Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

baresi#6
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la baresi#6 » 09 apr 2012, 00:34

Puma je napisao/la:Da li bih smio imati na racunaru antivirus i ovaj Malwarebytes anti-malware ?
naravno. antivirus ti je više preventivna realtime zaštita, dakle štit da ne pokupiš virus dok antimalware softweri više služe za skeniranje diska i pronalaženje i uništavanje malwarea i spywarea iako ih većina ima također realtime zaštitu. preporuka za antimalware je malwarebytes koji nije free, ako treba javi se na pm i spyware s&d i rahat si.

btw vidim opet se zezate sa krekovanjem antivirusa pored savršeno dobre i prije svega besplatne alternative-avasta. instaliraš, update definicija i rahat si.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 09 apr 2012, 09:57

Treba mi pomoc oko mobitela al je povezano sa kompjuterom.
Imam samsung 5230 i kad ga spojim preko usb kabla na komp. samo mi izbaci da nemam instalirane drivere, pa ako neko zna koje drivere il sta vec treba inst. da mi pomogne.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 09 apr 2012, 10:52

classic je napisao/la:Treba mi pomoc oko mobitela al je povezano sa kompjuterom.
Imam samsung 5230 i kad ga spojim preko usb kabla na komp. samo mi izbaci da nemam instalirane drivere, pa ako neko zna koje drivere il sta vec treba inst. da mi pomogne.
Skini Samsung Kies i sa njim ces preuzeti sve potrebne drivere za Samsung telefone.
#divovi

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 09 apr 2012, 11:53

pesmaster je napisao/la:Ne znam jesam pogriješio temu ili ne , uglavnom ovako ..

Tražim neki računar , od 300 pa do 500 km otprilike , znači samo kučište jer monitor i ostalo imam. Iz Tuzle sam i molio bi sugrađane da mi preporuče neko mjesto ili slično.. Hvala.
Ja od jednog prijatelja koji sastavlja racunare uzeo kuciste
490km
Intel(R) 3.0 DualCore
2 GB RAM
2 GB graficka (AtiRadeon HD6570)
HDD 320 GB
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 apr 2012, 12:39

baresi#6 je napisao/la: btw vidim opet se zezate sa krekovanjem antivirusa pored savršeno dobre i prije svega besplatne alternative-avasta. instaliraš, update definicija i rahat si.
kakav crni avast...dok sam njega koristio, svakih 10 dana sam morao formatirati komp koliko mi se nakupi virusa i koliko mi se nepodnosljivo uspori komp jer avast koristi previse te neke memorije....a evo nod koristim nekoliko mjeseci, nikakvih virusa nema, komp brz k'o kad sam ga tek formatirao...avast je sranje zesce, bar za mene koji imam prosjecan racunar....
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 09 apr 2012, 13:13

pesmaster je napisao/la:Ne znam jesam pogriješio temu ili ne , uglavnom ovako ..

Tražim neki računar , od 300 pa do 500 km otprilike , znači samo kučište jer monitor i ostalo imam. Iz Tuzle sam i molio bi sugrađane da mi preporuče neko mjesto ili slično.. Hvala.
Meni treba nešto slično, samo ja mogu ići do 750-800 KM. Ako neko ima dobru preporuku, bujrum. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 apr 2012, 21:57

sad cu ti ja skrojit jedan pc, samo mi daj vremena, jel samo kompjuter? nista periferija?

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 09 apr 2012, 22:56

QUARESMA 18<<< je napisao/la:sad cu ti ja skrojit jedan pc, samo mi daj vremena, jel samo kompjuter? nista periferija?
ma ja...samo komp.

ako mene pitaš?! :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 10 apr 2012, 01:27

Papastathopoulos je napisao/la: kakav crni avast...dok sam njega koristio, svakih 10 dana sam morao formatirati komp koliko mi se nakupi virusa i koliko mi se nepodnosljivo uspori komp jer avast koristi previse te neke memorije....a evo nod koristim nekoliko mjeseci, nikakvih virusa nema, komp brz k'o kad sam ga tek formatirao...avast je sranje zesce, bar za mene koji imam prosjecan racunar....
care izvini ali očito nemaš pojma o čemu govoriš. brat mi ima slabiji računar 768mb rama i celeron 2,8ghz avast instaliran i xp prosto leti na ovoj mašini. tako da nije do antivirusa već je do tebe. kod mene avast na win7 64bit i 4gb rama zauzima trenutno ni 50mb ram-a.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 apr 2012, 05:33

ima li neko od vas problema sa ovim Chromom ?...meni na ovom jednom laptopu radi jer je starija verzija, ali sad na novom laptopu nece ..kaze mi Invalid Server Certificate...googlao sam malo i nasao sam da mnogi od 6 aprila imaju ovih problema i da kad se preko chroma logujes dodje ti ovaj messege ...ja mogu recimo otvorit stranicu, ali da se logujem na ovaj forum, fb i td nece uvjek mi izbaci ovo kao da je blokirano nesto... da li od vas neko ima isti problem?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 10 apr 2012, 10:21

SaltCityAttack je napisao/la:ima li neko od vas problema sa ovim Chromom ?...meni na ovom jednom laptopu radi jer je starija verzija, ali sad na novom laptopu nece ..kaze mi Invalid Server Certificate...googlao sam malo i nasao sam da mnogi od 6 aprila imaju ovih problema i da kad se preko chroma logujes dodje ti ovaj messege ...ja mogu recimo otvorit stranicu, ali da se logujem na ovaj forum, fb i td nece uvjek mi izbaci ovo kao da je blokirano nesto... da li od vas neko ima isti problem?
Ma koristi Mozillu, meni je ona najbolja. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 apr 2012, 12:57

baresi#6 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la: kakav crni avast...dok sam njega koristio, svakih 10 dana sam morao formatirati komp koliko mi se nakupi virusa i koliko mi se nepodnosljivo uspori komp jer avast koristi previse te neke memorije....a evo nod koristim nekoliko mjeseci, nikakvih virusa nema, komp brz k'o kad sam ga tek formatirao...avast je sranje zesce, bar za mene koji imam prosjecan racunar....
care izvini ali očito nemaš pojma o čemu govoriš. brat mi ima slabiji računar 768mb rama i celeron 2,8ghz avast instaliran i xp prosto leti na ovoj mašini. tako da nije do antivirusa već je do tebe. kod mene avast na win7 64bit i 4gb rama zauzima trenutno ni 50mb ram-a.
vidi lafe, ja se vjerovatno i ne razumijem u informatiku toliko, al znam cinjenice....komp mi ima 512 rama i 2.8 procesor....kazem ti, dok sam avast koristio, jako cesto sam morao komp formatirat jer se toliko uspori da Bog sacuva, a evo, vec duze vrijeme koristim nod i komp mi znaci leti....e sad, jeli do antivirusa il do mene, to ne znam, al znam koji antivirus cu i dalje koristit...uzdravlje

nanek

Post Postao/la nanek » 10 apr 2012, 13:09

Devil je napisao/la:Ima mnogo boljih resenja od Net Tv plusa samo se malo vise pozabavi tom tematikom i videces. ;)
Mogo si me prosvjetlit malo devile druze :) Nisam bas nesto strucan :) Jedino ako si mislio na Satelitsku Antenu tj.tanjir, i dream box i sad ti neko liniju proslijedi.Eh nisam bas sada u mogucnosti za to (duga prica) .Znaci treba mi nesto sto ce ici preko racunara i s tim da net plus daje i preko iphona,ps3,imaju i oni nake dream boxove ali u mom slucaju samo preko pca :)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 10 apr 2012, 14:43

SaltCityAttack je napisao/la:ima li neko od vas problema sa ovim Chromom ?...meni na ovom jednom laptopu radi jer je starija verzija, ali sad na novom laptopu nece ..kaze mi Invalid Server Certificate...googlao sam malo i nasao sam da mnogi od 6 aprila imaju ovih problema i da kad se preko chroma logujes dodje ti ovaj messege ...ja mogu recimo otvorit stranicu, ali da se logujem na ovaj forum, fb i td nece uvjek mi izbaci ovo kao da je blokirano nesto... da li od vas neko ima isti problem?
provjeri da ti nije sistemsko vrijeme na računaru poremećeno i naštimaj ga kako treba.

Papastathopoulos je napisao/la: vidi lafe, ja se vjerovatno i ne razumijem u informatiku toliko, al znam cinjenice....komp mi ima 512 rama i 2.8 procesor....kazem ti, dok sam avast koristio, jako cesto sam morao komp formatirat jer se toliko uspori da Bog sacuva, a evo, vec duze vrijeme koristim nod i komp mi znaci leti....e sad, jeli do antivirusa il do mene, to ne znam, al znam koji antivirus cu i dalje koristit...uzdravlje
ja baš imam suprotno iskustvo i nod32 mi se pokazao kao lošim av riješenjem a još se moram zezati sa krekovima i sl. uglavnom bitno je da si ti zadovoljan a ja poštujem tvoj izbor ;)

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 apr 2012, 17:53

imao sam nod32, ujebo mi racunar, od silinih updatea i upgrade i ne znam ti cega ;)
avast zadnju godinu dana radi veoma zadovoljavajuce. 8-)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 apr 2012, 18:07

neko voli guzit gare, neko plavke...nekom leze gare, nekom plavke...vama lezi avast, meni nod...zakljucak: nije svaciji doro isti, nije svaciji komp isti....i nema potrebe se vise razglabat koji je AV bolji...

niho1987
Kontakt:

Post Postao/la niho1987 » 10 apr 2012, 19:09

Kada otvorim neki video da gledam npr. utakmicu ili nesto na youtube, slika mi je usporena, slicno kao usporeni snimak. Zna li neko u cemu je problem ?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 apr 2012, 22:06

nanek je napisao/la:
Devil je napisao/la:Ima mnogo boljih resenja od Net Tv plusa samo se malo vise pozabavi tom tematikom i videces. ;)
Mogo si me prosvjetlit malo devile druze :) Nisam bas nesto strucan :) Jedino ako si mislio na Satelitsku Antenu tj.tanjir, i dream box i sad ti neko liniju proslijedi.Eh nisam bas sada u mogucnosti za to (duga prica) .Znaci treba mi nesto sto ce ici preko racunara i s tim da net plus daje i preko iphona,ps3,imaju i oni nake dream boxove ali u mom slucaju samo preko pca :)
Zasto ti uopste zelis da placas nesta ? :?
Imas na netu milion likova koji se bave provaljivanjem kljuceva i otvaranjem novih kanala sasvim besplatno.Od obicnih lokalnih televizija pa sve do najjacih poput Eurosporta,SKY-a,Al Jazeere i ostalih.Tvoje je samo da te kanale ubacis u neki od playera(najbolji VLC) i da uzivas u gledanju.Pogotovo su u poslednje vreme krenuli da probijaju HD kanale tako da je uzivanje potpuno.

Ja imam par hiljada kanala i sasvim sam zadovoljan tim,niti placam,niti ista,kvalitet varira od programa do programa,ali veliki broj je onih koji su isti kao i na telki.Ali nemoj traziti od mene da ti ih dam jer to ne mogu. :D Mogu ti samo na PP ako hoces pomoci malo oko toga. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

nanek

Post Postao/la nanek » 10 apr 2012, 22:11

E hvala ti puno si mi pomogao ;)

Znam je to za vlc ali ti isti kanali sto idu preko vlc-a kako samo guglo i cito traju nesto malo pa prestanu raditi,niti sam uspio naci stranicu sa dobrim listama da mogu da addam.I onako je veoma tesko naci nase kanale na vlc-u skoro i nemoguce a to mi je prioritet :)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 10 apr 2012, 22:46

Neko da mi pomogne u vezi Bluetooth USB Adaptera , ES-388 2.0 ???
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.