 mio za njegov transfer plus njegova plata 1,5 mio eura eto ti i tu skoro 10 mio jos . Moj sarmas moj pa dokle da ti crtam bojim objasnjavam je.bo ga ti :D
Pa ovako dragi Domuze , kao prvo odštetna klauzula Reusa je 17,5 mil idemo dalje.Djevojka mu živi u Dortmundu , roditelji a i on voli BvB ma šta kažeš :lol: ovo bi kao trebao biti dodatni razlog za prelazak yeah right. :mrgreen:

Drugo te silne milione koje si nabrojao misliš da idu na transfere ? dio na plate dio na vraćanje dugova.I da vam kojim slučajem ostane čistih 30 mil za transfere što je SF to je opet tanko kad se uplete Bayern u pregovore. :mrgreen:
Gotze se zna gdje će otići.

Mario Gotze - "It is an honour, of course, if a big club like Bayern Munich are interested me. Basically I cannot and will not rule out anything." ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 dec 2011, 16:50

Bravo @Damire, nek si mu malo pojasnio. Oni misle haman da mi nemamo nikakve zarade od plasmana u LP i da samo Bayern može zaradit. Watzke je izjavio da je zagarantovana dobit od plasmana u grupnu fazu LP 20 mil eura, ( novac od ulaznica i sve ostalo uključeno). Po @Saurmanovom mišljenju nema rezlike u financijama između Kolna/Mainza koji ne igraju u LP i BvB -a koji će 2 puta zaredom igrati LP. Ako on tako stvarno misli da mi njega ne možemo priuštiti, onda stvarno nemam riječi.... :lol:

Dakle ko god piše da nemamo 15-20 milona za Reusa (a imat ćemo i više), ja stvarno ne znam o čemu oni razmišljaju pa pišu da nemamo keša. Ostaje samo da Reus izabere da li će u BvB ili FcB ;) .

@Saurman - ne seri više za Gotzea, naporan si. I sam znaš da od toga nema ništa pa se držiš za slamku.... ;)
Dragi kolega @Saurman, napisao si da dio tih para ide na plate a dio na dugove, e pa za razliku od godina kad nismo igrali LP, naš budžet je povećan samo za 5 mil. Sa 35 na 40. Dakle, ako smo finansirali 35 mil bez igranja LP, onda od kompletene zarade samo ćemo dodat 5 mil na budžet, a ne dio tamo dio vamo. Te pare od LP su za transfere, a ako ostane nešto to ćemo onda podijelit gdje treba :D ;)

NUR DER BVB
slika

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 dec 2011, 16:59

Naravno ne znam na čemu temeljite tu svoju sigurnost da će Reus doći kod vas al et vidjet ćemo...Što se Reusa tiče ja sam svoje rekao prije, a ako bude drugačije prvi ću ovde da čestitam :) Nisam ja ko neki kad nešto fulim (ako fulim, al desi se svakom nekad :) ) da onda ne priznam da sam pogriješio :)
Samo po vas ne znam koliko je dobro da Reus dođe, onda sam sigurniji da je tu naša uprava popustila , u tom slučaju, ali onda dovodimo nekog drugog vama jako dragog :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 dec 2011, 17:00

Na ljeto ćemo vidjeti gdje ko ide , koliko god da BvB ponudi za Reusa Bayern će ponuditi više tako da...
Da hvatam se za slamku po pitanju Gotzea i njegove izjave. :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 dec 2011, 17:06

Niko ne osporava da Dortmund nema taj novac, nego vam se kaze da je to ogroman novac za Dortmun u ovom trenutku.
Dati na transfer eto kako vi kazete 14 miliona je suludo, iako nije nemoguce, ali ako se samo malo otvore oci shvatice se da je BvB na zdrave noge stao tek krajem prosle sezone, jer su se tada pojavljivali bogati sponzori i sta sve ne.
Vjerujete da bi mi svi zeljeli da vi mozete toliko dati za jednog igraca, ali je nemoguce tako lako odrijesiti kesu, osim ako se ne planira prodati neka od zvijezda, kako bi se pokrili troskovi.
Uz to Reus sigurno ne bi pristao na manje od 3 miliona godisnje, jer ce se uvijek pojaviti konkurent koji ce mu dati vise.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.