NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 jan 2012, 15:38

dema je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Kakva utakmica Jamesa zasad, ove godine ako ne uzme titulu nek se ukopa u zemlju lagano.
ma znas da se lako izivljavat na Netsima ali za uzet titulu tu se redovno gubi,vidjecemo iako sumnjam da ce je uzet i ove sezone

a ko bi je mogao uzeti po tebi?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 jan 2012, 16:07

BernardBarnjak je napisao/la:
dema je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Kakva utakmica Jamesa zasad, ove godine ako ne uzme titulu nek se ukopa u zemlju lagano.
ma znas da se lako izivljavat na Netsima ali za uzet titulu tu se redovno gubi,vidjecemo iako sumnjam da ce je uzet i ove sezone

a ko bi je mogao uzeti po tebi?
Chicago???Objektivno to mogu,a subjektivno mislim da tu ima jos nekoliko ekipa(pored CHI) koji mogu efektivno primijeniti zonu i zaustaviti ovaj Miami.....

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 jan 2012, 16:26

Moze Oklahoma, sto ne i Portland.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 jan 2012, 16:33

Ma Oklahoma ne moze,mislim kad bi Ruselu preko noci IQ se povecao za 30%,onda mozda..

Kakav Portland crni,Aldrige je stvoren za drugu/trecu violinu u sampionskom klubu ali za prvu ne..

OCK,Lakersi,Spursi i Clipersi? koji su mi enigma mogu do finala NBA-a..
Dallas ce biti tezak matcup za sve ali nije to to..

mada izgleda neizbjezno da Miami osvoji prsten tako da izgleda svejedno ko dodje sa zapada.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 jan 2012, 16:36

Raul_64 je napisao/la:Ma Oklahoma ne moze,mislim kad bi Ruselu preko noci IQ se povecao za 30%,onda mozda..

Kakav Portland crni,Aldrige je stvoren za drugu/trecu violinu u sampionskom klubu ali za prvu ne..

OCK,Lakersi,Spursi i Clipersi? koji su mi enigma mogu do finala NBA-a..
Dallas ce biti tezak matcup za sve ali nije to to..

mada izgleda neizbjezno da Miami osvoji prsten tako da izgleda svejedno ko dodje sa zapada.
Zato se ja nadam da MIA nece izaci sa istoka :D :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 jan 2012, 16:39

Ako Spursi dođu do velikog finala neće izgubiti zapamtite to ;) Al i meni se čini da je ove sezone nemoguće preko Heata.Bullsi još nisu te ekipa jedino da Rose fkt ne bude reinkarnacija Jordana,a na zapadu sve ekipe imaju dosta slabosti :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 16:52

Joj svi se boje Miamia a dosta slabije ekipe su pokazale kako se moze igrati protiv njih, npr. Atlanta i Bobcatsi. Miami je igrao i prosle sezone odlicno, ali PO je pravo mjerilo kako kvalitete ekipe tako i kvalitete igraca. Ekipe sa iole kvalitetnim i pametnim trenerima mogu ovom Miamiu praviti probleme a to prvenstveno mislim na Popovicha, Riversa, Thibsa, pa cak i na Browna koji je radio sa Jamesom i zna sve njegove mane a i vrline, a uz to je Brown odlican za defanzivu. Ekipa poput Clippersa po meni nista nije slabija atletski od Miamia, a uz to Billups ima iskustvo osvajanja prstena, CP3 je za 7 klasa bolji od bilo kojeg playa kojeg ima Miami i za kojeg Miami moze trejdati, a Griffin je igracina za Bosha. Caron je vrlo dobar igrac u odbrani i moze zaustaviti Jamesa, samo mozda jedina mana ovih Clippersa je nedostatak kvalitetnog trenera, ali igracki itekako se mogu nositi sa Heatom. Sezona je tek pocela i dosta trejdova je za ocekivati tako da ovo sto Miami radi sada, nije nikakvo mjerilo kako ce sezonu zavrsiti. Takodjer i Indiana moze napraviti pometnju Miamiu, jer Indiana sa Westom i Hibbertom je itekako nadmocnija pod kosem, a Granger u formi moze se suprostaviti Jamesu. Sezona ce biti zanimljiva, ali ima ekipa koje imaju oruzje protiv Heata.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 jan 2012, 17:03

adriano_leite je napisao/la:Joj svi se boje Miamia a dosta slabije ekipe su pokazale kako se moze igrati protiv njih, npr. Atlanta i Bobcatsi. Miami je igrao i prosle sezone odlicno, ali PO je pravo mjerilo kako kvalitete ekipe tako i kvalitete igraca. Ekipe sa iole kvalitetnim i pametnim trenerima mogu ovom Miamiu praviti probleme a to prvenstveno mislim na Popovicha, Riversa, Thibsa, pa cak i na Browna koji je radio sa Jamesom i zna sve njegove mane a i vrline, a uz to je Brown odlican za defanzivu. Ekipa poput Clippersa po meni nista nije slabija atletski od Miamia, a uz to Billups ima iskustvo osvajanja prstena, CP3 je za 7 klasa bolji od bilo kojeg playa kojeg ima Miami i za kojeg Miami moze trejdati, a Griffin je igracina za Bosha. Caron je vrlo dobar igrac u odbrani i moze zaustaviti Jamesa, samo mozda jedina mana ovih Clippersa je nedostatak kvalitetnog trenera, ali igracki itekako se mogu nositi sa Heatom. Sezona je tek pocela i dosta trejdova je za ocekivati tako da ovo sto Miami radi sada, nije nikakvo mjerilo kako ce sezonu zavrsiti. Takodjer i Indiana moze napraviti pometnju Miamiu, jer Indiana sa Westom i Hibbertom je itekako nadmocnija pod kosem, a Granger u formi moze se suprostaviti Jamesu. Sezona ce biti zanimljiva, ali ima ekipa koje imaju oruzje protiv Heata.
Apsolutno dijelim tvoje misljenje!Itekako se moze igrati sa njima,ali ih moras respektovati puno zato sto imaju 2 od 5 najboljih igraca lige,a i sam znas kakav pritisak to stvara na svakog protivnika... Sto se tice Clippersa,gledao sam svaku njihovu tekmu i oni imaju jos duuuggg put da predju kao tim... Djeluje to dosta dobro kad je na parketu prva petorka,ali ovi s klupe su ocajni sad-zasad(mozda Mo malo odskace tu),pa cesto CP3 i BG igraju cesto i po 40min....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 17:16

NEZALAGANJE je napisao/la: Apsolutno dijelim tvoje misljenje!Itekako se moze igrati sa njima,ali ih moras respektovati puno zato sto imaju 2 od 5 najboljih igraca lige,a i sam znas kakav pritisak to stvara na svakog protivnika... Sto se tice Clippersa,gledao sam svaku njihovu tekmu i oni imaju jos duuuggg put da predju kao tim... Djeluje to dosta dobro kad je na parketu prva petorka,ali ovi s klupe su ocajni sad-zasad(mozda Mo malo odskace tu),pa cesto CP3 i BG igraju cesto i po 40min....
Pa to, tek je sezona pocela, ovi imaju 2 od 5 najboljih igraca lige, ali ovamo imas CP3, imas Griffina koji su 7 puta bolji od igraca na tim pozicijama u Miamiu, dobro Blake je bolji duplo od Bosha a ne 7 puta kao CP3 od Norrisa i Chalmersa, i kad bude taj matchup Blake-Bosh, Blake ce ga rastaviti na proste faktore. Uz to imaju Jordana koji je zivotinja i sigurno bolji igrac od bilo kojeg centra Heata. Individualna kvaliteta je podjednaka, sto su James i Wade bolji od dvice i trice LAC, to su 1, 4 i 5 LAC bolji od Heata, jos kako sezona ide rast ce LAC kao tim, mada mi je diskutabilan Del Negro, ali ima ekipa perspektivu. Oni su po meni jednog FA i jedan trade udaljeni od legitimnog contendera. Npr. nek dovedu kao FA Wilsona Chandlera, a svakako mogu kad se ovaj vrati iz Kine jer imaju para i eto ti 2 Butler a Chandler 3, znaci strahota prva petorka, jedan trejd da usminkaju klupu i to je to, legitiman contender. Takodjer mislim da kao FA bi im i K-Mart pomogao, ako ga mogu jeftino uzeti. Svakako je moje misljenje da se Miami nece prosetati ligom, a prije svega probleme ce im praviti OKC, LAL, LAC, SAS, CHI, BOS (ako se skontaju u glavama da im je ovo posljednja sezona da osvoje jos jedan prsten), a tu su jos i IND, NYK (sa zdravim Baronom, jer prosla sezona je dokaz kakav je napredak CLE ostvario dolaskom ovog igraca, lik je sam donio 7 pobjeda, a on kad poludi i kada je motiviran, onda je jedan od 5 najbojlih PG u ligi).

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 jan 2012, 17:32

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Apsolutno dijelim tvoje misljenje!Itekako se moze igrati sa njima,ali ih moras respektovati puno zato sto imaju 2 od 5 najboljih igraca lige,a i sam znas kakav pritisak to stvara na svakog protivnika... Sto se tice Clippersa,gledao sam svaku njihovu tekmu i oni imaju jos duuuggg put da predju kao tim... Djeluje to dosta dobro kad je na parketu prva petorka,ali ovi s klupe su ocajni sad-zasad(mozda Mo malo odskace tu),pa cesto CP3 i BG igraju cesto i po 40min....
Pa to, tek je sezona pocela, ovi imaju 2 od 5 najboljih igraca lige, ali ovamo imas CP3, imas Griffina koji su 7 puta bolji od igraca na tim pozicijama u Miamiu, dobro Blake je bolji duplo od Bosha a ne 7 puta kao CP3 od Norrisa i Chalmersa, i kad bude taj matchup Blake-Bosh, Blake ce ga rastaviti na proste faktore. Uz to imaju Jordana koji je zivotinja i sigurno bolji igrac od bilo kojeg centra Heata. Individualna kvaliteta je podjednaka, sto su James i Wade bolji od dvice i trice LAC, to su 1, 4 i 5 LAC bolji od Heata, jos kako sezona ide rast ce LAC kao tim, mada mi je diskutabilan Del Negro, ali ima ekipa perspektivu. Oni su po meni jednog FA i jedan trade udaljeni od legitimnog contendera. Npr. nek dovedu kao FA Wilsona Chandlera, a svakako mogu kad se ovaj vrati iz Kine jer imaju para i eto ti 2 Butler a Chandler 3, znaci strahota prva petorka, jedan trejd da usminkaju klupu i to je to, legitiman contender. Takodjer mislim da kao FA bi im i K-Mart pomogao, ako ga mogu jeftino uzeti. Svakako je moje misljenje da se Miami nece prosetati ligom, a prije svega probleme ce im praviti OKC, LAL, LAC, SAS, CHI, BOS (ako se skontaju u glavama da im je ovo posljednja sezona da osvoje jos jedan prsten), a tu su jos i IND, NYK (sa zdravim Baronom, jer prosla sezona je dokaz kakav je napredak CLE ostvario dolaskom ovog igraca, lik je sam donio 7 pobjeda, a on kad poludi i kada je motiviran, onda je jedan od 5 najbojlih PG u ligi).
Te match-up-e koje si pomenuo su na strani LAC i tu nema sumnje,ali ko bi na suprotnoj strani cuvao Wadea i Jamesa(ovamo se Bosh i Anthony,te Chalmers i Norris, mogu suprotstaviti nekako Blakeu i CP3,dok LAC nemaju ni to 'nekako')??LAC jos uvijek nemaju takvog igraca,ali,kao sto kazes,ako povuku neki trejd ili potpisu nekog od navedenih i to se moze popraviti...Usput,D Jordan mi je jos 'zelen',da ne kazem glup,jer mi se nikako nije svidjelo ono sto sam vidio od njega ove sezone,mada je mlad i sigurno ce napredovati i pokusati ispraviti nedostatke... Sto se tice njihove centarske linije,sumnjam da ce vise ikog tu potpisati ove sezone,jer su potpisali R Evansa....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 17:47

Jbg. Jordan igra na snagu i atletske sposobnosti, moze on dosta napredovati u to nema sumnje, ali za Joela i Currya Jordan je Howard. Jamesa moze Butler cuvati, zdrav Butler je vrlo dobar igrac, ako ga zdravlje posluzi moze on u odbrani dosta. Pa godinama je u Wizardsima cuvao najbolje igrace protivnickih timova i radio je to dosta dobro. Za Wadea nemaju odgovora jer je Wade atletski freak a Billups kao dvica nema te sposobnosti da cuva takvu zivotinju. Ali opet na drugoj strani, Billupsa nek Wade ostavi na sekund samog trica sjeva, a izvlacenje Wadea ostavlja dosta prostora za LAC ispod kosa Miamia jer fakticki imas 2 igraca na 2 i 3 koja pogadjaju trice, pa James i Wade moraju to da brane, a ispod kosa ostanu Bosh i Joel na Blakea i Jordana, uz Paula i njegovu sposobnost za lude asiste, nemas jednostavno odgovora, James ode na pomaganje, ostaje Butler. Jbg Clippersi imaju svojih mana ali takodjer imaju i dobrih strana, ova prva petorka je itekako dobra, ali trejd jedan moraju povuci da bi bili legitimni condenderi, jedan trejd i FA i to je to. Najbitnije od svega je da ova ekipa raste iz dana u dan i ima jos vremena pred njima, uz neke trejdove eto strasne ekipe, iako su i sada vrlo dobra ekipa.

Mes Que Un Club!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 jan 2012, 17:55

Znaci nemamo sta traziti protiv Cllipersa :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 17:58

Jbt grom kad se bolid javi nakon jedne procitane recenice i baci komentar u stilu ucenika prvog osnovne.

Mes Que Un Club!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 jan 2012, 18:00

adriano_leite je napisao/la:Jbt grom kad se bolid javi nakon jedne procitane recenice i baci komentar u stilu ucenika prvog osnovne.
auu brate,pa bar sam sad mislio da ces skontati sarkazam,ali nista :roll:

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 08 jan 2012, 18:01

Moze li mi neko napisati sve tekme koje se nocas igraju,i satnice :?:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jan 2012, 18:08

L-Train je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Jbt grom kad se bolid javi nakon jedne procitane recenice i baci komentar u stilu ucenika prvog osnovne.
Pa sarkazam nakon par postova koje smo razmijenili NEZALAGANJE i ja, je ravan komentaru jednog bolida. Znaci prica se o tome da ima par ekipa koje mogu Miami onesposobiti u osvajanu titule, a onda dolazis ti sa tim kao nema Miami sta traziti protiv Clippersa. Zbog tog sarkazma sam i napisao da si bolid i stojim pri tome da samo jedan bolid ce tako nesto reci.

Mes Que Un Club!

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 08 jan 2012, 18:08

alacious je napisao/la:Moze li mi neko napisati sve tekme koje se nocas igraju,i satnice :?:
http://www.nba.com" onclick="window.open(this.href);return false; i na sve satnice koje tamo pisu dodas +6 sati na to.
Postovanje treba zaraditi.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 08 jan 2012, 18:09

kad_kako je napisao/la:
alacious je napisao/la:Moze li mi neko napisati sve tekme koje se nocas igraju,i satnice :?:
http://www.nba.com" onclick="window.open(this.href);return false; i na sve satnice koje tamo pisu dodas +6 sati na to.

hvala puno :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 jan 2012, 18:31

adriano_leite je napisao/la:Jbg. Jordan igra na snagu i atletske sposobnosti, moze on dosta napredovati u to nema sumnje, ali za Joela i Currya Jordan je Howard. Jamesa moze Butler cuvati, zdrav Butler je vrlo dobar igrac, ako ga zdravlje posluzi moze on u odbrani dosta. Pa godinama je u Wizardsima cuvao najbolje igrace protivnickih timova i radio je to dosta dobro. Za Wadea nemaju odgovora jer je Wade atletski freak a Billups kao dvica nema te sposobnosti da cuva takvu zivotinju. Ali opet na drugoj strani, Billupsa nek Wade ostavi na sekund samog trica sjeva, a izvlacenje Wadea ostavlja dosta prostora za LAC ispod kosa Miamia jer fakticki imas 2 igraca na 2 i 3 koja pogadjaju trice, pa James i Wade moraju to da brane, a ispod kosa ostanu Bosh i Joel na Blakea i Jordana, uz Paula i njegovu sposobnost za lude asiste, nemas jednostavno odgovora, James ode na pomaganje, ostaje Butler. Jbg Clippersi imaju svojih mana ali takodjer imaju i dobrih strana, ova prva petorka je itekako dobra, ali trejd jedan moraju povuci da bi bili legitimni condenderi, jedan trejd i FA i to je to. Najbitnije od svega je da ova ekipa raste iz dana u dan i ima jos vremena pred njima, uz neke trejdove eto strasne ekipe, iako su i sada vrlo dobra ekipa.
Butler je malo izgubio na brzini koliko sam upratio,a 'problem' od ove sezone je i post igra Jamesa...U svakom slucaju,LAC ima 'alat' za veca dostignuca,a da li ce se sve posloziti,ostaje nam da vidimo... Ja ipak mislim da nece,ove sezone...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 jan 2012, 18:40

adriano_leite je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Pa sarkazam nakon par postova koje smo razmijenili NEZALAGANJE i ja, je ravan komentaru jednog bolida. Znaci prica se o tome da ima par ekipa koje mogu Miami onesposobiti u osvajanu titule, a onda dolazis ti sa tim kao nema Miami sta traziti protiv Clippersa. Zbog tog sarkazma sam i napisao da si bolid i stojim pri tome da samo jedan bolid ce tako nesto reci.
ma ti si buraz teska bukva,ali ozbiljno.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.