NEZALAGANJE je napisao/la:
Apsolutno dijelim tvoje misljenje!Itekako se moze igrati sa njima,ali ih moras respektovati puno zato sto imaju 2 od 5 najboljih igraca lige,a i sam znas kakav pritisak to stvara na svakog protivnika... Sto se tice Clippersa,gledao sam svaku njihovu tekmu i oni imaju jos duuuggg put da predju kao tim... Djeluje to dosta dobro kad je na parketu prva petorka,ali ovi s klupe su ocajni sad-zasad(mozda Mo malo odskace tu),pa cesto CP3 i BG igraju cesto i po 40min....
Pa to, tek je sezona pocela, ovi imaju 2 od 5 najboljih igraca lige, ali ovamo imas CP3, imas Griffina koji su 7 puta bolji od igraca na tim pozicijama u Miamiu, dobro Blake je bolji duplo od Bosha a ne 7 puta kao CP3 od Norrisa i Chalmersa, i kad bude taj matchup Blake-Bosh, Blake ce ga rastaviti na proste faktore. Uz to imaju Jordana koji je zivotinja i sigurno bolji igrac od bilo kojeg centra Heata. Individualna kvaliteta je podjednaka, sto su James i Wade bolji od dvice i trice LAC, to su 1, 4 i 5 LAC bolji od Heata, jos kako sezona ide rast ce LAC kao tim, mada mi je diskutabilan Del Negro, ali ima ekipa perspektivu. Oni su po meni jednog FA i jedan trade udaljeni od legitimnog contendera. Npr. nek dovedu kao FA Wilsona Chandlera, a svakako mogu kad se ovaj vrati iz Kine jer imaju para i eto ti 2 Butler a Chandler 3, znaci strahota prva petorka, jedan trejd da usminkaju klupu i to je to, legitiman contender. Takodjer mislim da kao FA bi im i K-Mart pomogao, ako ga mogu jeftino uzeti. Svakako je moje misljenje da se Miami nece prosetati ligom, a prije svega probleme ce im praviti OKC, LAL, LAC, SAS, CHI, BOS (ako se skontaju u glavama da im je ovo posljednja sezona da osvoje jos jedan prsten), a tu su jos i IND, NYK (sa zdravim Baronom, jer prosla sezona je dokaz kakav je napredak CLE ostvario dolaskom ovog igraca, lik je sam donio 7 pobjeda, a on kad poludi i kada je motiviran, onda je jedan od 5 najbojlih PG u ligi).