FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 12 jan 2012, 17:58

Klare je napisao/la:Eh, kako da mu s klupe pravi društvo kad je Ribery na terenu.
Pa na poluvremenu se nadju u tunelu :lol: :lol: , ili nek mu dovikuje nesto s klupe :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2012, 18:08

Van Buyten je tada pred produženje ugovora bio jedan od aduta uprave, jer svakako je Riberyju mnogo značilo što mu je imao neko pri adaptaciji u Njemačkoj pomoći..Naravno tek kad je došao Francuz nije znao njemački uopšte, s Belgijancom se sporazumijevao na francuskom i nastalo je prijateljstvo. Svakako uz Belgijanca, aduti za produženje ugovora su bili novac :) , a i sva ljubav i podrška koju mu je Bayern pružio u teškom periodu kada je Ribery bio umiješan u skandale i napadadnut s različiti strana. On zato danas često ponavlja koliko je upravi zahvalan i koliko su mu dragi Hoeness i Rummenige.
Van Buyten isto ima brojne zasluge i one igračke, ali već je u godinama i ja njemu bi ponudio ugovor na godinu dana i to je to, ako on zaista pruži čudesne partije i u narednom periodu (do kraja sezone, a i narednu sezonu) nije nikad problem dodat još jednu godinu. Belgijanac je ove sezone imao par dobri partija, ali na njega se samo ko stopera oslonit to ne ide. Znači ja svakako računam na Boatenga i Badstubera, onda bi vidjeli šta će biti s Brenom. Ako se Brazilac uklopi do kraja sezone i pokaže korake naprijed mi bi već mogli računat i na Brenoa, a Van Buyten bi mogao ostat kao 4 stoper kao dopuna ovoj trojici.
Ako se Breno ne bi snašao, onda nam obavezno treba još jedan stoper. Postoje različite mogućnosti, jer naravno ako Jupp Boatenga bude forsirao više na beku možda će nam i ovako i onako trebat još jedan stoper. Vidjet ćemo kako će se oni svi prezentovat do kraja sezone i onda će se donijet konačna ocjena. Mislim da tako i uprava razmišlja.
Kod Olića sam više za produženje , iz prostog razloga što je on ofanzivni igrač, ima u njemu dosta još snage, a i varijabilan je, on može nastupit i kao špic i u ofanzivnom dijelu veznog reda. Kod Van Buytena se s druge strane mora sve razmotrit, iz prostog razloga što stoper što više u godine ulazi, postaje i sve sporiji, a sporost je znao često iskazat. Iako s druge strane u pojedinim utakmicama smo kod njega znali vidjet odlično postavljanje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 jan 2012, 18:11

Vidim spominju se Berbatov i Pizarro kao alternative u napadu nadam se da neće ništa biti od ovog jer se treba okrenuti mlađim igračima.

Elber je nedavno spomenuo da Bayern treba pokušati dovesti Džeku , slično razmišljamo :D
U Cityu ionako veći dio vremena provodi na klupi jednostavno nije se uklopio kako se očekivalo , mislim da bi se mogao dovesti za 20 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 12 jan 2012, 19:16

Mišljenja sam da bi Olić,posavski gonić,trebao produžiti ugovor.Taj čovjek nas je zadužio u sezoni kad smo igrali finale LP.Treba ga ostavit kao back up napadača i davat mu na kašiku šansu da "leta".Gomez je zabetonirao svoju poziciju u prvih 11,ni bh dijamant a bogme ni Berba ni Pizza ne bi se zadovoljili klupom.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 jan 2012, 20:12

Saurman, u sistemu gdje se igra sa jednim napadacem, pozeljno je imati jednog top-igraca. Rezerve mogu biti, mladi talenti (Petersen) ili neki malo iskusniji koji ce se zadovoljiti ulogom dzokera (Berba, Pizza ili Olic).
Dzeko nema sta traziti u Bayernu dokle god Mario razara. Postoji jos mogocnosti ali one se cekaju, jer se neke stvari moraju razrijesiti (status Petersena i ostanak/odlazak Olica).
Prema nekim anketama, navijaci Bayerna bi najvise voljeli vidjeti Drogbu kao tu tzv. bombu, koju je Uli nagovjestio.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 jan 2012, 21:52

geronimo je napisao/la:Saurman, u sistemu gdje se igra sa jednim napadacem, pozeljno je imati jednog top-igraca. Rezerve mogu biti, mladi talenti (Petersen) ili neki malo iskusniji koji ce se zadovoljiti ulogom dzokera (Berba, Pizza ili Olic).
Dzeko nema sta traziti u Bayernu dokle god Mario razara. Postoji jos mogocnosti ali one se cekaju, jer se neke stvari moraju razrijesiti (status Petersena i ostanak/odlazak Olica).
Prema nekim anketama, navijaci Bayerna bi najvise voljeli vidjeti Drogbu kao tu tzv. bombu, koju je Uli nagovjestio.
Slažem se , ali sam ipak za opciju br 1 , znači dovesti nekog mlađeg igrača na kojeg možemo računati 2-3 sezone a možda i više ako se pokaže , Berba , Pizza i Drogba su već u poznim godinama i pitanje je koliko bi oni mogli uspješno zamjeniti Gomeza.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 jan 2012, 00:47

Nama i ne treba neka bomba u napadu, jer igramo takvu formaciju sa jednim napadacem i to je Gomez i tesko ga ko moze skinuti s te pozicije, a cisto sumljam da bi jedan WC napadac sjedio na klupi i ulazio kao dzoker, ali sta ako se Mario - Ario - Rio - Io - O povredi ? Onda se trebamo osljanjati na napadace tipa Petersen ili Olic koji imaju uzasnu zavrsnicu...Nama treba jedan iskusan napadac koji bi bio dzoker i ne vidim nista lose u Berbi,Drogbi u godinima jesu ali njima vise mjesto nije zagarontovano ni u sopstvenim klubovima a kamoli u Bayernu i sigurno se nebi bunili da sjede na klupi i da ulaze kao dzoker i naravno u slucaju "ne daj boze" povrede Super Maria oni upadaju, a sigurno mogu jos dvije sezone odratiti na nivou.

Nama treba jedna bomba u odbrani, vidim vecina hvali Buytena,Brenu,Badstrubera ja samo cekam da dodzemo malo dalje u ligi prvaka kada nam dodze kako treba protivnik sa ubojitim napadom, e onda smo jeb.ali jeza u ledza :lol: Onda cemo da tugujemo i placemo prvo ja,vi pa onda Uli i ostala kompanija, ovi panjevi nisu losi za ekipe kao sto je Al Jazera(nez tacno ime) ili reprezentacije Indije ali kada nam dodze C.Ronaldo,Higuain,Benzema,DiMaria ili ipak Messi,Xavi,Iniesta,A.Sanchez,Villa,Pedro onda ocekujem minimalno dva gola u prvom poluvremenu u nasoj mrezi, samo sam realan necemo se lagati...Sto se tice Bekova tu smo dobri Lahm i Rafinha mogu odraditi dobar dio posla a i puno su brzi od ova tri spomenuta sto je naravno i logicno, ali opet problem je sto ova dva navedena beka su previse ofanzivna i onda dolazi do rupe u odbrani i moramo oslonjati na stopere gdje smo tanki, Boatenga nisam spomeno on zna odigrati utakmnicu dobro ali zna i kiksati treba njemu jos vremena da se navikne na novu sredinu, od Neuera najvise ocekujem on nije pokazao ono najbolje sto zna i sto sam gledao dok je branio u Schalkeu pravi dosta kikseva ali doci ce i to s'vremenom.
Sto se tice krila tu smo najaci na svijetu i opet sam realan, dobro neki ce reci da BVB ima jaca krila na to cu se samo nasmijati "HA-HA-HA-HA" Ali svi znamo da su nam krila cesto povredzena pogotovo stakleni covjek ili leteci kako ga ono zovu nez ni ja uglavnom kada nije porvedzen onda je prehladzen i taman kad se vrati u formu opet povredzen i onda se trebamo osloniti na Takasija koji je zabio pet komada amaterima bravo bravo najaci si ili ipak Danijelu Pranjicu za kojeg nemam komentara.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2012, 01:08

Ne mogu neki da ne uzmu Badstubera u usta. :) :)
@FC BAYERN : mi smo s Badstuberom igrali već jedno finale Lige prvaka, zašto ne bi ponovo?? Treba prvo momku čestitat na onom što je odigrao, a ne smišljat crni scenarij kako će nas neka ekipa linčovat. Al ja znam da će neki da mi opet do finala dođemo pa i da osvojimo LP reći da je to samo sreća, kako je Holger imao sreću, a da nema kvalitet ;) Al et nek se nešto priča , to je bitno.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 jan 2012, 01:21

effe_sa je napisao/la:Ne mogu neki da ne uzmu Badstubera u usta. :) :)
@FC BAYERN : mi smo s Badstuberom igrali već jedno finale Lige prvaka, zašto ne bi ponovo?? Treba prvo momku čestitat na onom što je odigrao, a ne smišljat crni scenarij kako će nas neka ekipa linčovat. Al ja znam da će neki da mi opet do finala dođemo pa i da osvojimo LP reći da je to samo sreća, kako je Holger imao sreću, a da nema kvalitet ;) Al et nek se nešto priča , to je bitno.
Ma ja upravu si, zavrsavam diskusiju. Igrali smo Finale to je bitno, naravno nije bitno ga osvojiti.Vazno je osvojiti Bundesligu mozda kup, u ligi prvaka dokle god dodzes uspijeh je i tako iz sezone u sezonu.

Sve sta sam rekao za Badstrubera i ostale sada se izvinjavam priznajem da je Badstruber Buyten Breno velike igracine tacnije WORLD CLASS PLAYERS i da Bayern ima najaci napad odbranu sredinu i golmana na svijetu eto nadam se da ste sad zadovoljni. poz

Daleko smo mi od ovoga ...

[youtube][/youtube]

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jan 2012, 01:29

effe_sa je napisao/la: finale Lige prvaka
Namjerno sam samo ovo citirao. Ne da mi se vise slusati bajke o Strudli i njegovim majstorijama. :D :D
Polako se odaje da je kompletnoj ekipi Liga prvaka na prvom mjestu. Sto je svakako pomalo cudno za Bayern, koji su uvijek isticali da je domace prvenstvo imperativ, a ostalo manje vazno. Prvo Franz, pa Uli, pa redom neki od igraca (Svajni, Ribery...) isticu kako je ovo jedinstvena prilika (da se na svom stadionu dodje do trona) za sve igrace i kako ce sve dati od sebe da do toga dodje. Neki idu tako daleko da Uliju obecavaju da ce taj naslov njemu darovati za rodjendan (ne bas, ali et´). Posto se sve to rasplamsalo, digla se prasina, morao je neko doci da to malo zaustavi. Niko drugi, nego nas "omiljeni" junak Nerlinger. On je stao na kocnicu, zaustavio nadolazecu euforiju (jeste dobar u tome, ebo sebe :lol: ) i ponovo prezentovao Bayernove ciljeve.
Kao sto je vecina nas primjetila, ovo je hod po tankom ledu. Ako se vec ukazuje prilika da na vlastitom stadionu igras finale (i osvojis to isto takmicenje), nabijas pritisak, pa ga pokusavas stisati...onda moras izvuci posljednji gram te mogucnosti. Jedino ako oni vjeruju da Bayern ima idealan sastav i da ce Barca negdje prije kiksati.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2012, 01:31

FC BAYERN je napisao/la: Ma ja upravu si, zavrsavam diskusiju. Igrali smo Finale to je bitno, naravno nije bitno ga osvojiti.Vazno je osvojiti Bundesligu mozda kup, u ligi prvaka dokle god dodzes uspijeh je i tako iz sezone u sezonu.

Sve sta sam rekao za Badstrubera i ostale sada se izvinjavam priznajem da je Badstruber Buyten Breno velike igracine tacnije WORLD CLASS PLAYERS i da Bayern ima najaci napad odbranu sredinu i golmana na svijetu eto nadam se da ste sad zadovoljni. poz
:D :D Joj jesi ti meni nekad čudan lik. Eto vidiš sad ironije kod tebe..Pa dobro ako po tebi mi moramo svake godine osvojit Ligu prvaka ili doći do finala, onda ok, stvarno smo loši....Ne možeš nikako stavljat pod istu kapu Badstubera, v. Buytena i Brena. Prvi je igrao odličnu polusezonu, bez grešaka veći, drugi je igrao solidno, treći nikako nije igrao. Mi ne znamo još šta će biti s Brenom, nadamo se da će još stati na noge i pokazat potencijal kojeg sigurno ima, ali nikako da ga pokaže. Što se Badstubera tiče , ja uvijek kažem , ima talentovaniji, ali ovaj čovjek borbom i zalaganjem te odvažnošću dosta toga nadoknadi. Znači igra dobro i šta bi ti sada da mu želimo da odigra loše ili kako?? Van Buyten je već u godinama, njegov potencijal neće rasti, ali nije on sad neka ključna uzdanica za nastavak prvenstva, ali za ovu sezonu može poslužit..U vremenima kad nam sve dobro ide, u jednom periodu odličnom trebalo bi po tebi izgleda sve kritikovat. To ja nikako ne kužim...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2012, 01:36

@Gero: Znaš šta je nama pod moranjem? Osvojit prvenstvo i proći Basela i tako ući u četvrtfinale LP. Prvenstvo osvojit, jer prošle sezone nismo, jer smo prvi, jer je to bitna titula. A šanse se u Ligi prvaka ne mogu predvidjet, niti izračunat kolike su, ja se tu nadam najboljem, ali opet sam i realan. Znači cilj je izvući što više titula, što više ih osvojit ove sezone. A za Lp sam rekao da je muss proći Basela, zato što smo tu favoriti i ne smije se tu kiksat, a poslije ćemo vidjet te ko će biti protivnik, te koji su nam igrači u formi, te koji su spremni, te Tagesform...Koliko tu samo faktora u Ligi prvaka odlučuje....Tako da , optimista sam, ali znam šta je najbitnije i šta se mora, a ovo sve ostalo je bonus. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jan 2012, 01:46

To svakako. Bayern jos od sezone 1996. nije dozvolio da neko dva puta zaredom uzme titulu. Odnosno, da sami naprave pauzu vise od jedne godine do narednog osvajanja.
Salatara je muss ove godine, ali pored svega Liga prvaka je primarniji cilj nego inace. Razlog - vec naveden.
Poenta je u tome sto se celnici odaju (za razliku od prethodnih godina) i sto sami forsiraju ovako visoke ciljeve.
Dobro, opet je to sve sa kocnicom, kako je to i uobicajno u Bayernu. Ali, ipak se osjeti ta draz, zelja...da ne kazem pritisak, koji je prisutan kod sviju sto se tice Lige prvaka.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2012, 01:51

geronimo je napisao/la:To svakako. Bayern jos od sezone 1996. nije dozvolio da neko dva puta zaredom uzme titulu. Odnosno, da sami naprave pauzu vise od jedne godine do narednog osvajanja.
Salatara je muss ove godine, ali pored svega Liga prvaka je primarniji cilj nego inace. Razlog - vec naveden.
Poenta je u tome sto se celnici odaju (za razliku od prethodnih godina) i sto sami forsiraju ovako visoke ciljeve.
Dobro, opet je to sve sa kocnicom, kako je to i uobicajno u Bayernu. Ali, ipak se osjeti ta draz, zelja...da ne kazem pritisak, koji je prisutan kod sviju sto se tice Lige prvaka.
Pa naravno da je to veliki san, igrat finale na vlastitom stadionu, al dug je to put još i ne treba ni jedan cilj izgubit iz vidika.
Ako se i desi da ne osvojimo Ligu prvaka ove sezone, to će se u nekih narednih par desit. Ali treba uložit maksimalan napor da se to učini ove sezone, ali pametno je što se ne diže prevelika euforija.
Samo da se vratim na ove diskusije i oko stopera. Šta ti misliš ovako: Utakmica Lige prvaka,Jupp fulo totalno taktiku, protivnički trener ga nadmudrio, a u ekipi Van Buyten i Holger i izgubimo mi protiv tog nekog jakog protivnika X 3-0 (ne daj Bože :) ) i sad šta misliš koga bi došli svi kritikovat ovde??? :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 jan 2012, 01:58

effe_sa je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la: Ma ja upravu si, zavrsavam diskusiju. Igrali smo Finale to je bitno, naravno nije bitno ga osvojiti.Vazno je osvojiti Bundesligu mozda kup, u ligi prvaka dokle god dodzes uspijeh je i tako iz sezone u sezonu.

:D :D Joj jesi ti meni nekad čudan lik. Eto vidiš sad ironije kod tebe..Pa dobro ako po tebi mi moramo svake godine osvojit Ligu prvaka ili doći do finala, onda ok, stvarno smo loši....Ne možeš nikako stavljat pod istu kapu Badstubera, v. Buytena i Brena. Prvi je igrao odličnu polusezonu, bez grešaka veći, drugi je igrao solidno, treći nikako nije igrao. Mi ne znamo još šta će biti s Brenom, nadamo se da će još stati na noge i pokazat potencijal kojeg sigurno ima, ali nikako da ga pokaže. Što se Badstubera tiče , ja uvijek kažem , ima talentovaniji, ali ovaj čovjek borbom i zalaganjem te odvažnošću dosta toga nadoknadi. Znači igra dobro i šta bi ti sada da mu želimo da odigra loše ili kako?? Van Buyten je već u godinama, njegov potencijal neće rasti, ali nije on sad neka ključna uzdanica za nastavak prvenstva, ali za ovu sezonu može poslužit..U vremenima kad nam sve dobro ide, u jednom periodu odličnom trebalo bi po tebi izgleda sve kritikovat. To ja nikako ne kužim...
Ja razumijem da pojedini gaje simpatije prema nekima igracima i tu nije nista cudno, naprimjer ti prema Badstruberu, Klare prema Buytenu i Breni, ali ja kao navijac Bayerna se nemogu nikako oslanjati na takvu odbranu Badstruber jedan u nizu propalih talenata iz nase skole kao sto su Lell i Ottl dobro necu lagati talentovaniji je od ove dvojice, Buyten koji je okretan kao doner na carsiji , Breno jos jedan u nizu propalih talenata kojeg je cika Elber doveo u Munchen i koji nije dobar sa glavom, piroman.Ja ne znam od kad ti pratis Bayern i dali si pratio onu sjajnu generaciju i to nije bitno uopste ,necemo o tome, ali ja sam navikao od Bayerna na velike uspijehe zadnjih godina nam to ne ide najbolje, hajde sto imamo probleme u LP ali i u Bundes ligi, titulu nam uzme Wolfsburg pa sad i BVB, ja cu reci sada imamo najvece sanse da osvojimo istu jer smo dosta igracki jacki nego predhodnih sezona i samo nam skripi u odbrani da bi se mogli nositi sa najacima, i finale se ne igra svake godine u Munchenu.Sa ovakvom odbranom cisto sumljam da mozemo otici daleko volio bi vise nego ista da grijesim ali zelim biti realan ne kao pojedinci...Ja ne ocekujem da osvajamo ligu prvaka svake godine nismo je osvojili deset godina i to je malo ponizavajuce za klub kao sto je Bayern i za njegove navijace, nekima to ne smeta neki su zadovoljni titulom u bundes ligi i u lp dokle dodzemo dodzemo ja nazalost nisam takav...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2012, 02:05

FC BAYERN je napisao/la:
Ja razumijem da pojedini gaje simpatije prema nekima igracima i tu nije nista cudno, naprimjer ti prema Badstruberu, Klare prema Buytenu i Breni, ali ja kao navijac Bayerna se nemogu nikako oslanjati na takvu odbranu Badstruber jedan u nizu propalih talenata iz nase skole kao sto su Lell i Ottl dobro necu lagati talentovaniji je od ove dvojice, Buyten koji je okretan kao doner na carsiji , Breno jos jedan u nizu propalih talenata kojeg je cika Elber doveo u Munchen i koji nije dobar sa glavom, piroman.Ja ne znam od kad ti pratis Bayern i dali si pratio onu sjajnu generaciju i to nije bitno uopste ,necemo o tome, ali ja sam navikao od Bayerna na velike uspijehe zadnjih godina nam to ne ide najbolje, hajde sto imamo probleme u LP ali i u Bundes ligi, titulu nam uzme Wolfsburg pa sad i BVB, ja cu reci sada imamo najvece sanse da osvojimo istu jer smo dosta igracki jacki nego predhodnih sezona i samo nam skripi u odbrani da bi se mogli nositi sa najacima, i finale se ne igra svake godine u Munchenu.Sa ovakvom odbranom cisto sumljam da mozemo otici daleko volio bi vise nego ista da grijesim ali zelim biti realan ne kao pojedinci...Ja ne ocekujem da osvajamo ligu prvaka svake godine nismo je osvojili deset godina i to je malo ponizavajuce za klub kao sto je Bayern i za njegove navijace, nekima to ne smeta neki su zadovoljni titulom u bundes ligi i u lp dokle dodzemo dodzemo ja nazalost nisam takav...
Sve ja tebe donekle razumijem. I ja se često prisjetim tih uspjeha, ali i u devedesetim godinama je znala Borussia uzet titulu ispred nas i ne možemo mi stalno osvajat. Prije 2 godine smo imali tu uspješnu sezonu (2 titule i finale LP) i sad ti vjerovatno žališ za tim finalom. Ok , žalili smo i mi ostali, ali prvo moraš izvuć to pozitivno iz te sezone. Za Badstubera ne možeš govorit da je propali talenat, jer kad to kažeš moraš imati neki argument. Gledaj ja ću to gledat na taj način da ti ne podnosiš tog igrača i njegov stil igre, ali baš puno osnova da ga za ovu polusezonu kritikuješ. To nemaš, jer i po statistikama je bio faktički najjači stoper lige. Skoro je bez kiksa, a i u onoj prvoj sezoni je bio prilično dobar, prošle sezone više loš nego dobar. A još se radi o mladom igraču. Breno je sad druga priča, ali treba mu dat prilike do kraja sezone da proba stat na noge.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 13 jan 2012, 02:08

FC BAYERN je napisao/la:Daleko smo mi od ovoga ...
Tvoj me klip podsjeti na jedan koji već ranije pogledah pa ga odlučih podijeliti, da me Gero opet može indirektno spominjati :D :D
[youtube][/youtube]

Čovjek bi rekao da je ovo bila gladijatorska borba (a i jeste bio sudar 2 titana u to vrijeme; Bayern 2 finala i jedno polufinale u 3 godine zaredom; Valencia 2 finala zaredom)...

E sad da malo to analiziramo sa astronomske (ne astrološke) strane. Sunce svakih 11 godina ima svoj solarni maximum, period najjače solarne aktivnosti, što nekada može da utiče i na telekomunikacijske aparate (sateliti i ostala tehnikalija). Ova godina je godina solarne aktivnosti, prethodna je bila 2001., a prije toga, pogađate, 1990. Ove 3 periode ćemo uzeti u razmatranje. 2001. smo osvojili LP nakon 25 godina pauza (sunce nas je obasjalo :D ). 1990. nas je Milan izbacio u polufinalu (golom u gostima) i njih je sunce tada obasjalo, jer su oni zadnji branioci LP-a (tadašnji Europski Kup).
Ove godine se finale igra u našoj avliji i pravila nalažu da nas sunce opet obasja. Zato ću staviti 8-) i samo reći MIA SAN MIA :D :D :D
Sent from my Philips Smart TV.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 jan 2012, 02:40

Mozemo ovako do sutra ti ces tvrditi jedno ja drugo, Badstruber kazes fakticki najaci igrac u ligi, ja kazem da to nije sigurno, pored Hummelsa, Subotica, Howedesa a kada bi gledali malo sire sem slabasne bundes lige onda je on samo jedan u nizu prosjecnih igraca, kazes nije kiks igrac, ne znam jesili gledao utakmnicu protiv Citya kada smo izgubili 2-0 i onaj drugi gol, amaterska greska koja nas sreca nije skupo kostala jer se radilo o utakmnici koja je bila totalno nebitna, jos je on zelen, i vrijeme ce najbolje pokazati ko je upravu a ko ne, i necu i ne zelim vise da vodim diskusiju oko njega.
Vidis, nekad Bayern nije puno jeb-avo te talente, ako se ne pokazes noga u cvajtu ili neki prosjecni klub u bl, a sada se sve vise daje sansa tim mladim talentima u nadi da dobiju novog Messia.
Ono finale protiv Intera necu nikad zazaliti jer smo isto izgubili zbog lose odbrane i dali smo Lucia kao najvece smece a u tom trenutku nam je bio itekako potreban mnogi su govorili star je bla bla a on je tu sezonu sve demantovao i pokazao se kao veliko pojacanje Interu a mi smo napravili veliku glupost, i onda su iz uprave skontali neke stvari napravili neke poteze dovodzenjem Boatenga i Rafinhe ali jos je to tanko, ali sta je bilo, bilo je.
Laku noc vam zelim dragi bavarci.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 jan 2012, 12:14

@ FC Bayern

Samo citajuci tvoje postove mogao sam da izvucem zakljucak da si ti veliki pesimista, barem sto se tice kluba za koji navijas. Opravdavas to realnoscu koja nema nikakve veze s tim. Sjeti se ko je bio najbolji klub Evrope ove godine do povrede Bastiana , s koliko utakmica bez primljenog gola ( pa cak i protiv tog super mocnog Citya , koji je harao do te utakmice) . Kljuc je da s ovakvom igrom Bayern cak i ne mora da ima WC stopere . Buytena bih ja prvi izbacio i stavio Boatenga na njegovu poziciju da se razumijemo , ali Badstuber je jedan odlican stoper barem po meni , s predispozicijama da postane bolji i bolji kako sezone budu odmicale. Igra koja se danas forsira od strane Heynckesa je da svaki igrac koji se nalazi na terenu pomaze odbranu i to uveliko . Kada se jedan Robben , do sada dosta lijen igrac sto se tice odbrambenih zadataka vraca, jasno je o cemu se radi . Da li ti stvarno mislis da bi se Buyten ostavio sam na npr Ronalda ili Messija? Bayern samo treba da popravi postavljanje nakon kontre protivnika , jer to je jedna od slabosti , a znamo kako npr Real.M igra . Upravo na taj nacin . I na kraju znam da zalis zbog toga sto Bayern nije osvojio LP vec gotovo 11 godina , ali i ostali navijaci Bayerna zale za tim sasvim sigurno . No moras da primijetis da se Bayern vec godinama izgradjuje kao jedan od najboljih klubova svijeta , te svakako ima potencijala da osvoji tu zeljenu Ligu Prvaka vec ove sezone , naravno uz dozu srece koja je svima potrebna. I da jos kada bi me Jupp poslusao i stavio Boatenga na stopera zajedno s Badstuberom to bi bilo sjajno. Buytena treba uvoditi kada Bayern ima deficit od jednog gola da zabije glavom :mrgreen: , ili mozda iz slobodnjaka :o . Jedva cekam pocetak Bundeslige , najbolje lige svijeta . Chuj Brazilska, Francuska, Portugalska liga ispred Buli :lol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jan 2012, 14:32

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.