Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 19:30

A niko ne spominje Manningera koji ove sezone neće braniti ni jedne jedine minuta?

Svi zapeli za Eliu kao da je neki igrač. :mrgreen:

Krasić ode, ništa ispod 12 miliona ne dolazi u obzir.

U vrijeme utakmice će biti temperatura od -6 do -3. Što se tiče samog sastava, znam da Licht, Vidal i Matri sigurno neće igrati od prve minute, ostalo je sve moguće, u nekim kombinacijama se spominje Giaccherini na desnom beku, to mi ne ulijeva neku sigurnost, ali ako Caceres bude igrao desnog štopera u liniji od 3, možda to i ne bi bila loša kombinacija, ko zna kakve su kombinacije uvježbavane danas na treningu. Pošto se između redova da pročitati da će Alex i Borriello igrati prvu postavu, očekujem identičnu postavu kao u utakmici protiv Rome, uz eventualnih par izmjena u kojima će uskočiti Padoin i Caceres. Pitanje je gdje će staviti Caceres kao desnog spoljnog ili kao desnog štopera.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 07 feb 2012, 19:32

Ne razumijem šta imate protiv Borriella. Sasvim je korektno odigrao ! Ušao je protiv Siene i takoreć za onih par minuta što je igrao, uradio je više od Matrija ! Quagliarella se i ne vidi kada uđe !
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 07 feb 2012, 19:38

Boriello protiv Siene me podsjetio na Amaurija..dosta namještao kosu, puno pričao sa sudijama, širio ruke i tako to...ja bi njega prvom prilikom vratio za Rim...mi sebi da dovedemo klasu napadača a Matrija na klupu...

dobro reče @Bianconeri1988 svi zapeli za Eliu kao da je Messi u pitanju...onaj ko ga je gledao u HSV-u zna da je poprilično sebičan igrač i dok ne ne opameti u Conteuvu Juventusu neće iamti mjesta...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 07 feb 2012, 19:42

IlPrincipino je napisao/la:
dobro reče @Bianconeri1988 svi zapeli za Eliu kao da je Messi u pitanju...onaj ko ga je gledao u HSV-u zna da je poprilično sebičan igrač i dok ne ne opameti u Conteuvu Juventusu neće iamti mjesta...
Sve je to mudri Marotta znao još u avgustu, kao i Conte . Pa što smo ga onda dovodili i bacili 10 milki ?
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 feb 2012, 19:44

Niste upravu što se tiče Elije, momaku treba dati priliku, pa ćemo onda suditi kakav je igrač, ja sam zadovoljan sa onim što je do sad odigrao. Naravno da on nema mjesta u ovoj 3-5-2 formaciji, jer nema karakteristike da bi igrao neku poziciju, ali u 4-3-3 na pozicije Pepe-a očekujem da ga vidim u narednom periodu.

@Bianco Ma Maninger samo pije, vidi samo kako je rumen u licu :mrgreen:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 07 feb 2012, 19:50

dzenan01 je napisao/la:
Sve je to mudri Marotta znao još u avgustu, kao i Conte . Pa što smo ga onda dovodili i bacili 10 milki ?
bilo je pet do dvanaest i trebalo nam je krilo...on je bio najdostupniji i zato je i došao...da se imalo više vremena sigurno bi došao neko drugi...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 07 feb 2012, 19:52

dzenan01 je napisao/la:
bilo je pet do dvanaest i trebalo nam je krilo...on je bio najdostupniji i zato je i došao...da se imalo više vremena sigurno bi došao neko drugi...
Fazon je u o tome, što nam niko nije ni trebao : Krasić, Đakerini, Pepe, Estigarabia ...
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 07 feb 2012, 19:53

O Eliji treba govoriti,pogotovo malo Conteu dosađivati kao što rade ovi novinari sa vremena na vrijeme,ali Antonio se ne da.
Elija je bez sumnje igrač sa najboljom tehnikom u ekipi,pa mi nemamo u ekipi igrača sposobnog da predribla igrača,pri tome ne mislim da ga pretrči,a da je pritom jak i brz,a Elija to jeste.
Alexa ne ubrajam jer malo igra.

Problem je što i kada Elija dobije šansu on igra na mjestu Pepea,to nije njegova pozicija, on bi trebao igrati na mjestu Vučinića,a hoće li ikada dobiti šansu tu da igra,vrlo teško.

Elija je vrlo sličan tip igrača Giovincu,Gio je nešto bolji u asistencijama,ali to je tu negdje.
S obzirom da će Gio po meni sigurno se vratiti u ekipu baš me zanima kako Conte misli igrati sljedeće godine.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 07 feb 2012, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 19:56

Ma Eliji je noga već na ljeto isto kao i Krasiću, da Conte ima Eliu u bilo kakvim planovima dao bi on njemu šansu dosad ipak ulazimo u posljednju trečinu sezone, a Elija nije ukupno odigrao 90 minuta.

Conte namjerno daje takve izjave novinarima da zadrži dobru atmosferu u timu i da ohrabri Eliju, mislim na svakoj press konferenciji kaže da Elija napreduje iz dana u dan, a nikad mu dosad nije dao šansu, a vjerovatno mu neće ni dati.

slika
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 07 feb 2012, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.
Ž '21!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 feb 2012, 20:00

slika

Eto jedna anketa među navijačima. Problem je što dosta igrača može igrati tu poziciju, a ne mogu svi do kraja odgovoriti zadatku. Jedino je Vučinić siguran, zbog njegove lucidnosti, a ostali se rotiraju. Elija, kao izrazito ofanzivan fudbaler, tek je četvrta ili peta opcija...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 07 feb 2012, 20:06

Zavisi od formacija,Esti je jedini pravi lijevi krilni igrač,kod njega se zna,svi ostali lutaju,od svih on je jedini sposoban odigrati na nivou u oba smjera,Elia po meni može igrati najbolje u 4-3-3 na mjestu Vučinića,ali tu nikada nije šansu dobio,a to mu je prirodna pozicija.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 07 feb 2012, 20:07

iskreno ja ni Vučinićem nisam zadovoljan...klasični Crnogorac...igra samo kada mu se digne...to mi smeta kod njega..talenta masu ima ali rijetko kada ga koristi...protiv Siene užasan bio...užasan...da sam mogo kako izmlatio bih ga...zato sam bio i protiv njegove kupovine..znam ga kakav je bio i u Romi i u Lecceu...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 07 feb 2012, 20:09

IlPrincipino je napisao/la:iskreno ja ni Vučinićem nisam zadovoljan...klasični Crnogorac...igra samo kada mu se digne...to mi smeta kod njega..talenta masu ima ali rijetko kada ga koristi...protiv Siene užasan bio...užasan...da sam mogo kako izmlatio bih ga...zato sam bio i protiv njegove kupovine..znam ga kakav je bio i u Romi i u Lecceu...
Ti i ja smo jedini na istoj talasnoj dužini što se tiče njega koliko sam shvatio na ovoj temi.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 feb 2012, 20:10

[youtube][/youtube]

Finale 1990. i osvojeni 8. Kup...

Zanimljivo, u posljednja tri duela sa Milanom u Kupu, racunajuci i ovu, sva tri puta smo bili bolji.

1990. finale (0:0, 0:1)
1992. polufinale (0:0, 1:0)
2002. polufinale (1:2 za nas i 1:1)

Poslije smo gubili ta finala, kad smo prosli. Hajmo jedan dio tradicije zadrzat, a drugi malo promijenit i osvojit. :mrgreen:

Ma Vucinic je bio nespreman protiv Siene, ne zajebajite... Conte je tu kriv, sto je od prve minute igro.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 07 feb 2012, 20:12

sarajlija89 je napisao/la: Ma Vucinic je bio nespreman protiv Siene, ne zajebajite... Conte je tu kriv, sto je od prve minute igro.
Ma meni je bio isti kao i sve prethodne utakmice,mnoštvo izgubljenih lopti,loš izbor poteza,pa se vraća sprintom i oduzme loptu i odmah bude najbolji,već sam pisao o njemu da se ne ponavljam.

Sljedeće sezone će dobiti konkurenciju na tom mjestu i onda će se vidjeti.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 07 feb 2012, 20:12

nije samo utakmica protiv Siene u pitanju...imao je on i prije Siene loših tekmi...a sam pokazatelj koliko je zabio golova i imao asitencija je dovoljan...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 07 feb 2012, 20:13

Elia nije dobio šansu jer je Licht previše ofanzivan, tako da sumnjam da će je ikad i dobiti, Licht je klasični full back, on je igrač koji nam pravi višak u napadu, ustvari igrač kojeg ima svaka bolja ekipa u današnjem fudbalu, zbog toga Elia najviše ispašta. Licht je samo na papiru igra beka, dok je to na terenu sasvim druga priča.

A što se tiče Vučinića, trebate shvatiti da on uopšte ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, dosta se troši i u odbrani, on je manje-više primoran da igra lijevo krilo, u samo jednoj utakmici je igrao klasičnog napadača i to u derbiju protiv Milana i tu je pokazao koliko je dobar igrač. Mada u suštini protiv Siene su svi bili loši ne samo Vučinić, možda je Vučinić jedini koji je imao petlje da nešto pokuša, pa je protiv ekipe koja se brani i logično da se pravi puno grešaka.

Protivnici su uglavnom prokužili našu 4-3-3 formaciju, vrijeme je da se polako pređe na 3-5-2. Imamo igrače kojim više odgovara ta foramcija nego 4-3-3.
Ž '21!

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 07 feb 2012, 20:17

Vucko je extra klasa za razliku od Matria(Koji je uzgred meni uz Milosa najdrazi igrac-cak sam ga jedno 5mj. drzao na avataru tj. do dolaska naseg Mistera), Pepea, Boriella, Qualle i sl...
Polako strpite se pokazace on svoju klasu i nemjerljivi talenat kada bude najpotrebnije...
Vidjeli ste kako ucestvuje u akcijama i trenutno uz Pirla i Alexa je ubjedljivo nas najbolji tehnicar i upravo nam jedan takav igrac treba u napadu da fantazira i dodaje Matrixu jer ne moze ni Pirlo sve sam...
Bez obzira koliko god dao golova on je po meni nas 1. izbor i vidjeli bismo njegovu klasu da recimo umjesto Pepea ima svog sunarodnjaka Jovetica koga je ocekujem i zelim recimo prije nego li Higuaina ili Benzeme iako je sklon povredama, al' vidjeli smo da se ni najpehiraniji igraci kod nas nisu povrijedjivali tj. ni Aquaman ni Pirlo...
Stoga VUCKO must be first choice...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 feb 2012, 20:17

Pa ok, ucinkom mozda i nije najbolji, nema tu sta, ali njegovo prisustvo i doprinos je znacajan. Problem je sto mi imamo problema sa realizacijom i dosta smo tupi u napadu, obzirom na broj prilika koje stvorimo, a Vucko je vise paker, nego strijelac u ovoj formaciji.

Takav je igrac, lezaran, nonsalantan sa loptom i zato i jeste majsor...vazda je on takav, igrac poteza, koji zna i zajebati u tome soliranju.

I mene je dobro iznerviro protiv Siene, ali eto, misljenja sam da nije bio spreman, jer je 3-4 utakmice pauziro.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 07 feb 2012, 20:18

Bianconeri1988 je napisao/la: A što se tiče Vučinića, trebate shvatiti da on uopšte ne igra na svojoj prirodnoj poziciji.
Pa on nikada i nije bio "prima punta", i u Romi je igrao spoljnjeg,jedino možda što mu više leži formacija 4-4-2 gdje ne mora toliko posla obavljati,ali ne može se on braniti time,većinu utakmica je i kod Spalettija igrao ovo što i sada.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []