LA Lakers
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Nisam gledoa utakmicu i ne mogu donositi svoje zakljucke, ali izgleda po broju poena koje smo primili odbarana je bila ovaj put fenomenalna. Ako je suditi po ove dvije utakmice izgleda MWP je "dosao" sebi i poceo igrati kosarku. Moram priznati da sam pozitivno iznenadjen Murphy-jem i McRoberts-om koji ce u nastavku sezone biti zahvalni igraci sa klupe. Po meni ukoliko ne zele trejd Gasola bi trebali potpisati Arenasa za vet-minimum.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ova utakmica nam je trebala, bez obzira sto se radi o Utah. Prvo poluvrijeme smo igrali pravo lose. Curilo je na sve strane, pogotovo jer je McRoberts dobio dvije licne odmah u startu i bilo je problema pogotovo u odbrani. U napadu, smo standardno prosjecni. Blake je masio cini mi se 3 otvorena suta, poslije je poceo da pogadja. Dopustali smo mnogo ofanzivnih skokova.
Poslije je ipak doslo sve na svoje, Pau mora da igra prisilno centra i da se puno trosi i u odbrani, koju je sinoc ipak igrao dobro.
Fisher i Ron odigrali dobro, pogotovo #15. Ali i dalje ne moze da pogodi nista izvana.
Gledajuci utakmicu sinoc, ipak se vidi da igramo ipak sa puno vise kontakta cijele ekipe. Bilo je par odlicnih kombinacija, Fisher - Mc Roberts, onaj odlican pas Kobe - a za Blake - a, Blake za McRobertsa i kucanje.
Murphy i McRoberts ce ipak biti korektna pojacanja, pogotovo kad im se malo minutaza reducira.
Jedva cekam utakmicu protiv Knicksa, da vidimo da li smo ista napredovali.
Bitna je pobjeda, ali vidjet cemo u narednim mecevima da li mozemo u TOP 3 na Zapadu. Ja iskreno mislim da mozemo, ako ne bude velikih povreda.
Poslije je ipak doslo sve na svoje, Pau mora da igra prisilno centra i da se puno trosi i u odbrani, koju je sinoc ipak igrao dobro.
Fisher i Ron odigrali dobro, pogotovo #15. Ali i dalje ne moze da pogodi nista izvana.
Gledajuci utakmicu sinoc, ipak se vidi da igramo ipak sa puno vise kontakta cijele ekipe. Bilo je par odlicnih kombinacija, Fisher - Mc Roberts, onaj odlican pas Kobe - a za Blake - a, Blake za McRobertsa i kucanje.
Murphy i McRoberts ce ipak biti korektna pojacanja, pogotovo kad im se malo minutaza reducira.
Bitna je pobjeda, ali vidjet cemo u narednim mecevima da li mozemo u TOP 3 na Zapadu. Ja iskreno mislim da mozemo, ako ne bude velikih povreda.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Neno,drug,ak mozes napisati,s kim LA igra naredna tri meca,i kada..Hvala velika..neno#4 je napisao/la:Ova utakmica nam je trebala, bez obzira sto se radi o Utah. Prvo poluvrijeme smo igrali pravo lose. Curilo je na sve strane, pogotovo jer je McRoberts dobio dvije licne odmah u startu i bilo je problema pogotovo u odbrani. U napadu, smo standardno prosjecni. Blake je masio cini mi se 3 otvorena suta, poslije je poceo da pogadja. Dopustali smo mnogo ofanzivnih skokova.
...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...
- Kobe Bryant
- Kontakt:
vs. NY - 29.12.2011
vs. Denver - 31.12.2011
@ Denver - 01.01.2012
vs. Houston - 03.01.2012
@ Portland - 05.01.2012
vs. Denver - 31.12.2011
@ Denver - 01.01.2012
vs. Houston - 03.01.2012
@ Portland - 05.01.2012
@ Hass
raspored Lakersa u naredne tri utakmice je sljedeci:
29/12/2011 - LA Lakers - New York Knicks
31/12/2011 - LA Lakers - Denver Nuggets
01/01/2012 - Denver Nuggets - LA Lakers
@ neno#4
znaci po tebi je vise u pitanju los dan Jazz-a, nego kvalitet nase odbrane. Ja sam se licno iznenadio kada sam vidio broj postignutih poena Jazz-a u prve tri cetvrtine.
Misljenja sam da cemo protiv Knicksa tesko do pobjede, jer Murphy i McRoberts - koliko god bili zahvalni igraci - nemaju kvalitet da cuvaju AS ili Chandlera.
raspored Lakersa u naredne tri utakmice je sljedeci:
29/12/2011 - LA Lakers - New York Knicks
31/12/2011 - LA Lakers - Denver Nuggets
01/01/2012 - Denver Nuggets - LA Lakers
@ neno#4
znaci po tebi je vise u pitanju los dan Jazz-a, nego kvalitet nase odbrane. Ja sam se licno iznenadio kada sam vidio broj postignutih poena Jazz-a u prve tri cetvrtine.
Misljenja sam da cemo protiv Knicksa tesko do pobjede, jer Murphy i McRoberts - koliko god bili zahvalni igraci - nemaju kvalitet da cuvaju AS ili Chandlera.
Ma, igrali smo mi odlicnu odbranu, ali bilo je dosta situacija koje su Jazzeri smuseno odradili, zicera koje su promasili. Ali, mislim da smo ipak podigli nivo igre. Da je Bynum tu, mislim da bi imali sanse i protiv Knicksa. Ali, ko ce znati, mozda odigraju bolje nego sto se misli.@ neno#4
Ron se poceo vracati, ne moze vjecno lose da igra. Ocekujem da ipak dodje na svoj nivo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Upravo zavrsi sa gledanjem utakmice...dosta bolja igra nego sto sam ocekivao s obzirom na trecu utakmicu u tri dana.
Odbrana veoma dobra...iako ne bas toliko koliko cifre pokazuju...Utah je morala i bolje u nekoliko situacija.U svakom slucaju evidentno je da Brown zna kako postaviti odbranu...covjek je trenirao 15 dana sa ovom ekipom i napredak je ocigledan...u nastavku sezone moze biti samo bolja situacija.
Sto se tice napada,tu i dalje dosta stvari moze biti bolje...ono sto je pozitivno je igra Gasola sinoc(iako i dalje moze mnogo bolje) i Artesta koji me pozitivno iznenadio sa svojom igrom...odlican je bio i protiv Kingsa.Ako bi on bio u nastavku sezone i priblizno dobar kao u ova 2 meca to bi bilo ekstra za ekipu.
Kapono dobio prve minute,pogodio je par suteva iz vana,on ce sigurno imati dosta prostora na terenu i za ocekivati je visok postotak suta za 3 s njegove strane.
Blake tu i tamo...imao je par finih akcija ali je i promasio par otvorenih trojki...McRoberts odlican u odbrani,stize na sve strane,on ce biti posebno vazan kada bude ulazio sa klupe.
Kobe odigrao najbolji mec dosad...njegove statistike u ova 3 meca su odlicne :
Game 1 - 28/7/6
Game 2 - 29/5/6
Game 3 - 26/8/5
Sve u svemu...napokon pobjeda poslije 8 uzastopnih poraza...slijedi najtezi mec dosad i to protiv Knicksa koji ce biti i favoriti u ovom mecu ali ako nista drugo,to je zadnji mec bez Bynuma kojeg jedva cekam da vdim u akciji
Odbrana veoma dobra...iako ne bas toliko koliko cifre pokazuju...Utah je morala i bolje u nekoliko situacija.U svakom slucaju evidentno je da Brown zna kako postaviti odbranu...covjek je trenirao 15 dana sa ovom ekipom i napredak je ocigledan...u nastavku sezone moze biti samo bolja situacija.
Sto se tice napada,tu i dalje dosta stvari moze biti bolje...ono sto je pozitivno je igra Gasola sinoc(iako i dalje moze mnogo bolje) i Artesta koji me pozitivno iznenadio sa svojom igrom...odlican je bio i protiv Kingsa.Ako bi on bio u nastavku sezone i priblizno dobar kao u ova 2 meca to bi bilo ekstra za ekipu.
Kapono dobio prve minute,pogodio je par suteva iz vana,on ce sigurno imati dosta prostora na terenu i za ocekivati je visok postotak suta za 3 s njegove strane.
Blake tu i tamo...imao je par finih akcija ali je i promasio par otvorenih trojki...McRoberts odlican u odbrani,stize na sve strane,on ce biti posebno vazan kada bude ulazio sa klupe.
Kobe odigrao najbolji mec dosad...njegove statistike u ova 3 meca su odlicne :
Game 1 - 28/7/6
Game 2 - 29/5/6
Game 3 - 26/8/5
Sve u svemu...napokon pobjeda poslije 8 uzastopnih poraza...slijedi najtezi mec dosad i to protiv Knicksa koji ce biti i favoriti u ovom mecu ali ako nista drugo,to je zadnji mec bez Bynuma kojeg jedva cekam da vdim u akciji
Kriticni datumi za Lakerse u ovoj sezoni su:
8/01/2012
13/03/2012
25/03/2012
Jer ako Bynum prezivi ove utakmice mogao bi imati svoju prvu sezonu bez ozbiljnije povrede. Naravno u pitanju su utakmice protiv Memphisa - gdje je zadobio dva puta teske povrede koljena.
Bili Vi potpisali Gilberta Arenasa za vet-minimum ukoliko se odluce protiv trejda Pau Gasola.
8/01/2012
13/03/2012
25/03/2012
Jer ako Bynum prezivi ove utakmice mogao bi imati svoju prvu sezonu bez ozbiljnije povrede. Naravno u pitanju su utakmice protiv Memphisa - gdje je zadobio dva puta teske povrede koljena.
Bili Vi potpisali Gilberta Arenasa za vet-minimum ukoliko se odluce protiv trejda Pau Gasola.
amerosm je napisao/la: Bili Vi potpisali Gilberta Arenasa za vet-minimum ukoliko se odluce protiv trejda Pau Gasola.
Ne znam kako bi on pomogao...nama treba plejmejker,igrac koji moze drzati loptu,graditi neku akciju,on to definitivno nije.Na pocetku sam mislio da je on dobra opcija ali trenutno ne bi volio da dodje.Nista on ne bi dao vise ovom timu od Blake-a ili Kapona.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ja sam se najvise iznenadio Svejetskom Miru da moze jos uvjek da zakuca i to iz igre jednom rukom
U onoj zadnjoj tekmi nam je ubio momteum kada smo se vratili na -10 i kada je imao kontru i kada nije mogao skociti da zakuca nego se zabio u prvi obruc , ono je bila bruka i popljuvao sam ga , ali eto dokazao da jos moze da skoci , sto nije lose jer ga imamo sljedec 2 god i to za oko 7 mil $ po sezoni
U onoj zadnjoj tekmi nam je ubio momteum kada smo se vratili na -10 i kada je imao kontru i kada nije mogao skociti da zakuca nego se zabio u prvi obruc , ono je bila bruka i popljuvao sam ga , ali eto dokazao da jos moze da skoci , sto nije lose jer ga imamo sljedec 2 god i to za oko 7 mil $ po sezoni
POjavila se informacija na forumu - prema odredjenim izvorima - da Lakersi i Orlando spremaju sljedeci trejd:
LA Lakers - Howard, Turkoglu, Nelson
Orlando Magic - Bynum, Gasol, Barnes
Nadam se da su ovo samo nagadjanja medija i valjda "pileci mozgovi" nisu toliko glupi na ovo da pristanu.
Ja bih licno dao Bynuma, Ebanksa, TPE Odoma i Vujacica i dva picka za Howarda i mislim da je to vise i nego dovoljno.
Da se razumjemo zelim Howarda u Lakersima, ali ne po svaku cijenu.
Nadam se da su ovo samo nagadjanja medija i valjda "pileci mozgovi" nisu toliko glupi na ovo da pristanu.
Ja bih licno dao Bynuma, Ebanksa, TPE Odoma i Vujacica i dva picka za Howarda i mislim da je to vise i nego dovoljno.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Valjda nece uzeti mrtvog Hedu i jos veceg ketena Nelsona , to je samo teret na salary cup punim sa Waltonom i MWP .amerosm je napisao/la:POjavila se informacija na forumu - prema odredjenim izvorima - da Lakersi i Orlando spremaju sljedeci trejd:
Nesmiju dati Gasola i Baynuma za Howarda , bez obzira na sklonost povredama Baynuma , ali frajer se nije sam povrjedio nego oba puta su ga udarili
joj ova je dobra gdje njega izvuce ba, covjek ne da je otisao iz Lakersa odavno vec je napustio i Amerikuamerosm je napisao/la:POjavila se informacija na forumu - prema odredjenim izvorima - da Lakersi i Orlando spremaju sljedeci trejd:
- majestic24
- Kontakt:
Nadam se da nisu ovoliko glupi da to urade. Pa biti cemo rupa pod kosem s samim Howardom.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
majestic24 je napisao/la:Nadam se da nisu ovoliko glupi da to urade. Pa biti cemo rupa pod kosem s samim Howardom.
a kao jaki smo sa gasoftom i staklenim koljenima zvanim bynum?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- majestic24
- Kontakt:
Pitanje je samo ono "Bude li Bynum zdrav?"KK_Bosna je napisao/la:majestic24 je napisao/la:Nadam se da nisu ovoliko glupi da to urade. Pa biti cemo rupa pod kosem s samim Howardom.
S Gasolom i Bynumom smo sigurno jaci nego s Howardom i McRobertsom.
Pa Howard igra samo na snagu. On uopste nema suta jer sve zavrsava s zakucavanjem.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
tu si u pravu, samo si ti preoptimistican sto se dice andyjevih koljenamajestic24 je napisao/la:Pitanje je samo ono "Bude li Bynum zdrav?"KK_Bosna je napisao/la:majestic24 je napisao/la:Nadam se da nisu ovoliko glupi da to urade. Pa biti cemo rupa pod kosem s samim Howardom.
S Gasolom i Bynumom smo sigurno jaci nego s Howardom i McRobertsom.
Pa Howard igra samo na snagu. On uopste nema suta jer sve zavrsava s zakucavanjem.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Nije on mislio na igraca, nego na TPE (Trade exception) koji su Lakersi dobili za Vujacica (5,5 miliona $).Balon je napisao/la:joj ova je dobra gdje njega izvuce ba, covjek ne da je otisao iz Lakersa odavno vec je napustio i Amerikuamerosm je napisao/la:POjavila se informacija na forumu - prema odredjenim izvorima - da Lakersi i Orlando spremaju sljedeci trejd:
Problem je jedino sto je TPE za Vujacica istekao 16. decembra, tako da od toga nema nista. Pisi propalo.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
@ KK_Bosna
misle oni dovoditi Howarda, ali ne po svaku cijenu. Bili ti meni dao Aston Martina i Porsche-a za Ferrari-ja ?
Bynum je drugi centar lige, a Gasol je medju top 3 "cetvorke" lige - iako zna cesto odigrati pic.kasto.
misle oni dovoditi Howarda, ali ne po svaku cijenu. Bili ti meni dao Aston Martina i Porsche-a za Ferrari-ja ?
Bynum je drugi centar lige, a Gasol je medju top 3 "cetvorke" lige - iako zna cesto odigrati pic.kasto.