Chelsea FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Ko je najbolji igrač Chelsea u posljednjih deset godina?

Petr Cech
23
5%
Claude Makelele
7
2%
Branislav Ivanović
14
3%
John Terry
22
5%
Ashley Cole
5
1%
Michael Essien
8
2%
Frank Lampard
113
26%
Eden Hazard
37
9%
Didier Drogba
192
44%
Diego Costa
13
3%
 
Ukupno glasova: 434

ANTIFA !
Postovi: 6663
Pridružen/a: 05 mar 2011, 21:26
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 feb 2012, 00:49

Valencia je napisao/la:
Johnyx95 je napisao/la:Ajd Valencia odi na Chelseajevu temu, da čujem tvoju dijagnozu i soluciju vezano za trenutno stanje. Zasad si se pokazao kao relativno dobar prognozer ;)
Evo me :mrgreen: .

Celzi je u goroj situaciji nego Arsenal. Rekao bih da za narednu sezonu imaju slabiju perspektivu od Arsenala da nemaju veliku kupovnu moc. Ta kupovna moc mijenja sve. Iako Celzi u ovom trenutku ima manje potentnu ekipu, to se sve moze promijeniti sa pametnim ulaganjima.

Veliki je problem pad forme Lamparda. On je centralna figura, najvazniji igrac Celzija u proteklom periodu. Priblizno jednak problem je propast napadackog dijela ekipe. Drogba je ispuhao kao Lampard. Staridz jos uvijek nije klasa da bi donosio prevagu u jednoj ovakvoj oronuloj ekipi. On bi recimo bio puno bolji da pored sebe ima Lamparda i Drogbu iz najboljih dana. Slicno se moze reci i za Matu. Samo cu dodati da je on idealan igrac za sistem igre koji preferira Celzi od kada je dosao Murinjo. Idealan krilni napadac, koji ce najbolje od sebe pokazati kada dobije nove nadahnute saigrace.

Celzi po meni treba tri vrhunska igraca. Najveci je problem naci zamjenu za Lamparda. Najbolje moguce rjesenje je Snajder. On je igrac koji bi se 99.9% uklopio u igru Celzija i odmah podigao igru u veznom redu na mnogo vecu razinu. Modric je apsolutno fantastican igrac za formacije 4-4-2, ali sam pomalo skeptican koliko je produktivan u formaciji 4-3-3, kada bi se od njega ocekivalo LIDERSTVO i mnogo konkretnih napadackih rola i zadnjih pasova. Nisam siguran da ima taj kvalitet u napadackom dijelu igre. On je odlican za posjed, fascinantno kretanje i dinamika. Snajder i Modric u istom timu, e to bi vec bilo fantasticno :mrgreen: . Al' pretjerano za ocekivati da se dovedu takva dva igraca. Ako bih birao, onda radije Snajder. Zanimljiv je i Alkantara, samo sto se sa njim ne moze racunati siguran uspjeh. On je dobro pojacanje, ali samo ako ce pored njega biti neko provjeren.

U napadu se ima puno vise izbora. Hulk se ubio za Celzija. Vec je u Portu igrao identicnu formaciju, tako da mu ne bi trebalo puno da se uklopi. Celzi i Porto igraju prilicno slican fudbal. Njega bi morali dovesti. On bi bio pokretacka snaga u napadu, kao sto je nekada bio Roben. U spicu bi najbolje legao Higuain. On je pravi napadac za Celzi. Ima dobru tehniku, ali igra JEDNOSTAVNO. Ima moj komentar na ovoj temi kada je dosao Tores. Trasimaco je napisao da ce Tores i Drogba biti strasan tandem. Ja sam to doveo u pitanje. Igraci kao Drogba i Tores ne trpe saradnju. Oba bi igraca da su glavni na terenu, da su centralna figura u napadu. Kao sto ne mogu zajedno Drogba i Tores, tako ne mogu Dzerard i Lampard ili Lampard i Snajder. To su karizmaticni lideri, vodje na terenu, ne mogu nikako uspostaviti pravu ravnotezu kada su zajedno u timu. Cavi i Iniesta su svojevrstan fenomen, kao da su istu sisu dojili :mrgreen: . Oni su jedna od rijetkih iznimki. Kod Toresa je bio problem sto se slabo snalazio na malom prostoru. On je prosjecan igrac na postavljenu odbranu. Celzijevi protivnici uglavnom igraju povuceno sto Toresu nikako ne govara. On je velemajstor za kontre i polukontre. On je ubica kada u napadu ima puno slobodnog prostora. Dakle, takvi napadaci nisu za Celzi. Higuain je susta suprotnost. On je taj.

------------Ceh------------
------Luiz-------Teri------
--Bosingva---------Kol---
-------------Esien--------
------Ramirez---Snajder---
----Hulk------------Mata--
---------Higuain---------

Bilo bi idealno imati jos i Modrica, ali to su vec pretjerana ocekivanja... Jedini je problem sto su Snajder i Higuain skloni povredama.

Sve u svemu, Celzi mora naci zamjene za Lamparda i Drogbu. Prave zamjene mogu biti samo vrhunski igraci, a ne likovi poput Lukakua. Pored toga, Celziju treba INSPIRACIJA u napadu kakav je nekada bio Roben. Ako to dovedu imat ce strasan tim :mrgreen: .

Ovo sada nema nikakvu perspektivu... Iz mjeseca u mjesec moze biti samo gore. AVB je bezveze potrosen. Sa ovakvom ekipom niko nista ne bi mogao napraviti. Previse stari i demotivisani.

Valencia ovaj tekst treba poslati ROMANU ABRAMOVICU , Apsolutno se slazem za sve sto si napisao ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Avatar
Johnyx95
Postovi: 2844
Pridružen/a: 21 jul 2009, 13:02
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Johnyx95 » 16 feb 2012, 00:54

Fino zvuči. :mrgreen:
Prioritetno je izvući ovu sezonu iz govana osvajanjem tog 4. mjesta u ligi. Ja se nadam da će AVB biti tu i na ljeto pa da za narednu sezonu napravi svoju ekipu i da ga vidimo onda.
Najveći problem svakako je kreativnost, igra na sredini terena. Gledam neki dan tekmu protiv Uniteda iz 2005.-e kad smo već bili osvojili, toliko kretanja, toliko otvaranja, okomiti pasovi... Sve suprotno onome što gledamo danas. Nemamo prevagu u veznom redu. Lampard je potrošen, spor, ne može biti nosilac više. Može eventualno pomoći s klupe jer ima taj x-faktor da postane super-sub što Englezi kažu. Al on to neće da prihvati. Počela su previranja svako malo kad bude izostavljen iz sastava. Ja mislim da bi trebo sam sa sobom popričati i shvatiti ono što je očito, a to je da on više nije glavni igrač. I to je belaj trenutno. :|

Stvarno misliš da je Higuain taj čovjek ? Priznam da ga nisam gledao dovoljno da imam čvrsto formirano mišljenje o njemu, ali ipak jesam toliko da mi se učini kao igrač koji nestaje prečesto u utakmicama. Nisam siguran da može predvoditi napad, ta pozicija u Chelseaju je godinama veoma važna. Od Hasselbainka do Drogbe. Bez pravog killera ali i kompletnog napadača nema učinka. Meni je Falcao moćan igrač, mislim da bi nam sjeo pravo.
Za Sneijdera od prije 2 godine bih bubreg dao, ali sad baš i ne. Ne znam, tu nisam pametan.

Ja bih ovako nešto dogodine:
_____________Cech_____________
Bane____Luiz_______JT______Cole
_______Ramires_____Oriol_______
Sturridge______Mata_______Hazard
_____________Falcao_____________

Uzeo u obzir da ćemo teško potrošiti tolike pare kako si ti naveo, jer ide i taj Fifin FP pa ne vjerujem da će biti puno kupovine.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

RKO
Postovi: 1095
Pridružen/a: 09 okt 2010, 00:47
Lokacija: TZ
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la RKO » 16 feb 2012, 00:55

@ Valencija

Odlican post , ja sam to vise puta pisao Chelsea je poceo padati odlaskom Morinja i odlaskom Balacka i Deca....igraci su se prodali nisu se uzele zamjene, barem ne adekvatne + godine su sustigle i Drogbu, Anelku (on je van), Lamparda

Da Torres i Drogba ne mogu zajedno to je svima jasno (obicno se igra s krilima i jednim centralnim napadacem (Di Maria-Ronaldo-Benzema) ili jedan veliki-jedan mali napadac (Dzeko-Aguero)), jedino nije jasno zasto je Abramovic uopce kupio Torresa :?:
Kako je Liverpool uvalio Torresa tako je njima Newcastle uvalio Carolla. Ne zna se koji veci promasaj????

Chelsea treba ako je ikako moguce zamjeniti Torresa za Falcaoa ili Dzeku i dovesti desno krilo + playmakera.

AVB bi se najbolje uklopio u ekipu Barcelone ili Reala jer je to taj sistem koji je i on gajio u Portu a u Chelsea nema igraca za to.
RIP SALE VILENJAK

Avatar
Johnyx95
Postovi: 2844
Pridružen/a: 21 jul 2009, 13:02
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Johnyx95 » 16 feb 2012, 00:57

RKO je napisao/la:@ Valencija

Odlican post , ja sam to vise puta pisao Chelsea je poceo padati odlaskom Morinja i odlaskom Balacka i Deca....igraci su se prodali nisu se uzele zamjene, barem ne adekvatne + godine su sustigle i Drogbu, Anelku (on je van), Lamparda

Da Torres i Drogba ne mogu zajedno to je svima jasno (obicno se igra s krilima i jednim centralnim napadacem (Di Maria-Ronaldo-Benzema) ili jedan veliki-jedan mali napadac (Dzeko-Aguero)), jedino nije jasno zasto je Abramovic uopce kupio Torresa :?:
Kako je Liverpool uvalio Torresa tako je njima Newcastle uvalio Carolla. Ne zna se koji veci promasaj????

Chelsea treba ako je ikako moguce zamjeniti Torresa za Falcaoa i dovesti desno krilo + playmakera.

AVB bi se najbolje uklopio u ekipu Barcelone ili Reala jer je to taj sistem koji je i on gajio u Portu a u Chelsea nema igraca za to.
Još jedan kvalitetan post, a samo da ti odgovorim na pitanje za Torresa: pa kupio ga je jer je paničio, prepao se one krize prošle zime i pomislio da Carlo neće dovesti tim do pozicije za LP naredne godine. I napravio zajeb ko i obično. :mrgreen:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

ANTIFA !
Postovi: 6663
Pridružen/a: 05 mar 2011, 21:26
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 feb 2012, 01:06

Moja formacija protiv Birminghama ;)

__________________________________________CECH______________________________________________
_______IVANOVIC_______________LUIZ_____________CAHILL__________________BERTRAND_____________
__________________________________________ROMEU_______________________________________
___________________LAMPARD_________________________________MEIRELES________________________
___________________STURRIDGE_____________________________________PIAZON_______________________
__________________________________________LUKAKU_____________________________________________

Protiv Napolija :)


_________________________________________CECH____________________________________________
_______IVANOVIC_________________TERRY_____________CAHILL_______________BOSINGWA____________
________________________________________ESSIEN___________________________________________
___________________LAMPARD___________________________MEIRELES______________________________
___________STURRIDGE______________________________________________MATA________________
_________________________________________TORRES________________________________________
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Avatar
Blue_He4rt
Postovi: 3124
Pridružen/a: 26 maj 2010, 00:46
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Blue_He4rt » 16 feb 2012, 01:14

@Valencia

Kapa dole,svaka ti je na mjestu.Samo ima jedna poteskoca.Tesko je dovesti 3 igraca svjetske klase za jedan period,sto nama itekako nedostaje..Uvijek sam bio misljenja da bi nam Hulk leg`o suši Kinezu.Sneijder je evidentno nezadovoljan u Interu.Nemaju vise pobjednickog mentaliteta,igre iz sampionske perspektive,nesto poput nas :mrgreen:Treba to iskoristiti.Higuain po meni nije svjetska klasa,naprotiv ni vise ni manje solidan igrac.Igra kakvu tretira Real ga znantno dodatno istice.Benzema je veci nivo od njega.Kada bih birao napadaca,slozio bi se sa @Johnyx25.Falcao je njuso za gol ;)

Eh,najbolje po nas napad bi bilo svakako neki uvrnuti povratak Torresa.Svako sumnja u to,naravno.Pitanje je odlaskom Drogbe,hoce li se sta to promijeniti,mislim da to nema veze sa njegovom igrom.Problem je u njegovoj glavi,treba na tome poraditi.

Stanje u kakvom smo sada dosta treba i odbrani prepisati.Nije to ona odbrana po kojoj je Chelsea bio poznat`.Robusna i tvrda k`o kamen.Ne znam sta ce promijeniti dolazak Cahilla,nadam se na bolje.Ima slican stil igre k`o Terry.Treba ga kapiten uputit na pravi put :mrgreen: ,jer njega pomalo izdaje snaga.Mpzemo do sutra pridodavati krivce za ovakav Chelsea.Po meni jos jedan kljucni je,izostanak Bizona.Hoce li se pomenuti vratiti tamo gdje je bio najaci,zna samo Svevisnji. :|
Chelsea F.C.

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14587
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 feb 2012, 01:48

suši kinezu il japancu?

[youtube][/youtube]
dammit, imam osjecaj kao da je juce bilo, a ne prije 2 sezone :oops: jednostavno ne mogu da vjerujem da je tako vrijeme brzo proslo

Avatar
reds
Postovi: 8419
Pridružen/a: 20 jan 2009, 12:10
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la reds » 16 feb 2012, 12:12

Blue_He4rt je napisao/la:@Valencia

Kapa dole,svaka ti je na mjestu.Samo ima jedna poteskoca.Tesko je dovesti 3 igraca svjetske klase za jedan period,sto nama itekako nedostaje..
Apsolutno se slažem.

Što se tiče ta eventualna 3 vrhunska pojačanja,Chelsea ih može dovesti ako izbori LP.Ukoliko ne izbori to će već biti problem.Jer ja mislim da samo City i United mogu garantovati LP u narednoj sezoni mada ni to nije sigurno.Neizvjesnost u vrhu u EPL je sve veća i jača je konkurencija tako da Chelsea teško može obećati LP igračima koji dolaze (naravno pod uslovom da istu ne izbore).

Ekipa djeluje nezainteresovano,istrošeno,nekako igraju na silu.Međutim kao što @Valencia reče imaju jaku kupovnu moć i to je ono što može ohrabriti navijače Chelsea.Ovoj ekipi je prije svega potreban jedan kreativac i jedan napadač i mislim da bi time problem bio riješen.Za Modrića su već bili ozbiljno zagrizli i izgledalo je kao da bi mogao preći,čak je i on sam pristao na odlazak ali Tottenham je odbio ponudu pokazavši koliko su ambiciozni.Vjerovatno da će na kraju sezone opet biti ponuda za njega ali sigurno da su šanse da ga Tottenham proda još manje nakon ove izuzetno dobre sezone (bar za sada).Opet tu je i Sneijder kojeg je @Valencia pomenuo.I Wesley je imao problema sa povredama u zadnje vrijeme što ga je izbacilo iz forme,a ni formacija koju igra Inter mu ne odgovara baš.Fantastičan igrač,što je najbolje pokazao u eri Mourinha u Interu.Vjerovatno da bi bio čak i jeftiniji od Modrića,a i korisniji za Chelsea.Ima sjajan pregled igre,pas,šut... .Chelsea ako želi da ponovo počne praviti vrhunske rezultate mora dovesti nekog vrhunskog igrača u vezni red,a ova dvojca to jesu.

Eh,sad je pitanje koliko u klubu imaju povjeranja u Drogbu i Torresa.Nijedan od njih nije u formi,čak što više pružaju daleko slabije partije nego što se to očekuje od nekada ponajboljih napadača svijeta.U ovom trenutku ja bih radije dao prednost Drogbi ali kao da se u klubu boje da Torresa vrijednog skoro 60 miliona stave na klupu.El Ninho može opet žariti i paliti nogometnim terenima samo mu malo treba.Izgubio je samopouzdanje i ima neku blokadu u glavi.Pa nije mogao preko noći zaboraviti da zabija golove.Drogba,Torres i Lukaku,dakle 3 centralna napadača.Dovođenjem još jednog sigurno da bi jedan od ovih morao napustiti klub,a pitanje je ko ? Drogba je legenda kluba,sigurno da nije ništa lošiji od Torresa i da može odigrati još koju sezonu na vrhunskom nivou.Torres van forme ali ta cijena očigledno igra veliku ulogu,a Lukaku je budućnost.Treba njemu još dosta rada da bi izrastao u kvalitetnog igrača.Mislim da nema šanse da on nakon jedne sezone napusti klub + plaćen veliku količinu novca.A opet niko od ovih ne može garantovati golove,jednostavno ih ne ide.Međutim ukoliko bih trebao da izaberem jednog novog napadača to bi bio Falcao.Spominjala se i mogućnost tradea Torres + lova za Falcaoa.Mislim da bi to bio dobar potez.

Što se tiče tih krilnih pozicija,mislim da su Sturridge i Mata sasvim pristojni igrači.
Staridz jos uvijek nije klasa da bi donosio prevagu u jednoj ovakvoj oronuloj ekipi.
Istina ali momak ima potencijal i u Chelsea bi trebali raditi da izbruse isti.Doduše možda je sad malo nezahvalna situacija da kada klub treba da se vraća na pravi kolosijek Sturridge ima zapaženu rolu i da se od njega očekuje da vadi klub.Ali ukoliko postoji mogućnost da se dovede npr.Hulk onda ne bi trebali razmišljati.Taj momak je zvijer.Mata je već dosta kvalitetniji i pouzdaniji igrač.Treba uzeti u obzir da mu je ovo 1.sezona i sigurno da će još napredovati.U svakom slučaju pozicije krilnih napadača nisu prioritet i na tim pozicijama nije alarmantna situacija kao na pozicijama centralnog veznog i klasičnog napadača.

I po mom mišljenju ovoj ekipi treba trener motivator.Neko će ovu ekipu probuditi i motivisati da ponovo grizu na terenima.Ja sam ubijeđen da bi Mourinho sa ovom istom ekipom bio kandidat za titulu.Jednostavno čovjek zna motivisati igrači koji doslovno ginu za njega na terenu.Valjda je i Abramovich više shvatio da od stalnog mijenjanja trenera nema ništa.AVB je sa Portom napravio fantastičan posao i pokazao da ima potencijala ali mislim da su se možda i zaletili u Chelseau.Možda su mogli probati dovesti neko već provjereno trenersko ime ali šta je tu je.Ne treba Chelseau puno promjena kao npr.Liverpoolu.Problem je što je kostur ekipe izgubljen bez Lamparda i Drogbe i sada treba naći vrhunske zamjene za te igrače.Sa Torresom su očigledno fulili,a sa zamjenom za Lamparda ne bi smjeli ukoliko ne žele da se ove loše igre nastave u narednom periodu.
FK Pjetlovi

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14587
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 feb 2012, 13:08

ja Modrica nikako ne volim, radije bih Kaku ili Sneidera, sto se napadaca tice, dobro bi nam dosao Demba Ba, al onda bi Torres il Drogba bili visak

Avatar
reds
Postovi: 8419
Pridružen/a: 20 jan 2009, 12:10
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la reds » 16 feb 2012, 13:41

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ja Modrica nikako ne volim, radije bih Kaku ili Sneidera, sto se napadaca tice, dobro bi nam dosao Demba Ba, al onda bi Torres il Drogba bili visak
Kaka se ne uklapa u formaciju koju Chelsea igra.On je ofanzivni vezni i prema tome nema gdje igrati u Chelseau.On može igrati u Realu,Tottenhamu i tim ekipama koje igraju 4-5-1 sa izuzetno prodornim krilima.

Što se tiče Demba Ba-a,to je kockanje.On pravi čuda ove sezone ali niko ne može garantovati da će to isto ponoviti i u narednim sezonama.Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi igrao kada ne bi par mečeva uspio da zabija golove i da njegovu ekipu ne ide baš najbolje.On meni više liči na igrača koji samopouzdanje drži zahvaljujući golovima.Mislim da on ne bi nikako bio pojačanje za Chelsea.Njima treba vrhunski golgeter,realno Demba Ba to nije. ;)
FK Pjetlovi

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14587
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 feb 2012, 15:15

imamo vec jednog takvog :)

Avatar
Zenichanin
Postovi: 1583
Pridružen/a: 06 avg 2011, 21:25
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Zenichanin » 16 feb 2012, 15:46

QUARESMA 18<<< je napisao/la:suši kinezu il japancu?

[youtube][/youtube]
dammit, imam osjecaj kao da je juce bilo, a ne prije 2 sezone :oops: jednostavno ne mogu da vjerujem da je tako vrijeme brzo proslo
Na 3:12 je upravo ono sto nam nedostaje trenutno u ovom timu!
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE


1905 - 19.05.


Champions of Europe - that's who we are

ANTIFA !
Postovi: 6663
Pridružen/a: 05 mar 2011, 21:26
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 feb 2012, 15:55

u sezonama 2007/2008 , 2008 / 2009 i sam imao osjecaj da smo najbolji tim na svijetu . iako nismo neke trofeje uzeli tih godina :D
Terry Lampard Deco Ballack Essien Drogba Joe Cole , stvarno smo prejaki bili :D
2008 nas je Terry kostao Lp-a , a 2009 sudijska krađa , Prejako smo izgledali , igrali :D da se hoce ponoviti tadasnja igra , a i igra iz Mourinhove ere , razlog zbog kojih sam zavolio Chelsea :p
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

ANTIFA !
Postovi: 6663
Pridružen/a: 05 mar 2011, 21:26
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 feb 2012, 16:24

Oporavio se Ramires , bit ce spreman za Birmingham i Napoli :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Avatar
BluesForever
Postovi: 12695
Pridružen/a: 31 jan 2011, 19:01
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la BluesForever » 16 feb 2012, 16:50

ANTIFA ! je napisao/la:Oporavio se Ramires , bit ce spreman za Birmingham i Napoli :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ne vjerujem da ce ga AvB staviti protiv Birmingema da igra,isto tako sam siguran da ce AvB još neke igrace odmarati za Napoli,Lampard,Terry,Ramires,Cech,sigurno ce neke od ovih igraca odmarati.Drogba i Sturridge trebaju igrati protiv Napolija. ;)
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Avatar
Johnyx95
Postovi: 2844
Pridružen/a: 21 jul 2009, 13:02
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Johnyx95 » 16 feb 2012, 16:57

Drogba neće biti u timu za Brum isto kao i Kalou.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

ANTIFA !
Postovi: 6663
Pridružen/a: 05 mar 2011, 21:26
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 feb 2012, 16:57

BluesForever je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:Oporavio se Ramires , bit ce spreman za Birmingham i Napoli :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ne vjerujem da ce ga AvB staviti protiv Birmingema da igra,isto tako sam siguran da ce AvB još neke igrace odmarati za Napoli,Lampard,Terry,Ramires,Cech,sigurno ce neke od ovih igraca odmarati.Drogba i Sturridge trebaju igrati protiv Napolija. ;)
Neka odmori Matu za Napoli trebat ce nam raspolozen velemajstor Mata :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Avatar
Valencia
Postovi: 5410
Pridružen/a: 10 dec 2008, 17:47
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Valencia » 16 feb 2012, 17:09

Johnyx95 je napisao/la:Fino zvuči. :mrgreen:
Prioritetno je izvući ovu sezonu iz govana osvajanjem tog 4. mjesta u ligi. Ja se nadam da će AVB biti tu i na ljeto pa da za narednu sezonu napravi svoju ekipu i da ga vidimo onda.
Najveći problem svakako je kreativnost, igra na sredini terena. Gledam neki dan tekmu protiv Uniteda iz 2005.-e kad smo već bili osvojili, toliko kretanja, toliko otvaranja, okomiti pasovi... Sve suprotno onome što gledamo danas. Nemamo prevagu u veznom redu. Lampard je potrošen, spor, ne može biti nosilac više. Može eventualno pomoći s klupe jer ima taj x-faktor da postane super-sub što Englezi kažu. Al on to neće da prihvati. Počela su previranja svako malo kad bude izostavljen iz sastava. Ja mislim da bi trebo sam sa sobom popričati i shvatiti ono što je očito, a to je da on više nije glavni igrač. I to je belaj trenutno. :|

Stvarno misliš da je Higuain taj čovjek ? Priznam da ga nisam gledao dovoljno da imam čvrsto formirano mišljenje o njemu, ali ipak jesam toliko da mi se učini kao igrač koji nestaje prečesto u utakmicama. Nisam siguran da može predvoditi napad, ta pozicija u Chelseaju je godinama veoma važna. Od Hasselbainka do Drogbe. Bez pravog killera ali i kompletnog napadača nema učinka. Meni je Falcao moćan igrač, mislim da bi nam sjeo pravo.
Za Sneijdera od prije 2 godine bih bubreg dao, ali sad baš i ne. Ne znam, tu nisam pametan.

Ja bih ovako nešto dogodine:
_____________Cech_____________
Bane____Luiz_______JT______Cole
_______Ramires_____Oriol_______
Sturridge______Mata_______Hazard
_____________Falcao_____________

Uzeo u obzir da ćemo teško potrošiti tolike pare kako si ti naveo, jer ide i taj Fifin FP pa ne vjerujem da će biti puno kupovine.
Pa ti si sada promjenio kompletnu formaciju. Ne vjerujem da ce to uraditi bilo koji trener. Formacija 4-3-3 je idealna za Celzi.

Ovaj tim meni ne izgleda nimalo mocno. Vezni red sa Ramirezom i Oriolom ne moze parirati najboljim klubovima svijeta. Tu Celzi mora imati JAKE igrace. Imaju takav stil igre da uveliko ovise od veznog reda.

Hazarda sam gledao 3-4 puta i nisam vidio dovoljno da bih imao posebno utemeljeno misljenje o njemu. Da li je rizik potrositi pare na Hazarda. Uostalom, momak igra lijevo krilo sto ga u startu eliminise. Po meni, Hulk je sigurnija opcija. Je l' moze neko reci da Celzi nema para za Hulka :mrgreen: !? Uopste ne vidim da bi Celzi imao konkurenciju ako bi ga odlucili dovesti.

Cini mi se da je Atletiko platio oko 45 miliona eura Falkaa. Odmah ti treba biti jasno da bi za njegovo dovodjenje morali platiti minimalno 55 e, osim ako Atletiko nije upao u finansijsku krizu. Falkao je klasicni gol igrac, fantastican realizator. Sigurno da bi se nadavao golova u Celziju. Higuain je raznovrsniji igrac, ali sa nesto slabijim golgeterskim sposobnostima. Higuain ima odlicnu tehniku, vrlo jednostavnu i konkretnu igru. Veoma je vazno da centralni napadac u formaciji 4-3-3 igra jednostavno. Jako lucidan i dobar napadac. Ja nemam sumnju da bi se u Celziju nadavao golova. Njegova cijena je vjerovatno duplo manja nego kod Falkaa.
Blue_He4rt je napisao/la:
Slazem se da nije lako dovesti tri velika imena u jednom prelaznom roku. Al' u svakom slucaju moraju dovesti makar dva ako se zele ravnopravno boriti za titulu. Prioritet je nosilac igre (Snajder) i krilni napadac koji ce inspirisati cijelu ekipu (Hulk). Drogba i Tores mogu odigrati jos jednu sezonu. Mozda i krene Toresa.

Meni se recimo ne svidja kako ponekad igra Ramirez. Dobar je on igrac, ali mi se ponekad cini nekompaktibilan sa Celzijevim sistemom igre. Momak voli igrati sa loptom, voli solo prodore. Previse voza loptu. Mora igrati vise na prvi - drugi dodir, sa sto manje 'vozanja lopte'. Celzi je svoje protivnike 'davio' konstantnim pritiskom, beskonacnim dodavanjima kojim su pleli mrezu i napadali kada je protivnik bivao izmrcvaren ili kada bi se ukazala neka pukotina u protivnickoj odbrani. Te je akcije uglavnom konkretizovao Lampard. To Ramirez i Mejreles nisu sposobni uraditi. Nisam siguran da moze i Modric. Zato sam Snajdera naveo kao najbolje moguce rjesenje u ovom trenutku. Njemu trebaju dva igraca sa kojim moze razviti pas igru. Ramirez pokusava igrati nesto sasvim drugo, soliranjem dosta kvari igru i sigurnost u veznom redu. Rekao bih da nije nikako kompaktibilan sa igracima kao sto je Lampard.

Reds, odlicni komentari.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

aqarius
Postovi: 3966
Pridružen/a: 12 maj 2009, 16:54
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la aqarius » 16 feb 2012, 17:10

Johnyx kontam slaba igra nam je počela kako je došla ova dobra teta sa tvog avatara.Pa šta li im radi-možda je ona tu da stvara nemir i da fizički iscrpljuje igrače(dok je Teri ne dočepa)...

Avatar
BluesForever
Postovi: 12695
Pridružen/a: 31 jan 2011, 19:01
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la BluesForever » 16 feb 2012, 17:11

ANTIFA ! je napisao/la:
BluesForever je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:Oporavio se Ramires , bit ce spreman za Birmingham i Napoli :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ne vjerujem da ce ga AvB staviti protiv Birmingema da igra,isto tako sam siguran da ce AvB još neke igrace odmarati za Napoli,Lampard,Terry,Ramires,Cech,sigurno ce neke od ovih igraca odmarati.Drogba i Sturridge trebaju igrati protiv Napolija. ;)
Neka odmori Matu za Napoli trebat ce nam raspolozen velemajstor Mata :D
I Matu naravno,ja zaboravi njega :mrgreen: .@Jonhy zašto nece biti Drogbe za Brum?Mozda je i bolje u neku ruku,zato ce biti odmoran za Napoli. ;)
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Zaključano

Natrag na “Chelsea FC”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.