Chelsea FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Ko je najbolji igrač Chelsea u posljednjih deset godina?

Petr Cech
23
5%
Claude Makelele
7
2%
Branislav Ivanović
14
3%
John Terry
22
5%
Ashley Cole
5
1%
Michael Essien
8
2%
Frank Lampard
113
26%
Eden Hazard
37
9%
Didier Drogba
192
44%
Diego Costa
13
3%
 
Ukupno glasova: 434

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41350
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 feb 2012, 17:18

André Villas-Boas: I only need support of the owner, not the players :roll:
• 'The players don't have to back my project, only the owner'
• Manager denies there was a row after Everton defeat

The manager, speaking ahead of Saturday's FA Cup fifth-round match against Birmingham City at Stamford Bridge, denied there was a row during Sunday's get-together – "there was a meeting of technical staff and players, nothing dramatic," said Villas-Boas – but acknowledged he did not enjoy the backing of all his players: "That is normal," he said. "They don't have to back my project. It's the owner who backs my project."

But despite the club being in a worse position now – fifth in the Premier League – than they were then, Villas-Boas was confident his own job was under no more threat this week than last.

"I don't think so, but it's a question that you will have to ask the owner. I think the owner has full trust in me and will continue to progress with the ideas that we have. In the end, that is the objective of getting us the best position possible in the league, plus these two trophies, which we are fighting for. It will be extremely good for us if we win against Birmingham to put ourselves in the quarter-finals of the FA Cup.

"But we need strong progression in the league and to show our strength." ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
reds
Postovi: 8419
Pridružen/a: 20 jan 2009, 12:10
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la reds » 16 feb 2012, 18:10

QUARESMA 18<<< je napisao/la:imamo vec jednog takvog :)
Na šta si konkretno mislio ?
Valencia je napisao/la: Pa ti si sada promjenio kompletnu formaciju. Ne vjerujem da ce to uraditi bilo koji trener. Formacija 4-3-3 je idealna za Celzi.

Ovaj tim meni ne izgleda nimalo mocno. Vezni red sa Ramirezom i Oriolom ne moze parirati najboljim klubovima svijeta. Tu Celzi mora imati JAKE igrace. Imaju takav stil igre da uveliko ovise od veznog reda.
Opet ponavljam apsolutno se slažem.Ova formacija je idealna za Chelsea i igraju je već dugo vremena tako da nema potrebe da se mijenja.Potrebno se samo malo osvježiti ekipu i trgnuti da izađu iz sivila.Vezni red će dobiti na jačini sa povratkom Essiena.Taj čovjek je mašina,samo dok on uđe u formu biće to itekako pojačanje za Chelsea.
Valencia je napisao/la: Hazarda sam gledao 3-4 puta i nisam vidio dovoljno da bih imao posebno utemeljeno misljenje o njemu. Da li je rizik potrositi pare na Hazarda. Uostalom, momak igra lijevo krilo sto ga u startu eliminise. Po meni, Hulk je sigurnija opcija. Je l' moze neko reci da Celzi nema para za Hulka :mrgreen: !? Uopste ne vidim da bi Celzi imao konkurenciju ako bi ga odlucili dovesti.
Nisam ni ja previše gledao Hazzarda ali prema onome što sam vidio momak je strašan potencijal.Može on igrati i lijevo i desno krilo pa čak i ofanzivnog veznog,dakle ima ga na svim pozicijama. :mrgreen: Uz sve to ima tek 21 godinu,znači dosta prostora za dalji napredak.Mogao bi se on snaći u Chelseau ali definitivno i po meni bi Hulk bio bolje pojačanje.Chelseau je potreban izgrađen i afirmisan igrač,a Hulk to jeste za razliku od Hazzarda.Izuzetno je jak,brz,okretan,ima dobar pas,strašan šut,prodoran je igrač,dobar dribler,jednostavno kompletan igrač.Može po potrebi zaigrati u špicu napada pa čak i lijevom krilu.Ima dosta iskustva i jakih utakmica iza sebe.Ipak sigurno da će biti teško ga dovesti.Porto je odbio ako se ne varam 87 miliona za njega od strane Anžija.Pitanje je koliko u tome ima istine ali s obzirom da su Falcao-a prodali za nekih 40-45 miliona sigurno da će i Hulkova cijena biti tu negdje.Samo je pitanje kada i gdje će otići,a ukoliko bi Chelsea zaista prionuo da ga dovede vjerujem da bi to i uspjeli,pogotvo jer je tu i AVB.
Valencia je napisao/la: Cini mi se da je Atletiko platio oko 45 miliona eura Falkaa. Odmah ti treba biti jasno da bi za njegovo dovodjenje morali platiti minimalno 55 e, osim ako Atletiko nije upao u finansijsku krizu. Falkao je klasicni gol igrac, fantastican realizator. Sigurno da bi se nadavao golova u Celziju. Higuain je raznovrsniji igrac, ali sa nesto slabijim golgeterskim sposobnostima. Higuain ima odlicnu tehniku, vrlo jednostavnu i konkretnu igru. Veoma je vazno da centralni napadac u formaciji 4-3-3 igra jednostavno. Jako lucidan i dobar napadac. Ja nemam sumnju da bi se u Celziju nadavao golova. Njegova cijena je vjerovatno duplo manja nego kod Falkaa.
K'o što napisah pojavila se špekulacija da bi mogla se desiti razmjena Torres-Falcao + nešto love od strane Chelsea.To bi po meni bio dosta dobar potez.Falcao je gol mašina,gospodar 16-terca.Jednostavno trpa sve što može (a i ne može). :mrgreen: Kad se sjetim samo prošle sezone u EL i onog njegovog pokušaja leđima/ramenom ne za ni on sam kako i čime je udario onu loptu (čini mi se protiv Villarreala na Dragao-u). :lol: S druge strane Higuain kao što si napisao igra dosta jednostavnije i konkretnije.Ima lijepu tehniku i on je sposoban zabiti dosta golova ali nije napadač u kojeg se trener može skroz pouzdati.Jednostano ne možeš garantovati za njega da će zabiti 20+ golova recimo za jednu sezonu.Kad ga krene onda ga krene,ali ima često krize u igri.Ipak teško je i povjerovati da će Real pustiti jedinog špica pored Benzeme da ode.Mada sigurno da bi on bio dobro i kvalitetno pojačanje.
Valencia je napisao/la: Drogba i Tores mogu odigrati jos jednu sezonu. Mozda i krene Toresa.
Eh to je sada veliko pitanje.Jesu li u klubu spremi da čekaju i da se oslone na Torresa za narednu sezonu ? Ako ga ne krene,šta onda ? Drogba također van forme i nije više onaj stari,a Lukaku nije dovoljno kvalitetan da predvodi napad Chelsea.Pitanje je da li su spremni da preuzmu taj rizik i da se kockaju.Opet ako dovedu još jednog špica jedan od ovih gore pomenutih mora ići,a nekako mi je najlogičnije da bi to bio Lukaku i to na posudbu.A sad opet šta bi bilo kad bi bilo... Drogba i Torres sigurno se ne bi zadovoljili konstantnim sjedenjem na klupi,znači ili bi i oni otišli ili bi trener morao stalno rotirati,a upravo to bi moglo biti pogubno.Stalnim rotiranjem bi mogao izbaciti iz forme sve napadače. :roll:
Valencia je napisao/la: Meni se recimo ne svidja kako ponekad igra Ramirez. Dobar je on igrac, ali mi se ponekad cini nekompaktibilan sa Celzijevim sistemom igre. Momak voli igrati sa loptom, voli solo prodore. Previse voza loptu. Mora igrati vise na prvi - drugi dodir, sa sto manje 'vozanja lopte'. Celzi je svoje protivnike 'davio' konstantnim pritiskom, beskonacnim dodavanjima kojim su pleli mrezu i napadali kada je protivnik bivao izmrcvaren ili kada bi se ukazala neka pukotina u protivnickoj odbrani. Te je akcije uglavnom konkretizovao Lampard. To Ramirez i Mejreles nisu sposobni uraditi. Nisam siguran da moze i Modric. Zato sam Snajdera naveo kao najbolje moguce rjesenje u ovom trenutku. Njemu trebaju dva igraca sa kojim moze razviti pas igru. Ramirez pokusava igrati nesto sasvim drugo, soliranjem dosta kvari igru i sigurnost u veznom redu. Rekao bih da nije nikako kompaktibilan sa igracima kao sto je Lampard.
Ni meni se ne sviđa igra Ramiresa.Baš kao što si napisao zna nekad pretjerati sa soliranjem i odugovlačenjem lopte.On je koristan igrač kada igra u paru igra npr. sa Lampardom iz najboljih dana.Kada teret nije na njegovim leđima i kada može opuštenije da igra.Tada Lampard preuzima sve na sebe,skreće pažnju,a on onako iz prikrajka odrađuje veliki posao i s obzirom da zna povući loptu često na taj način i iznenadi protivničke odbrane.Dakle on ne može biti ključni igrač Chelsea na sredini.Potreban mu je jedan vrhunski partner kako bi i on mogao igrati bolje.

A taj idealni partner bi mogao biti Sneijder.On je neuporedivo bolji od Modrića u ofanzivi i rekao bi lukaviji.Zna odlično podvaliti loptu između protivničih redova,ima sjajan dugi pas,šut i centaršut.Chelsea bi profitirao njegovim dolaskom sigurno.
FK Pjetlovi

Avatar
Johnyx95
Postovi: 2844
Pridružen/a: 21 jul 2009, 13:02
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Johnyx95 » 16 feb 2012, 19:01

Hulk- minimalno 50 miliona
Sneijder - minimalno 30
Higuain - minimalno 40

Dođeš do cifre od 120 milja, a možda i više. Previše je i za Romana u jednom prijelaznom roku, a počinje i taj FFP.

Ramires nije loš igrač, trkač pravi. Treba jedan takav u svakoj ekipi. Veoma je brz, zna se ubaciti iz drugog plana i nema boljeg igrača za kontre. Slažem se da mu treba pravi partner u veznom redu, neki igrač koji zna podvaliti loptu, dati taj završni pas. S takvim bi profitirala cijela ekipa, ne samo Ramiz. :D
Essien je veliko pitanje, veliko. Njemu trebaju nova koljena, jer ko garantuje da se neće ponovo povrijediti. Nažalost, ali tako je. :|

Ova 'moja' formacija pogoduje Mati, tu bi on došao do izražaja kao mozak ekipe i imao bi veliku slobodu kretanja. Znali smo to često odigrati pod AVB-om ove sezone. Puno je učinkovitiji Mata na toj poziciji desetke nego na krilu. Problem je što onda mora početi Malouda, a s obzirom kako on igra ovu sezonu to je ko da imaš igrača manje. Dodaj katastrofalnog Torresa i dobiješ dvojicu manje. :mrgreen:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Avatar
reds
Postovi: 8419
Pridružen/a: 20 jan 2009, 12:10
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la reds » 16 feb 2012, 19:22

Ne vjerujem da bi Higuain toliko koštao,mada opet kada sve sabereš tu je to negdje (mislim na ukupnu cifru).

Istina da ta formacija pogoduje Mati i da mu odgovara ta pozicija ofanzivnog veznjaka (isto kao i Silvi u Cityu) ali ako moraš podrediti cijelu ekipu jednom igraču to ne valja.Dakle vjerovatno da bi Mata bio dosta produktivniji igrač ali je pitanje šta bi bilo sa ostatkom ekipe ? Ramires i Romeu nemaju kvalitet da drže sredinu terena.Znači Ramiresu bi trebao jedan vrhunski partner na toj poziciji zadnje veznog i to jedan igrač defanzivnije orijentisan npr. Essien.Međutim kao što si i sam naveo Essien ima previše problema sa povredama i ne mogu se oslonuti na njega,dakle mora postojati adekvatna zamjena.Romeu je solidan igrač ali nije kvalitet i kapacitet za prvu postavu Chelsea (bar ne još uvijek).

Formacija 4-3-3 je provjerena i dala je vrhunske rezultate i zbog toga nema potrebe da se mijenja.Samo je potrebno ubaciti sviježe krvi u ovu ekipu.A opet i ova formacija koju si ti napravio je više 4-3-3.I Sturridge i Hazzard su krilni napadači dakle opet bi imao 3 napadača.S tim da bi Mata igrao povučenije što bi moglo rezultirati manjkom kreativnosti.Ali to su sve pretpostavke i šta bi bilo kad bi bilo. ;)

EDIT:Evo na Olimpicu protiv Lazia Falcao na početku iz solidne šanse zakuca loptu preko gola ali se iskupio fantastičnom asistencijom za Adriana. :D
FK Pjetlovi

Avatar
Johnyx95
Postovi: 2844
Pridružen/a: 21 jul 2009, 13:02
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Johnyx95 » 16 feb 2012, 19:31

Jeste, 4-3-3 je formacija koja se igrala godinama i to uspješno. Ali puno je u takvoj igri ovisilo o Lampardu, a to je igrač koji se više neće roditi i njemu nema 'sličnog'. Nemoguće ga je zamijeniti bilo kojim drugim igračem. Sneijder jest kvalitet, ali pitanje je u kakvom je stanju sad. Da li bi htio preći u Chelsea ? Da li ga klub uopće želi ? :|
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Avatar
reds
Postovi: 8419
Pridružen/a: 20 jan 2009, 12:10
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la reds » 16 feb 2012, 19:39

Johnyx95 je napisao/la:Jeste, 4-3-3 je formacija koja se igrala godinama i to uspješno. Ali puno je u takvoj igri ovisilo o Lampardu, a to je igrač koji se više neće roditi i njemu nema 'sličnog'. Nemoguće ga je zamijeniti bilo kojim drugim igračem. Sneijder jest kvalitet, ali pitanje je u kakvom je stanju sad. Da li bi htio preći u Chelsea ? Da li ga klub uopće želi ? :|
Pa očigledno da je da se lagano pravi smjena generacija.Postepeno ali pravi.Na ljeto su bili zagrijani za Modrića ali su odbijeni od strane Tottenhama.Dakle,interesovanje za centralnog veznjaka postoji.Sigurno da će i sada na ljeto pokušati da angažuju jednog takvog,a ne bi me čudilo da to opet bude Modrić.Ukoliko ne uspiju da dovedu njega morat će se okrenuti drugim riješenjima,a Sneijder je atraktivna meta.On je vrhunski igrač i njemu ne treba mnogo da se vrati u staru formu.Sigurno da bi i on dobio dodatni motiv samim prelaskom u klub kakav je Chelsea.Vjerujem da su čelnim ljudima Chelsea jasno da nemaju prava na grešku.Ne smiju se ponoviti neki mega promašaji.Ta pozicija je vjerovatno od krucijalnog značaja za svaku ekipu na svijetu i moraju dovesti pravog igrača,a Sneijder to svakako jeste.Opet sve su ovo neke pretpostavke bez jake osnove. ;)

I da,što se tiče ovog oko novog Lamparda.Uvijek je tako.Navijači Liverpoola će ti reći da nikad se neće roditi neko dostojan da zamjeni Gerrarda,Unitedovi navijači Scholesa ili Giggsa,Arsenala Viere itd... ali hoće,vjeruj mi.Samo je potrebno raditi sa omladinskom školom i stvarati takve igrače.Najbolji primjer je Barca.Vjerovatno kada Xavi ode na njegovo mjesto će Thiago,momak koji bi već sada mogao komotno igrati u većini najboljih klubova svijeta.Potrebno je imati strpljenja i vjere u mladiće koji dolaze. :D

P.S. Nakon asistencije Falcao zabi i gol. :lol:

EDIT:2 gola i asistencija,taj momak zlata vrijedi. 8-) :lol:
FK Pjetlovi

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14587
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 feb 2012, 21:52

kako dobro igra onaj Eriksen iz Ajaxa, covjek zna povuci loptu momački

Avatar
Johnyx95
Postovi: 2844
Pridružen/a: 21 jul 2009, 13:02
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Johnyx95 » 16 feb 2012, 21:53

QUARESMA 18<<< je napisao/la:kako dobro igra onaj Eriksen iz Ajaxa, covjek zna povuci loptu momački
Premlad je još čini mi se. Hulk je igračina, kao i Falcao.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14587
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 feb 2012, 22:55

Huk me vala nije odusevio, mozda zbog toga sto nisam ga nesto narocito gledao

Avatar
BluesForever
Postovi: 12695
Pridružen/a: 31 jan 2011, 19:01
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la BluesForever » 16 feb 2012, 23:38

QUARESMA 18<<< je napisao/la:Huk me vala nije odusevio, mozda zbog toga sto nisam ga nesto narocito gledao
Ni mene nije uopšte oduševio,lik samo pada i buni se nešta kada izgubi loptu,Lescot ga je veceras totalno zatvorio,odbija se od Lescota kao od beton.
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Avatar
Johnyx95
Postovi: 2844
Pridružen/a: 21 jul 2009, 13:02
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Johnyx95 » 16 feb 2012, 23:45

Hulk je moćan igrač, istina da večeras nije napravio ništa posebno osim one asistencije, al nije mogao protiv zgusnute odbrane Citya. Ostatak ekipe mu nije nešto puno pomogao također. Velika je šteta za njih što se Falcao odlučio na prelazak u Atletico, a mogao je komotno odigrati još jednu sezonu u Portu. S takvim napadačem ovaj je tim barem 20% opasniji. ;) A onda i Hulk, njegovi prodori, njegovi centaršutevi i šutevi dolaze do izražaja.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Avatar
Blue_He4rt
Postovi: 3124
Pridružen/a: 26 maj 2010, 00:46
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Blue_He4rt » 16 feb 2012, 23:49

Sama konstitucija Hulka govori mi da bio taj bio paklen u Premiershipu.Veceras je ga cuvala jedna od najboljih odbrana na svijetu ;) Opet je uspio asistirati,makar i pri tome bio najopasniji po gol City-a.
Chelsea F.C.

Avatar
Johnyx95
Postovi: 2844
Pridružen/a: 21 jul 2009, 13:02
Lokacija: Bihac
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Johnyx95 » 17 feb 2012, 01:05

http://www.fulhamchronicle.co.uk/london ... um=twitter" onclick="window.open(this.href);return false;

I počinje ta čistka, ako je ovo sve istina. :D
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Avatar
reds
Postovi: 8419
Pridružen/a: 20 jan 2009, 12:10
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la reds » 17 feb 2012, 11:14

Torres: Ovo je svjetsko čudo, jer osjećam se fantastično

Španjolski nogometaš Fernando Torres i dalje je u nevjerojatnoj napadačkoj krizi. Pravo crno razdoblje je za njega nastupilo doslovno one sekunde kada je Liverpoolu okrenuo leđa i potpisao za Chelsea...

Torres je u londonsku momčad došao u siječanjskom prijelaznom roku prošle godine i od tog trenutka je postigao - dva pogotka u Premiershipu! Užasna je to statistika za igrača koji je prije godinu dana slovio kao jedan od najboljih svjetskih napadača, a danas je vjerojatno - najveći promašaj na svijetu.

- Mogu samo reći da je sve ovo što mi se događa svjetsko čudo - krenuo je za Marcu razgovor sa španjolskim reprezentativcem.

- Osobno se osjećam fantastično. Lijep je život u Londonu i Chelseaju. Sve zapravo funkcionira kako treba, pa mi je zato posve nevjerojatno da na travnjaku ništa ne štima. Ja nemam odgovora za ovu dugu krizu koja me pogađa.

Torres je na kraju ustvrdio:

- Dužnik sam Chelseaju. Imam stvarno mnogo toga za obaviti ovdje, pogotovo nakon ovako sporog i posve neuvjerljivog starta. Samo se nadam da će krenuti. :D
FK Pjetlovi

Avatar
BluesForever
Postovi: 12695
Pridružen/a: 31 jan 2011, 19:01
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la BluesForever » 17 feb 2012, 14:03

Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14587
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 feb 2012, 15:42

Oduvjek sam govorio, drogbi treba produziti ugovor dozivotno

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41350
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 feb 2012, 17:11

Chelsea's Ambitious Back Four

One of the immediate gripes of pundits and fans alike of Chelsea's new style of play under Andre Villas-Boas was the high defensive line that the young Portuguese boss had adopted. While full-backs in the 'better' sides in the league tend to do as much attacking as defending, the one whose offensive rating most outweighs their defensive rating according to WhoScored's statistical calculations is Ashley Cole.

Cole's attacking figures are boosted largely by a league high for defenders of 6 assists, however, the left-back’s key passes (0.9) and crosses per game (0.6) figures are both down on those of Bosingwa on the opposite flank (1 and 0.9), proving that both like to bomb on and support attacks, occasionally leaving their centre-backs exposed.

slika

John Terry's attacking rating is another that has been greatly affected by his goal contribution (4 goals, 1 assists), while his superb pass accuracy of over 91% can also be credited. The former England captain's most regular partner at centre-back has been David Luiz, whose playing style led Gary Neville to claim that he played football like a kid on a games console. The former Man United right-back can be forgiven for such assertions by the fact that Luiz has completed 1.4 dribbles per game (18 total) from the back - the second highest at Chelsea behind fellow Brazilian Ramires and ahead of the likes of Mata and Sturridge.

In comparison to Terry's tally of just 1 successful dribble all season, it is clear that Luiz is less concerned about losing the ball in dangerous positions, highlighted by the fact that he has been dispossessed 1.2 times per game compared to Terry's 0.2. His ability to intercept opponent's passes is perhaps his only real discernible defensive quality, with an average of 3 per game representing the best at the club. However, this could perhaps be explained by his willingness to try to snatch possession in front of his opponent rather than attempt to win the ball off of them, averaging fewer tackles per game than any other Blues defender.

The opinion that David Luiz may be more suited to a role in an advanced position is perhaps best indicated by his WhoScored Character, with his passing highlighted as a strength, aerial duels and discipline regarded as weaknesses, and the fact that he likes to dribble and commits fouls often included in his playing style.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
osgood
Postovi: 1192
Pridružen/a: 11 jun 2008, 22:50
Lokacija: Ševaš Njive
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la osgood » 17 feb 2012, 18:45

Chelsea fans must trust in Abramovich

Chelsea are a club in transition and Roman Abramovich's leadership credentials will be put to the test regarding matters both on and off the pitch in the coming months.

In little under four weeks, the Blues could find themselves out of the two competitions they most harboured ambitions of winning this season, while their FA Cup hopes could be ended this weekend.

When Andre Villas-Boas was named as Carlo Ancelotti's successor last summer, optimists hailed his arrival as the appointment of the next Jose Mourinho following a record-breaking season at Porto.

owever, realists gave more consideration to the appointment, with the realisation that Villas-Boas' task was to deliver long-term goals and rejuvenate an ageing Chelsea squad.

But, just seven months into his reign, the 34-year-old is already facing a mini-mutiny from his senior players, although he professes to have the full backing of the Chelsea owner.

Villas-Boas talks very much of the three-year 'project' he has mapped out and, it would seem, Abramovich will allow the Portuguese to continue the job he has started into next season at least.

But this transitional period will focus on matters perhaps far greater than those on the pitch as Abramovich continues to explore the possibility of Chelsea leaving Stamford Bridge.

The Russian oligarch is continuing to move forward with plans to build a 65,000-capacity-stadium and relocate Chelsea to the site of the Earls Court exhibition centre.

However, Abramovich will have to fight off alternative plans for the 77-acre area in west London, with a proposal made suggesting the site should be given to housing developers.

According to The Guardian, agents for Abramovich have already lodged objections to these plans and have claimed that the failure to construct a stadium in Earls Court will be a significant missed opportunity.

Chelsea are also reportedly considering developing the site at Battersea Power Station, but Earls Court remains the favoured option of the club's owner.

Earls Court is less than two miles from Chelsea's current home, and the local vicinity couple with good transport links make it the most viable option for the club.

"The provision of a world-class sporting venue attracting visitors and media from across the world to Earl's Court and west Kensington should be clearly included in the [planning] principles and policies," said the club's property adviser, Stuart Robinson of agents CBRE.

"Whilst these activities are different from the shows and exhibitions that have been held in the area, such a world-class sporting facility would build in the legacy of the Earls Court 'brand' in combination with the national and international 'brand' of [Chelsea Football Club]".

There will, of course, be ructions amongst the Chelsea support with some surely unhappy at the prospect of the club leaving their home of 105 years.

But, with a current capacity of 41,000, it leaves a deficit of ticket income between the west Londoners and their main rivals, and leaves the club lagging behind Europe's elite in more ways than one.

Although it may not seem the case at the moment, these are potentially exciting times for Chelsea both on and off the field.

Blues fans should buy into the vision of their owner and, after pumping over £1 billion on the club, he deserves their unequivocal support.

http://www.givemefootball.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14587
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 feb 2012, 20:10

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/vi ... lo1n5-m2gl" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar
QUARESMA 18<<<
Postovi: 14587
Pridružen/a: 22 feb 2009, 21:53
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 feb 2012, 02:13

Spasi nas blackman :D

Zaključano

Natrag na “Chelsea FC”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.