LA Lakers
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
@Neno a jesuL po tebi Lakersi 2011/12 bolji od proslogodisnjih?
bez toga dal ce Baynum izdzati sezonu il Gasol se izgubiti kad bude bitno..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Tesko je reci dok ne vidimo kako ce ekipa reagovati na povratak Endija. Jos je isuvise rano za ocjene koji su krajnji dometi, a ko ce znati sta ce sve da se desava. Ja ipak mislim da mogu u TOP 3/4 na Zapadu.Raul_64 je napisao/la:@Neno a jesuL po tebi Lakersi 2011/12 bolji od proslogodisnjih?
Ne znam za Gasola, ali malo je to napuhano. Ako se sjetis sedme utakmice protiv Bostona u finalu nije se izgubio.
Covjek je poslije Kobe - a bio glavna karika dvije titule.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Omerbavarac
- Kontakt:
S obzirom da se tekma igrala rano jutros nisam uspio gledati, ali po komentarima i po vidjenom rezultatu mogu reci da su Lakersi napokon poceli igrati, za razliku od ona prva dva meca.
Bynum se ceka, kao i njegova dominiacija ispod kosa.
Ne sumnjam niti jednog trenutka da ce u mnogome poboljsati skok igru.
Bynum se ceka, kao i njegova dominiacija ispod kosa.
Ne sumnjam niti jednog trenutka da ce u mnogome poboljsati skok igru.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
O ucinku odbrane u prethodne dvije utakmice govori podatak da su Lakersi prvi put nakon 1959 godine uspjeli ekipu zadrzati ispod 33% suta - sto je bio slucaj na utakmiacama protiv Jazz-a (31,3%) i Knicks-a (32%).
Danas i sutra nas ocekuju dvije teske utakmice protiv Denvera, no ohrabrujuca cinjenica za nas je povratak Bynuma. o Imamo odlicnu priliku da se na pravi nacin oprostimo od stare godine i da na fenomenalan nacin udjemo u novu godinu.
Komentar jednog novinara koji je postavljen na forumu Lakersa vezano za situaciju oko Howarda.
Takodjer mislim da ce Stern u sirokom luku zaobilaziti Lakerse i Stapels Center i da ce se jedino pojaviti u slucaju titule.
@ Omebavarac
je si li i ti navijac Lakersa ? Ukoliko jesi volio bih da se ukljucis malo vise u ove nase diskusije.
Danas i sutra nas ocekuju dvije teske utakmice protiv Denvera, no ohrabrujuca cinjenica za nas je povratak Bynuma. o Imamo odlicnu priliku da se na pravi nacin oprostimo od stare godine i da na fenomenalan nacin udjemo u novu godinu.
Komentar jednog novinara koji je postavljen na forumu Lakersa vezano za situaciju oko Howarda.
The deals might get better closer to the deadline, but I still believe Andrew Bynum will be wearing a Magic uniform in the end. They’ll be monitoring Bynum, who returns from his four-game suspension on Saturday after serving time for a flagrant foul he committed last postseason. Howard has been declared the winner of this supposed stare down with Orlando since he asked out. The Lakers will win because the Lakers always do in these matters, unless some commissioner steps in.”
@ Omebavarac
je si li i ti navijac Lakersa ? Ukoliko jesi volio bih da se ukljucis malo vise u ove nase diskusije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Naravno da bi znacio, ali ne po svaku cijenu.rogeRF je napisao/la:Sta bi nam samo Howard znacio, pa covjek sve pokupi.
Mah, ja nesto ne sumnjam da bi njegovim dolaskom dobili puno toga, bez obzira ko god da napusti klub. Ipak je on klasa, igrac u kojeg se mozes pouzdati, koji svoj zadatak odradjuje jako dobro, a ne ako ga ide, onda ide.amerosm je napisao/la:Naravno da bi znacio, ali ne po svaku cijenu.rogeRF je napisao/la:Sta bi nam samo Howard znacio, pa covjek sve pokupi.
Izdržati, to je temelj vrline!
brate pricamo o najdominantnijem centru lige,pa kome on ne bi znaciorogeRF je napisao/la:Sta bi nam samo Howard znacio, pa covjek sve pokupi.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Sto se mene tice lakersima je najpotrebniji starni play da se imalo moze nositi sa Rondom , Paulom , Roseom , Willamsom.... + kombo bek-krilo ali atletski jako razvijeno tipa Deng, Igudala... da moze pomagati Kobe-u pri cuvanju npr. Wade-James , jer MWP nije to u stanju ili Ebanksa forsirati pa da to PO mozda postane kao Ariza 2009 , ali onda nevidim svrhu sto Arizu nismo ostavili
Znaci da bi za Howarda dao samo pickove + Baynum , niposto i Gasol , Pau je jos uvjek nama koristan jer mjenja 2 pozicije ima tehniku ima sut , dobro atletski nije sposoban da cuva Howarda, KG , ali zato vecinu ostali jeste , doduse neodgovara mu ni Nowitzki zbog toga sto je svabo speciivan igrac i njega je najbolje da cuva 3-ca kao sto ga npr. nekada ustapao kapetan Jack u u GS.
Na forumima se spominje sad prica da lakersi nece ici za DH12 nego je sad Iguadala , ali po meni daju previse:
2 picka prve runde u vrlo jakom draftu sljedece godine + mladi sve bolji Ebanks + TE Odom , sta vi mislite o ovom trade-u ?
Znaci da bi za Howarda dao samo pickove + Baynum , niposto i Gasol , Pau je jos uvjek nama koristan jer mjenja 2 pozicije ima tehniku ima sut , dobro atletski nije sposoban da cuva Howarda, KG , ali zato vecinu ostali jeste , doduse neodgovara mu ni Nowitzki zbog toga sto je svabo speciivan igrac i njega je najbolje da cuva 3-ca kao sto ga npr. nekada ustapao kapetan Jack u u GS.
Na forumima se spominje sad prica da lakersi nece ici za DH12 nego je sad Iguadala , ali po meni daju previse:
2 picka prve runde u vrlo jakom draftu sljedece godine + mladi sve bolji Ebanks + TE Odom , sta vi mislite o ovom trade-u ?
- majestic24
- Kontakt:
Ja dolazak Howarda podrzavam samo u slucaju da ostane jedan od ove dvojice,Bynum -Gasol. Citao sam na manogim mjestima da ce njih dvojica skupa u Orlando za Howarda sto bi bilo ravno ubistvu.
Howardu svaka cast,najdominantniji centar je lige,i tako ce ostati jos par godina. Ali i Howarda ce uvjek neko moci zaustaviti tako da on nece moci uvjek zakucati 10 puta na utakmici i imati 20 poena. Treba nam centar s dobrim sutem kao sto je Gasol pa i Bynum .
Kad bi Bynum bio zdrav i da dovedemo Howarda za Gasola,liga se iskreno nebi trebala vise igrati jer bi se pobjednik vec znao.
Takodjer,nebi bilo lose rijesiti se Rona a dovesti Kirilenka. Nije rus puno slabiji u obrani,a puno je korisniji u napadu od naseg MWP-a
Howardu svaka cast,najdominantniji centar je lige,i tako ce ostati jos par godina. Ali i Howarda ce uvjek neko moci zaustaviti tako da on nece moci uvjek zakucati 10 puta na utakmici i imati 20 poena. Treba nam centar s dobrim sutem kao sto je Gasol pa i Bynum .
Kad bi Bynum bio zdrav i da dovedemo Howarda za Gasola,liga se iskreno nebi trebala vise igrati jer bi se pobjednik vec znao.
Takodjer,nebi bilo lose rijesiti se Rona a dovesti Kirilenka. Nije rus puno slabiji u obrani,a puno je korisniji u napadu od naseg MWP-a
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Vidim da je vecina nadosla na moju pricu da ne treba dati i Pau - a i Endija
I to je jedini ispravni put.
Zao mi je samo sto necu moci veceras da gledam, ali sta da se radi. Gledat cemo sutra.
Volio bih ja u nekom ludom scenariju vidjeti Lakerse u finalu sa Heatom.
Tu bi Kobe igrao utakmice zivota
Jucer sam bas to raspravljao sa jednim rodjakom, navijacem Mavsa, a clanom naseg foruma

I to je jedini ispravni put.
Zao mi je samo sto necu moci veceras da gledam, ali sta da se radi. Gledat cemo sutra.
Volio bih ja u nekom ludom scenariju vidjeti Lakerse u finalu sa Heatom.
Tu bi Kobe igrao utakmice zivota
Jucer sam bas to raspravljao sa jednim rodjakom, navijacem Mavsa, a clanom naseg foruma
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Je li prica navijaca, ili ima neki izvor. Ja bih iskreno bio zadovljan tim trejdom iz vise razloga, poslije cu objasniti zasto.Kobe Bryant je napisao/la:
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Nije od navijaca , ali znas da 90% prica od "insidera" se neostvare tako mozda i ovo ostane samo "rummor" .amerosm je napisao/la:Je li prica navijaca, ili ima neki izvor. Ja bih iskreno bio zadovljan tim trejdom iz vise razloga, poslije cu objasniti zasto.Kobe Bryant je napisao/la:
evo li link : http://bleacherreport.com/articles/1000 ... ght-howard
- majestic24
- Kontakt:
Iguadala moze doci samo u slucaju da u suprotnom smjeru idu Bynum ili Gasol. Nista drugo im mi nemoze poslati,a bilo koji od ove dvojice da ode,mi smo na gubitku,nebitno koji bek ili play da dodje.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ako bude igrao rolu kao na SP u Turskoj ja prezadovoljan , znaci covjek je igrao odbranu , a bio tek 4-5 opcija u napadu , naravno prva je bio Durant.Kobe Bryant je napisao/la:Nije od navijaca , ali znas da 90% prica od "insidera" se neostvare tako mozda i ovo ostane samo "rummor" .amerosm je napisao/la:Je li prica navijaca, ili ima neki izvor. Ja bih iskreno bio zadovljan tim trejdom iz vise razloga, poslije cu objasniti zasto.Kobe Bryant je napisao/la:
evo li link : http://bleacherreport.com/articles/1000 ... ght-howard
Ono sto igra u Philli nebi volio da igra i kod nas , ako mu to ponos moze podnjeti znaci da igramo napade za Bryanta-Gasola-Baynuma pa sta ostane za Igoudalu , a da u odbrani bude nas primarni igrac !
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
A ja sve vrijeme kontam da ste vas dvojica braća.neno#4 je napisao/la:Jucer sam bas to raspravljao sa jednim rodjakom, navijacem Mavsa, a clanom naseg foruma
Glede Igouadale, to bi bilo ekstra pojačanje. All Star igrač, čovjek koji odlično igra odbranu, a u svakom trenutku može rasteretiti Kobeja kada je ofanziva u pitanju. Podređuje se kolektivu (SP), atletske sposobnosti ne moram ni izdvajati, a o sveprisutnoj želji za osvajanjem prstena ne moram ni govoriti. Ovaj trade bi baš leg'o Lakersima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Slazem se s tobom, ali sam mislenja da 76ersi na tu vrstu trejda za svog najboljeg igraca nece pristati. Fakticki mi ne bi dali nista, a dobili bi vrhunski kvalitet za narednih 6-7 godina, jer AI ima tek 27 godina. Prosle godine u Februaru se spominjao trejd Odom-Igouadala, ali do toga nije doslo.Monolog je napisao/la:A ja sve vrijeme kontam da ste vas dvojica braća.neno#4 je napisao/la:Jucer sam bas to raspravljao sa jednim rodjakom, navijacem Mavsa, a clanom naseg forumaDo mene je.
![]()
Glede Igouadale, to bi bilo ekstra pojačanje. All Star igrač, čovjek koji odlično igra odbranu, a u svakom trenutku može rasteretiti Kobeja kada je ofanziva u pitanju. Podređuje se kolektivu (SP), atletske sposobnosti ne moram ni izdvajati, a o sveprisutnoj želji za osvajanjem prstena ne moram ni govoriti. Ovaj trade bi baš leg'o Lakersima.Eh, pitanje je samo ima li 1% istine u tome.
Pozicija 3 sa Ebanksom,Barnesom i Artestom je po meni sasvim zadovoljavajuca...ako vec hoce da daju te pick-ove ili sta vec onda je neophodno da se dovede plejmejker...to je nesto sto treba da bude prva opcija,cak i prije Howarda.
@monolog
Odbio sam trejd iako je veoma zanimljiv...ipak gore pomenuti centar nije na prodaju
@monolog
Odbio sam trejd iako je veoma zanimljiv...ipak gore pomenuti centar nije na prodaju
Ako se ne varam negdje sam procitao da AI moze igrati na "dvici", a to nam u napadu otvara onda dosta mogucnosti jer bi ostali na "trici" sa sa Barnesom i MWP, a Bryant bi mogao preuzeti ulogu playmakera.adnan24 je napisao/la:Pozicija 3 sa Ebanksom,Barnesom i Artestom je po meni sasvim zadovoljavajuca...ako vec hoce da daju te pick-ove ili sta vec onda je neophodno da se dovede plejmejker...to je nesto sto treba da bude prva opcija,cak i prije Howarda.
No ukoliko se trazi klasicni playmaker, mozda bi bilo dobro sa Minnesotom napraviti neki trade u kojem bi Luke Ridnour dosao u Lakerse, jer su oni kvalitetno popunjeni na toj poziciji sa Rubiom, Bareom i Ellingtonom, pa cak i Webster moze igrati tu poziciju.
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
amerosm je napisao/la:Ako se ne varam negdje sam procitao da AI moze igrati na "dvici", a to nam u napadu otvara onda dosta mogucnosti jer bi ostali na "trici" sa sa Barnesom i MWP, a Bryant bi mogao preuzeti ulogu playmakera.adnan24 je napisao/la:Pozicija 3 sa Ebanksom,Barnesom i Artestom je po meni sasvim zadovoljavajuca...ako vec hoce da daju te pick-ove ili sta vec onda je neophodno da se dovede plejmejker...to je nesto sto treba da bude prva opcija,cak i prije Howarda.
No ukoliko se trazi klasicni playmaker, mozda bi bilo dobro sa Minnesotom napraviti neki trade u kojem bi Luke Ridnour dosao u Lakerse, jer su oni kvalitetno popunjeni na toj poziciji sa Rubiom, Bareom i Ellingtonom, pa cak i Webster moze igrati tu poziciju.
webster da igra playa?,nešto ne vjerujem
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.