gollum je napisao/la:Spominje se i Maribor, ljudi su puno uradili u zadnje vrijeme. Šta je ključan faktor u njihovom uspjehu, a glavna je razlika između njih i naših klubova? Legende su došle u klub. Sportski direktor je Zlatko Zahović, a treneri u omladinskom pogonu Amir Karić i Muamer Vugdalić, ta tri čovjeka imaju skoro 200 nastupa za reprezentaciju Slovenije. Koji klub kod nas ima takvo "blago"? A kod nas je to socijalna kategorija, kad se ne zna šta uraditi s nekim, ma hajde, kaže, neka trenira djecu (čast izuzecima).
Kad dođu Bolić i Hibić u Čelik, Hadžibegić u Sarajevo, Bajević u Velež, e onda možda i ti klubovi uđu u grupnu fazu. "Uređenost" države i lige je najveći razlog zašto se ti ljudi ne vraćaju, ali krivi smo i mi navijači što ponekad podržavamo likove tipa Blekić.
Otkud svi ti paraziti što su nam zagustili? Nemoj stari moj, krivi smo mi što smo ih pustili.
Amar Osim - bivši igrač, menadžer kluba,
Rusmir Cviko - bivši igrač, tim menadžer,
Dželo Muharemović - bivši igrač, najbolji strijelac u historiji kluba, direktor,
Bulend Bišćević - bivši igrač, jedan od najboljih igrača poslije rata, direktor marketinga,
Branislav Berjan, Admir Adžem, Haris Alihodžić, Samir Mekić, Branislav Jelušić, Edis Mulalić, Adin Mulaosmanović - bivši igrači, treneri u omladinskim selekcijama.
Josip Bukal - sekretar omladisnkog pogona
Treba li još?