gledaj ovako, hrvatska pravi vjecnu tabelu pocevsi od sezone 1991/1992, iako je trecina teritorija te drzave nije ucestvovala zbog ratnih desavanja u tom takmicenju sve do 1995. godine... znaci trebalo bi i hrvatima narediti da zvanicnotek broje od 1995. godine?! primjer njemacke sam vec nabrojao... a to sto do 2000. ili 2002. godine nisu svi ucestvovali ne znaci da ignorisemo totalno tabele pod okriljem fsbih do tada... ako hrvati mogu brojati od 1991. i mi mozemo od 1995._plavac_ je napisao/la:Najlogicije je da se prave tabele i zbrajaju bodovi i osvojene titule od sezone kada nam je UEFA dopustila igranje u LP i UEFA kupu,a to je od sezone 1997/98. Sve igrano prije toga UEFA ne smatra zvanicim, a isto tako i onu sezonu poslije, 1998/99,kada se nije odigrao play off...
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - opcenito
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
@TM84, da li su u toj tabeli bodovi osvajani u doigravanjima za prvaka-play off? Kako si njih i jesi li ukalkulisao u ukupan broj bodova?
Cijenim tvoje postove, a i drago mi je što među nama ima ljudi koji u svakom momentu imaju svu potrebnu statistiku, a naročito za voljeni klub.
Cijenim tvoje postove, a i drago mi je što među nama ima ljudi koji u svakom momentu imaju svu potrebnu statistiku, a naročito za voljeni klub.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
ali hrvati su primljeni u uefu 1991 godine,covjece a mi 1998 ,jel kontas sadatm84 je napisao/la:gledaj ovako, hrvatska pravi vjecnu tabelu pocevsi od sezone 1991/1992, iako je trecina teritorija te drzave nije ucestvovala zbog ratnih desavanja u tom takmicenju sve do 1995. godine... znaci trebalo bi i hrvatima narediti da zvanicnotek broje od 1995. godine?! primjer njemacke sam vec nabrojao... a to sto do 2000. ili 2002. godine nisu svi ucestvovali ne znaci da ignorisemo totalno tabele pod okriljem fsbih do tada... ako hrvati mogu brojati od 1991. i mi mozemo od 1995._plavac_ je napisao/la:Najlogicije je da se prave tabele i zbrajaju bodovi i osvojene titule od sezone kada nam je UEFA dopustila igranje u LP i UEFA kupu,a to je od sezone 1997/98. Sve igrano prije toga UEFA ne smatra zvanicim, a isto tako i onu sezonu poslije, 1998/99,kada se nije odigrao play off...
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
hrvatska je primljena 1993. a ne 1991.Rosas7 je napisao/la:ali hrvati su primljeni u uefu 1991 godine,covjece a mi 1998 ,jel kontas sadatm84 je napisao/la:gledaj ovako, hrvatska pravi vjecnu tabelu pocevsi od sezone 1991/1992, iako je trecina teritorija te drzave nije ucestvovala zbog ratnih desavanja u tom takmicenju sve do 1995. godine... znaci trebalo bi i hrvatima narediti da zvanicnotek broje od 1995. godine?! primjer njemacke sam vec nabrojao... a to sto do 2000. ili 2002. godine nisu svi ucestvovali ne znaci da ignorisemo totalno tabele pod okriljem fsbih do tada... ako hrvati mogu brojati od 1991. i mi mozemo od 1995._plavac_ je napisao/la:Najlogicije je da se prave tabele i zbrajaju bodovi i osvojene titule od sezone kada nam je UEFA dopustila igranje u LP i UEFA kupu,a to je od sezone 1997/98. Sve igrano prije toga UEFA ne smatra zvanicim, a isto tako i onu sezonu poslije, 1998/99,kada se nije odigrao play off...
i nije bitna godina kad je to pimljen, nego oda kad postoji najvise takmicenje pod okriljem fsbih, a ono postoji od 1995. u formi igranje jesen-proljece.
@avlami
nisu ukljuceni rezultati play-offa je bi onda tabela bila skroz konfuzna, tako bi zeljo i sarajevo imali 9 utakmica vise od ostalih timova, koji su igrali isti broj sezona...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
jao lika ,ne mozes kontati da je vazniji bosnjacki ns bih od ns hb,zato jer su tek njihovim udruzivanjem primljeni u uefu,ako tako kontas onda kontaj i pobjednike lige hb 6 puta siroki i dvaput posusje...tm84 je napisao/la:hrvatska je primljena 1993. a ne 1991.Rosas7 je napisao/la:ali hrvati su primljeni u uefu 1991 godine,covjece a mi 1998 ,jel kontas sadatm84 je napisao/la: gledaj ovako, hrvatska pravi vjecnu tabelu pocevsi od sezone 1991/1992, iako je trecina teritorija te drzave nije ucestvovala zbog ratnih desavanja u tom takmicenju sve do 1995. godine... znaci trebalo bi i hrvatima narediti da zvanicnotek broje od 1995. godine?! primjer njemacke sam vec nabrojao... a to sto do 2000. ili 2002. godine nisu svi ucestvovali ne znaci da ignorisemo totalno tabele pod okriljem fsbih do tada... ako hrvati mogu brojati od 1991. i mi mozemo od 1995.
i nije bitna godina kad je to pimljen, nego oda kad postoji najvise takmicenje pod okriljem fsbih, a ono postoji od 1995. u formi igranje jesen-proljece.
@avlami
nisu ukljuceni rezultati play-offa je bi onda tabela bila skroz konfuzna, tako bi zeljo i sarajevo imali 9 utakmica vise od ostalih timova, koji su igrali isti broj sezona...
ne mogu s tobom raspravljat jer ne kontas neke stvari,avlami ti je dobor napiso
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
@tm84
Da me ne shvatis pogresno... Ja ovo pisem radi onih sto prave tabele od sezone 2002/03,tj. od one sezone kada su se timovi iz rs. ukljucili u takmicenje(a to je bezze jer ispade da se nista prije toga nije igralo), ,a dobro znamo da su nasi timovi nastupali u Evropskim takmicenjima i prije tih sezona, i da je liga bila priznata i ranije!
Pozz...
Da me ne shvatis pogresno... Ja ovo pisem radi onih sto prave tabele od sezone 2002/03,tj. od one sezone kada su se timovi iz rs. ukljucili u takmicenje(a to je bezze jer ispade da se nista prije toga nije igralo), ,a dobro znamo da su nasi timovi nastupali u Evropskim takmicenjima i prije tih sezona, i da je liga bila priznata i ranije!
Pozz...
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-
@Rosas, nikada nije postojao Bošnjački NS. Jedini NS sa kojim je razgovarala UEFA i FIFA je N/FSBiH sa sjedištem u Sarajevu. Preko tog Saveza su i odigravane međunarodne utakmice Reprezentacije BiH. Ostala dva Saveza nije niko priznavao. To smo razjasnili!
Vječnu tabelu možemo gledati, kao što je gleda i tm84 i ona je relevantna isto kao što je relevantna i tabela od sezone 2002/03 kada se Liga ujedinila - prvenstvo. KUP utakmice su nešto ranije igrane na cijelom prostoru BiH.
Vječnu tabelu možemo gledati, kao što je gleda i tm84 i ona je relevantna isto kao što je relevantna i tabela od sezone 2002/03 kada se Liga ujedinila - prvenstvo. KUP utakmice su nešto ranije igrane na cijelom prostoru BiH.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
To je to!avlami97 je napisao/la:@Rosas, nikada nije postojao Bošnjački NS. Jedini NS sa kojim je razgovarala UEFA i FIFA je N/FSBiH sa sjedištem u Sarajevu. Preko tog Saveza su i odigravane međunarodne utakmice Reprezentacije BiH. Ostala dva Saveza nije niko priznavao. To smo razjasnili!
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-
vodim istovremeno tri vjecne tabele, tj. od 1995., 2000. i 2002. ali uvijek ce ova od 1995. biti najrelevantnija...avlami97 je napisao/la:@Rosas, nikada nije postojao Bošnjački NS. Jedini NS sa kojim je razgovarala UEFA i FIFA je N/FSBiH sa sjedištem u Sarajevu. Preko tog Saveza su i odigravane međunarodne utakmice Reprezentacije BiH. Ostala dva Saveza nije niko priznavao. To smo razjasnili!
ali reda radi...
na tabeli od 1995. sam stavio tablicu, na tabeli od 2000. zeljo ima 687 bodova i ima 25 bodova prednosti nad sarajevom i 27 bodova nad sirokim brijegom
na tabeli od 2002. zeljo, sarajevo, i siroki brijeg imaju 534 boda, 4.zrinjski 498 bodova
- slogauskoplje
- Kontakt:
tm84 je napisao/la:vodim istovremeno tri vjecne tabele, tj. od 1995., 2000. i 2002. ali uvijek ce ova od 1995. biti najrelevantnija...avlami97 je napisao/la:@Rosas, nikada nije postojao Bošnjački NS. Jedini NS sa kojim je razgovarala UEFA i FIFA je N/FSBiH sa sjedištem u Sarajevu. Preko tog Saveza su i odigravane međunarodne utakmice Reprezentacije BiH. Ostala dva Saveza nije niko priznavao. To smo razjasnili!
ali reda radi...
na tabeli od 1995. sam stavio tablicu, na tabeli od 2000. zeljo ima 687 bodova i ima 25 bodova prednosti nad sarajevom i 27 bodova nad sirokim brijegom
na tabeli od 2002. zeljo, sarajevo, i siroki brijeg imaju 534 boda, 4.zrinjski 498 bodova
igrala trećina države i to relevantno?
Sloga Uskoplje
Ja ne znam da ste vi 96 igrali u Europi,pa ako vec racunas de stavi i HB u tu tablicu.Inače zapoceo si glupu pricu,HB se pripojila ovom savezu kao ravnopravan faktor,i i sada ima dosta odredbi koji dijele ovaj savez BIH ali i savez Federacije BIH.Tako da ti prica ne drzi vodu,uostalom rekao si negdje da imas 17 godina,pa ti nije za zamjeriti!!
4 godine u hrvatskoj igrala 67% drzave i to je kao relevantije od ovog?!slogauskoplje je napisao/la:![]()
![]()
![]()
igrala trećina države i to relevantno?
28 godina igralo takodjer 2/3 njemacke jednu ligu i to opet kao relevantnije?!
isti slucaj, niko tamo ne spori te tabele, samo se kod nas spore...
Uefa te nije hebala jedan posto,jel i to relevantno???
kakva 95. -96, ljudi tada je u jos uvjek bio rat(u glavama svih nas, ja nisam smio prosetati svojim gradom) , Grbavica bila minirana a naselje u kontroli vojske RS ubrzo je slijedila reintegracija i pustos),
Zenica koja je imala manje probleme vezano za rat( ne zelim da umanjujem niciju patnju, ali vise je granata palo 93.god na mom Bistriku nego u citavoj Zenici za cijeli rat), fudbal organizovano se igrao samo, gdje li Boze, pa u Zenici, i naravno Celik dominirao, ali ne mozete to uzeti kao podatak za vjecnu tabelu, niti ga UEFA priznaje...
sasvim jednostavno je rijesenje da se uzme vjecna tabela od trenutka kada je UEFA priznala nas savez, a to sto klubovi iz RS nisu igrali to je njihovo pravo, nisu ni htjeli,(recimo istupe iz lige, imaju pravo, i sta onda ukinuti vjecnu tabelu, haha smijesno),dakle mjeri se po UEFA-i...
amaterski fudbal i turnirska prvenstva (u Zenici) nemojte uzimati u obzir, to je bio inat bosanski, da se u najgorim trenucima igra fudbal, iako niko nije bio spreman za ta prvenstva, niti ih je iko igrao zbog pobjede.
ljudi su pravo iz vojnicke opreme u dresove se presvukli, neke ekipe nisu ni imale svoje dresove,ugovori sa igracima nisu postojali, igro ko je stigao,
neke klubove u opstoj pometnji su pokusali ugasiti (Zeljo) i njegove ostatke dati klubovima Dzerzelez Zenica i sl, neke opet "izmislili" za neke ne-sportske potrebe(citaj sve bosnjacke potrebe tadanje vladajuce SDA)... nije se znalo ko je ko.
Eto ima neko ko to sve prati i zna, UEFA, i koja je ozbiljno shvatila nas fudbal tek kada je on se malo oporavio, te iako ni tada nismo bili zreli, pocastili su nas sa priznavanjem NSBIH.
Dakle ako vec neko pravi tu vjecnu tabelu, uzima samo od trenutka kada je UEFA priznala NSBIH.
Zenica koja je imala manje probleme vezano za rat( ne zelim da umanjujem niciju patnju, ali vise je granata palo 93.god na mom Bistriku nego u citavoj Zenici za cijeli rat), fudbal organizovano se igrao samo, gdje li Boze, pa u Zenici, i naravno Celik dominirao, ali ne mozete to uzeti kao podatak za vjecnu tabelu, niti ga UEFA priznaje...
sasvim jednostavno je rijesenje da se uzme vjecna tabela od trenutka kada je UEFA priznala nas savez, a to sto klubovi iz RS nisu igrali to je njihovo pravo, nisu ni htjeli,(recimo istupe iz lige, imaju pravo, i sta onda ukinuti vjecnu tabelu, haha smijesno),dakle mjeri se po UEFA-i...
amaterski fudbal i turnirska prvenstva (u Zenici) nemojte uzimati u obzir, to je bio inat bosanski, da se u najgorim trenucima igra fudbal, iako niko nije bio spreman za ta prvenstva, niti ih je iko igrao zbog pobjede.
ljudi su pravo iz vojnicke opreme u dresove se presvukli, neke ekipe nisu ni imale svoje dresove,ugovori sa igracima nisu postojali, igro ko je stigao,
neke klubove u opstoj pometnji su pokusali ugasiti (Zeljo) i njegove ostatke dati klubovima Dzerzelez Zenica i sl, neke opet "izmislili" za neke ne-sportske potrebe(citaj sve bosnjacke potrebe tadanje vladajuce SDA)... nije se znalo ko je ko.
Eto ima neko ko to sve prati i zna, UEFA, i koja je ozbiljno shvatila nas fudbal tek kada je on se malo oporavio, te iako ni tada nismo bili zreli, pocastili su nas sa priznavanjem NSBIH.
Dakle ako vec neko pravi tu vjecnu tabelu, uzima samo od trenutka kada je UEFA priznala NSBIH.
Dokle je prica o smanjenju lige?
po meni sve sezone u kojem su nasi klubovi nastupali u europi su priznate od uefe ovo ostalo se treba brisati
- vidovitadjemila
Misljenja su razlicita i svak ima pravo na svoje ali stvarno mislim da je najrealnije da se konta liga od onoga trenutka od kada svi timovi sa prostora cjele drzave BiH igraju zajednicku ligu.Do tada su igrane prvo 3 a onda 2 lige.Sada koja je bila priznata a koja ne nije ni vazno jer mora se priznati ako je nisu igrali Borac ,Zrinjski ,Siroki i Leotar onda i nije relevantna.Kao argument u prilog tome treba pogledati koliko su titula pomenuti timovi uzeli u zajednickoj Premijer ligi i kupu i to je cinjenica koja nepobitno kaze da bez njih ta liga i nije liga.Mene iskreno liga i ne zanima ako nije OD UNE DO DRINE.Jbg treba realno gledati bez obzira na sve
Meni je drago samo sto sve tabele kazu da je mom Travniku itekako mjesto u i smanjenoj i prosirenoj ligi.Podsjecam samo dusmana radi....
Meni je drago samo sto sve tabele kazu da je mom Travniku itekako mjesto u i smanjenoj i prosirenoj ligi.Podsjecam samo dusmana radi....
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Iskreno svi vi mozete da mislite sta hocete al ovaj datum sve govori pa malo istrazite sta je u pitanju 22/07/98. i sve ce bit jasno ko dan , a sto pojedine sturkture nisu htjele da igraju i imale su neke vizije koje nikad nece ostvarit i samo mogu mastat to je neka druga stvar i sad to negiranje relevantnosti lige je apsurdno , samo istrazite datum koji vam je postavljen i tu je kraj price !!!
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "
-
BlueBoy1921
- Kontakt:
Pretpostavljam da je to datum našeg prvog meča sa Kilmarnockom u UEFA cupu, a to što neki nisu htjeli igrati to je njihov problem, naša liga je prepoznata od strane UEFE 1998 i tada se pikaju titule, a što rvAti i svrbi nisu htjeli igrati od početka neka se žale taticimaUrban je napisao/la:Iskreno svi vi mozete da mislite sta hocete al ovaj datum sve govori pa malo istrazite sta je u pitanju 22/07/98. i sve ce bit jasno ko dan , a sto pojedine sturkture nisu htjele da igraju i imale su neke vizije koje nikad nece ostvarit i samo mogu mastat to je neka druga stvar i sad to negiranje relevantnosti lige je apsurdno , samo istrazite datum koji vam je postavljen i tu je kraj price !!!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Kao da si mi oteo cijeli tekst iz usta.vidovitadjemila je napisao/la:Misljenja su razlicita i svak ima pravo na svoje ali stvarno mislim da je najrealnije da se konta liga od onoga trenutka od kada svi timovi sa prostora cjele drzave BiH igraju zajednicku ligu.Do tada su igrane prvo 3 a onda 2 lige.Sada koja je bila priznata a koja ne nije ni vazno jer mora se priznati ako je nisu igrali Borac ,Zrinjski ,Siroki i Leotar onda i nije relevantna.Kao argument u prilog tome treba pogledati koliko su titula pomenuti timovi uzeli u zajednickoj Premijer ligi i kupu i to je cinjenica koja nepobitno kaze da bez njih ta liga i nije liga.Mene iskreno liga i ne zanima ako nije OD UNE DO DRINE.Jbg treba realno gledati bez obzira na sve![]()
Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.