Ja kad se sjetim samo klupe protiv Boltona sve mi bude jasno: Doni, Carra, Coates, Kelly, Shelvey, Kuyt i Downing.
Golman, tri štopera, jedan veznjak, jedno krilo i ne znam u koju kategoriju Kuyta da stavim
Imam osjećaj da će nam doći ovaj Torres.
Mi trebamo posuditi Galianija na ljeto, kako bi to on fino odradio

Doveo bi na De Rosija besplatno, Hoileta također i Zaratea, Hazzarda bi kupio za nekih 10 miliona eura i Teveza za 20 miliona funti
Što se tiče Carling kupa, taj se trofej jednostavno mora osvojiti iz više razloga. Prvi je naravno dolazak bilo kakvog trofeja na Anfield kako bi se makar malo povratila vjera među navijače u Liverpool, trenera, vlasnike i igrače. Drugo, imali smo jako težak raspored ali nas je sa druge strane pratila sreća zbog izostanka igrača kod protivnika, suspenzija, odlazaka. Treće u finalu nas čeka mnogo lakši protivnik nego li smo ga imali do sada. Četvrto samo nas dvije stepenice dijele od trofeja tako da bi bilo smiješno odustati sada. Peto dobiće se pare od sponzora Carling kupa ali i Liverpoolovih sponzora ( očekuje se prihod od 10 miliona funti ). Šesto puno je lakše kasnije prodati igrače u neki klub kada ih drugi klubovi vide sa trofejom u ruci ali u isto vrijeme i dovesti pojačanja. Sedmo, imali smo mnogo mladih igrača koji su dobili priliku da zaigraju u ovom kupu, inače ne bi dobili priliku u drugim takmičenjima. Osmo izborili bi EL, što je opet, koliko toliko, mnogo važno za sponzorske ugovore i dovođenje igrača, a i otvara se šansa za mlađe igrače da odigraju koje poluvrijeme više naredne sezone u okviru grupne faze EL ...
Drugi polufinalni par jeste lahak laicima, ali treba reći da je Liverpool izbacio Chelsija, City Arsenala, dok je Cardiff igrao u pravo vrijeme sa Blackburnom a Palace iskoristio postojeću krizu u Unitedu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).