Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Kulina: Samo nas interesuje napredak bh. fudbala
"Komitet za normalizaciju nikad neće polagati račune jednom klubu ili pak pojedincu", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao član Komiteta na normalizaciju Dragan Kulina.
Na današnjoj press konferenciji predsjednik Širokog Brijega, Zlatan Mijo Jelić, "prozvao" je Komitet za normalizaciju, kao i pojedine članove istog, te komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Između ostalog Jelić je istakao da Komitetu za normalizaciju smeta sastanak premijerligaških klubova na kojem bi se razgovaralo o aktuelnoj problematici.
"Iz Širokog Brijega na adresu Komiteta nije stigao nikakav zahtjev za zakazivanje eventualnog sastanka. Dakle, ne znam o čemu se tu radi. Nisam upoznat sa sadržajem izlaganja predsjednika Širokog Brijega, ali znam da zahtjev na adresu Komiteta nije stigao. Moguće je da su poslali klubovima takav zahtjev, ali nama nisu", istakao je Kulina.
Predsjednik Širokog Brijega je nezadovoljan i radom pojedinih Komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
"Svako ima pravo da iznese svoj stav, međutim istina je jedna. Do prije par godina klubovi i pojedinci iz istih su radili šta hoće, utjecali su na izbor sudija, delegata, no sada nema toga. Prije se gledala i nacionalnost sudija, pa iz kojeg entiteta dolazi i slično, a danas nije tako i neće ni biti. Moguće je da im to smeta. Ne znam samo zbog čega se žale iz Širokog Brijega, smatram da nemaju nikakve osnove za takve priče", istakao je Kulina i na kraju dodao:
"Komisije u FSBiH za svoj rad odgovaraju Komitetu, one nisu vlasništvo klubova. Nastojimo da Komitet, kao i Komisije u svom radu budu nezavisne i dok smo mi na čelu Saveza tako će i biti. Sviđalo se to nekom ili ne. Nedavno je usvojen i pravilnik o ponašanju, koji ćemo striktno poštivati. Trebat će vremena da isti zaživi, da pojedinci shvate da ne mogu neargumentovano napadati članove Komiteta, sudije... Zamislite da neko neargumentovano napadne Platinija, šta bi se desilo?"
http://sportsport.ba/bh_fudbal/kulina-s ... bala/78982" onclick="window.open(this.href);return false;
"Komitet za normalizaciju nikad neće polagati račune jednom klubu ili pak pojedincu", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao član Komiteta na normalizaciju Dragan Kulina.
Na današnjoj press konferenciji predsjednik Širokog Brijega, Zlatan Mijo Jelić, "prozvao" je Komitet za normalizaciju, kao i pojedine članove istog, te komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Između ostalog Jelić je istakao da Komitetu za normalizaciju smeta sastanak premijerligaških klubova na kojem bi se razgovaralo o aktuelnoj problematici.
"Iz Širokog Brijega na adresu Komiteta nije stigao nikakav zahtjev za zakazivanje eventualnog sastanka. Dakle, ne znam o čemu se tu radi. Nisam upoznat sa sadržajem izlaganja predsjednika Širokog Brijega, ali znam da zahtjev na adresu Komiteta nije stigao. Moguće je da su poslali klubovima takav zahtjev, ali nama nisu", istakao je Kulina.
Predsjednik Širokog Brijega je nezadovoljan i radom pojedinih Komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
"Svako ima pravo da iznese svoj stav, međutim istina je jedna. Do prije par godina klubovi i pojedinci iz istih su radili šta hoće, utjecali su na izbor sudija, delegata, no sada nema toga. Prije se gledala i nacionalnost sudija, pa iz kojeg entiteta dolazi i slično, a danas nije tako i neće ni biti. Moguće je da im to smeta. Ne znam samo zbog čega se žale iz Širokog Brijega, smatram da nemaju nikakve osnove za takve priče", istakao je Kulina i na kraju dodao:
"Komisije u FSBiH za svoj rad odgovaraju Komitetu, one nisu vlasništvo klubova. Nastojimo da Komitet, kao i Komisije u svom radu budu nezavisne i dok smo mi na čelu Saveza tako će i biti. Sviđalo se to nekom ili ne. Nedavno je usvojen i pravilnik o ponašanju, koji ćemo striktno poštivati. Trebat će vremena da isti zaživi, da pojedinci shvate da ne mogu neargumentovano napadati članove Komiteta, sudije... Zamislite da neko neargumentovano napadne Platinija, šta bi se desilo?"
http://sportsport.ba/bh_fudbal/kulina-s ... bala/78982" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
moja greska, upravu si, ja sam citao vise onako sturo, bez nekog prevelikog razmisljanja i izostalo mi je to "out of all clubs which qualify for the UEFA Europa League"badblueboylivno je napisao/la:Da, je sigurno, naši novinari ili tko god je prenio tu informaciju, nisu na ti s engleskim jezikom. Nekad se uhvatim za glavu kad vidim da novinari koriste google translate.
Please note that whenever a cup winner qualifies for the UEFA Champions League, it's slot is taken not by the cup runners-up but by club which finishes its domestic league in the highest position out of all the clubs which qualify for the UEFA Europa League, in compliance with the existing regulatory provisions.
Prijevod
Kad se osvajač kupa kvalificira u Ligu prvaka, njegovo mjesto nije zauzeto od strane finalista kupa nego od strane kluba koji ligaško natjecanje završi na najvišoj poziciji od svih klubova koji su se kvalificirali u Europa ligu, u skladi s postojećim pravilima.
- northfront96
- Kontakt:
ajd cisto onako, zanima me sta mislite...
Stari Ivica je u komitetu,
sin je trener u istoj ligi (nije neka direktorska pozicija ali opet)jel to sukob interesa??
ne znam jel ovo vec razjasnjeno nekim zakonom ili se o ovome ne prica uopce, pa me zanima?
Stari Ivica je u komitetu,
sin je trener u istoj ligi (nije neka direktorska pozicija ali opet)jel to sukob interesa??
ne znam jel ovo vec razjasnjeno nekim zakonom ili se o ovome ne prica uopce, pa me zanima?
- MirzaGunner
- Kontakt:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/od-nared ... ligu/78987" onclick="window.open(this.href);return false; 
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!
Za sve nevjerne Tome i ostale teoretičare zavjera i urote Ivice Osima protiv finaliste KUP-a.MirzaGunner je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/od-nared ... ligu/78987
DOVIĐENJA I PRIJATNO!!!
- Armageddon2012
- Kontakt:
kako ovaj kulina sinoć u onoj emisiji mangupski izbjegnu odgovor na direktno pitanje "da li će biti smanjenja lige" i poče pričati nešto pedeseto
dok god članovi komisije za smanjenje lige budu iz klubova koji jedva ostaju i među 16 poput njega,neće od smanjenja biti ništa

dok god članovi komisije za smanjenje lige budu iz klubova koji jedva ostaju i među 16 poput njega,neće od smanjenja biti ništa
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Kad je tebi Jelic spooban,a Osima nazivas ironicno babo toliko o tebi kao nekom objektivnom i dobronamjernom forumasu.ŠB_Fidelis je napisao/la:Taj ''prijeratni prodavac cipela'' je usput ponajveci sportski radnik u BiH. I najsposobniji. Ne znam samo sta to onda tek govori o ovim sto nisu ''prijeratni prodavaci cipela'', koja je njihova specijalnost da toliko ''kaskaju''.
Ne znam sto nekome ima smetati ako se prozivaju nepravilnosti ili ukoliko se ukazuje na iste, opet kazem nebitno hoce li to i za nas napraviti, nek se nesto rijesava, ili sto nekome ima smetati sastanak klubova ili da imamo udruzenje premijerligasa kao svaka normalna liga.
Problem eto jer to rece Jelic koji onako glupavo izgleda/djeluje i isto tako prica, a jos predstavlja Široki Brijeg, koji usput ''sjedi'' iza Zeljeznicara, pa mora da proziva babu Osima za privilegiranost, sta li. Al vraga, sjedi sa njim pola sata, ja jesam, daleko je to od glupog i nesposobnog.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/nove-kaz ... tava/78997" onclick="window.open(this.href);return false;
Hinjo citaj, valjda ti je sad dusa na mjestu. I ako nisu palili kaznjeni su.
NO PYRO NO PARTY
Željo u ovoj pousezoni kažnjen sa 7000,00 KM zbog pirotehnike. Izgleda i u ovoj kategoriji Željo drži rekord. Gdje su sada navijači Sarajeva koji govore kako je Željo po ovom pitanju zaštićen.Buu je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/nove-kaz ... tava/78997
Prije desetak dana se na ovom forumu vodila diskusija kako Komitet najviše kažnjava Sarajevo, a Želju štiti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- MirzaGunner
- Kontakt:
Dobro nemorate nas odmah prozivati.avlami97 je napisao/la:Željo u ovoj pousezoni kažnjen sa 7000,00 KM zbog pirotehnike. Izgleda i u ovoj kategoriji Željo drži rekord. Gdje su sada navijači Sarajeva koji govore kako je Željo po ovom pitanju zaštićen.Buu je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/nove-kaz ... tava/78997
Prije desetak dana se na ovom forumu vodila diskusija kako Komitet najviše kažnjava Sarajevo, a Želju štiti.
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!
Tu sam, i opet ponavljam Zeljo je zasticen i Zelji se steli!avlami97 je napisao/la: Željo u ovoj pousezoni kažnjen sa 7000,00 KM zbog pirotehnike. Izgleda i u ovoj kategoriji Željo drži rekord. Gdje su sada navijači Sarajeva koji govore kako je Željo po ovom pitanju zaštićen.
Imas nesto protiv?
Mislim da zivimo u demokratskom drustvu i da svako ima pravo na svoje misljenje, naravno i to misljenje podjeliti sa ostalim!
Zasto Celiku samo 1.500 KM?
Usput:
Danas je u Nogometnom klubu Široki Brijeg održana vanredna pres konferencija. Medijima se obratio prvi čovjek Širokobriježna, Mijo Jelić, koji je imao dosta zamjerki na rad Komiteta za normalizaciju, ali i upozorio i na druge probleme.
„Uopće mi nije jasno zašto Odboru za normalizaciju smeta sastanak s 13 klubova Premier lige BiH i argumentiran razgovor o propustima i pogreškama u radu povjerenstava, a posebice propustima i pogreškama Povjerenstva za suđenje na čelu s Ibrom Hasanbegovićem“, kazao je na konferenciji za novinare Zlatan Mijo Jelić, predsjednik UO NK Široki Brijeg. Dodao je kako potporu zahtjevu Širokog Brijega za žuran sastanak s Odborom za normalizaciju zbog nagomilanih problema nisu iskazali jedino Željezničar, Zrinjski i Slavija.
Prijetnje iz Odbora za normalizaciju o pokretanju stegovnog postupka protiv čelnika NK Široki Brijeg zbog javnog ukazivanja na propuste i upućenog pisma klubovima Premier lige BiH u kojem se traži njihova potpora za prevladavanje problema Jelić je nazvao „očitim ponovnim vraćanjem verbalnog delikta ukinutog padom komunizma“. Pritom je prozvao jednog člana Odbora da je prije nekoliko sezona povukao svoju momčad s travnjaka, a drugoga da je napao službenu osobu, a sada, eto, zanimljivo, Širokom Brijegu i još 12 klubova „ne daju ni razgovarati“.
„Tražimo jednake kriterije!“, kategoričan je bio predsjednik NK Široki Brijeg, istaknuvši kako će klubovi koji su pružili potporu zahtjevu Širokog Brijega sa snimkama i drugim dokazima doći na sastanak s članovima Odbora za normalizaciju te dokazati svoje navode. Ukoliko, pak, Odbor u određenom roku ne bude odgovorio na zahtjev 13 klubova, odnosno ne prihvati sastanak i razgovor o nagomilanim problemima u radu Saveza i njegovim povjerenstvima, odnosno na terenima Premier lige BiH, „onda ćemo na konferenciji za novinare sami predočiti argumente cjelokupnoj sportskoj javnosti“, zaključio je Jelić.
Marijan Bloudek, šef stručnog štaba NK Široki Brijeg, najavio je u drugom dijelu pressice derbi protiv Sarajeva (subota, 16.30 sati).
„Konkurencija je povratkom Bajana i Ćorića pojačana (izostat će jedino već dulje vrijeme ozlijeđeni Džidić i Jurčević), situacija s igračkim kadrom puno je bolja“, kazao je Bloudek, koji očekuje pobjedu.
Oko za oko, zub za zub!
samir825 je napisao/la:Tu sam, i opet ponavljam Zeljo je zasticen i Zelji se steli!avlami97 je napisao/la: Željo u ovoj pousezoni kažnjen sa 7000,00 KM zbog pirotehnike. Izgleda i u ovoj kategoriji Željo drži rekord. Gdje su sada navijači Sarajeva koji govore kako je Željo po ovom pitanju zaštićen.
Imas nesto protiv?
Mislim da zivimo u demokratskom drustvu i da svako ima pravo na svoje misljenje, naravno i to misljenje podjeliti sa ostalim!
Zasto Celiku samo 1.500 KM?
Usput:
Danas je u Nogometnom klubu Široki Brijeg održana vanredna pres konferencija. Medijima se obratio prvi čovjek Širokobriježna, Mijo Jelić, koji je imao dosta zamjerki na rad Komiteta za normalizaciju, ali i upozorio i na druge probleme.
„Uopće mi nije jasno zašto Odboru za normalizaciju smeta sastanak s 13 klubova Premier lige BiH i argumentiran razgovor o propustima i pogreškama u radu povjerenstava, a posebice propustima i pogreškama Povjerenstva za suđenje na čelu s Ibrom Hasanbegovićem“, kazao je na konferenciji za novinare Zlatan Mijo Jelić, predsjednik UO NK Široki Brijeg. Dodao je kako potporu zahtjevu Širokog Brijega za žuran sastanak s Odborom za normalizaciju zbog nagomilanih problema nisu iskazali jedino Željezničar, Zrinjski i Slavija.
Prijetnje iz Odbora za normalizaciju o pokretanju stegovnog postupka protiv čelnika NK Široki Brijeg zbog javnog ukazivanja na propuste i upućenog pisma klubovima Premier lige BiH u kojem se traži njihova potpora za prevladavanje problema Jelić je nazvao „očitim ponovnim vraćanjem verbalnog delikta ukinutog padom komunizma“. Pritom je prozvao jednog člana Odbora da je prije nekoliko sezona povukao svoju momčad s travnjaka, a drugoga da je napao službenu osobu, a sada, eto, zanimljivo, Širokom Brijegu i još 12 klubova „ne daju ni razgovarati“.
„Tražimo jednake kriterije!“, kategoričan je bio predsjednik NK Široki Brijeg, istaknuvši kako će klubovi koji su pružili potporu zahtjevu Širokog Brijega sa snimkama i drugim dokazima doći na sastanak s članovima Odbora za normalizaciju te dokazati svoje navode. Ukoliko, pak, Odbor u određenom roku ne bude odgovorio na zahtjev 13 klubova, odnosno ne prihvati sastanak i razgovor o nagomilanim problemima u radu Saveza i njegovim povjerenstvima, odnosno na terenima Premier lige BiH, „onda ćemo na konferenciji za novinare sami predočiti argumente cjelokupnoj sportskoj javnosti“, zaključio je Jelić.
Marijan Bloudek, šef stručnog štaba NK Široki Brijeg, najavio je u drugom dijelu pressice derbi protiv Sarajeva (subota, 16.30 sati).
„Konkurencija je povratkom Bajana i Ćorića pojačana (izostat će jedino već dulje vrijeme ozlijeđeni Džidić i Jurčević), situacija s igračkim kadrom puno je bolja“, kazao je Bloudek, koji očekuje pobjedu.
odgovorio bih ti ali si presmjesan, kad ti neko izbaci argumente uhinjis se i ne javljas
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Ja imam zivot i pored ovog foruma, imam obaveza, to ti nije palo na pamet?nick je napisao/la:odgovorio bih ti ali si presmjesan, kad ti neko izbaci argumente uhinjis se i ne javljas
A oustalom rasprave sa vama ne vode nicemu, vi imate svoj stav, ja i navijaci ostalih klubova u BIH svoj, tako da je ovo potpuno nepotrebno!
Oko za oko, zub za zub!
Tako je buraz, samo što se takva mišljenja često karakterišu pod nazivom "kleveta", a u demokratskom društvu se za to na sud idesamir825 je napisao/la:Tu sam, i opet ponavljam Zeljo je zasticen i Zelji se steli!avlami97 je napisao/la: Željo u ovoj pousezoni kažnjen sa 7000,00 KM zbog pirotehnike. Izgleda i u ovoj kategoriji Željo drži rekord. Gdje su sada navijači Sarajeva koji govore kako je Željo po ovom pitanju zaštićen.
Imas nesto protiv?
DRUG NEBI TI PUNCA
"Kleveta ozačava kada netko ogovara, omalovažava, vrijeđa čast ili daje izjave u kojima tvrdi neistine iako zna da su neistinite da bi stvorio negativnu sliku o pojedincu, poslovanju, proizvodu, skupini, državi ili narodu."bagrcavi je napisao/la:
Tako je buraz, samo što se takva mišljenja često karakterišu pod nazivom "kleveta", a u demokratskom društvu se za to na sud ide
Ti dokazes da je ovo sto ja govorim neistina, ja odgovaram za klevetu
Zadnja izmjena: samir825, dana/u 20 apr 2012, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.
Oko za oko, zub za zub!
Ti dokažeš da je to što govoriš istina, i ja skočim sa Avazovog tornja 
DRUG NEBI TI PUNCA
Znaci nit` ja odgovaram za klevetu, nit` ti skaces sa Avazovog tornja, ostaje nam da zivimo u svojim ubjeđenjimabagrcavi je napisao/la:Ti dokažeš da je to što govoriš istina, i ja skočim sa Avazovog tornja
Oko za oko, zub za zub!
Ja ti dajem mogućnost da dokažeš tvrdnje koje svakodnevno iznosiš protiv Ivice Osima i ostalih ljudi u komitetu.Izvoli momčino, i nećemo više živjeti u ubjeđenjima, živjećemo u istini 
DRUG NEBI TI PUNCA
naravno, dok god zavidite nama je odlicno, mada sve se vidjelo protiv slavije tako da nema potrebe za diskusijom, kukajte stavljajte se u ulogu zrtvice itd, vas problemsamir825 je napisao/la:Ja imam zivot i pored ovog foruma, imam obaveza, to ti nije palo na pamet?nick je napisao/la:odgovorio bih ti ali si presmjesan, kad ti neko izbaci argumente uhinjis se i ne javljas
A oustalom rasprave sa vama ne vode nicemu, vi imate svoj stav, ja i navijaci ostalih klubova u BIH svoj, tako da je ovo potpuno nepotrebno!
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Da slazem se, protiv Slavije se vidjelo kakvo je sudjenje u PL, ali ne samo protiv Slavije, u jos nekoliko utakmica, znaci sudjenje generalno. Sta ces, nismo svi "sila" kao vi, neko se mora i zaliti i biti zrtva, samo sto je nasem slucaju ogroman broj zrtava (svi navijaci Sirkog, Borca, Sarajeva, Zrinjskog itd. )nick je napisao/la:naravno, dok god zavidite nama je odlicno, mada sve se vidjelo protiv slavije tako da nema potrebe za diskusijom, kukajte stavljajte se u ulogu zrtvice itd, vas problem
Oko za oko, zub za zub!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.